Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Löw miért nem kellett az MLSZ-nek?

2018. június 12.

Így sokkal rosszabb lesz a bukott Storck megítélése, aki egyszerűen kihajította a közelmúltban külföldön is sok sikert megéltek tervezetét. Pár olyan futballista, aki a közelmúltban megfordult a profi világban, felkérést kapott a szövetségtől, írják már le mitől lehet jobb a penészes testű magyar labdarúgás vagy legalább a nemzeti csapat. A srácok összeírták a gondolataikat, a szövetség felső emberei zöld lámpát adtak a tervnek, menekülésnek, hiszen tényleg hiteles fickók adták a nevüket, meg a gondolatukat, köztük Löw Zsolt.

Löw Zsolt hétfő óta egyértelműen belépett a nagymenők közé azzal a döntésével, Thomas Tuchel segítője lesz a Paris SG-nél. Löw "Cica" sokat zakatolt Németországban, nehéz esetnek tűnő kluboknál szakította fel az átlagot! Mainz, Cotbus, Hoffenheim itt focizott példamutatóan, aztán amikor már nem úgy pörgött a lába, beleállt az edzői munkába! Azt is úgy tolta, amit megtanult Germániában: a becsületes munka többre visz, min a hadovázás, a csókos barátok ereje, bármilyen blöffölés!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Kacagva mesélik otthon: ezek a magyarok nem is olyan okosak!

2018. június 12.

Lassan nem csak Európát, az egész világot beteríti, hogy Magyarország a világ legjobb helye a szerencselovag sport trénereknek! Aki külföldiként ide eljön, munkát vállal, a legbiztosabb tutit találja meg! A 90 ezer négyzetkilométer maga a Paradicsom, elég, ha valaki bedobja az idegen útlevelét, azonnal térdre vágja magát az ország, legyen bármi is az előzmény!

Nem magyarok korábban is dolgoztak a magyar sportban, ám ők megélték azt a korszakot, amikor együtt nélkülöztek a csapattal, napról napra dülöngéltek a csóriságban, ám a javítani akarás, az alkotás felkínált lehetősége motiválta! Ők voltak az úttörők. A maiak sima pénzhajhászok, akik simán lelépnek, ha nekik már nem annyira kedves a szitu.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Elfutott mellettünk a világ - ziccerig

2018. június 12.

Az egykori miniszterelnök leterroristázta őket! Aki még táncolt is a hivatalában! Kicsit kótyagos mutatvány volt az, amely annyira hasonlított tánchoz, mint amikor egy radír tangózik. Na, ez az ember elmondott egy nagy marhaságot. Azt állította, terroristák a szaúdi labdarúgó válogatott tagjai!

Szaúd-Arábia válogatottja felhozó mérkőzést játszott Németországgal! Már az is nagyon erős, hogy őket hívták partnerségbe, nem egy lefekvős meccsre. A politikát most nem kellene belevarrni a sztoriba, vélhetően azért kérték őket, mert megfelelő ellenfélnek tartották az arab válogatottat. Őket, és nem a magyarokat, akik annak idején a huncut, jól megmondós, beintegetős Torghelle Sándor apafejkedésével csúnyán odamartak Oliver Kahn bandájának.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Jó lenne már fejlődni!

2018. június 08.

És tényleg igaz, amit Magyarország legnagyobb giccs rímhányó iparosa megformázott vagy 20, talán 30 évvel ezelőtt! Hogy azt mondja: „- Hé, soha ne félj, hogy odasodor a szél, ahol jó, Hé, ha valami van, de nem az igazi még, ne remélj!”

Szóval ezt dúdolgathatja a magyar labdarúgásért görcsölő, egészen szépre kiégett foci társadalom! Igaz, már akkor is érezhető volt, hogy valami nincs rendjén, amikor a belga nyugdíjast kijelölték a legzajosabb posztra, nem csak hazánk, de a világ legnagyobb elképedésére is. Amitől a belgák annyira röhögtek, kis híján bepisiltek!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Zavarban vagyunk. Hol keressük őt?

