Németh Kornél

5 évig kommentáltam, most itt mondom el, mi is zajlik a 20*40-es játéktéren

Mi folyik itt?!

2016. november 07.

Egészen elképesztő eredményeket hoztak a férfi kézilabda Európa-bajnoki selejtezők első mérkőzései. Saját bőrünkön tapasztalhattuk, hogy az átlag szurkoló számára semmit sem jelentő hollandok komoly teljesítményre képesek (ez még akkor is igaz, ha a mieink az utolsó húsz percet leszámítva nem játszottak úgy, ahogy tudnak), de sok csarnokban így is „érdekesen” borult a papírforma.

 

A magyar férfi válogatott két olyan győzelemmel kezdett, amit elvártunk a csapattól. A lettek elleni hazai siker után jött egy hollandiai kirándulás, amiről ugyan pontosan tudtuk, hogy nem lesz sétagalopp, de azért ekkora izgalmakra nem számítottunk. Akik egy kicsit is képben vannak az utánpótlás eredményekkel, pontosan tudták, hogy a női válogatottjukhoz (ami amúgy felnőtt szinten is tényező már) hasonlóan a férfiak is lassan megérkeznek a legjobbak közé. Korszerű, gyors játékot játszanak, amit testközelből is átélhettünk. 40 perc kínszenvedés után elsősorban a fiatalok (Bodó és Bánhidi) jó és eredményes játéknak köszönhetően mínusz hétről fordítottunk és nyertünk. De nem a mi vereségünk lett volna az első két forduló legnagyobb meglepetése. Anélkül, hogy szubjektíven válogatnék, segítségül hívtam a fogadóirodák (95%-ban) eltalált szorzóit.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

A savanyú győzelem íze!

2016. november 06.

Ha én most egy ország vezetője lennék, az összes nőt a Győri AUDI ETO-hoz igazolnám! A csökkenő népesség miatt mindenkit beterelnék a szaporodás Bajnokok Ligájába! Jól láthatóan termékennyé válnak sportolás közben a nők Győrben!

Mint most Heidi Löke!  De előtte meg a másik sima bőrű norvég nő, a Katrin Lunde kapus. Aki örök hűséget esküdött, ragyogóan érezte magát a klubnál, ezt nem győzte hangsúlyozni. Szépen jött a fizu, jól is védett a mutatós nő, de aztán váratlanul szerelembe esett egy kanos szerbbel a focicsapatból. Gyorsan megpecsételték a kapcsolatot egy ciklikus éréssel, amibe befutott egy szép, csapkodó farkú kromoszóma! Az meg ott, az ultrahangon, heterozygóta!

Teljes cikk

Kinek fontos a Puskás-díj?

2016. november 04.

Két sportoló létezik, az egyik kimondja, amit gondol, a másik nem. Kokó az atlantai olimpia előtt kerek perec kijelentette, hogy nyerni megy Amerikába, és el is hozta az aranyat.

Hosszú Katinka Rió előtt szerénykedett, egy szót sem ejtett arról, hogy két vagy akár három aranyat is leakasztana az olimpián, pedig mindenki tudta, hogy tarolni fog. És tarolt is. A futballistáknál ugyanígy mennek a dolgok. Van aki, ki akar jutni az Eb-re, a másik típus csak a sikeres pótselejtező lehetőségéről beszél. A kettő nem ugyanaz... Tíz éve a bundabotránnyal sújtott olasz válogatott abban a reményben utazott a németországi vb-re, hogy ha nyer, akkor nem piszkálják meg a játékosok felelősségét a botrányban. Hát, persze, hogy Tottitól Buffonig, Del Pierótól Cannavaróig mindenki nyerni ment a vébére. A játékosok határozottan leszögezték, hogy semmi nem számít, csak a győzelem. (Mondjuk Materazzi tényleg mindent elkövetett, úgy vetette magát a földre Zidane fejelése után, hogy öröm volt nézni.)

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Jaj, de jó ez így nekünk!

2016. november 04.

Az már biztos, hogy nagyon különleges hely Magyarország! Ahol mindenféle, máshol kevésbé, - mondhatni egyáltalán nem- sikeres népek annyira belejönnek az észosztásba, hogy lassan magukkal sem állnak szóba! Annyira okosnak gondolják magukat!

