Még több ilyet a Serie A-ba!

2017. február 18.

Szilágyi László

Én nagyon bírom ezt a csont és bőr gyereket, ugye, tudják, Balogh Norbertre gondolok. Jegelték egy ideje, aztán nem tökölt sokat, elkezdett lövöldözni Buffon kapujára. Vagány, cigány csávó, rég drukkoltam ennyire magyar gyereknek, mint neki a Juve ellen!

Érzelmes vagyok, a foci mindig kihozza belőlem a szenvedélyt. Most éppen azon kaptam magam, hogy párhuzamosan egy olasz streamen és egy magyar csatornán néztem a Juventus–Palermo olasz bajnokit. És ennek egy nyurga srác az oka, egy tisztességes cigány gyerek, aki olyan mélyről kapaszkodott fel, hogy olyan nincs is. Soha nem felejtem el azt a bő fél órát, amikor először dumáltunk telefonon. A Palermo friss igazolását tárcsáztam tavaly, kábé olyan hangulata volt a beszélgetésnek, mintha én lettem volna a nevelőapja, Norbi magázott, alázatosan beszámolt mindenről, még arról is, amiről nem kérdeztem. Néha ösztönösen elárulta magát, úgy áradozott a szicíliai kalandról, mint ha valami álomvilágba csöppent volna. Itt mondom el, hogy három dolog hiányzott neki otthonról: az utcai foci a hajdúböszörményi cigánysoron, a foci utáni zsíroskenyér és az édesanyja.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Kezdődik az NBI!

2017. február 17.

Nyugodjon meg mindenki. A hungaro katalánok próbáljanak másra öklendezni epét, mert kiégett a csapatuk. A szittya madridisták üljenek le a helyükre, ha semmit sem tesznek rosszul, már nem vehetik el a bajnoki címüket. Tartsa a száját az is, aki azt hiszi, hogy Zidane jó edző. Ezzel a csapattal még Pista bácsi, a nagykátai tréner legenda is BL-t nyerne. Pista bácsi taktika repertoárjához tartozott a laposan íveljetek, és tüzeljetek, mint Bizsu, az őrkutya fordulat.

Higgadjanak a CR-t homározók, és a Messit lepudligározók. Az óbudai Milanosok is okosan viselkedjenek, a maradék eszüket elvesztő Interesek meg csihadjanak vissza, nézegessék a legutolsó kupájukat. Mostanában nem szereznek ilyet.

Teljes cikk

Németh Kornél

5 évig kommentáltam, most itt mondom el, mi is zajlik a 20*40-es játéktéren

Feltámadást hoz a történelmi siker?

2017. február 16.

A veszprémi kézilabdázók soha nem nyertek még a Kiel vendégeként. Eddig. A siker azért is különösen édes, mert ha valamikor, akkor tegnap szinte senki nem számított erre. Egy győzelem elhomályosíthatja az amúgy meglévő problémákat?

Németország egyik legjobb csapatának vendégeként pályára lépni sosem könnyű. A Sparkassen-Arénában folyamatosan telt ház várja a Kiel riválisait hamisíthatatlan északi szurkolással. Megfordultam már pár stadionban, sportcsarnokban (így a kieliben is) és meg kellett állapítanom, hogy a folyamatos, helyenként már-már monoton tapsikolás ugyanúgy az őrületbe tudja kergetni az embert, mint ha a balkánon két dal között fenyegetően dobálnának aprópénzzel. És bármennyire is azt hangoztatják a játékosok, hogy profik és mindenkit feldob a jó hangulat, tényleg be lehet csavarodni 10.000, 60 percen keresztül tapsoló embertől.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

A drága "rajongóimnak" szeretettel!

2017. február 16.

Minden ember életében akad egy olyan pillanat, amikor a Bayern Münchennek szurkol! Vagy a Real Madridnak, Barcelonának, Manchester Unitednek, legrosszabb esetben a Milannak. Itthon meg persze a Fradinak, Újpestnek, ha meg Kispesten lakik, akkor, naná annak. Így voltam én is. Munkámból kifolyólag az egekig rajongtam a Barcelonáért, amikor Guardiola edzősége alatt aprólékosan, atomokra gurigázta szét a nagypofájú Realt.

