Oh, Mon’Amie!

2017. január 05.

Mostanában jó párszor és a távolság miatt jó párszor beleszálltam a Manchester Unitedba. Bár mostanában elindultak, hála a vén csataló, a mogorva gorilla Zlatan gólérzékenységének, az jól látszik, hogy nem a MU a legélesebb kés a Premier League konyhaszekrényében. Egyre halványabban pislákol a Spéci Egyes csodálatos ego villanyújságja! Kiégett Jose Mourinho korábban legendává énekelt pszicho thrillere, mára már csak a bírók fikázása és az ellenfél terrorizálása található a mágus kisokosában.

Hiába csúsznak, kaparnak felfelé egy Manchester-nél nem pálya sem az Európai Liga, az angol bajnokság éllovasa utáni kullogás meg egyenesen égő! Szőr Piros Orr csak csendben süpped kedvenc vörös borával kezében, legalább 120 éves foteljébe, és hümmögve figyeli Ze botladozását! Még úgy is, hogy a legutóbbi idegenbeli bajnokin az ellenfél egyik játékosának lejm kiállításával megtolták a Manchesteriek rozoga szekerét!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Le lehet nyugodni!

2017. január 03.

Nyugodjon vissza mindenki a fenekére, a magyar kézilabda körül minden rendben! A felnőtt férfiak megnyerték a szokásos feljavító tornát, amit ugye a lányok is parádésan abszolváltak. Az már más fejezet, Kim Rasmussen rózsaszálai nem virágoztak tovább az Eb-n, de azt mondják láttak bíztató jeleket. Akkor meg allesz rendben. A férfiaknál hol suttogva, hol őrjöngve faggatták egymást a népek a szövetségi kapitányi, de előtte meg a Veszprémes szitu miatt.

Már mint az edző személye körüli rizibizit. De csitt, álljon le mindenki! Az Olümpuszról dörrenve jött a határozat: nincs és nem is lesz kérdés Xavier Sabate személye körül! Aztán kikapcsolták az oda-vissza játszó magnót. Csak Vranjes edzőnek, a talán jövendőbelinek nem szóltak semmit, hogy ne kavarjon már be a nyilatkozataival.

Teljes cikk

A téli piac megérett a pusztulásra

2017. január 03.

Szilágyi László

A pénzzel felpumpált angol csapatok önlecsapolására már senki sem kíváncsi. Mert a Premier League költekezik, szórja a pénzt, ha kell, ha nem. Na, de hogy jön ide Gary Cahill?!

Engedtessék meg egy szigorúan pontos, tűéles statisztikai adat! Az utóbbi öt év BL-győztesei közül egy (!) csapat szerződtetett télen olyan futballistát, aki játszott fél év múlva a döntőben. Nevezett úriembert Gary Cahillnek hívják, akit 2012 januárjában a Chelsea vett meg a Boltontól, a középhátvéd végig a pályán volt az Allianz Arénában a Bayern München ellen megnyert fináléban.

Teljes cikk

Hasi zsír

2017. január 03.

"Szeretem a pocakjával együtt, elfogadom úgy, ahogy van.." Ez klassz, de inkább segíts neki mihamarabb megszabadulni a gyilkos hasi zsírtól ha még sokáig szeretni akarod.


Végre egy jó kis apropó...Jön az Újévi fogadalom áradat. Ebbe valahogy csak sikerül becsempészni legalább egy aprócska újat, mást, jobbat. Az eleje valóban kényelmetlen lesz, de ha mindent ugyanúgy csinálsz, mint eddig, mégis mitől változna bármi is? Van egy jó hírem : a megszokás is energia. Ha valami beépül, már nem kérdés csináld e, vagy sem. Napi rutin lesz, ahogy a fogmosás.
"De olyan cuki a kis görögdinnyéje és amúgy nem is kövér. "

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ez nagyon biztató!

2016. december 29.

Ez annyira szép volt, hogy muszáj lesz elmesélnem! 34-24-re nyert a magyar férfi válogatott az oroszok ellen! A Magyar Kézilabda Szövetség U21-es nemzetközi férfi tornát szervezett Dabasra. Eljött a szlovén, az orosz meg a horvát nemzeti csapat, ami elég jó krémet mutat a nemzetközi életből. Meg kellő kihívás a magyar játékosoknak, akik khm, a bajnoki derbiken általában a kispad túlsó felé kuporognak. Azon a felén, ami távolabb esik a vezénylő edzőtől. A külföldiek nyilván meg közelebb.

Az oroszok elleni első meccs előtt fázósan húzták össze magukat a magyarokért aggódók. Bizony a ruszkiknál akadt olyan medve méretű válogatott, akinél nem lehetett lépés hibát fújni, mert kettőből rögvest a másik térfél végére ugrott. A három belső védőjük együtt 6 méter magas, 4 és fél mázsa izom volt. Már csak ezek miatt a mutatók miatt is feszengett a szép számú közönség a csarnokban. Egyedül a csarnok igazgatója maradt nyugodt, ő már korábban megmondta, hogy nem a méret a lényeg!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Innentől még rosszabb a gondolkodók helyzete!