Meg ahol a jónak nem örülnek, inkább nyerítve kuláznak! Inkább kirohad a nyelvük, mint sem szépet szóljanak! Olyan embert utálnak, nagy közösségben, nyilvános, ünnepi helyen, akinek inkább hálával tartoznának. Az MTK hangosan ugató kutyáira gondolok, akik a miniszterelnököt fütyülték ki a kárörvendők gurgulázása mellett. A stadion avató apropóján. Mert ha ő nem ad zöld lámpát a dózerolásra, csak a libazsíros kenyér maradt volna friss a büfében! Örök életre.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

A léhaságuknak köszönhetik!

2016. november 04.

Köztudott, hogy az olasz nép könnyelmű, léha csoportosulás. Piedone bab vacsorája, a jól öltözött, üvöltöző, de mélynövésű, nagyorrú digó férfiak olajos tekintete, amire normál svéd nő azonnal levet ereszt. A pörgetős pizza, a tiramisu édes semmisége, Vespázás a lobogó hajú jócsajjal talján életérzés! Plusz a Calcio mutatványa! Ahol a játékosok többet fekszenek, mint Maya Gold és Kelemen Anna globális munkássága alatt összesen. Meg Buffon kapus, aki már annyira híres és imádott, hogy lassan beköltözik a Szent Péter Bazilikába, de legalább a tér egyik oldalát róla nevezik el. Miközben a sarki tippmixes boltban óvatosban felvett 6 millió eurót. Mert jó helyre tette az ikszet!

Szóval ez mind jellemzője a csizmaszár lakóinak!

Szerda este az Appeninek mítosza majdnem benézte a saját partiját. A Juventus egy olaszos felfogású, habpartira hívta az Olympique Lyon együttesét BL csacsogásra. Parádés hangulat, mindenki űrjátékra készült a Sampion Ligában és francia bajnokságban is csetlő-botló gallok ellen. Ehhez aztán bőven hozzájárult, hogy egy korai, ostoba, de simán megadható 11-est kapott a Juve.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Lassan tényleg kellene az a videóbíró!

2016. november 04.

Igazából már csak cseppet érdekelt ezeknek a bőrszínűre tetovált robotoknak a bajlódása a Bajnokok Ligája darálóban! Az, hogy a gonosz kis harapós törpicsekek hogyan alázzák aktuális ellenfelüket, a másik oldalon meg az olajfúrók hordójából degeszre tömött pénztárcájú, de hosszú távon soha semmire nem jutó zsoldosok mit művelnek a pályán, inkább semleges, mint várakozó volt.

A Manchester City- Barcelona csapatás is olyan szintűre lett hájpolva, hogy a maradék érdeklődés is csak szimpla fekete lyukká változott! Hiába srófolták még a feszkót a két egykori csapattárs, Enrique és Guardiola összevetésével, nyuga volt. Valami mégis a meccsen tartott. A magyar játékvezetői kar. Kassai Viktor és csapata hogyan kezeli a giga arcok, plusz az örökké kurrogó angolok veretését. Ennél a két bandánál az irgalmatlanul ravasz játékosok olyan szinten kavarják össze a bírókat, hogy az már javában pofátlanság. Plusz kikérik maguknak a különleges eljárást! A szent és sérthetetlen bálványok macerálása nyilván közutálatot húz maga után.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Valóban Sabate az edző?

2016. november 01.

Asszem van baj most elég Veszprémben. Kicsit döcögősen játszanak a sztárok a Bajnokok Ligájában. Bosszantó pontvesztések, a csendesnél kicsit erősebben morgolódó elégedetlenek, emiatt idegesítő, feszültséget generáló hétköznapok. Ja, persze, ilyenkor, amikor totál rossz a hangulat, naná, hogy visszaböffen az elvesztett BL döntő keserűségének epeérzése! Amikor már mindenki az első helyet ünnepelte, kivéve a nálunk látványosat bukott, vágott szemű kirgiz edzőt. Azt a Dujsebajevet.

