Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Mit művelt Sabate?

2017. január 15.

20.45. Fontos lenne győzni a horvátok elleni Vb mérkőzésen! Nagyon régóta vár egy fontos sikerre a magyar kézilabdás társadalom, plusz a magyar felnőtt férfi válogatott. 20.50. Ez jó, hogy nem potyognak a gólok, meg duplán jó, hogy nem Mikler kapujába. Masszív a védekezés, erősek Sabate emberei, a horvátok meglepően bénák.

20.59. Kicsit bekavart, hogy a szolid Balogh egy lépés hibával rondít, de nincs nagy baj, sőt büszke a hazai nép, hiszen az ellenfél csak kóvályog! Hol vannak a régi rettenetesek, kockás abroszban? Ugyanekkor a fiatal Juhász Ádám, aki amúgy irányító, olyan pimasz  gólt hint a szélről, hogy a Dalmát tengerpart adja a másikat!

21.00. Mikler gólmacska kipiszkálja az ellenfél szemét, a kontrából Bodó szétszaggatja a hálót, akkora erővel, hogy még a hálóból visszapattanó is nyolc napon túlit okoz!

21.08. Ligetvári Patríció, a várpalotai gránit lerohanásból beleveri a kapusba, majd ugyanazzal a lendülettel ledózerolja az utolsó embert. 130 kiló színtiszta izom komoly gravitáció, plusz a lendület!  Stevanovic kapus röpke kirándulása az infúzión!

Teljes cikk

Németh Kornél

5 évig kommentáltam, most itt mondom el, mi is zajlik a 20*40-es játéktéren

Hullámhegyek, hullámvölgyek

2017. január 15.

A két legnehezebb csoportmérkőzését pontokban mérhető siker nélkül játszotta le a magyar válogatott a világbajnokságon. Megilletődött kezdés és hatalmas feltámadás a németek ellen, majd ugyanez fordítva, azaz csodálatos rajt, de gyengébb második félidő Horvátország ellen. Tragédia ugyan nem történt, de sokkal jobb lenne a szánk íze, ha legalább egy pontocskát sikerült volna begyűjteni az aktuális Európa-bajnok, vagy éppen a generációváltásban lévő, de cseppet sem gyenge mumusunk ellen.

Pontosan tudtuk a sorsolás pillanatában, hogy két nap alatt megmérkőzni Németország és a horvátok legjobbjaival nem lesz egyszerű feladat. Sőt, nemhogy nem egyszerű, kifejezetten nehéz feladat. A válogatott viszont nem picsogott, nem kereste (főleg nem előre!) a kifogásokat, ráadásul a remek főpróba után egy emberként bizakodott mindenki, aki egy kicsit is konyít a kézilabdához. Sajnos hamar fel kellett ébredünk Csipkerózsika álmából, a tavalyi kontinenstornát behúzó németek 8-7 után, nincs mit szépíteni egy TGV sebességével robogtak át rajtunk.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Akik a potya pénzt látták az egészben

2017. január 13.

Csütörtökön lépett pályára a spanyol férfi kézilabda válogatott a francia Vb-n. Az elején kicsit nyomorogva, de a végére csak legyőzték az izlandi válogatottat. Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a spanyolok meze úgy nézett ki, mint egy vidéki apróhirdetős újság. Megannyi kicsi matrica lógott a trikójukon, persze azért elől a királyi posta címere díszelgett!

Az legalább nagy volt. Ez talán azt sejteti, hogy nagyon kell kaparni a hispán szövetségnek, hogy a buksza tele legyen. Különben meg Spanyolország régebben a nagy bajnokságok között volt számon tartva, tehát aki oda betehette a vakszos kezét, ragadt hozzá szépen a pénz. Nem csak a labda meg az ellenfél meze.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Versenylovak, akiknek a virsli a jövőkép

2017. január 12.

