Németh Kornél

5 évig kommentáltam, most itt mondom el, mi is zajlik a 20*40-es játéktéren

Ez még gombócból is sok lett volna

2016. szeptember 14.

Címkék: Bajnokok Ligája, bloggol, nemethkornel, némethkornél, barcelona

Az FC Barcelona labdarúgói kedden este megmutatták, mit jelent a gyakorlatban az, hogy „szeretnénk javítani, és kiszolgálni a közönségünket”. Azok után, hogy 75000 néző előtt a hétvégén az újonc Alavés ellen odahaza égtek meg úgy kb. harmadfokon, gurítottak egy hetest a Bajnokok Ligájában. Akik úgy gondolják, hogy „nagy cucc, ennek a skót brigádnak nem nehéz”, megfelelő nyugtatók alkalmazása után olvassák ezt tovább.

Hányszor hallottuk már kedvenceinktől (nem feltétlenül csak itthon), hogy a közönség a legfontosabb, minket akar mindig minden csapat kiszolgálni. Aztán a nagy akarásból, sokszor akkora nyögések lettek, hogy azt még a testi kontaktusokról szóló alkotásokban is megirigyelnék. A Barcelona 4 nap alatt viszont tökéletesen bemutatta, miről is szól a profi labdarúgás, vagy mitől is profi egy csapat.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Felfoghatatlan - minden szempontból!

2016. szeptember 09.

Még mindig nem értem ezt a Feröeri meccset! Felfoghatatlan micsoda magyarázat cunamival öntik le ezt a szégyent! Hogy ebben a fociban már nincs olyan, hogy kötelező győzelem, meg nincs olyan, hogy kiscsapat, meg a szél meg a francos műfű. Srácok, vezetők, azon kellene elgondolkodni, hogy jó-e az út, amin éppen tolódik a magyar válogatott?

Az elmélet gyártása az megy vérpofin, a labda átvétele meg sehogyan. Sokadik próbálkozásra próbálja megérteni a magyar közvélemény, de már nem szövetségi kapitány szinten, hanem egyszerű közpolgárként, hogy mi a rossebet keres a válogatottban egy olyan ember, aki annyira töri a labdát, mint prizma a fényt?

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Várom a magyarázkodást!

2016. szeptember 06.

A katonaságnál hallottam ezt az örökérvényűt: „akkorát kuláztam, ha ráállok, hazalátok!” De ez nem volt akkora. Ez pont semekkora volt. Meg különben Feröer-ről nem lehet hazalátni.

Igazából semmi sem volt. Tologattuk a labdát, az ellenfél térfeléről hazaadtuk. A híres arcvizek elfelejtették velünk, mitől őrjöngött a népesség idehaza nyáron. A végén meg főképpen azon kellett szorítani egymással szembe a farpofánkat, nehogy beforduljon a labda a magyar kapuba. Nahát, ez tiszta égés! Dobálhatják az ordasok, hogy 100 hely választja el egymástól a két csapatot az ilyen-olyan ranglistán. Most csak egy nekünk szerencsét hozó kapufa, meg pár béna Feröeri pék meg 27 éves válogatott nagypapa bénázása választotta el az égéstől a nemzetit. Az lett volna az igazi epeömlés!

Teljes cikk

Mi is az a szerencsefaktor?

2016. szeptember 06.

Volt itt minden. Foci EB, Olimpia, váratlan fordulatok, bukták és forgatókönyv szerinti megdicsőülések. Igazi káosz, pont ahogy a világban és az egyéni életekben is. Vajon mitől függ, hogy kinek mi sikerül? Hogy lehet az, ha a háttérben minden adott – kiváló sportteljesítmény, szakemberek, pénz, motiváció- mégis elcsúszik valamin a happy end? Mik azok és kellenek e az apró „véletlenek”, amit utólag szerencsefaktorként aposztrofálunk?

