Davide, a csillag

2017. július 13.

Szilágyi László

Még mielőtt bárki rosszra gondol, Davide Lanzafaméra gondoltam. Nagyon kellett ez a tetovált talján az izraeliek ellen. Főleg a feje, meg a gólja. Sokat érhet a Honvédnak az ügyes bólintás a BL-selejtezőben.

Hemzseg a magyar futball az abszurd igazolásoktól. Az aktuális kedvencem Vit Benes, akinek egy veséje van, így a hatályos honi szabályok szerint nem kaphat versenyengedélyt, magyarán a Vasas szerződtette, de elfelejtette mélyinterjúvolni az állapotáról. Ez nálam mindent visz, legalábbis a mostani igazolási időszakban.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Uram! Kérem vegye már észre a rengeteg tehetséget Debrecenben!

2017. július 12.

Egy héttel ezelőtt megjelent a DVSC főparancsnok, Szima Gáborral egy interjú Hajdú megye online felületén! Még mindig ennek a hatása alatt állok! A tulajdonos, kicsit önmaga depijébe esve, búsan sóhajtozva ecsetelte, mi vezetett ahhoz a frászkarikás helyzethez, ami ennek a szezonnak a végén majdnem kivitte a Lokit az embéegyből! Súlyos gondolatok, az egykor sikeres sportvezető és még sikeresebb gazdasági vállalkozó szájából.

Szima Gábor pont egy rossz korszak idején lépett a kormányhoz, beleállt a ragacsba és kivitte a klubot a napfényes Hortobágyra szárítkozni! Azzal a módszerrel, amiről most azt nem tudni, hogy kínjában vagy okos meggondolásból tette, de előhúzott a kicsik közül egy csomó tehetséget!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ez csak a július elejének termése. A bolt augusztus 31-ig nyitva tart!

2017. július 10.

Most, hogy a nyaranta szokásos Messi és Ronaldó féle műtermi hangulat elemekkel, néha felvillanó adócsalással súlyosbított, mesterséges színezékekkel életben tartott, átigazolási uborkaszezont elüldöző színjáték lezárult, és ezredszerre is kiderült, hogy sem a Real, sem pedig a Barcelona sztárja marad ahol volt, nos, hát még mindig akad zúzós jövés-menés a nagyok között!

Wayney Rooney esete a maga nemében megrázó volt, de inkább azok emelték magasabbra a fejüket, akik nem is hallottak eddig Manchester United lejárt szavatosságú Shrek-jének vívódásáról. A válogatottból is lassan kiszoruló csatár már csak PR szempontból, esetleg klubhűség miatt volt csak szereplője a nagy kiutáló Mourinho tréner munkájában!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Jövőre tali a Zsír on the Fest-en!

2017. július 10.

Szűk tíz esztendővel ezelőtt egy tehetséges és végtelenül elszánt fiatal fickó, Józsa Tamás kitalálta, hogy közösségben sokkal nagyobb hepaj focizni, mint a hét egyik estéjén a zártkörű dühöngés! Az alap az volt, hogy egy tornateremben összehoznak pár amatőr formációt, bennük a labdarúgást élve-halva szerető emberrel, akik majd egész nap izmoznak, közben betolnak egy pár zsíros kenyeret, estére, a nap zárásaként elhívnak valamilyen csendes menőt mutatós bulikát tartani! Olyan jól összejött a labdás-zsírosdeszkás-kikapcsolódó parti, hogy az első helyszín gazdái gyorsan megemelték a terem bérleti díját, ezzel egyenes utat mutatva a szabadtéri folyamatnak!

Alattyán - mert, hogy idevalósi az eltökélt srác-, 18 kilométerre fekszik Jászberénytől. Kétezren lakják, korábban jobban ment itt minden, manapság igaz túlélőhely. A helyi focicsapat régebben komoly tényező volt a megyében, mára már Józsa Tamás kétnapos fesztiválja jelenti az életet! Ez a torna, megőrizve eredeti hangulatát, még most is Zsíros Kenyér Kupa néven dübörög, persze kicsit az internacionalitást belefűzve Zsír ont he Fest-re keresztelődött!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ezt még gyakorolni kell fiatal srácok!

2017. július 10.

Ez a Vasas-Beitar meccs tisztára olyan volt, mint ha a jeruzsálemi összejövetel után nem hagyták volna abba a focit! Csak kicsit elmentek szörpikézni, gyúrattak egyet, elolvasták a fészen a miújságot, aztán gyia, jöhet a második csapatás! Még a mezük is ugyanolyan csatakos volt, ahogyan szűk egy hete levették!

Már a kinti meccsen is feltűnt, főként a 90 perc vége felé, hogy a magyar védők impozánsan kísérgették a cselező, sőt, inkább csak bukdácsoló játékosokat. A langyos, de kétségbeesett rohamaik improvizálásnak, még kívülről is nevetségesnek tűnő, összefércelt munkának látszott! Aztán még ebből is sújtottak egy halálos hármast! Sorozatban! Amikor elméletileg már kipurcantak, a Vasas megszórta őket príma gólokkal, szabatos akciókkal! Erre tessék!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Minden évben ugyanaz a lemez

2017. július 06.