Aztán meg Európa többi részét kényszerítve térdre! Az apró emberek zseniálisan dugták el a labdát az ellenfelek elől. Mekkora mennyei érzés volt látni őket, megkergült tyúkokként hajkurászni a labdát, miközben Messiék kéjesen passzolgattak. Hát persze, hogy az erősebbhez dörgölődés imponáló hangulatot adott! A Barca meccs másnapján indított dumálás hangneme természetesen a káröröm volt. Az újdonság varázsa kiütött minden mást. A nagyképűek megvezetése magnetikus erőt adott a csapat támogatásához.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Hogy lesz így brutálisan erős magyar válogatott?

2017. február 16.

Brutális letámadást indított a magyar kézilabda az európai hadszíntéren! Nincs olyan nap, hogy ne harsogná világgá valamelyik hazai klub: ezt meg azt a kimondottan világbajnok géniuszt sikerült leigazolni a norvég, francia, román, dán egyesületétől! Hiába, nagy az ereje a jó stabil, mindig pontosan fizető magyar egyesületeknek. Jobban mondva nem is annak, hanem a mögötte álló, világhírű, és a világon egyedül álló magyar TAO rendszernek! Ezt a pénzügyi hátteret már Európa minden országában ismerik és hüledezve figyelik mellékhatását, de nincs rá kezelő orvosuk. Mert ilyet nem találni sehol!

Alapjaiban a sport vagy biznisz vagy  amatőr alapon működik. Attól függ, kicsit vagy nagyot álmodnak az ebben iparkodók.  De olyan sehol nem látható, hogy az állam vezetésével a sportvezetők kezébe toljanak, gyakorlatilag szabad felhasználású, irgalmatlan mennyiségű lóvét. Afféle amerikai nagybácsiként! Cserébe gyakran a semmit kapják! Plusz a hazai utánpótlást látványosan pusztul!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Jó ez a magyar futsal!

2017. február 13.

Sikerült a címvédés a futsal Magyar Kupa döntőjében! A lányoknál, pardon, a hölgyeknél az Astra, amely a fináléban a dallamos Astra-Artifex Kiskunfélegyházi Bulls néven csilingelt, sorozatban 5. alkalommal vésték fel a nevüket a kétségkívül impozáns trófeára.

A rendezvény helyszíne Veszprém, itt Madarász János, a magyar futsal legendás alakja formázza helyi erőket. A csarnok egy gyönyörű, 36 milkás brandnew, magyarul wattaúj digitális és mátrixos All Inklusivos kijelzővel megerősítve várta, hogy majd  a dicsőséget mutatja a Királynők városa legjobb terem labdarúgóiról. A terv egy kicsit megkancsult. Madarász János népi zenekara elesett a korábbi kupa meccseken, így maradt a nyugodt meccsnézés a veszprémi fanoknak.

Teljes cikk

Németh Kornél

5 évig kommentáltam, most itt mondom el, mi is zajlik a 20*40-es játéktéren

Menny és pokol

2017. február 13.

A kézilabda Bajnokok Ligájának legutóbbi fordulójában a magyar csapatok mindkét, imént említett helyre „elkalauzoltak” minket. Akitől nem vártuk, mennybe ment, akitől vártuk, pokolra jutott és volt egy olyan eset is, amikor a pokolból mennybe vezető út felénél ért véget a történet.

A hét meccse címet is kiérdemelte a Veszprém-Barcelona derby, de a vasárnap este történtek fényében egyértelműen a Fradi montenegrói bravúrja/csodálatos győzelme/elképesztő teljesítménye (és így tovább) kerül képzeletbeli listám első helyére. Hogy valami nincs rendben a korábban dermesztően félelmetesnek titulált Moracsa sportcsarnokban és környékén, az már a Vardar elleni hazai vereség alkalmával is kiderült, de szerencsére most újra bebizonyosodott. Hogy őszinte legyek a legkevésbé sem érdekel, hol voltak a kapu mögül a balkáni keménylegények, miért volt erőteljesen foghíjas a lelátó, a Buducsnoszt Podgorciát saját otthonában megalázni, több mint felemelő érzés volt.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Mindent értek. De lehet, hogy semmit

2017. február 11.