Tételezzük fel, hogy minden, de tényleg minden rendelkezésre áll és a lehető legkiválóbb. Az utolsó marketinges és a legtutibb szakpszichológus is, mégsem az elvárásoknak megfelelően hozza a formáját a reflektorfényben sütkérező sportoló.
Nagy nehezen eljutottunk végre odáig, mára elfogadott, a betegségek kiváltó okai közt a lelki tényező is hangsúlyt kapott. Az auránk (energiamezőnk) már fotózható is.

Teljes cikk

Csak kérdezem

2016. szeptember 05.

Címkék: bloggol, 442, SzöllősiGyörgy, csakkerdezem, fourfourtwo

Biztos, hogy jó ötlet drágán és nyilvánosan árulni a jegyeket a stadionavatóra? Új szerző jelentkezik mostantól rendszeres blogbejegyzéseivel a bloggol.hu-n: Szöllősi György, a FourFourTwo futballmagazin magyar kiadásának főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke általában nem hallgatja el néha igencsak sarkos véleményét, ha a magyar futballról van szó. A bloggol.hu-n induló új blogjának címe: Csak kérdezem.

Az MTK és a Ferencváros elnökével is elég régóta ismerjük egymást ahhoz, hogy tudhatják: nagyon szurkolok személy szerint nekik és az általuk vezetett klubnak is azért, hogy az ezredforduló összeomlása után sikerüljön az újjáépítés, és ismét a régi fényében csillogjon Magyarország és Európa két jelentős, patinás és sikeres sportegyesülete. Ennek a megújulásnak fontos állomása a stadionépítés, hogy sok évtizedes pusztulás, toldozás, foltozás után vadonatúj pályát kap, kapott a két ősi nagy rivális, a külső budapesti körúton egymástól mindössze két kilométerre székelő FTC és MTK.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Legközelebb inkább menjenek egy valóság-showba!

2016. szeptember 02.

Címkék: bloggol, hortigabor, úszás, uszas

Én nem is értem ezek az úszó gyerekeket! Habosra borzolják a magyar szurkolók idegeit. Pedig minden olyan fain a szövetségen belül. Hétköznapiasan: amilyen a király, olyan a serege!

Mert az Elnök prímául kezeli kapcsolatát a jelenkor legjobb magyar úszónőjével, szinte botrányosan látványosan megünnepelte Hosszú Katinka minden egyes aranyérmét! Elsőként ugrott talpra a páholyában,- mint annak idején Sandro Pertini olasz köztársasági elnök, amikor a csalásban megbukott talján focisták aranyat nyertek - boldogan adta át az érmet a magyar úszóknak. Példásan kommunikálta az egykori szövetségi kapitány nemi erőszakos bűntényét, és a jövő évi vizes Vb sem annyiba kerül, mint a tervek, hanem ebben a pillanatba éppen kétszer annyiba. De nyilván erről nem ő tehet.

Úgy, hogy nem is értem, mit picsognak a fiatalok!

Teljes cikk

Németh Kornél

5 évig kommentáltam, most itt mondom el, mi is zajlik a 20*40-es játéktéren

Elcsalták?!

2016. szeptember 01.

Címkék: Olimpia, birkozás, lorincz, csalás, viktor

Nem tudom mi a rosszabb: gyanakodni vagy szembesülni a tényekkel? Feltételezni valamit, ami nyilvánvaló és teljesen egyértelmű, de közben egy sokadik hátsó gondolattól vezérelve bízni az ellenkezőjében, vagy megtudni azt, amire eddig is gondoltunk. Ha idáig csak feltételeztük, hogy elcsalták Lőrincz Viktor olimpiai bronzmérkőzését, (ide be lehetne szúrni az ezt kell csinálni-e bejegyzést) azt most már kijelentő módba lehet tenni. És ezen utólag semmilyen intézkedés nem változtat már…

A bulvár újságírás/olvasás mindennapi életünk része, de azért megfelelő intelligenciával helyén lehet kezelni az onnan érkező híreket. Nincs abban semmi kivetnivaló, ha az ember nyitott szemmel jár a világban, mert talán pont a bulvár tulajdonságai (pofátlanság, rámenősség, a tények kiszínezése) kellettek ahhoz, hogy a Borsban megjelenhessen: szándékosan gáncsolták el Lőrincz Viktort.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Dzsonniwalker Mágnes Babák Bajnokija

2016. augusztus 31.

