Németh Kornél

5 évig kommentáltam, most itt mondom el, mi is zajlik a 20*40-es játéktéren

Ronaldinho (még mindig) óriási király

2016. október 18.

A valaha volt egyik legnagyobb labdarúgó zseni kishazánkba látogatott. Örök vita a focihoz értő szurkolók/szakértők körében, hogy x vagy y volt a nagyobb király, de abban azért mindenki közös állásponton van, hogy az az ember, akit Barcelona-játékosként az egész Bernabéu felállva tapsolt, az csak zseni lehet. Ronaldinho mit sem változott az évek alatt, ebből pedig ízelítőt is adott Budapesten.

Hatalmas tömeg várta a brazil világsztárt hétfői, részben nyilvános szereplésén. Ronaldinho 2003-tól 2008-ig futballozott Barcelonában, nem túlzás kijelenteni, hogy akkor volt pályafutása csúcsán. Az azóta eltelt tíz évben viszont szinte semmit sem változott a népszerűsége, amit talán az bizonyít a legjobban, hogy a legfanatikusabb rajongók reggel 6-tól várták arra a nagyjából öt percre, amíg Ronaldinho a Docler székházból kilépve kiosztott pár autogramot és készített egy szelfit a tömeggel a háttérben. Egy magyar találmány, a teqball nemzetközi nagykövete lesz a brazil zseni, ezért is látogatott el Magyarországra.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Kár érte, nagyon kár!

2016. október 17.

Addig jár a korsó a kútra, amíg meg nem csinálják a vízhordó lányt! Kifacsart közmondás, de most ide illik! Itt a vége! Mindenkinek kiderülhet mi az okosság a magyar válogatott kapitányának kanyargásában! Bár ezt már korábban is tudott volt, amikor Dzsudzsák Balázs, karrierje csúcsára igyekezvén kicsit eltávolodott a világ, de az is elég szomorú, ha csak Európa foci elitjétől.

Pénzügyileg viszont pont jól húzott a csúcs felé, cserébe a neve kezdett kopottasabban forogni a foci köztudatban. Amikor nem ment annyira jól a játék, sőt semennyire, mert éppen: az aktuális edző nem értette őt, az aktuális ellenfele pont kirúgta a szívét, az aktuális ellenfélhez igazodó taktika pont a magyar fiú kispadozását hozta! Szóval akkor ő, vagy a menedzsmentje aktuálisan pont talált jó kifogást a mellőzésére! Lehet, hogy most a gazdag Arábiában tényleg az edzője valamilyen agyfordulása miatt maradt ki a gazdag menő a csapatból, de ezt lehet riasztó jelnek is venni!

Teljes cikk

Facebook-böjt?!

2016. október 17.

Ez most komoly? Facebook- böjt? Amit nagyobb csodálat övez jelenleg, mint egy némasági fogadalmat, vagy egyéb, a saját határainkat feszegető kihívást? Na persze akkora nem, hogy bárki is fejest ugorjon egy ilyen buliba, mert még a végén kiderülne: upsz, függőség van. A mellékhatásokról nem is beszélve. Kilógni a sorból?

Átélni, mikor a 398-adik szelfi végre tökéletesre sikeredik (apró kis varázsprogram tunninggal)  amivel tuti megdőlne a szomszédsszony, vagy a kedves exének lájkrekordja és sehol egy „megoszt” gomb? Egy padon ülve randizni és papírpohárból szürcsölni a kávét , miközben becsekkolva valami menő helyre, legalább akadna pár ember, akinek csípné a szemét az infó, ha már kicsit kezd kínossá válni , hogy csak az a fránya „kapcsolatban” fülecske hiányzik az amúgy mintaszerű, irigylésre méltó adatlapról?

Klassz kis mentségek vannak.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Bravúros péntek!

2016. október 15.

