Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

A háborgást nyugalommá alakítani!

2016. november 17.

Ez egyre jobban követhetetlen a magyar úszó szövetséges szitu. Micsoda egyszerű dolog volt eddig, gyönyörködni versenyzőik csodálatos eredményeiben, megérinteni a glóriájukat, fényes fényképeket készíteni velük, a győztesekről emléktáblát avatni, úszóiskolákat elnevezni, szóval dicsekedve állni a fényükben!

Eddig. Most meg nem győzi kapkodni a fejét az ünnepléshez szokott hétköznapi ember. Kezdetnek, még jóval az olimpia előtt Hosszú Katinka intézett egy könnyű, még aránylag védhető rohamot. Akkor is a szövetség első embere, Gyárfás Tamás került a szalagcímre. Meg persze Kiss László esete a nemi erőszak 50-es évekbeli formájával. Kellemetlen robbanás, senki sem értette mire megy ki az egész játék. Az eset hozadéka pedig több mint tanulságos. Rosszízű magyarázkodások, érthetetlen, kifogásolható érvelés, gyenge előadás. A bukás megvolt, Kiss László azóta tényleg nyugodtan pecázhat.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Hiányozni fognak!

2016. november 16.

Igazából mindenki azt ünnepelte vagy siratta, hogy hivatalosan négy, látványosan viszont csak kettő játékos búcsúzott el a válogatott meztől. A magyar-svéd barátságos mérkőzést már eleve felszisszenve lehetett fogadni. Régebben sem volt annyira jó partner az északi válogatott, hivatalosan meg pláne. Sokat ütöttek vertek minket.

Több emlékezetes ügy volt, szinte valamennyi csak rossz szájízt tett a nyelvünkre. A legelképesztőbb, egyben drámaian emlékezetesen brutális eset, az Zlatan felső sarkos gólja- Ami után talán Király Gábor talán még szólt a labdaszedő kiscsókának, hogy: hej, öcsi, dobd már vissza a lasztát! Dobnám Főnök, de ott hempereg a kapuban. A bosnyák svéd olyan piszkosul nehéz szögből varrta be a labdát a hosszúba, hogy maga volt a csuda. Ha idegenként néztük, persze. Így meg a frásztörés. Hogy megint bevertek ezek.

Teljes cikk

Óvakodj a törpétől!

2016. november 16.

Szilágyi László

Fél Európa Thomas Mülleren röhög. A németek csatára a San Marino elleni 8-0-ás vébéselejtező után bátorkodott kijelenteni, hogy nem érti, mi szükség van ilyen egyoldalú meccsekre. Müller megérti, hogy San Marinónak óriási élmény a világbajnok ellen játszani, de a sérülés kockázata ugyanakkora az ilyen meccseken. Illetve, dehogy! Sokkal nagyobb, mert durván védekezik a kiscsapat. Na, mármost, Thomas Müller beszélhet akármit, az eredményei hitelesítik.

A Bayernnel BL-t, a német válogatottal vb-t nyert, tényleg nem a törpeállamok félamatőr lúzereihez szokott a pályán. Ebből még nem következik, hogy lefitymálja őket, mert ezt a világ összes országában megalázónak, nagyképűnek vélik, amúgy joggal. A szerencsétlen san marinói labdarúgók nem tehetnek arról, hogy nem csúcsfutballra termettek, hogy másodállásban, meló után mennek lötyögni a pályára. A futball nekik szerelem, hanem egy imádott másodállás. És nyilván az az ünnep, ha kétévente szembe találkoznak a pályán egy megasztár válogatottal, még az is bőven belefér, ha csúfos bukás a vége, mint ahogy legutóbb a németek ellen.

Teljes cikk

Németh Kornél

5 évig kommentáltam, most itt mondom el, mi is zajlik a 20*40-es játéktéren

Döbbenet

2016. november 16.

Ha akarom így (pozitívan), ha akarom, úgy (negatívan) értelmezem, de ha kimondom, hogy döbbenet, annak súlya van. Ami a kézilabda Bajnokok Ligájában történt legutóbb, az bizony így vagy úgy, de döbbenetes volt.

Egészen megdöbbentő, ahogy a női csapataink tudnak szerepelni. Azok után, hogy Szkopjéban bravúros döntetlent ért el a Fradi, sokan azt remélték, hogy hazai pályán, amolyan igazi csoportrangadót láthatnak majd. Sajnos nagyon nem így lett, de a közte 13 oda talán még a legpesszimistábbakat is megdöbbentette. Értem én, hogy a továbbjutás szempontjából nem volt tétje a meccsnek, de ez akkor is nagyon kevés volt, vagy inkább túl sok. A ferencvárosi kézilabdás hölgyek (és Elek Gábor vezér) egyik legnagyobb erénye, hogy az ilyen megsemmisítő vereségek után is olyan csúcsokat tudnak megmászni, amire előtte senki sem számított.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ez ott a jó biznisz.

2016. november 16.

A hétfő esti televíziós szennyes kosárból sikerült a legjobb cuccot kivennem. Afféle lazán észrevehető függőségként beleálltam az NFL nevezetű világ cirkusz nagymenő előadásába. New England-i Patrióták, Seattl-i Tengerállatok, vagy mi a csapat neve. Szóval ez a két horrorális hústornyokból álló brigád tologatta egymást.