Címkék: magyar, bloggol, hortigabor, nb1, bajnokság

Nyilván nem kényszer hatására, hanem önkéntes alapon, a terembringázás kiegészítésként rácsúsztam az emnégyen egy magyar bajnokira! Annyira sokat gondolkodtam, hogy milyen nevet adjak a népernyőn látható mutatványnak? A Dzsonniwalker Mágnes Babák Bajnokija lett a győztes.

Mert azt láttam! Mint ha a Sétáló Jánosok erősen magnetikus térben dzsangáztak volna. Annyira lassú volt a játék tempója, azt hittem, hogy nem hádével, hanem a tekerős diavetítővel adják a retinámnak a küzdelmet! Iszonyatosan körülményes játékszervezés. Rövid és nyomasztóan rossz passzok, aminek a vége az ellenfél kezdő passza, aztán fordítva. Sehol egy kiugrós sprint, amivel mutatná valaki magát! A passz után az elégedett sétálgatás nyomasztó volt! Nulla indítások, a felelősség egyszerű rátolása a másikra!  Borzalmas látvány! Magyarország kirakat csapata semmi focira utalót nem mutatott.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

A magyar vendéglátásról

2016. augusztus 31.

Címkék: vendéglátás, bloggol, horti, hortigabor

A belváros egyik kedvelt italos helyén, Tibor atya felügyeletével, meghökkentő eset emelte a vasárnap estét. Igaz nem bort, vagy pálinkát, hanem sört szerette volna fogyasztani az egyik ismerősöm. Mivel korábban, a hétköznapokon korrektül mentek a kiszolgálás, ez volt az eredője a vasárnap esti pia igénylésnek.

Besült a terv! A pultos kisasszony, nem durván késő esti időpontban, hanem elfogadható este fél kilenckor, arcon suhintotta ismerősömet egy dacos nem, és nem is lesz tagadással. Már ami a sört iránt igény kielégítését jelentette volna. Klassz! Budapest epicentrumában, kiemelt fontosságú helyen, prominens, főtrendi helyen arcba verik az embernek: „nincs és nem is lesz sör”! Életérzés. Asszem ezután erős fenntartásokkal kell kezelni a kocsmárosok picsogását, hogy: jaj, nem jönnek a magyar vendégek, ruppótlanok meg effélék! Vendéglátósok, kicsit erősebben kell gondolni az alapokra, aztán időben rendelni sört.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Quo vadis magyar sport?

2016. augusztus 26.

Címkék: MTVA, rio, bloggol, horti, hortigabor, kajak-kenu, úszás, mtv, uszas

Szóval hazaért mindenki! Az összes nép éljenez, ragacsosra szelfizték magukat a főhősökkel! Viszont lassan magához térhet mindenki a nyolc arany okozta ájulatból, mert a kép csalóka. Minél több arany! Ez mindennek a fokmérője Magyarországon! De azt a nyolcat alig pár ember között kell porciózni. Ami sokkal rosszabb és a hümmögők, elemzők erről nyilvánoskodnak.

Rengetegen azért kerültek ki a riói olimpiára, mert négy évvel korábban berobbantak. Meglepetést okoztak, bíztak bennük, megkaptak mindet, aztán most meg a vaku fényében szépen hazaosonnak. Elmért időzítésről, becsapós Eb dicsőségről beszélnek. Meg ami a legkeményebb: a nyilvánosságot hibáztatják a bukás miatt!  

Teljes cikk