Pénteken a masszívak napját éltük, már ami a tévés kínálatot illeti! Az FTC női kéziseit komoly aggódással küldte mindenki Szkopjéba, Bajnokok Ligája összecsapásra. Teljesen jogos szorongással, hiszen izzóra felhevült közönsége miatt az a csarnok maga a pokol! Volt! Lehet, hogy a péntek este vagy a késői időpont, de szolid nézelődésre redukálódott a hazai emberek zajszintje. Talán még a csapat is hozzájárult a szolid ücsörgéshez! A BL döntős csapat elég visszafogottan játszott.

Pedig még a véletlen elkerüléséről is gondoskodtak! A játékvezetőnők Oroszországból érkeztek, akárcsak a Vardar gazdája. Viszont kevés jel mutatott arra, hogy bármiféle összefüggés lenne kettejük, pontosabban hármójuk kapcsolatában. Semmi ordító extra részrehajlás a játékvezetésben, bár a vége előtt két perccel kiállítani egy magyar játékos elég meredek húzás volt, viszont legalább teljesen jogos. Ennek ellenére sem tört meg a magyar csapat, amely kőkeményen játszott, a végén még az üstökös robbanást is majdnem előidézték! Az utolsó másodpercben Szucsánszki saját térfeléről eldobott labdája a hazaiak kapufájáról pattant ki. Akár még az idegenbeli győzelem is meglehetett volna! Finom ez a döntetlen, Szkopjéban mindenkinek meggyűlik a baja.

Teljes cikk

Átszakadt a gát

2016. október 15.

Megszerezte első idei idegenbeli sikerét a Fehérvár AV19. Az EBEL-ben induló együttes a liga egyik legjobb hazai mérleggel rendelkező együttese, a Bécs otthonában tudott nyerni, így a szurkolók joggal reménykedhetnek benne, hogy a csapat kikecmereg a gödörből.

A biztató szezonrajt (egy idegenbeli vereség és két hazai győzelem) után zsinórban négyszer hagyta el vesztesen a jeget a Fehérvár AV19 csapata. Az együttes mélyrepülése szeptember utolsó napján Grazban kezdődött egy 0-3-mal, majd október első vasárnapján a Linz nyerni tudott az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban 5-2-re, ami igazi mélyen érinthette a szurkolókat. Félreértés ne essék, a Black Wings a liga egyik legjobb együttese, a fanatikusokat nem is igazán az eredmény, inkább a mutatott játék keserítette el.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Pep kezd teljesen megbolondulni!

2016. október 14.

Divatos, műmájer szóhasználattal, azt gondolom Pep Guardiola megbolondult a nagy futball forradalmárkodásban! Most azt találta ki a szakadt gatyás szaki, hogy a kicsiknek megtiltja a színes foci cipő viselését! A Manchester City korosztályos együttesében szereplő játékosok egészen az U19-es csapatig nem húzhatnak a lábukra manapság menő, csicsás színes cipőt! Mindenki csak feketében kergetheti a labdát! Juj, de kemény!

Pep már Barcelonás korában is emberkedett! Ott meg igazi gonosz konyhafőnök volt!  A labdarúgás Gordon Ramsey-jét utánozta, annyi különbséggel, hogy Gordon a rossz ízek miatt ordibált, Guardiola meg a nehéz és cukros étel, ital miatt perlekedett! Ami azért nem igaz, mert egyszerűen megtiltotta a fogyasztását! Elvitette az ital, de főképpen a kóla-automatákat a Camp Nou-ból, stoppolta Messi véres hús zabálását.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Amikor jobbak a játékosok, mint a szövetség maga...

2016. október 14.

A magyar sportéletben szokatlanul őszintén nyilatkozott az Eb-re nagy harcban kijutott női röplabda válogatott erőssége! A szövetség vezetését amatőrségét jelezte! Úgy gondolta, itt a lehetőség javítani a külső szemlélő számára szomorú, a benne résztvevőnek pedig megdöbbentő állapoton! Dobi Edina Azerbajdzsánban profi, tehát akár könnyen is beszélhetne. Ő inkább a jobbítás szándékét mutatja és ostoba, aki arra gondol, hogy ez hátbatámadás! A totális amatőrizmus villanása egy kontinens viadal kapcsán!

