Németh Kornél

5 évig kommentáltam, most itt mondom el, mi is zajlik a 20*40-es játéktéren

Bennük volt az X?!

2016. szeptember 26.

Címkék: kézilabda, Bajnokok Ligája, bloggol, nemethkornel, kezilabda, némethkornél

Félig tele, vagy félig üres az a bizonyos pohár? Az örök kérdés, amivel a pesszimistákat és az optimistákat megkülönböztetik. A Veszprém és a Szeged hétvégi döntetlenjei után mindenki választhat vérmérséklete és/vagy habitusa alapján, de abban nem lehet vita, hogy a fele mindkét esetben kiborult…

El kell fogadunk azokat az érveket, hogy ezek a pontok a végelszámolásnál még sokat érhetnek és az is teljesen igaz, hogy az elvesztett pontok nagyon is hiányozhatnak majd. A forgatókönyv kis túlzással teljesen egyforma volt: az elképesztően sok játékost igazoló, ám mégis a tavalyi kezdősorával harcoló Veszprém és az óriási vérfrissítésen áteső Szeged is német csapat ellen öntötte ki a fél pohár vizet az utolsó fél percben. A bakonyiak szenzációs játékkal a 40. percben már hat góllal vezettek, de a Flensburg csak nem akarta feladni.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Mi van veled DVTK?

2016. szeptember 25.

Címkék: DVTK, OTP Bank Liga, hortigabor, ftc, thomasdoll

Pár héttel ezelőtt hangosan éljeneztem a Diósgyőr bemutatóját! Az új ember friss lendülete hozsannára késztette az ujjaimat! Micsoda feltámadás! Erre most itt a teljes összeomlás! Megmagyarázhatatlan! Legalább is, a külső szemlélő számára! Miért ilyen szarok?

Nem kapnak fizut? Az kizárt, hiszen ebben a szakágban a legjobb szimattal rendelkező Rudolf Gergely is itt portyázott! A legenda szerint havi 8 millióért, amit Leisztinger apuka havonta időben átutalt a legnagyobb labda illuzionista számára!

Teljes cikk

Hogyan engedjük be az újat?

2016. szeptember 24.

Hogyan engedjük be az újat? Honnan tudhatjuk, hogy ideje búcsút mondani valaminek, ami már nem minket szolgál?...

Nézem ezt a csodálatos, értékes lányt és szorongást, tanácstalanságot látok a szemében a huncut csillogás helyett. Férfias, aktív sport, erős jellemű szülők, zárkózottság. Mindez a felnőtt lét határán, végtelen önfegyelemmel és alázattal. Így is jó kis csomag, de jönnek az extrák. Új csapat, új kihívások, szintlépés, iskolakezdés, lekezelő edző. Nem csoda, ha romlik a teljesítmény, jön az újabb térdsérülés és vele az édesapa aggodalmas kérdése: Hogyan segíthetnék? Közben persze ő is pánikol és bár megkeresi a legjobb térdspecialistát, a tanácstalansága tovább gerjeszti a feszültséget, miközben a lány is egyre elkeseredettebb, mert még szinte el sem kezdődött, máris kudarcos a profik világába vezető út első komolyabb állomása.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

„Koma, lukas parókát húztál a fejedre!”

2016. szeptember 23.

Címkék: bloggol, hortigabor, szajol, mennyeimegyei, törökszentmiklós

Mindennel együtt egy kicsit csalódott voltam a tavalyi Mennyeivel. Nem halottam sehol, hogy: „ most te vagy feketében, meccs után meg anyád” meg, hogy: „fődet rá, meg mititétté?”

Szóval nagyon diszkrét volt minden megye egyes meccs. Talán a tévé optika tett lakatot az amúgy jócskán szabados szájakra. Sehol egy jó kis üldözős futkosódás, csak a szotyi huzat repült a pályára, miután a főhősök az első metszőfogaik esetleg a hátsó őrlővel szétroppanták a magot. A héjat meg a pályára fröccsentve. Mert magyar fociban a meccs olyan szotyi nélkül, mint a pörkölt szaft mentesen! 

Teljes cikk

Szöllösi György

A FourFourTwo futballmagazin magyar kiadásának főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke

Nem lett volna jobb, ha a német tévénézők nem a gyirmóti, hanem mondjuk a felcsúti stadiont csodálhatták volna kulisszaként a női válogatott meccsen?

2016. szeptember 22.

Címkék: SzöllősiGyörgy, gyirmot, női válogatott, panchoarena, mlsz

Új szerző jelentkezik mostantól rendszeres blogbejegyzéseivel a bloggol.hu-n: Szöllősi György, a FourFourTwo futballmagazin magyar kiadásának főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke általában nem hallgatja el néha igencsak sarkos véleményét, ha a magyar futballról van szó. A bloggol.hu-n induló új blogjának címe: Csak kérdezem.