Carlo Ancelotti lehetett volna óvatosabb, amikor kiesett a szájából a Kínába kóválygó játékosok serclizése! Főként, hogy a Bayern digó mestere karrierje nem éppen a legfényesebb napjait gyúrja Münchenben. Azt mondta a nagy kínai rajzás kapcsán, hogy semmi baj, ha lelépnek ezek az öregedő versenylovak, akiknek már a virsli is elég komoly jövőkép, nyugodtan menjenek Keletre, senkinek sem fognak hiányozni!

Tevez, Mikel Obi vankenobi meg egy csomó brazil fakuló rájött, hogy utoljára még piszkosul megpörgetik a kasszát egy jó zsíros szerződéssel. Furcsa az olasztól, hogy amikor ez az irány Arábia felé tartott, Xavi meg a többiek, akkor éppen nem vakkantotta le a távozókat. Igaz, itt egy picit félrehúzódnék a hőzöngők és ítélkezők elől, hiszen az öreg vaddisznók vonulatához cseppet sem tartozik a magyar Némo kapitány vagyis Németh Krisztián. Viszont az arab ligához, naná. Meg pláne a nemzet ballába. Dzsédzsé. Akiről megérne egy pár leütés, hogy váltotta apróra- ugyan apró milliárdokra- a tehetségét, hogy micsoda karriert cseréltek be zsíros bankszámlára, de ez nyilván egy másik sztori.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Mindegy: dőljön a lé a FIFA-hoz, meg a góréhoz!

2017. január 12.

Most már végképpen nem tudom, igazából milyen emberek élnek Svejcban! Eddig azt hittem, az összes helvét stüszi sapkát hord, Tell Vilmosként pontosak, a tehén náluk lila és a bankok még a bárányoknál is jobban hallgatnak!

Olyan emberek laknak ott, akik izgalmi állapotukban színesebbnél színesebb úti kalandokból származó, akár csicsásnak is bélyegezhető matricával tele ragasztgatják tip-top tisztaságú autókat. Akik mérgesen néznek, ha a szomszéd szombat délután elkezd zajosan újságot lapozgatni a klozeton. A jólétük akkora, hogy unalmukban elkezdtek rettegni. Rájuk tör valamilyen háború, esetleg világháború. Ami, amúgy 10 ezer éve nem történt meg Svájcban. De ki tudja!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Gyerünk, csatába velük, ők a jövő emberei!

2017. január 10.

Akkor most sürgősen mindenkinek bele kellene kapaszkodni abba, hogy az U20 férfi válogatott kijutott a korosztályos Vb-re. Nem volt könnyűmeló, sok embernek ettől tették függővé a munkáját. Így meg aztán pláne mocskosul stresszes a hétköznapi edzés, a mindent eldöntő sorozatról meg inkább nem írok semmit. Színtiszta para. Mint a legkeményebb horror film. Ott ugyan a kedves, férfias főhős kinyírja az összes zombit, itt viszont lehet fordul a sztori.

Sóval ezeket a vb-s srácokat úgy kellene félteni, óvni, mint a tévések óvják a nézettségi listát. Igazából nem is óvni kellene őket, hanem nevelni. Mert ez a generáció az, amelyik esetleg hosszabb távon erőt jelenthet, stabilitást, talán még sikereket is.
A magyar kézilabda ugyanis belealudt saját kényelmébe. Rengeteg pénz, egyre nagyobb összegek ringatják a sportolókat! Manapság már mindenki Magyarországot emlegetik a stabilitás bajnokságának. Jönnek is a népek diszkont mennyiségben, szépen kipofásodnak a magyar fizutól, megtanulják, mit játszanak idehaza, mit képesek megtanulni a magyarok. Ellesnek sokat, majd a világversenyeken válogatottjukkal meg pofán vágják a nemzeti csapatunkat.

Teljes cikk

Nemcsak focizni, hisztizni is tudnak…

2017. január 10.