Minden nyár elengedhetetlen parti bútora a szokásos átigazolási szappanopera! Ragacsosan unalmassá válik, hogy tavaszi szezon után Mino Raiola, meg Jorge Mendes, a két óriáskarú fociügynök polip beindítja a kiemelkedően drága játékosai körüli döngicsélést, a nyári naptól és Balaton Sound-tól kóválygó, szotyi héjra is lecsapó sport újságírókkal!

Forevör téma Cristiano Ronaldo, Zlatan, Messi átigazolása, emiatt erős indokot szúrnak a szereplők mellé! Adóügyek hasítanak a címlapon, kétségek közé taszítva a klub elnököket, hogy most, jaj, Istenem, mi lesz velünk CR nélkül, meg Messi tényleg lelép a Real-hoz? Ilyen és ehhez hasonló vérfakasztó, bombasztikus sztorikat applikálnak a bágyasztó meleg levegőbe! Ebből a show-ból jut a magyar sportrajongók, inkább a honi labdarúgásért izgulóknak. Például Radó András tiplizése a IX. kerületből. Na, szóval egy kis szeletet az embéegy is kihasít ebből, de nyilván lokális jelleggel!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Bízzunk a jó folytatásban!

2017. július 05.

Amikor feltűnt a szerb hajgyűlölő edző, azt hittem olyan változás lesz a Videoton életében, mint amikor az ember a Holdra lépett! Mindent elsöprő revolúció, halálra vert ellenfelek, a zakó után kóválygó edző, a hálóba önmagát felakasztó kapus, mert annyira kicsúfolta őt a nagy taktikus meg az ő emberei. Szerb nyelven! Hát emberek, nem ez történt! Nagyon nem ez!

Két Európa Liga meccses megfigyelés után kijelenthető: nehéz eldönteni most tényleg ki a tréner a Vidinél? A másik műbőrhajú, de már kilapátolt Henning Berg vagy a hatalmas glóriával érkező Nikolics? A csapat játékán minimális a különbség, talán csak annyi, hogy már nem az angol a fő csapás öltözői nyelvterületen, hanem a szerb.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Klassz volt látni őket!

2017. július 04.

Magyarországon edzőtáborozik az algériai utánpótlás válogatott, Nincs ebben semmi extra, a játékosok itt készülnek nagyban, a szervezők meg odahaza adnak bele mindent a hamarosan kezdődő korosztályos vb-re! Július 17-től a magyarok is Algériában vakszolnak majd, az afrikaiak meg most itt edződnek! Jobb nekik is, Bogláron a NEKA otthonában optimális a közeg a nagy veretés felkészüléséhez! ! Most Algériában kicsit forróbb a levegő és persze most nem a politikára gondolok!

A vendégek sokat tesznek bele a melóba, mondjuk azt simán látni! A srácok kaptak egy igazi profit, aki maga is, szóval elég magas szinten kézizett! Rabah Gherbi BL-győztes, 3x francia bajnok, igen abban a nem egy piskóta ligában, meg még ugyanennyiszer kupagyőztes Galliában! Az a BL siker előtte a focista Rabeh Madjernak jött össze a Portóval, utána meg egy röplabdás arcnak,Hichem Guemmadinak. Algériában ők hárman. Könnyű megjegyezni őket! Szóval Gherbi helyi meg nemzetközi szinten nagyon ismert és eredményes.

Teljes cikk

A Ronaldo-ügy már nem ügy

2017. július 04.

Szilágyi László

Félelmetesen működik a sportmédia, még egy extraklasszis gólgép sem tudja uralni a napirendet, legfeljebb tíz napig. Mi történhetett Madridban, netán a Konföderációs Kupán vagy a béranyától született ikerpár változtatta meg a dolgok menetét?

Egy hónapja minden Cristiano Ronaldóról szólt. Épp hogy lecsengett a BL-szezon, robbant a bomba: a portugál elfelejtett befizetni néhány millió eurót a spanyol államkasszába, magyarán nem adózott, vagy nem úgy és annyit, amennyit kellett volna. Mindenki rágta a csontot, maga az érintett állítólag kerek-perec kijelentette, nincs maradása, el kell mennie Madridból.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Még több Oenninget Magyarországra!

2017. július 03.

Tényleg várom a holnapi magyar kupafellépők bemutatkozását! Különösen a Vasas halk szavú, nem rángatózó, de látványos szép melót végző németére vagyok kíváncsi, mit pörget ki az embereiből a határontúliakkal!

Be kell valljam, Michael Oenning számomra  kicsit langyos víz volt annak idején, amikor a Bundesligán iparoskodott! Fiatalemberként megpróbált maradandót alkotni, de elsodorta munkáját az eredménytelenség. Németországban, ha valami nem megy, nem erőltetik! A Nürnbergnél elsőre szépen megfutotta a feljutást, de onnan beakadt valami, aztán ebből lett a szabadságolás! Armin Veh a szárnya alá vette az ikonikus Hamburger SV-nál. Ez a csapat soha nem esett ki a Bundesligából, sőt az alapítók között volt, plusz Uwee Seeler lábszobra, meg Manfred Kaltz banán beadásai!

Teljes cikk