2018. június 08.

Nehéz az olyan labdarúgó válogatottba bármi nagyon pozitívat beképzelni, amelynek a legjobb játékosa a kapusa. Például a fehéroroszok elleni nullatartalmú felmérőn kimondottan jót tett az eredménynek és persze a nagy blabla embernek, Leekens nagyfaternek, hogy Gulácsi Péter kapus például nem volt olyan nokedli, mint a többiek!

Ami még kiemelendő: Európa, - de abban sincs nagy kockázat, ha az egész világra érvényes - legcsinosabb szövetségi kapitánya a magyar válogatott belga nyuggere, Zsorzsi bátyó. Az a szép szemüveg, a sima arc, akár egy időseknek szóló életmód magazin címlap sztorija is lehetne a majdnem polgármester arculatával! A fess nyaksál, persze selyemből, színekben harmonizáló, ugyanakkor trendi, persze ehhez kellően drága textília és cipő együttes hatása! Pusztuljon a sok mackós tréner, éljen a belga hungarikum, a fess kapitány!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Lehet, hogy a következő 3. meccsen eldől minden?

2018. június 06.

A Golden State Warriors egyszerűen elképesztő! Lenyűgözőek, ugyanakkor a Cleveland rögzítettjei számára pocsék érzés! Az NBA magával ragadó, az utolsó szakasz, vagyis a döntő meg extra élvezet! A Golden State csapata tolja a Clevelandet az arany közeléből. Most úgy fest, legalábbis kettő összejövetel után, hogy a GSW lazán elviszi a sikert ismét! Régóta ismerik egymást a srácok, az NBA végjátéknak két éve ők a főszereplői, idén kajakra jobb a Warriors!

A legutóbbi, második összejövetel is Oaklandben mutatkozott, a nézőtér is tiszta sárga volt. Nagyot nem kellett melózniuk a helyi civil erőknek, annyira hurka volt a Cavaliers. Csak és kizárólag LeBron James mutatkozott hatékonynak, a többieket azért hozták el, hogy leszálljon a repülő, tehát a súly miatt voltak fontosak. Sokat nem kell gondolkodni, kutatgatni ki volt erős a Clevelandből. LeBron mellett a szép nevű Kevin Love dobált még hatékonyan, de ők ketten egész soványan néztek ki az ellenfél erőtől feszülő komplett csapatával szemben.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ameddig lehet biztosan!

2018. június 06.

Akkor most ideje lesz újból elismételni: a világ legnagyobb gyökere Sergio Ramos, a Real Madrid csapatkapitánya! Eddig sem volt akkora durranás meghatározni a csapatkapitány észbeli mutatóját!

Az új vizsgálat egyre erősebben konkretizálja a satu agyú védő szellemi állapotát! Loris Karius kétségtelenül az idei BL döntő legszánalmasabb figurája. Volt. Talán még nem késő, új állapotba kerülhet a Liverpool német kapusának botrányos minősége! Egy gyorsnak nem mondható komputeres vizsgálat kiderítette, Karius akár agyrázkódást is szenvedhetett egy tök fölösleges, de roppant gusztustalan, alattomos támadás után, amit Ramos elkövetett!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Futsal derbi

2018. június 06.

Nincs is annál nagyobb élvezet, mikor egy forró nyár eleji napon összejön vagy 1500 ember egy szigorúan rosszul szellőző helyen, és elkezd nagyon keményen szurkolni kedves csapatának, borzasztó rossz hangosítás mellett! Ami tulajdonképpen nem annyira gáz, de ha már felújítanak tényleg szépre, egységesre egy sportcsarnokot, akkor a restaurációs pénzből miért nem maradt érthető hangokat kibocsátó hangszóróra?

