Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Világszám!

2017. szeptember 07.

Ámulás és bámulás! Négyszer 10 percen keresztül, hol ebéd utáni bódulat, majd a végeredmény hoz felhő szélén láblógatást. Ez heti háromszori kiadással és kész az új magyar csoda! A férfi kosárlabda válogatott!

Itthon csapatostul esküsznek, a nyár nagy robbanása a banda! Ha szűken, de még augusztusban dobbantottak az amúgy belülről frankón nagyon impozáns kolozsvári sportcsarnok parkettázatán! Már az is komoly hang effektust váltott ki, hogy a Stole becenevű mester csapata kimoccant az Eb-re. Szépen böjtölt a sarkazós társadalom, a várakozás szűköcskén kiadott majd 20 évet. Az utolsó indulás még éppen belefért a 20 századba, onnan meg elhúzott úgy 17 év, hogy a magyarokat nem kellett sorsolgatni.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Maradt minden a régiben! Storck is!

2017. szeptember 05.

Még mielőtt ráülne valaki a portugálok elleni 0-1 dicsőségére frissen emelt Diadalív között átsuhanó, maga után impozáns csíkot húzó vadászrepülő füstjére, és mielőtt a polgárság elkezdené mélyen hinni a számítógépes nyilacskák erejében, csitt, üljön le mindenki a helyére! Hát, na, elég gyenge volt!

Sokfelől, sokféleképpen ömlik az olvasóra a meggyőzés hozsannája! Ha valaki józan, akkor látja, hogy ez csak üresen kongó tompítás! Azt lóbálják a felvonulók, hogy a válogatott micsoda parádés cselekedettel próbálta kiengesztelni az Andorra után zabos közönséget! Ez semmi volt! Csupán a kétségbeesés munkatábora, amibe Storck, a kétségbeesetten evickélő, még szövetségi kapitány a kisujjával belekapaszkodott!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Köszönjük! Itthonról is!

2017. szeptember 05.

Furcsa kettősség mocorog az emberben két válogatott láttán! Az egyik a labdarúgó, a másik a kosárlabda nemzeti válogatott! Nahát, az utóbbi csapat az Eb-n eddig csak súrolta a bravúrokat, a meccsek végére mindig kifakult! Olyan erőkkel mérkőztek össze, amelyek tagjai erősebb ligákban konzerválják az erőt, magukba gyűjtik a tapasztalatot és borzalmas körülmények között sarkaznak a palánk alatt!

Ez alatt az értendő, hogy két-háromnapi rendszerességgel hozzájuk hasonló vagy még súlyosabb torony emberek gyömöszölik őket a gyűrű alatt, nem finoman, kajakra! Közülük az NBA-ből is villognak páran, pedig az maga a pokoli rohanás bajnoksága! Még a csehektől is ragyog néhány óriás nem csak hazai, hanem kiemelt figyelmet érdemlő külföldi kampionatókban! Ja, hát a horvátoknál alap jövőkép az amcsi berendezkedés. A montenegróiak, - akik egyébként a jugoszláv kosaras iskolából nőttek ki- közül is sokan pattogtatnak idegenben!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Jó őt látni, szerencsések vagyunk, hogy láthatjuk!

2017. szeptember 05.

Belekaptam a cseh-német focimeccsbe és jól odaragadtam! Egyszerűen idegesítő, ahogyan a germánok előcsipkednek minden egyes évben egy csapat taknyos orrú kisgyereket, akik szégyellős izgalmukban végül is leverik az összes szembejövőt! Gary Lineker persze szemöldökét simogatva okosban tekint a népekre: ugye, hogy én már vagy 20 éve megmondtam! Többet használják az angol okosságát a német foci mindent megnyerő kijelentésével, mint Halász Judit „Boldog, boldog születésnapot, kívánom, hogy legyen még sok ilyen szépe napod” című örökre elpusztíthatatlan, bájos gyerekkacagással megtoldott ünnepi kórusát!

Viszont az örege Mats Hummelsre soha nem villant akkora reflexió, mint mondjuk a főgyökér Sergio Ramosra , Pepére vagy a nagy kandúr Pique-ra!Esetleg egy jó besüteményezett Devecserire!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Olyan jó leírni ezt!

2017. szeptember 02.

Címkék: kosárlabda, Románia, Európa Bajnokság, romania, mkosz, hanga ádám, ivkovics

Ezt még nagyon gyorsan le kell írnom, amíg tart a csodálatos érzés! A magyar férfi kosárlabda válogatott szépen odapörcintett a horvátoknak a romániai Eb első csoport meccsén! Sztojan Ivkovics fővezér emberei majdnem megmarták a csupa nagy menő NBA arccal telerakott horvát brancsot! A magyar srácok kicsi különbséggel, de lemaradtak a győzelmi bevonulásról Kolozsvárra! De! Ez nem akármilyen csata volt!

Olyan jó ez leírni, látni meg még szuperebb volt! Azt akartam jegyezni, hogy mennyire dacosak voltak! Nem kistestű belvárosi kutyákként paráztak, hanem ismeretlen óriás dínókként, akik a hatalmas egójú, aztán csak egyre jobban parázó horvátoknak odavertek három csodálatos negyedet! Olyan jó leírni ezt!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Portugália más kávéház lesz

2017. szeptember 01.

