Amit a Fradi új edzőjéről tudni érdemes

2018. augusztus 22.

Szilágyi László

Tán maga az ifjú Hahn Janó sem gondolta volna a nemzeti ünnep előtt két nappal, hogy a Fradi kapujába bólintott fejese egyfajta lavinát indít el az Üllői úton. Thomas Dollt kirúgták, Szerhij Rebrov érkezett. Megnéztük, miben más az ukrán, mint a német szakember.

Rebrov játszott BL-elődöntőt, 1999-ben pályán volt a Dinamo Kijevben a Bayern München elleni oda-visszavágó meccseken. Doll nem húzott fel stoplist a Bajnokok Ligája-szereplésre, mert nem volt mikor és miért.

Rebrov BL-társgólkirály volt az 1999-2000-es szezonban, tíz gólt hintett a sorozatban. Doll egyet sem, mert ott sem volt.

Teljes cikk

Mire vársz, Dzsudzsi?

2018. augusztus 21.

Szilágyi László

Szabadon igazolható, csak vele kell megállapodni. Paradicsomi állapot egy labdarúgó életében. Ám ezt a labdarúgót Dzsudzsák Balázsnak hívják.

Nem kér sokat, hajlandó lenne lemondani az éves fizetése feléről, így havi 48 millió forintért is beállna a sorba Dzsudzsák Balázs – szellőztette meg a 32. életévében járó szélső bérigényét a Ripost. Itthon egy csapat engedhetné meg magának a világot járt nyírlúgosi fiú szerződtetését, ez pedig a Mol Vidi. Sőt, Marko Nikolics edző utalt arra, hogy végre eljött az idő megerősíteni a csapatot, a keretnek bírnia kell a régóta vágyott kettős terhelést.

Teljes cikk

Mélyponton a Real Madrid – vagy csak a szurkolói?

2018. augusztus 21.

Szilágyi László

Zidane és Ronaldo távozása, az elmaradt galaktikus igazolás és az elbukott kupadöntő után megbüntette saját csapatát a Real Madrid szurkolótábora. Csak 48 ezren mentek ki a Bernabéuba a Getafe ellen. Ez arrafelé tényleg megalázóan kevés nézőt jelent. Arrafelé...

Sportpszichológus legyen a talpán, aki érti a szurkolók lélektanát. Itt van mindjárt a Real Madrid: zsinórban nyer három BL-t, elvileg imádni való vagy legalábbis szórakoztató árucikk lenne a világ minden stadionjában. Csak épp a sajátjában nem. A közönséget ki kell elégíteni, különben bemondja az unalmast, és nem jár meccsre.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

A terpesz megvolt, a gólok nem jöttek

2018. augusztus 19.

Cristiano Ronaldo nem sokat változott: Juve-mezben is tud cselezni, passzolni, lőni és terpeszállás után nekifutni egy szabadrúgásnak. Csak a gól hiányzott az ötszörös aranylabdás első olasz bajnoki meccsén.

Nem, biztosan nem így tervezte a portugál. Ugyan ki akarta volna az ő helyében, hogy Sami Khedira lője az első Juve-gólt, egy hazai öngól legyen a második, majd Federico Bernardeschi közeli passzából szülessen meg az első Juventus-győzelem a Serie A nyitó fordulójában? A Juve nagyon belealudt a Chievo elleni meccsbe, hiába vezetett már a harmadik percben, a veronai törpecsapat fordított, végül vért izzadt a bajnok a három pontért.

Teljes cikk

Unai, ez még Wenger apóval is ment!

2018. augusztus 19.

A nyáron menedzsert váltott az Arsenal, Arséne Wenger 22 év után távozott az Ágyúsoktól. Az utódja, Unai Emery két bajnoki meccs után nulla pontot tud felmutatni. Megérte elkergetni az öreget?

Két forduló után nehéz messzemenő következtetést levonni egy személycseréről, ezúttal mégis mintha tisztulna a kép. Nem, egyáltalán nem arról van szó, hogy két elbukott meccsel kezdte a szezont az Arsenal. Mert ez amúgy – főleg a bajnokság kezdeti szakaszában – belefér. Ám létezik egy nagyobb, kétség kívül aggasztóbb kérdés, amiről beszélni kell.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ramos nem tudta, sajnáltassa magát vagy megölje Costát!

