Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Hogy, hogy nem, megint nem kapott padot Storck

2018. február 12.

Ez aztán a meglepetés! Bernd Storck ismét nem kapott edzői kispadot, annak ellenére, hogy Magyarországon majdnem szobrot emeltek neki, de minimum egy zsákutcát elneveztek volna róla! Pedig hát Németországban kevés fickó mondhatja el magáról erős mellkas döngetés közepette, hogy Eb résztvevő válogatottal csillogott!

Storckot egyszer már belengették a hivatásos előrejelzők a Borussia Dortmundnál, de az csendben kifújt, mint az öreg bőrlaszti. Kelendőnek tűnt az a másfél évnyi munka a nemzeti csapatnál, csak hogy ezt odakinn nem nyelték be! Ahogyan Lothar Mattheus is fölöslegesen lobogtatta a magyar szövetségtől kapott bizonyítványt, miszerint nem is olyan rossz ő, hiszen egy komplett testület bólintott a munkavállalására!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Akiknek tényleg a részvétel a fontos

2018. február 12.

Címkék: szánkó, Téli Olimpia, Phjongcshang

Amikor már pont elég volt a brit labdarúgás pudingzabáló papucsállatkáinak marhára unalmas ívelgetéséből, és Erzsébet királynő futballista corgi kutyái is kopottra fényesítették az angol foci pállott unalmát, a nézők retinája szétégett Mourinho szokásos önimádó marhaságától, na, akkor jött elő a téli olimpia szánkó közvetítése!

Totálisan szubjektív megközelítésben, felfoghatatlan csúszások, elképzelhetetlen helyről érkező szánkózók, ennél nagyobb hepaj nincs a koreai lőporfüstös határvidéken! Egyszerűen bámulatos mit lehet ebből kihozni ebből a csak versenyzők számára izzuló eseményből, pláne úgy, hogy a helyszínen, a talajhoz fagyott szurkolók mennyire hangosan sikoltoznak az elsuhanó semmit látva!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Szép szép ez az összeborulás, de azért egy kommunista diktatúra nem szép dolog!

2018. február 10.

Most már, hogy hatalmas csapásokkal elindult a téli olimpia, pláne úgy, hogy magyarok miatt is gerjedhet a népesség a hazában, a blognak hiba lenne szó nélkül elmenni emellett! A mostani esetben sem pontosan véreink esélyessége a fő kérdés

Igazából senki sem tudja a választ hogyan történt a lehetetlen megvalósulása: a két Korea egyszer csak összeborult! Persze csak sportolás ügyében! De akkor is! Pár hónapja még az északiak lőszert, szabályokat és törvényt nem kímélve szitává lyuggattak egy tőlük, a déli Koreába menekülő katonát!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

A Válogatott után már a Veszprémmel sem megy "Mester"?

2018. február 09.

Címkék: kézilabda, Bajnokok Ligája, bl, kezilabda, Ljubomir Vranjes, Telekom Veszprém

Huhhh, ez kezd egyre - ha vékonyan csörgedezve is-, de azért csak kínossá válni! Ez a szerda esti kieli zakó egy kicsit rászorult viselőjére! Vranjes góré a válogatott Eb égése után talán vigaszt lelhetett volna jelenlegi munkaadója csapatánál!

Jött is a sóvárgás, hogy majd bezzeg a Telekom Veszprémmel tutira megmutatja ez a kis köpcös férfi, nyugalom, érti ő a mesterségét, csak hát béna a magyar kézilabdás, tré az utánpótlás, nem értik őt, és különben meg semmiről nem tehet. Viszont pont belefért a svédek elleni családlátogatós, nulla következményt hozó két edzőmeccs!

Teljes cikk

Fucsovics árnyékában

2018. február 08.

Szilágyi László

Kegyetlen dolog ez az élsport, most éppen a mentális oldal felől közelítek. Gondoljatok bele, milyen lehet Balázs Attilának Fucsovics Marci árnyékában?

Érdekes srác ez a Balázs Attila, már régen is sokat agyaltam azon, milyen lehet zongoracipelőnek lenni a sportban. Pedig a recept tök egyszerű: áldozd fel mindenedet, néha a profilodat is egy szent cél érdekében. Ott van mondjuk Dárdai Pál: itthon mindenki „nyolcast”, azaz támadó középpályást nevelt belőle, Berlinben újra installálták, és lett belőle egy szürke „hatos”, labdaszerző, szűrő. Megértette, felfogta, beállt a sorba, a többit tudjuk, ő a Hertha klubrekordere, nála többször senki sem játszott kék-fehérben.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

23 pontot mérni a dán szupercsapat Bakken Bears-re, elég szép csapatás volt!

2018. február 07.