Címkék: Magyarország, Franciaország, mlsz, Hollandia, Portugália, Lettország, Korhut Mihály, Advocaat

Az lett a vége ennek a nagy vb selejtező hullámzásnak, hogy a használt edények mosogatása komolyabb erővel mozgatott, mint a lettek elleni vb hangulattalanság! Ami amúgy félig igaz, mert a stadionba megint kiment vagy 20 ezer ember, nyilván még a tavalyi Eb-szerepléstől fellelkesülve, a vakáció utolsó feszkómentes napján.

A nagy füzetcsomagolás után pont jól esett apának-fiának egy kis őszi csacsogás a zöld gyep felett! A mosatlan edény meg olyan komolyan szemroncsoló volt, a meccs meg annyira érdektelen, hogy a kötelesség inkább legyőzte a válogatott srácokat! Meg mondom, ez a sok szerencsétlenkedés, a visszamutogatás konkrétan kioltotta a múlt izgalmát!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Nem volt túl sok izgalom már előtte sem

2017. szeptember 01.

Címkék: Magyarország, mlsz, storck, doll, Portugália, dzsudzsák, Lettország

A magyarokkal kapcsolatos legizgalmasabb hír az volt, hogy Dzsudzsák Balázs vett egy hatalmas, jó drága tihanyi üdülőt, és már csak abban a kérdés, a biznisz megkötésénél jelen volt-e a Híres Jogász Linda címlapnő és híresen gazdag férfiak partnere? A mutatós nő remélhetőleg nem pörgött túl az ingatlan üzleten, és nem szívta le pénzügyileg a menő arcot! Ha ott volt, akkor viszont ő legyen a gazdag focisták hivatalos ingatlanosa! Megfelelő jutalék, elég sok kép a bulvármagazinokban, szépen csilingel majd a kassza!

Bernd Storckból is kiesett pár szürke, hivatalból optimista szó. Nyomja a németektől mindig elvárható zsizsikes rizsát! Az Andorra elleni világszégyent követően, mint ha szerényebben dalolna a germán madár, nincs akkora energia a beszorult fickóban! Mondja, mondja a magáét, de ez már kármentés, de nem a kellő harci tűz!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Nem egy Klopp az ember

2017. augusztus 30.

Címkék: Törökország, Románia, jürgen klopp, premier league, daum, romania, liverpool, bundesliga

Olyan furcsák ezek a német fiúk külső országban! Igaz lehet alapjuk az átlagosnál magasabban hordani az orrukat. Azzal, amit odahaza összedolgoztak! De külföldön kicsit karcsú a stílusuk! Persze most nem Jürgen Klopp a célszemély, mert ő aztán alaposan megviccelte az angolokat, dajcsként! Bemutatta hogyan lehet szépen, a legendát kézben tartva, nagy mutatós csatákat megvívni, úgy, hogy közben a pudingfejűek zabálják az edzőt!

Christoph Daum nagyon menő volt a Bundesligában! Amikor bevillant az élvonalba csillogó koreográfiával bűvölte a nézőtér emberiségét. Húha, nagyon magasra ívelt az egykoron amatőr alapról kezdő Daum respektje! Törökországba menekült egy giccses esete után. Stuttgarti edzőként  BL-mérkőzésen, amikor még csak három légiós játszhatott, betolta a gyepre a negyediket. Az ügyetlen szabályszegés miatt aktuális csapatát kiszórták a sorozatból, Daumot pedig a svábok kispadjáról!

Teljes cikk

Egoista szörny kerestetik

2017. augusztus 30.

Címkék: Ciprus, pafc, real madrid, sallai, puskás akadémia, sallariroland

Szilágyi László

Minden kelekótyasága ellenére én bírom ezt a Sallai gyereket, régóta ismerem, előttem van a kép, amint sírdogál a felcsúti koleszban. Annyira hiányoztak neki a szülei.

Bizony volt ilyen, nem is olyan rég, kb 6 éve. Igen, akkor költözött be a Puskás Akadémiára a fiú, mindenki tudta, hogy ügyes, a maga flegma természetességével szórta a gólokat. Ami neki magától értetődött, azt mások próbálták majmolni, naná, hogy nem ment. Sallai Rolinak minden évben kiszakította a gólzsákot, ipari számban termelte a gólokat.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Nyugodjon meg mindenki, a hipsztersuszter pedig maradjon a kaptafánál!

2017. augusztus 28.

Címkék: TKO, KO, box, ufc, mcgregor, boksz, mayweather, ökölvívás

Ahogyan sokan, úgy én sem hajolhattam el a hétvége planétarengető dramaturgiája elöl! Ez a Mayweather- McGregor óriás balhé, annyira végig söpört a Föld sportőrültjein, hogy mellette kicsikévé vált a Manchester United szárnyalása, meg a Harvey hurrikán pusztítása! Jó, a boksz miatt ez csak kis időre szorult le a nézettségről, aztán visszafújta magát a csúcsra! Képtelenség volt kikerülni!

A legvadabbak elejétől nézték az összecsapást, a még náluk is sokkal zoralabbak már a kipattanó ötletnél is ott voltak, és egyre csak dörzsölték a tenyerüket! Megneszelték a giga-showt! Akár az éhes menedzserek! Nahát, ők aztán beletoltak mindent a buliba!

Teljes cikk