A bírónak van videója!

2016. december 17.

Szilágyi László

Most éppen ez a baj, amíg nem volt addig az volt a baj. Ha belefúj a sípjába és nem videózik, az a baj. Ha nem fúj bele a sípjába és videózik, az a baj.

Sokadik állomásához érkezett a videóbíró kontra hülye bíró problematika. Eddig mindenki hevesen reklamálta a technológia újítást a futballban. Videóbíró jelenlétében érvényes lett volna Frank Lampard gólja a németek ellen a 2010-es vb-n, megadták volna Milevszkij Devic gólvonalon túlra pattanó lövését, és nem lesz Vad II-ből Vak II a 2012-es Eb-n.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Valaki megmondhatná milyen úton és hogyan. Tovább…

2016. december 17.

Pedig most nem lenne szabad picsogni. Mert az ütött kopott, táppénzes magyar csapat legalább szépen ballagott ki a svédországi Eb-ről. A norvégok, a Győrben szépen kistafírozott, felhizlalt, erőtől duzzadóra megerősített, tuti Audis lóvéval kifizetett Nora Mörk kapitányságával végül csak azért is nyertek.

Köszönjük mindenkinek! Annyi a jó az egészben, hogy legalább nem lett közte 10! Mert bizony a románoktól kimért kegyetlen trancsírozás után sokan elkeseredettségükben annyira előreszaladtak, hogy a porig égést prognosztizálták a norvégoktól! De nem ez lett! Sőt, kellemes meglepetésként, feltűnően dacos, durcás  volt a magyar női kézilabda válogatott a tonhalszagúakkal szemben. Az egy gólos vereség akár még erénnyé is válhat az idő múlásával.

Teljes cikk

Németh Kornél

5 évig kommentáltam, most itt mondom el, mi is zajlik a 20*40-es játéktéren

Majdnem minden jó, ha a vége jó

2016. december 14.

Ilyen sem volt még ezen az Európa-bajnokságon: két egymást követő mérkőzésen nyújtott vállalható teljesítményt a magyar válogatott. A jóval kevésbé motivált, nem mellesleg olimpiai bajnoki címvédő oroszok ellen döntetlennel zártuk a kontinenstornát.

Bár mindkét csapat számára tét nélküli volt a meccs, de a norvégok ellen látott pozitívumokból szerencsére több dolgot is sikerült átmenteni. Nem volt tele a gatya bugyi, így azok után, hogy 5-4-nél vezettünk először, 12-9-nél már három volt közte. Ide! Az Európa-bajnokság legnagyobb pozitívumai között emlegethetjük azt a Janurik Kingát, aki gyakorlatilag középdöntőbe védte a csapatot Montenegró ellen (de óriási pechje volt és megsérült), valamint a helyére érkező Szikora Melindát, aki ahogy beállt, szinte azonnal megszereztük a vezetést.

Teljes cikk

Németh Kornél

5 évig kommentáltam, most itt mondom el, mi is zajlik a 20*40-es játéktéren

A női kézilabda, az női kézilabda

2016. december 14.

Ki gondolta volna, hogy a világ- és Európa-bajnok norvégok ellen közelebb leszünk a sikerhez, mint a (mostanra már meglepetéscsapattá avanzsáló) csehek ellen?! Ki gondolta volna, hogy reális, biztonság kedvéért még egyszer leírom, reális esélyünk lesz Norvégia ellen a győzelemre?! A női kézilabda az női kézilabda: összefüggéseket, logikát keresni benne szinte teljesen felesleges…

Triscsuk Krisztina kiválásával a norvégok elleni találkozó előtt újabb játékosát vesztette a magyar válogatott, így Görbicz maradt az egy szem igazi irányítónk. A tokiói építkezés jegyében nagyon halkan teszem fel a kérdést, hogy a győri spílerrel szeretnénk majd négy év múlva Japánban is játszani? Rasmussen mester minden létező eszközzel próbálta felvidítani a románok elleni zakó után lélekben összeeső társaságot és olyan részcélokat fogalmazott meg a lányok számára, amiket tudtak teljesíteni. Mi az, hogy tudtak?! Azonnal elléptünk 3-1-re, az más kérdés, hogy Norvégia egy 2-8-as részeredménnyel (Grimsbö góllal is) fordított.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Jézuska most mások kívánságát teljesítette

2016. december 13.

Ez a románoktól elszenvedett trancsírozás még mindig motoszkálva pusztítja a magyar emberek agysejtjét. Ha valami elképesztően bosszantóan érinti a hazai sport közvéleményt, akkor örök első hely a magyar-román bármilyen mérkőzésnek. Sokan semmi mást nem akartak kérni a svédországi Eb Jézuskájától, csak annyit, hogy a romcsikat csinálja meg jól a nemzeti női együttes. Jézuska mások, más kívánságát teljesítette!

Már az is furcsa volt, hogy a román nemzeti együttest az az Ambros Martin vezette, aki már a vakszolásáról ismeri a komplett hazai enbé egyet. Akár életszerű is lehet, ha Martin a román mezőnyjátékosoknak, de főként a szélsőknek besúgta, mivel lehet kicsinálni a hosszú magyar kapust, aki történetesen a hétköznapokon az ő beosztottja. Tehát alaposan ismeri. Átemeléssel likvidálható a cerberus. Nahát, micsoda véletlen az első hét gólból három vagy négy éppen átemelés után született! Kiss Éva kiütve, utána semmit sem védett! A kapus demoralizálva, ez is pipa.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ebben most ennyi volt

2016. december 12.

Totálisan ostobaság lenne erre fogni a magyar csapat totális csődjét, viszont cserébe legalább érdekes, hogy a svédországi női kézilabda Európa bajnokság résztvevői milyen öltözőben cihelődnek a meccsekre. Teljesen azt érezhette a kamera segítségével az öltőzőbe bekukkantó, mint ha egy általános iskolai testnevelés órára készülnének a nők.