2016. december 28.

Ebbe a sztoriba azért komolyabban bele kell állni, az tuti! Józan ésszel kell értelmezni a mély magyar valóságot! Nyilván kell ehhez a honi labdarúgás kiapadhatatlan raktára, meg egy kis tudatmódosító. De persze szigorúan csak a zárjegyes!

Eddig is volt bőven látványossága ennek az intézménynek, és amikor azt hiszik az emberek, hogy már nem lesz semmi meglepetés, puff, lehet a fejet fogva ostoba módon bámulva értékelni a látványosságot!
Rapid sebességgel sokkolt, jó, talán csak felizgatta a magyar foci függőit egy edzőcsere. A világ minden részén azon törik magukat a trénerek, hogy egyre feljebb, márkás csapatról a még márkásabb csapatra váltsanak. Tehát, aki megyeiben tréner embéháromba kuncsorog, aki embéháromban dagonyázik, egyértelműen feljebb kívánkozik. Így megy ez, amíg a tréner ember nem lesz Pep Guardiola vagy Jose Mourinho. Aki azt csinál amit akar!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Az igazi szemfényvesztők!

2016. december 28.

Végre valaki más is észrevette, hogy az angol bajnokság manapság egy hatalmas kamuflázs! Sokan még mindig azon nyögdécselnek, hogy ez a Tejútrendszer campionátója! Ez a legizgalmasabb 90 percek könyvtára! Ami igaz, hiszen elég régen lehetett jó meccset játszani! Legutóbb azon onanizált mindenki, micsoda pazarul dolgozott fel egy beívelési témát az örmény Mhkitarjan.

Tényleg rendben volt a mozdulat, csakhogy a MU játékosa jogtalan előnyből okszizta a labdát a szerencsétlen Sunderland kapus ketrecébe! Távolról is jól látható lest nézett be a hógolyófejű bíró!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

A ködös Albion nem viccel

2016. december 28.

Erős kezű, nagy hatalommal bíró, busás fizetésért zakatoló televíziós programigazgatók keményen tolták a hétköznapi embereket a sport televíziókhoz. Annyira unalmas, fos műsort sikerült kipréselniük a góréknak, csak az angol bajnoki mérkőzések adtak menekülő utat az unalmas, gagyitól fuldokló népeknek. Szép munka volt dirik!

Hogy az angol népek miért mennek ki a bajnoki mérkőzésekre megbonthatatlan lelkesedéssel, az már jobban érthető, A telt ház Britanniában alap. Meg különben is inkább a drága belépő a focimeccsre, mint otthon maradni a csőmellű feleséggel, a pudvás anyóssal meg a bazi nagy pulykával, plusz az unalmasan remegő pudinggal. Szóval, aki életben akart maradni, angol bajnokira meredt.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ez nekem szólt?

2016. december 28.

Marco van Basten csodálatos alakja az egyetemes labdarúgásnak. De most csúnyául mellélőtt a tervével. Kitalálta, hogy csak a csapatkapitány szólhat a játékvezetőhöz, az összes többi pórnép ráülhet a szájára és magában durroghat. Nem új a dolog, a rögbiben, pláne Angliában nagy a fegyelem.

Csak a kapitány mehet panaszra a sporihoz. Ez visszafelé is érvényes, a játékvezető sem kergeti ugatva a játékost, szépen magához kéreti a karszalagos vezetőt, vele üzen, hogy a birka játékost kivezeti anyjához, ha sokáig gyökérkedik. Igazodnak is szépen ehhez a szabályhoz a martalócok. Hát most ez a főokos holland kitalálta, hogy igenis ez legyen a fociban. Csak mellékesen a régi brit mondás azt tartja:” a rögbit az alja nép játssza úriember módra, a labdarúgást úriemberek játsszák parlagiasan”

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

48 csapatos VB?

2016. december 28.

Elképesztő merészséggel állt elő a Bayern-nél nem a legerősebb napjait éldegélő Carlo Ancelotti! Honfitársa, a FIFA elnök műbőrhajú ember ötletére bemondta a tromfot. Infinito vagy Infantino- már a neve is több poénkodásra ad okot, mint Pepi Blatter összes afrikai meg antillai uzsora szavazata- kitalálta, hogy ugyan nem mostanában, de inkább 2026-ban 48 csapatos vb-t szeretne. Kicsit merész a terv, a magasztos kihívás még erősebb teheti a jelen emberét.

Első felbökkenő kérdés, hogy Infantino pár év múlva hol a fenében lesz? Miért innen, 2016-17 határáról pedzegeti a megnövekedett létszámot? Szeretné lefektetni a maga javadalmazását a giga létszámú tornára? Mindenki emlékszik, hogy a FIFA elnök azzal kezdte melóját, hogy megemelte volna saját fizuját. Persze blokkolták, de most úgy fest nem adta fel.

Teljes cikk