A BME-Rubeola futsal osztályozóra minden adott volt. Az ordibáló, örökké veszekedő, de különben övéit torkaszakadtából bíztató, két különböző népesség, más-más bolygókról, hiszen a független bírói ítéleteket rendre problémásra hozták ki! Szépen szeparálták őket az egyetemisták üvegházában és a csekély számú szellőző berendezésnek köszönhetően egymás zsebébe csurgatta verítékét a kiabáló szurker és a csak talpon álló nézelődő!

Az első matek egy-egyre zárult, amely igazából senkinek sem jó, de ha már így adta, alapból lehetett gyomrozni egymást! Két fiatal, ám cseppet sem megszeppent csapat feszült össze. Sok szép foci nem látszott a apályán, annál inkább Jászai Marizás vagy modernül, embéegyesül hentyzés folyt. Ez az, amikor a parkettán kamura dobálták magukat a srácok, a felcsúti elődhöz méltóan.

A sporik meg persze rácsúsztak, ették-itták a mutatványosok szemfényvesztését! Komoly görcsölés hömpölygött a pályán, a kapuk csak olykor álltak nagy tűz alatt! Elég kritika az egyik csapatra, ha a rutinos, akár csúfolásból, akár lenézésből öregezhető kapusa a legjobb játékos! Úgy elég nehéz felsőbb osztályba kerülni, ha a két meccsen összesen befolyt egy akciógól, azzal nincs sok keresni való. Pedig a csömöriek rengeteget tettek az osztályozóba, mondjuk a BME-sek sem sorsolással vagy bármilyen okossággal került ide!

Talán a tapasztalatlanság, esetleg az izgalom vagy a fáradtság okozta, a vendégek egy könnyű labdát eladtak, lerohanásból büntettet a BME! 1 perc 38 másodperccel a végső sípszó előtt már nagy terveket nem lehet szőni. Jött az 5 mezőnyjátékos verzió, a Rubeola lehozta az este nagyszerűt alkotó legendát, Nagy Zoltánt, ám ebből sem fakadt ki az amúgy feljutáshoz elég egyenlítés!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Különben meg az is lehet, hogy a tréner old le legelőször a Balmazújvárosról!

2018. június 06.

Elragadtatottan beszélt a hétvége, régi szép időkre emlékeztető bajnoki körkapcsolásban az egyik beszélő tag! Hatalmas ovációval ünnepelte, hogy a pontkaparás ilyen briliáns, rég látott fordulatokat hozó módon ért véget! Tényleg ez még jó is, hogy a végére, de különben csak ekkora esett feszkóba a zembégybe, mert különben csak Pinyó kapesz, meg Igazszájú Horváthferkó szólamai ugrottak át egy bizonyos nívó pálcát!

Tehát a Horváth Ferenc! Aki őszintén erős elemzéseivel, sokkal több vidámságot, eredetiséget hozott a felsőházba, mint kövérre fizetett játékosai a bajnoki meccsekbe! Ő legalább erős volt nyilatkozataiban, szemben játékosaival, akik a végére ugyan összeszedték magukat, csak hogy akkor késő volt! Nagyon késő! A Balmazújváros edzője utolsó kétségbeesésében bekapaszkodott a sportszerűséget piszkáló szalmaszálába, hogy bizony a bajnok Videoton nem a fakóval, de még az annál is szürkébb csapatával futott ki a diósgyőri stadion fincsi, Bódog Tamás által megkalibrált gyepszőnyegére!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Mi lesz veled Chelsea?

2018. június 03.

Földre lapulva, fülüket, farkukat behúzva nyüszítenek a világ legutáltabb csapatának szurkolói! Vajon mit tervez a vezető kópé? Hogyan gondolja a jövőt Roman Abramovics, a Chelsea csapatának nagyhatalmú diktálója?

Az a hír rengette meg a sport atmoszférát, hogy az orosz üzletember kiváltotta az izraeli útlevelet. Semmi extra, hisz alanyi jogon jár neki a passzport. Viszont ha esetleg kitelepül Izraelbe, akkor meg mi lesz a csapattal?

Teljes cikk