Eredetileg arról akartam írni, hogy mi történt a futsal Magyar Kupa előszobájában. Ahonnét kemény 2X20 perc után lehet belépni a nagyszobába. A lányoknál a betyárosan nem rövid nevű Agenta Girsl Szekszárdi FC női csapata 7-3-ra metélte szét a még kézilabda kapust is leigazoló Rubeola FC Csömör együttesét. Senki ne tévedjen el, az eddig férfiak között betyárkodó csömöriek nem túl öreg női szakasza egyszerű adminisztrációs okossággal és gyorsasággal, meg persze vérrel és verítékkel kerültek a legjobb négy közé. A Rubeola stabil név futsalban, a nevük mögé bebújó újpestiek meg sok tekintetben jól jártak a névhasználattal. A mindkét résztvevő számára gyümölcsöző kapcsolat kellemetlen eseménnyel lett erősebb. A szekszárdiak gyorsan megmutatták, ami eddig elég volt, az most ellenük kevés.

A másik ágon a szolid 7 játékossal fellépő Tolna-Mözs majdnem meglepetést okozott az Astra futsal szekciójának. A tolnaiak 7 játékossal érkeztek, - hát már ez is megérne egy közös gondolkodást, hogy ez mennyire komoly hozzáállás, - amiből aztán két piros lap miatt csak öt fő maradt. Igaz, hogy majdnem belehaltak, de majdnem kiütötték a bőven erősebb Astrát. Egy gyönge pillanatukban hagyták Nagy Anettet, aki aztán döntőbe rúgta az Astrát!

Teljes cikk

Tényleg hülyének néz minket

2017. február 10.

Szilágyi László

Cinikus? Nem. Bátor? Biztos, hogy nem. Őszinte? Igen. Tényleg hülyének néz minket? Igen. Ő Nagy Dominik. Ejnye…

Megmondom őszintén, értelmezési gondokkal küszködök egynémely magyar labdarúgó nyilatkozatát olvasva. Az a kedvencem, amikor megmagyarázzák a derék legények, hogy kint sokkal nagyobb iramú az edzés, mint itthon és így sokkal könnyebb teljesíteni, jobb megizzadni, letussolni, hazamenni, szóval, minden jobb, sokkal jobb, mint idehaza, ahol nem annyira pörgős a tréning, mint mondjuk Lengyelországban. És tényleg, a Fradival bajnokságot és kupát nyert, az U20-as vb-n is szerepelt Nagy Dominik előhúzta a cilinderből a fentebb citált varázsszavakat, azaz kint sokkal jobb, mert gyorsabb az iram az edzéseken.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Most is ugyanaz a kérdés: mi lesz Lahm után?

2017. február 10.

Szinte hihetetlen, ami a hét elején történt! Philipp Lahm, - most már úgy fest, hogy a a Bayern München élő legendáriuma – visszavonul a labdarúgástól. Egyszerűen elképzelhetetlen, hogy ez a pillanat is eljött. Senki sem emlékszik arra az időre, ami Lahm előtt volt! Ha a bajor csapat védelmének jobb oldaláról beszélt valaki, Kamcsatkától Minneapolisig, Jászberénytől Fokvárosig az összes Bayernen függőnek csak és egyedüliként az alacsony termetű, kissé gida hangú robot jut az eszébe.

Lahm több szempontból is kultikus figurája a bajoroknak. 2 év kivételével, összesen 21 esztendőn át szolgálta csapatát. Ez a  mostani profi világban, a labdarúgó prostik idején egyszerűen felfoghatatlan! Manapság  gyakori, sőt akár mindennapos esemény, hogy a foci lotyó egyik percben még a Bundesligában villog, majd megszédülve a még nagyobb kihívástól, értsd a sokkal több pénz miatt, egyszerűen lelépnek. A távoli Keletre, a jószagú Kínai negyedbe, egy bájosan füstöt okádó acélkombinát közvetlen közelébe!

Teljes cikk