2018. augusztus 17.

Az ember teljes joggal azt hinné, hogy egy ennyire hosszú, a játékosokat brutálisan kifacsaró labdarúgó szezon után, ezt egy nem gyenge vb-vel megtoldva a Szuper Kupa annyira kell a gyepen futkározóknak, mint Afganisztánban a szolárium!

Ehhez képest a kupáért lökdösődő két spanyol klub alkalmazottai olyat 120 percet toltak ki a tallini közönség elé, hogy még az eseményre harmadnap is rájárnak! Komolyra beleadtak mindent, ez a páros küzdelmekben is kristálytisztán látszott!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Az első körös Ronaldos, Lopeteguis kérdés válaszára még egy kicsit várni kell!

2018. augusztus 16.

Dupla kérdéssel indult az európai labdarúgó Szuper Kupa! Hogyan néz ki a Real Madrid Ronaldo nélkül, és hogy tényleg akkora ász-e Julen Lopetegui edző? Tényleg megérte a klubnak és szövetségnek olyan jól összeveszni a vb előtt, amitől még most is szégyellik magukat a résztvevők!

Nem alaptalanul!  Ez a Szuper Kupa régebben elég súlyos nyűg volt a résztvevők számára! Ki a frásznak hiányzik egy látszólag tök fölösleges, csak a pénzt hajkurászó rendezvény, pát nappal a bajnoki rajt előtt? Tiszta szerencse, hogy az angolok soha nem nyernek semmit, mert ők már nagyban nyomatják a hülye, kis bajnokságukat, amit „szerényen” a világ legerősebbjének címeztek meg!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Meg van a továbbjutás, a többi meg senki nem érdekel Itthon!

2018. augusztus 15.

Továbbjutás! Ezt kell kiemelni a MOL-Vidi Malmö elleni BL visszavágó mérkőzésével kapcsolatban! Kemény meló volt a látványt feldogozni, nyilván innen azt kell nézni, hogy sikerült lehozni a 90 percet különösebb veszteség és csak két, mondhatni izmosabb svéd helyzettel!

A magyar bajnoknak azt kellett teljesítenie, hogy ne kapjon gólt! A Svédországban összehozott döntetlen inkább a vendégek számára volt vészhelyzet, kaparjanak ők, dolgozzak, fantáziáljanak, lihegjenek, görcsöljenek!   Korábban arról írtam, a svédekkel óvatosban kell lenni, eddig csak a bajt, szomorúságot hozták a magyarságra, a lehető legrosszabbkor mértek csapást válogatottra, klubcsapatra!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Végre egyszer ők sírjanak már!

2018. augusztus 14.

Jaj, ez a svédek elleni sorsdöntő mérkőzések annyira idegesítőek! A magyar sportban egy jó pár fordulatot beletettek, és nem a mieink javára! Ettől olyan a feszkó, pedig a MOL Vidi Malmő elleni idegenbeli 1-1 elég jól szólt, akár biztonságos is lehet!

1973-ban, igaz nem klubszinten, a válogatottnál játszottak egy vb kijutással kapcsolatos selejtezőt! Minden klassz volt a meccs alakulásában, 80 ezren tomboltak a Népstadionban, aztán a nyúlánk Edström kifejelte a magyar emberekből a boldogságot. Nem jutott ki sehová az akkori nagyon jó válogatott! Hát, szóval, ha annyira jó lett volna, sikerül a betyárság, úgy hogy inkább ez: a svéd meccsig nagyon jó válogatott!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Hol van már az oroszok hegemóniája, a németek könyörtelensége?

2018. augusztus 14.

Egy álló héten keresztül dőlt a bizonyíték, hogy a berlini Olimpia Stadionból is lehet igen kiváló sporteseményt közvetíteni, nem csak nyűgös, indulattal teli Hertha mérkőzést. Jó, ez kicsit más kávéház volt, hiszen a német főváros nyomatta Európa legjobb atlétáinak bemutatóját! ÉS ahogyan ezt a szemébe kapta a kontinens, az egészen lenyűgöző volt!

Az köztudott, hogy a franciák után a német tévések adják a legjobb, legpontosabb, legélvezetesebben a sportot, de az atlétikai Eb ezt súlyosan durván felülírta! Talán még az NFL, de az már ipar és nem élvezet!

Teljes cikk