 Szög a falban, öltözőpad aztán semmi. Na, de jól bekészültek a svédek a vendégfogadásra! Ez a már-már börtöncella szerű egyszerűség meglehetősen furcsa volt, az IKEA hazájában. Akár még a csóróság érzését is kihúzhatta az emberből, de hát a svédek már ilyenek.

Teljes cikk

Adócsalók, egyesüljetek!

2016. december 09.

Szilágyi László

Nagyon szórakoztató olvasni, hogy minden sztárfocista adócsaló. Két évig a Barcelona volt soron, Messi és Neymar eltitkolt jövedelmén csámcsogott a világsajtó. A Real Madridnál mindenki röhögött a markában, hogy végre lerántottak a leplet a gusztustalan, profithajhász katalánokról, akik nem átallottak Unicef-feliratú mezben labdarúgni, lefölözni a bevételt és elhallgatni azt a katalán (és/vagy brazil) „NAV” elől.

Dá, dá, ez csúnya dolog! Erkölcsi halott lett Messi és Neymar pillanatok alatt, Madridban legalábbis mindenképp. Igen, ám, de épp a múlt heti El Clásicó előtt robbant a bomba: Cristiano Ronaldo se szereti bevallani a jövedelmét. A piperkőc, zselékirály, a barcelonai közellenség, a metroszexualitás gyöngyszeme, a borotvált lábú hisztigép sem fizetett. Hát, ez meg hogy lehet? És miért pont a Klasszikus előtt? És ha Messi és Ronaldo is adót csal, akkor mindenki adót csal?

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Legalább a nagy égés elmaradt!

2016. december 09.

Szeretem nézni, amikor Adzic mester arca nem amiatt mosolygós, mert nyerőre állnak. A montenegrói tréner nem először csendes csapata éppen aktuális égésénél. Így láthatták a mágust a májusi budapesti női Final Four-on is, és hát most meg cseppet sem vagyunk szomorúak, mert pont ezt láttuk a szakállas fejesen, a magyar válogatott utolsó csoport mérkőzésén. A svédországi Eb-n, a montenegróiak ellen.

Még egy gondolatnyit szabad csócsálni, hogy a mieinké volt valószínűleg az Eb legnokedlibb csoportja. A csehek nem méltóak arra, hogy bármiféle komoly tényezőként emlegesse őket bárki. Annak ellenére, hogy minden meccsükön betyár teljesítményt nyújtottak, senkik. Az ő önbizalmuk növelésének növesztője Kim Rasmussan peches női kórusa. Az még kegyetlenebb, hogy ezek a tévedés-szerű kóbor cseh kézisek pont válogatottunk ellen szakítottak ki tekintélyes részt a másnapi újságokból, a magyarok gyalázása miatt.

Teljes cikk

Németh Kornél

5 évig kommentáltam, most itt mondom el, mi is zajlik a 20*40-es játéktéren

Nem tudták átlépni a saját árnyékukat

2016. december 08.

Azok után, hogy a csehektől megalázóan simán kikaptak legjobb női kézilabdázóink, Dánia ellen egy darabig reális esély kínálkozott a győzelemre. Hogy ez mégsem sikerült, azért csak és kizárólag saját magát okolhatja a csapat, azzal hogy nem tudta átlépni saját árnyékát.

A tavalyi világbajnokságon is egy csoportban voltunk az akkor házigazda dánokkal és akkor is egy tükörsima zakó után kellett ellenük feltámadni. Nem is tudom hirtelen, hogy a Montenegró elleni totális megsemmisülés (de jó lenne visszavágni…), vagy a knédlimérgezés volt a fájóbb, mindenesetre ezúttal is úgy indult a meccs, mint egy éve. Teljes feltámadást produkáltak a lányok (ugye tavaly nyertek is), de az első negyedóra végére már hárommal mentek a dánok. Hiába vezettek, mégsem éreztem azt, hogy nagy baj lehet. Pedig lett… Szépen felzárkóztunk, de egyetlen alkalommal sem tudtunk egyenlíteni.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Több, mint szánalmas...

2016. december 08.

Azt azért be kell vallani: ez több, mint szánalmas. Amikor pedig két magyar női válogatott kézilabdás játékos támadásban egymásba futott, az már inkább nevetséges volt. Borzasztó volt látni a disszonanciát, az érthetetlenség orgiáját a magyar válogatott játékán.

Pedig ezek a dánok a szakemberek szerint is minden idők egyik leggyengébb nemzeti csapataként lépett fel a svédországi Eb-n. Kicsivel kevesebb labdát adtak el, mint a Régió játék nagykereskedés. Gyakran pontatlanul fejezték be az akcióikat, rosszul passzolta, de ebből sem húzott hasznot a magyar csapat! Halvány emésztési zavar volt az egész válogatottjuk teljesítménye. És még így is leverték a honfitársuk navigálta magyar csapatot. Ez milyen kéjes érzés lehet! Az ellenfél korábban kiugróan sikeres edző arcáról letörölni a mosolyt. Aki pusztán abban mutathatta meg erejét, hogy perlekedett a zsűrivel, mert képtelen volt kezelni a bénaságot! A dánok meg örömükben agyagig isszák magukat egy lengyel kompon, mert erről a szerencsés ágról behúztak a középdöntőbe. Nem a káröröm mondatja velem, de ott biztosan helyre rakják a cukifejűek arcát. Őszintén: ők is hurkák! Csak kicsivel szerencsésebbek, mint a mieink. Míg az ő kapusokat szétdobták a magyar lányok, a miénket meg nem, vagy csak alig találták el.

Teljes cikk