Természetesen magam is tudom, hogy millió és egy szempont, szabály és szükségszerűség alakítja, hogy egy-egy nemzetközi korosztályos vagy női válogatott mérkőzésre melyik pályát, stadion béreli ki az MLSZ. Tisztában vagyok azzal is, hogy a szimpatikus NB I-es újonc, a Gyirmót FC a tőle telhető legkészségesebben és legmagasabb színvonalon teljesít minden hazai és nemzetközi elvárást, nyilván nem véletlen, hogy a női A-válogatott meccs után egy nappal U19-es osztrák-magyar találkozót is rendeztek a klub pályáján.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Jaj neked Manchester United!

2016. szeptember 21.

Címkék: bloggol, hortigabor, manchester, mourinho, manchesterunited, ibrahimovic

Amikor láttam, hogy Jose Mourinho a Manchester United-hez megy melózni arra gondoltam, hogy "na bakker, ennek megint sikerült eladnia magát egy jó drága helyre". Aztán beállt mellé Zlatan Ibrahimovics, mindenki pirosra tapsolta a tenyerét!

Oahhh ez kemény lesz, összeáll a Dupla Dinamit!! Elkezdtek nyammogni a népek:ezek agyonvernek mindenkit! Micsoda egy unott, hullaszagú bajnokság lesz az angol.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Böde Baba ments meg minket!

2016. szeptember 20.

Címkék: ferencváros, bloggol, hortigabor, ftc, magyarválogatott, bödedani, böde

Azt hiszem most elég szépen sikerült összeszedni Böde Baba képességeit!

Akkor most kezdjük a rosszal. Vegyük szépen lajstromba, mit nem tud Böde Dániel:

-          németül nem beszél. Ezt sajnos már többször tapasztalta, hogy mekkora hendikep számára. (Mindig azt hittem, hogy ez a hendikep szó, csak a lovacskázásra értendő. Meg a hendi és a kep is mocskosul megkavart! Hasonló példa, a holland bajnokság egyik csapatáról, a Willem II-ről azt hittem, hogy a tartalékcsapatot indítják az első osztályban. Még könnyen el is képzeltem az ordítozós, állandóan betépve takarító tulipánarcúakról. Aztán kiderült, volt egy király vagy valami előkelőség és őt hívták II. Wilmosnak. Hollandusul Willemnek.  A kettes uralkodó. Na ő volt a névadó.  De az meg már milyen, egy királyról elnevezni egy klubot? Az milyen lenne kiabálni, hogy: hajrá Géza fejedelem SE!)

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Valahogy így kell a közelíteni a világelithez!

2016. szeptember 16.

Címkék: kézilabda, bloggol, hortigabor, ftc, kezilabda, NEKA

Ragyogó kezdeményezéssel keményíti a junior válogatottakat a Magyar Kézilabda Szövetség! A korosztályos lányokat és a fiúkat felnőtt NB1-es csapatokkal küldik szembe.

 Az első körben a már nem is annyira kislányok az FTC ellen léptek pályára,. Nem hiszem, hogy a  fiatalok  meglepődtek a zöldek masszív védekezésén, de amikor a parkettára csapódtak, tuti, hogy nem esett jól nekik a koppanás.

Teljes cikk

Németh Kornél

5 évig kommentáltam, most itt mondom el, mi is zajlik a 20*40-es játéktéren

Ez még gombócból is sok lett volna

2016. szeptember 14.

Címkék: Bajnokok Ligája, bloggol, nemethkornel, némethkornél, barcelona

Az FC Barcelona labdarúgói kedden este megmutatták, mit jelent a gyakorlatban az, hogy „szeretnénk javítani, és kiszolgálni a közönségünket”. Azok után, hogy 75000 néző előtt a hétvégén az újonc Alavés ellen odahaza égtek meg úgy kb. harmadfokon, gurítottak egy hetest a Bajnokok Ligájában. Akik úgy gondolják, hogy „nagy cucc, ennek a skót brigádnak nem nehéz”, megfelelő nyugtatók alkalmazása után olvassák ezt tovább.

Hányszor hallottuk már kedvenceinktől (nem feltétlenül csak itthon), hogy a közönség a legfontosabb, minket akar mindig minden csapat kiszolgálni. Aztán a nagy akarásból, sokszor akkora nyögések lettek, hogy azt még a testi kontaktusokról szóló alkotásokban is megirigyelnék. A Barcelona 4 nap alatt viszont tökéletesen bemutatta, miről is szól a profi labdarúgás, vagy mitől is profi egy csapat.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Felfoghatatlan - minden szempontból!

2016. szeptember 09.

Még mindig nem értem ezt a Feröeri meccset! Felfoghatatlan micsoda magyarázat cunamival öntik le ezt a szégyent! Hogy ebben a fociban már nincs olyan, hogy kötelező győzelem, meg nincs olyan, hogy kiscsapat, meg a szél meg a francos műfű. Srácok, vezetők, azon kellene elgondolkodni, hogy jó-e az út, amin éppen tolódik a magyar válogatott?

Az elmélet gyártása az megy vérpofin, a labda átvétele meg sehogyan. Sokadik próbálkozásra próbálja megérteni a magyar közvélemény, de már nem szövetségi kapitány szinten, hanem egyszerű közpolgárként, hogy mi a rossebet keres a válogatottban egy olyan ember, aki annyira töri a labdát, mint prizma a fényt?

Teljes cikk