Aki a magyar válogatottnál csak villanásokat mutatott be abból az energiából és elszántságból, amivel a döntőben hajkurászta a lengyel játékosait. Miközben a Veszprém spanyol trénerén a tehetetlenség kínos verítéke csurgott le. Meg is lett az eredménye a szürkeségnek, a birodalom összeomlása eljött. Lett is nagy ribillió, mert erről a legutóbbi fináléról sokan, de nagyon sokan, még a szakértők is azt tartották, ha most nem nyer a Veszprém, akkor soha! Mindenki a vétkeseket kereste, gyors lemondás is érkezett egészen magas szintről, pontosan a vezérkarból, egészen pontosan az egyik vezér dobta be a törölközőt. Aztán vissza vette. Jött a nyugalom, új pénzes támogató, nekirugaszkodás az új szezonnak.

Teljes cikk

A stadionokat lehet felújítani, de a gondolkodásban nem lehet gyors változást elérni

2016. október 31.

A magyar labdarúgó bajnokságban vezető csapat képviselőjét meghívták az egyik reggeli tv műsorba. Nem beszólogatni, nem feszegetni kényelmetlen dolgokat, nem izgatni, hergelni a megjelentet! Kicsit ünnepelni a tavaly még kiesés ellen csapkodó együttest, amely ugyanazzal a színtelen, szagtalan edzővel vezeti a magyar sampionsipet. De nem ám csak úgy ideiglenes jelleggel, hanem folyamatosan, dacosan, harcosan. Mindenki ámulatára éllovaznak!

A szokásos protokoll, engedélyek kérése a komplett vezetőségtől. Ez kötelező. Érezzék a parancsnokok, fontos az ő hivataluk is. Az összes feljebbvaló okézása után, az utolsó egyeztetés, hogy a kijelölt vagy önkéntes beszélő hová és mikorra érkezzen! Adásnap reggel, a szokásos előkészületek, az idő halad, lassan jöhetne a hosszan és precízen megbeszélt arc! Egy páran halkan nyűszítenek, mert a férfival már korábban volt konfliktus a megbízhatatlansága miatt. De most kapott egy újabb esélyt, hogy bizonyítson! Hát ja!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Kérdés, hogy az új arénának ki lesz a névadója?

2016. október 31.

Személyesen részese akartam lenni egy legendás fejezet lezárásának. Látni szerettem volna, hogyan veszik le a lélegeztető gépről, a főváros, meg egyébként az ország legendás stadionját! Amely persze, meg naná, hogy a halhatatlan személyről, a kőkemény trénerről, Illovszky Rudolfról kapta a nevét. Kérdés, hogy az új arénának ki lesz a névadója?


Mostanáig tényleg jól kihasználták az újjáépítési sorozásból valamiért kimaradó sporttelepet. A fél liga a moccanatlan mauzóleumot bérelte!
Ok, azért zajlott egy egészen látványos frissítés hátul, de az nem a centerpálya! Most viszont eljött a záróra. A temetésre a szép, híres, a bajnokságban jól menetelő Videoton jött el. Felemelő érzés volt látni mennyi rengeteg ember búcsúztatta a pályát a huzatos szombaton! A záró aktust megnézők hatalmas és harsány létszámának a magyarázata lehet például az épület utolsó eseménye, de a másik érv meg az lehetett, hogy, ingyen vagy valami egészen jelképes összegért lehette embéegyes varázslatot nézni!

Teljes cikk

Meghalt a stadion, éljen a stadion!

2016. október 30.

Ha én Vasas-drukker lennék, arany és fekete betűkkel vésném fel a dátumot a naptáramba: 2016. október 29. Ezen a napon sétálok utoljára a Fáy utcai szentélybe.

Ha fiatalabb Vasas-drukker lennék, akkor fejből sorolnám a Sáfárral kezdődő Szilveszterrel végződő összeállítást, felidézném a kezdőkör császárát, a „nullkilométeres” Galascheket, a láncdohányos, kávéfüggő, az alkohollal is jó barátságban levő Váczit, a védelem elegáns oszlopává nemesedett Juhárt. És persze Rudi bácsit, akiről az öreg fószerek sztorizgattak a lelátón, vagy Gelleit, akivel a dobogóig meg sem állt a kedvenc csapatom. Te jó ég! Hány hálószaggató bomba csapódott a kapuba a Fáy utcában, hány öldöklő rangadón ordítottam szét a torkom, hány zacskó szotyit köpködtem szanaszét évről évre a kispad feletti szektorban…?!

Teljes cikk