A borzalom egy hete - rendezte Pep Guardiola

2018. április 07.

Szilágyi László

A City tar mestere azon pörgött, hogy behúzzák-e a Premier League-et a hétvégén vagy inkább pihenjenek rá a Pool elleni BL-visszavágóra. Rápörögtek, majd másfél perc alatt le is pattantak...

Pep Guardiola legutóbb 2013-ban a Barcelonával nyert Bajnokok Ligáját, azóta nekifutott háromszor a Bayern edzőjeként, de nem koronázta siker az erőfeszítéseit. Tavaly a Cityvel is tett egy kísérletet, idén szintén megpróbálta, de a Pool elleni zakó után már az elődöntő is csoda lenne a csapatától, nem hogy maga a BL-trófea.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Jé, győzelemmel is bemutatkozhat egy új szövetségi kapitány?

2018. április 06.

2-0-ra legyőzte a magyar válogatott a Costa Rica-i nemzeti csapatot. Nagypályán is komoly tétel lenne, futsalban is elég szépet robbant az új kapitány bombája! Sőt, teremben talán még erősebbek a Dél-Amerikaiak, a kontinens harmadik legjobb csapata. Első ugye a világbajnok argentin, aztán egy csepp gyönyör, a brazilokkal, meg a többiek. Na, ebben a veretes bandában harmadik Costa Rica. Tehát bőven elég szép az elért eredmény!

Sito lelépett magyar szövetségi kapitány találmánya volt, hogy a messzi távolból hozzanak ellenfelet, erre nem volt mit lépnie az új górénak, Turzó Józsefnek. Akinek a jelöltsége nagyon komoly zajt váltott ki abban a honi sportvilágban. Itt, ha valaki bármilyen idegen nyelvet akár makog is, akkora nagy király lehet, mint Zámbó Jimmy. Az sem baj, ha tök a szakmájában, ha külföldi, marhára bőven elég. Extra befutó, ha magyar a menedzser irodája, amely különben beteg és sánta lovakat futtat, virsli jövőképpel.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Szépen játszva győzött a Liverpool a City ellen.

2018. április 05.

Egyszerűen képtelenség volt lejönni a Liverpool-Manchester City BL leselejtezőről. Még úgy is, hogy az emberek szeme kifolyik a sok meccstől, ami a retinára árad éjjel-nappal, de nem Budapest! Ömlik a sok üres focirombolás, nincs menekvés, felzabálja az ember kíváncsiságát, érdeklődését a labdás dömping!

Kezdésnek hogy az angol tévések behoztak egy olyan közeli, szoros közvetítési képet a meccsről, amitől tisztára olyan volt, mint ha a karosszéknél loholtak volna a férfiak! Amikor úgy adta a meccs, még szűkebbre vették a keresőt a kamerán, még jobban érződött a fantasztikus iram.

Már emiatt is izgalmas volt a találkozó, aztán még ezt feszítették még keményebbre a labdarúgók. Az megvan, hogy az első 12 percben nem esett szabálytalanság? Egy ilyen ütközetben, amelyen minden milliméter egy kis „D” nap, véres partraszállás, de teljesen sportszerűen?  Rohanás közben tök szabályosan, férfiasan harcolt az összes sportoló! Elképzelhetetlen erővel ütköztek, felfoghatatlan volt a tempó, a rövid idő alatt talán egyszer sípolt a német spori, de különben csak a férfiasság hasított a pályán. Tiszta, páramentes tekintettel volt szabad bámulni ezt a remek száguldást, amelyen csak fokozódott a gyönyör.

A Pool olyan szorítást, olyan tempót diktált, amit nem értettek a vendégek. Kezelhetetlenné, értelmetlenné vált számukra az első 25 perc. A liverpooli közönség őrjöngött, a piros mezes játékosaik más állapotban dübörögtek fel és alá. Megzavarodott az amúgy marcona bérfűrészelőkből álló látogatói védelem. Nem hogy a szervezett védekezés, az is nagy kihívás volt, hogy minimum elérjék a hazai vörösöket!

Kiderült az is, hogy Európát egy egyiptomi csoda készteti ájuldozásra. Ha valaki nem hallott Mohamed Szaleh-ről, most kapott az arcába elég bizonyítékot! Tényleg nagyon jó a csatár. Félelmetes a bal lába, a védők számára kikészítő, ahogyan odaér a legjobb pillanatokhoz, és mindig, de mindig jó döntést hoz. Az ellenfél középkezdéséhez! Hiába vásárolta fel a világ összes nagymenőjét Pep Guardiola, az első meccs első félidejébe kóválygó inasokká váltak! Összeestek a nagy nyomás alatt, kipurcantak!

Szépen játszva győzött a Liverpool a City ellen.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Szép volt ez így is Gyurta Dániel!

2018. április 04.

Befejezte Gyurta Dániel a sportolást! Nem friss hír, csak most esett le, hogy ez most mi? A fiatalember, aki 2004-ben az olimpia eredmény hirdetéskor ugyanazzal a külsővel lépdelt a dobogó felé, mint most, amikor bemondta azt, hogy véget?

Közben elszaladt egy csomó év, rengeteg verseny és valami egészen pici hiányérzet mégis csak maradt az emberekben! Az nagyon nagy meló volt, amikor 8 évvel később 2012-ben, igaz még akkor is csak 23 évesen felért a csúcsra, olimpiász tetejére. Akkor megint elkezdett felhorgadni a remény, ez a srác legyalulja a világot, senki nem állhat az útjába! Mi, magyarok már csak ígyen élünk!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Szegény pára Juventus, ez sem lesz meg!