Egyre inkább elárasztja ez az amerikai foci az egész világot, konkrétan nincs olyan földrész a golyóbison, ahol ne bámulnák hivatásszerűen a sisakos fickó döngetését! Ez a szemcsócsa még azért fényévekkel jobb jenki berögződés, mint a Valentin nap vagy a Halloween. Ami normális helyeken Bálint nap, meg Halottak napja, Mindenszentek. Meg a cukormentes kóla, ami a fene tudja mitől édes úgy, hogy nincs benne édesítő. Ezekkel a műbaromságokkal együtt megkapta Magyarország még Bruce Willist, Dörner György magyar hangjával!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Pont az ellenkezője történt a balhé elkerülésének!

2016. november 16.

Az egyik internetes portálon azt olvastam, hogy az úszóválogatott egyik gyúróját felmentették a munkavégzés alól. Valószínűleg jó kiállású lehet a fickó, hiszen kajakozott, sőt érmet nyert korosztályos versenyen. Masszőrként élte a sportolói karrierje utáni életét, hiszen két válogatott úszót is ő tartott formában, legalábbis a krémjeivel, masszírozásával.

 Most meg kipergették az uszodából. A felmondás oka az úszószövetség részéről az volt, hogy korábban egy chippendale fiúkkal foglalkozó internetes oldalon látták a fényképét. Valakinek ez erősen csípte a szemét és feldobta a férfit a szövetségnél. Ők meg azonnal belebújtak az igazságosztó köpenybe és kitolták a fiatalembert. A főhős viszont tagadja, hogy melózott volna sikoltozó kiscsajoknak vagy csillogó szemű, elégedetten hümmögő MILF-eknek. Ez sem érdekelte a döntéshozókat, attól tartva, hogy hatalmas botrány kerekedik, kitették a férfi munkakönyvét, fel is út le is út, mehet Isten hírével.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Kösz teqball!

2016. november 13.

Végtelenül boldog vagyok, hogy a kezdetek óta figyelhetem, sőt egy kicsit, de tényleg kicsit részese lehetek a labdarúgás újszülöttjének világrajövetelénél! ! A két magyarországi feltaláló, Borsányi Gábor és Huszár Viktor kőkemény küzdelme idehaza semmi újat nem tartalmaz! A világ többi részén azonnal támogatták volna a két kitartó harcos veretését! Magyarországon a tehetség a legnagyobb akadály!

Erre mindenki köteles bólintani. Két fickó, magyarként, kitalál egy egyszerű, de bombajó mozgásformát. Szeretnék a világot meghódítani a teqball nevű, egyébként zseniális játékkal, de csak a gáncsoskodás jut nekik! Hát hol hajították a legtöbb kolnocot az úttörők lábára, nyakába? Hát persze. Itt, a Kárpát-medence 90 egynéhány ezer négyzet kilométerén! Egyértelmű!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Úgy fest, hogy a Megyeri úton mindenki mindenhez ért, csak kicsit rosszul adja ki magát a szakiság!

2016. november 13.

A TAO okozta elképesztő akol meleg nyugalmából átdöfte magát az UTE jó néhány múlt heti váratlan villanása! Pedig korábban, annyira korábban, hogy még Hólya István volt a hatalom megjelöltje az Újpestnél és nem az UTE-nél, szóval akkoriban nem volt ez a széthúzás, ármánykodás, érthetetlen magyarázkodás a főváros IV. kerületének prominens egyesületénél!

Kimondták a frankót, és úgy igazodott mindenki. Főképpen, hogy a zsernyákok egyesülete volt a lila-fehér klub. Szóval, akit oda hívtak, az csöndben maradt és a vállapján számlálta a csillagokat, vagy ha nem akarta újpesti lenni, mehetett Nagyatádra, tüzér kiképzésre! Akkor a vezetésben nyilván akadta nézeteltérések, de a politikai erő pörölye rendre odacsapott.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Már semmit sem tehetnek!

2016. november 11.

A mai napig nehezen emészthető, ami a Győri AUDI-ETO-nál történt. A kézilabdát szeretők döbbenten és értetlenül forgatják a Heidi Löke aktát! Nem szabad megfeledkezni, hangsúlyozni kell, hogy a legszebb női feladat a gyermek vállalás. Az áldott állapot egy megfontolt döntés következménye, amely egy életre szóló kapcsolat! Meg ilyen okosságok! De tényleg.

Amit viszont Győrben a világklasszis beállós lenyomott, az egyedülálló. Ha nem számoljuk a kapus, Lunde sport kolléganőt! Ő is hasonló módon alakított, csak ő pórul járt. Kivezették a jó zsíros fazék mellől. Száraz csont jutott Rosztovban a norvégnak, ha csak a karrierje mostani szakaszára vetül a figyelem.

Teljes cikk

Lencse László és a meztelen igazság

2016. november 11.

A Puskás Akadémia csatárának férfiassága hódít a Facebookon. Lencse László nevében valaki (?) meztelen képeket küldözgetett a közösségi oldalon. A jó képességű támadó értetlenül áll az eset előtt, bőszen tagad, a klubja külön hírt szentelt az incidensnek a Facebookon. Nem irigylem Lencse Lászlót! Talán ezzel nem vagyok egyedül…

A labdarúgó Magyarországon, ahogy bárhol a világon, közszereplő. Hetente adja az arcát, a lábát, a fejét a produkcióhoz, a szórakoztatóiparhoz, amelynek, legyen az ilyen vagy olyan, de mégis csak a szerves része. Lencse László a legnépszerűbb sportág állandó reflektorfényben levő csapatában futballozik, a magyar közeg tökéletesen ismeri, a hozzáértők elismerik. Lencse László bejárta Európát, BL-selejtezőben gólt szerzett, jelenleg a másodosztályban bizonyít, előtte körbe turnézta az NB I-es klubokat, az MTK, Videoton, Kecskemét, Újpest, Puskás Akadémia mezében virított az első osztályban.

Teljes cikk