Szilágyi László

Rém gyerekes dolog csak akkor tartani a markod, amikor garantáltan kapsz valamit. Avagy milyen az, amikor Messi és a Barcelona bunkóságban beéri Mourinhót és a Realt…

Magasba a kezeket! Ugye mindenki emlékszik a 2012-re, amikor Mourinho és Ronaldo, a korabeli Real két szimbóluma azt hazudta, hogy egy spanyol kupameccs miatt nem vesz részt az Aranylabda-gálán, holott mindenki tudta, hogy teljesen másról van szó, nevezetesen egyik úriember sem óhajtott asszisztálni a Barcelona-örömünnephez. A 2012-es gálán taroltak a gránátvörös-kékek, Messi lett a legjobb játékos, Guardiola meg a legjobb edző.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Az igazi megszállottak!

2017. január 10.

Miközben egész Magyarország vacogva csavarta feljebb a gázkazán gombját, néhány tucat megszállott éppen akkor kezdet levetkőzni. Oh, hát már ez sem igaz, hiszen csak átmenetileg vetkőztek le, villámgyorsan magukra cibáztak minden olyan sportuházatot, ami még engedi őket a homokon kézilabdázni, de nem fagy beléjük az elszántság.

Pár igazán kemény csóka még bedobta a nyári verziós rövidnadrág-atléta- mezítláb kombót, de őket nyilván egészen külön helyen kell majd bemutatni. Egy a lényeg: nekiálltak az eltökélt népek strandkézizni az országos mínusz rekord közelében, de mindenképpen szobában marasztaló jégkorszakban. Előbb azt írtam, hogy megszállottak, biztosan páran azt gondolják róluk őrültek. Igazából csak szeretik a sportágukat, még ha ezen a hétvégén reszketve is, ha nem is a rajongásból fakadóan. De a talaj hidegét sugárzó homokban ugrálni, pörögni, verődni mindenképpen tiszteletre méltó.

Teljes cikk

Németh Kornél

5 évig kommentáltam, most itt mondom el, mi is zajlik a 20*40-es játéktéren

Remek főpróba

2017. január 08.

A férfi kézilabda válogatott folyamatosan javuló játékkal hangolt a világbajnokságra. A hazai, felhozó jellegű tornán aratott két győzelem után Dániában is kétszer nyertek a mieink, az egyetlen vereséget az olimpiai bajnok ellen *elcsalt*, vagyis érdekes körülmények között záruló mérkőzésen szedtük össze. A felkészülési meccseken ugyan nem az eredmény a legfontosabb, de azért nem rossz így útnak indulni Franciaországba. Ezzel párhuzamosan a magyar ifjak kiharcolták a nyári világbajnokságon való részvétel jogát!

Mielőtt túlságosan is leszállna elénk a rózsaszín köd az egyébként tényleg bíztató játékot látva, gyorsan jegyezzük meg, hogy bő egy hónapja a lányok egy idegenbeli románok elleni sikerrel hangoltak az aktuális világeseményre, amit követően hasonló volt a hangulat… De sajnos a történet végét is ismerjük.

Teljes cikk

Nagypályás kispados

2017. január 08.

Szilágyi László

Az megvan, amikor a kispados gyereket rábeszélik a kezdők, hogy ne siránkozzon, ne menjen sehova, jó ott neki, ahol van? Így bántak Ramosék Jamessel. Több, mint vicces a madridi sztori.

A 2014-es vb-n parádézó, Puskás-díjas gólt szerzett kolumbiai James Rodríguezt rögtön a torna után brutál pénzért szerződtette a Real Madrid. Florentino Pérez klubelnök megalomán törekvéseivel összhangban a Madrid kicsengetett 75 millió eurót a Monacónak, James rögtön megkapta a 10-es mezt. És aztán ennyi. James Rodríguez madridi pályafutása eddig egy nagy nulla. Jó, oké, ez így erős, a kolumbiai bekerült a La Liga 2014-15-ös szezon csapatába, de itt tényleg vége van a dalnak.

Teljes cikk