2018. április 03.

Ameddig a portugál nagyszájú marad a Manchester United edzője, addig még véletlenül sem szabad olyan játékot várni az angoloktól, amit a Bayern bemutatott a Sevilla ellen. Az ellen, amelyik márványsimasággal csapta szét a szélvédőjén a ma már csak Rózsaszín, régebben Vörös Ördögöket! Az viszont tutibiztos, hogy annyi primitív, ostoba magyarázatot senki nem tud felböfögni, mint amit Mourinho kitesz!

Az andalúz banda nem remegős gyerekek összejövetele. Szépen görgetik a labdát, ha kell, beletaposnak, vissza kettő, padlógáz, aztán mehet csövezni az ellenfél a középkezdéshez!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Rémálmaim hétvégéje...

2018. április 03.

Elég meredekre sikerült a magyar kézilabdázás földet érése az év elején, persze hozzávehetjük a tavalyi év végét is, amikor a lányok húztak le válogatott szinten egy eddig ismeretlen ívet! A férfiválogatottnál, az új seprő annyira nem sepert jól, sőt, a nemzeti csapatot minden különösebb felhajtás nélkül tolták ki a mezőnyből.

Még ez sem igaz, hogy kitolták őket, hiszen a legjobbnak tartott játékosok, a legtutibb trénerrel nyomtalanul tűntek el az Eb menetrendjéből, nulla káreseményt hagyva az ellenfelek történelmében! Erre még kicsit bekettyent a magyarázat generátor, bár sokat kellett rángatni a behúzó kart, míg valami kiszakadt.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Komoly fokmérőn villantott a brazil válogatott

2018. április 03.

Kicsit késve próbálom utolérni a múlt heti eseményt! A szervezők összehozták a korábbi, brazil vb egyik nagy csörrenését! A brazilok szívesen bejelentkeztek, hogy a németeknek visszamérnék azt a hazai pályán bekapott hét gólocskát!

A történelminek nevezett szénné égést kívánták kitörölni. Pedig azt a meccset elég nehéz lesz überelni, ha csak a piszkosul győztes germánok nyelvét vennék elő élcelődés elősegítésére! Ha csak az akkori csapat elejét vesszük, már az maga egy győzelem, hiszen Scolari vezér csodás munkája aranyat hozott Dél-Amerikába, ahol a labda mindennél fontosabb.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Na, ő az idegen, nagyarcú, de sikertelen edző!

2018. április 01.

Eljönnek Magyarországra, jaj, nagyon tetszik nekik a hely, pláne miután kiderült mekkora lesz fizetségük! Előtte még a nagy ruppótlanságukból fakadó szorongásukból, félelmükből odahaza vagy ahová dobta őket a sors, összehoznak valami mutatós eredményt. Felfigyel rájuk a világ, meg persze a tehetős magyar klubvezetők. Ránéznek a csókára, a nagyfejű okosok kimondják rá: ő kell ide! Mecsoda karizma, tessék megnézni fillérekből mit hozott ki, több nyelven beszél, kell ide! Csak is ő!

A Kijelölt Jövő Nagytudású Vezető belép az országba, már kellemes az életérzése! Látja a stabilitást, ahogyan az euró tízezrek betolatnak a csont üres számlájára. Zsír király minden! Amit még lehet, okosban kiszivattyúznak a jelenből, extrákat bőven tartalmazó szerződést kötnek, benne a rájuk nem vonatkozó kötelezettséggel, csak a jogokkal, felmentésekkel, extra kitételekkel.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Végre egy okos döntés!

2018. március 31.

Ezt aztán igazán kevesen gondolták! Sőt inkább senki sem hitt benne. Amikor kiderült, hogy Ambros Martin lelép a Győri AUDI ETO KC nő csapatától, egy nagy csomag jelölt mellett lazításként bedobtak egy két magyar nevet is a spanyol után fellépők közé.

Talán, hogy ne morogjon már a magyar népesség, figyeljenek, nyugi, a vége úgy is az lesz, amit a vezetők kiterveltek. Danyi Gábort egészen szépen magasra hozták, csak hát persze nem egyedüliként, annyira azért nem szaladhatott előre senki, aki az idevalósiak nyelvét beszéli. Danyi Gáborra ráakasztottak egy franciát, még ez is belefért a várakozásba, meg persze bólintott az összes, ok, ez is csak egy kis színeskedés!

Teljes cikk

A Fehér Ház mellett felejteni

2018. március 29.

Szilágyi László

Nem irigylem Stieber Zoltánt, átrepült egy kontinenst, megismerte Leekens úr szakmai elképzeléseit (már ha vannak neki olyanok…), majd végig ült két meccset a kispadon. Bocs, néha melegített is.

Jó lenne bele látni Georges Leekens fejébe. Először kihirdetett egy teljesen irreális, 37 fős keretet, azt szűkítette, s a kiválasztottakkal készült Telkiben a kazahok és a skótok elleni barátságos meccsre. Az első névsort böngészve nem volt nehéz nem észrevenni, hogy aki élt és mozgott a Storck,- és a Dárdai-érában, azt behívta a jó kedélyű nyugdíjas, belga öregúr. Közéjük tartozott Stieber Zoltán, aki többször tet hűségesküt korábban Storck mellett, még az Andorra elleni zakó után is a német folytatásáért szurkolt az alacsony, amúgy nagyon közlékeny, és intelligens középpályás.

Teljes cikk