Nem alaptalanul féltették a Szolnoki Olaj kosárlabda csapatát az FIBA Europe Cup utolsó csoportmeccsétől. Az még hagyján, már korábban eldőlt, a piros-feketék egy győzelemmel és öt vereséggel csak úgy juthatnának tovább a kőkemény csoportból, ha a többiek visszalépnének. A sportban, a magyarban meg különösen nagy mutatvány a matekozás.

Elkezd variálni a honfitárs esze, ide számol két pontocskát, akkor a másik ennyivel úgyis kikap, pont annyival, de közben saját csapata szépen összeveri az ellenfelét, ettől simán a döntőbe is képzelheti magát! Nahát, ezekből a variabútorokból még soha az életben nem jött ki, nem hogy jól, de inkább sehogyan sem egy magyar csapat, egy egész sportnemzedék pedig végképpen besült!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Nekem Foles a hős, az összes többi kárpótlós hablaty!

2018. február 06.

Még mindig durván méltatlanul kezelik a győztes vezért! A bravúros gyűrűbekebelezési gyakorlat ellenére nem az a dicsőség ömlik rá, mint ha mondjuk nyert volna Isten földi quarterback-je, Tom Brady! Nick Folesról még most is, a világbajnoki diadal után is, azt merik leírni, hogy csak a szerencsének köszönheti, hogy idáig jutott! Különben szépen sóhajtoznak róla, de még most is oda biggyesztik, hogy hát ez még is csak különös egy mázli, hogy ez a különben sokszorosan bukott férfi mekkora nagy lett! Közbe dehogy!

Az ájulat szintjéig pimpelt Brady-zés lassan kihunyhatna, hiszen a bűvös férfi nem volt rossz a New Englandel, de nem volt elég forró! Talán úgy gondolta, Brady vagyok, térjen észhez mindenki, gyerünk már azzal a trófeával, meg az MVP díjjal. Aztán az arcra esés nagyon élesre sikeredett!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Szerencsére végignéztem

2018. február 06.

Címkék: Super Bowl, NFL, Eagles, Patriots

Ez tényleg nagyon jó kis Super Bowl volt! Több okból is! Évek óta feszülök, hogy egyszer tényleg élőben nézhessem meg, persze itthonról, ezt a mindenkit magával szippantó világszenzációt! Eddig csak a szándék volt meg, és persze az örökös fejleesős bóbiskolás valahol az első negyed végén, az idehaza kikészítően későn kezdődő kezdőrúgás miatt! De most elkaptam a pillanatot! A legjobbkor, a legjobb meccset végignéztem!

Persze, hogy az egyik csapatért szorítottam, csak olyan félvak, kívül állóan leskelődő pozícióból! Nyilván a kisebbik erejű, csupán statisztának bejelölt banda szimpátiája volt a fő érv! Ragyogóan indult a Philadelphia játéka, beletömődtek a veszedelembe, súlyosan ballagtak előre a cél felé.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Nincs emlékük, csak a csomagjaik

2018. február 05.

Címkék: tenisz, Babos Tímea, WTA

Nem akar alábbhagyni a nagy menetelés Babos Tímeánál! Büszke dicsőséges csatajárás Melbourne-ben, világraszóló nagy siker a női párosban, úgy, hogy nem a régi, megszokott párjával merült el az ausztrál forróság fedett tenisz arénájában! Még így is!

Pedig aztán nyáron a nehezékből előkerült egy kisebb darab! Szegény Babos Tímea, akkor elkeseredett szájjal mutatta, nem a legjobb most az élete! Amennyire lehetett, meg a körülmények megengedték, Magyarország odafigyelt, merre vezet a magyar él játékos útja!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Óriási meccs volt!

2018. február 04.

Címkék: kosárlabda, Fehérvár, Szolnok

Az egész már a kezdetektől elátkozott volt! Ahogyan a Szolnoki Olaj a hétközi minszki EuroCup kirándulásból súlyos 25 ponttal telemért batyuval hazatért a magyar bajnokság 19. fordulójába, ekkor kezdődött az év 5. hetének gyászolása. Az ellenfél, a régi rettegett rivális Alba Fehérvár csapata pedig rendes kanosan megcsinálta a török kirándulást! Olyan remekül, hogy már most a kupasorozat következő szakaszába léphettek. Eggyel a végső, mindent tisztázó, lezáró forduló előtt! Király!

A Szolnok pedig megtépázottan vágott bele a rangadóba, hazai pályán! Azt is belevenném a pechsorozatba, hogy a jelen sorok írója a fránya rossz lépcsőépítés miatt olyat esett egy méterről, majdnem beszakadt a szolnoki Aréna parkettája! Pedig az jó masszív tölgyfa anyag, pluszban iszonyatosan drága!

Teljes cikk