Az milyen, hogy a játékosok napi kapcsolatban álltak a kirántott hússal? Forever bécsi szelet! Senki dietetikus a válogatott mellett? Hát hol, ha nem ott? A nemzeti együttesnél! Maguknak főznek és ezen kínjukban csak nevettek, aztán vicces jelenséget kinevezik csapat összetartó foglalkozásnak? Stahl Juditot szövetségi kapitánynak! Legalább bekerülnének egy főzős újságba!

Maga szövetségi kapitány írja a statisztikát egy, a sportág számára kiemelten fontos sorozaton? Amikor a hazai foci harmadik ligájában is külön ember karcolja a játékosok adatait! Itt meg, ha más nincs, akkor majd megoldja valaki? Oh, nemá…

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Lesz itt nemsokára nagy lökdösődés!

2016. október 13.

Pár héttel ezelőtt pont azon fanyalogtam, hogy mennyire becsapós ez a nyolc olimpiai arany. Mert bármennyire is tűnik adminisztratíve dicsőségesnek, a való világ nem ez! Ez csak a felszín, az élet ettől kicsit messzebb álló kép. Nem akarok én aranymosó lenni, most nem az számít, ami egyébként idehaza a legfőbb sport számítástechnika, hogy az arany mennyi.

Ez csak a csillogó, ünneplő felszín, amely alatt jó páran huncutul bújócskáznak, és persze tartják a markukat, követelik a jussukat. Egy kicsit szipognak, mecsoda egy mekkora balszerencse érte őket, hogy már az uszodába menet kiestek a buszból! Nem az előfutam előfutamából, a buszból! Nem is értik az egészet, hiszen előtte edzőbánál olyat repesztettek, hogy nem csak Rióba, de már Tokióba is kijutottak!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Isten Veled Kiskokó!

2016. október 12.

Észre sem vette senki, de kedden volt egy temetés! Halkan, szinte észrevétlenül zajlott a ceremónia. Pedig különleges helyre ásták el az áldozatot. Sivatagi homokba. A sehol nem látható gyászjelentésén az állt: Kovács István, a Videoton egykori hatalmas, fantasztikus, mindenkit ámulatba ejtő tehetsége tragikusan hirtelen, 24 évesen, fiatalon elment az európai labdarúgók közül.

Jó, ez persze csak ironizálás, de a képlet ehhez hasonló. Mert volt a Vidinek egy, jaj, nem csak egy, hanem rengeteg tehetsége, akik ha maradnak és jól, okosan bánnak velük, a csúcsra vihették volna a fehérvári csapatot. De nem ez történt, és nem is ez a történet.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Kicsit savanyú, kicsit sárgább, de a miénk!

2016. október 11.

Címkék: bloggol, Szalai Ádám, magyarválogatott, mlsz, szalai

2-0-ra nyert a magyar válogatott a litvánok ellen. Klassz, végre győztek a srácok. De ezzel kész az ünneplés. Nem kell ezt annyira túltolni, hiszen maga a játék éppen annyira volt nyikorgó, mint az egyes villamos a bal kanyarban. Fölösleges bármit is hozzátennie ehhez, nem szabad abba a csapdába esnie senkinek sem.

Ez nem volt semmilyen különleges teljesítmény. Mint ahogyan az eladó autó gazdája is hiába emeli ki verdája extráit, úgy, mint átlátszó szélvédő, oda-vissza játszó magnó, ablak mellé szóló ülések, kerek kormány.

Ha a litvánokat sem csinálták volna meg, akkor végképp szégyenteljes lett volna dupla forduló. Persze a zsörtölődők megint rákezdhetnek arra, milyen ócska volt megint a védekezés, mennyire lassú a hátsó szekció és elképesztő módon nem értik egymást a sportkollégák. Dzudzsák Balázsról pedig más lehetőség nem lévén, azt lehet kiemelni, mennyire jó minőségű szelfiket készít jelen esetben a dalai lámával.

Teljes cikk