Csak annyi hiányzott, hogy megtanuljanak 11-est rúgni. De az piszkosul!

2017. március 15.

Ebben a vattásra áztató mocskos, mindet elárasztó meccs özönvízben esküszöm évek óta az egyik legjobb foci szcéneként marad meg a kedd esti Leicester- Sevilla. Férfias küzdelem, őszinte harc volt a 90 perc, messze az alakoskodástól, a csalástól, a mindent felőrlő hazugságtól! Kicsit sajnálom, hogy Ranieri már nincs az angol csapatnál.

 Szegény ember mindent megtett, de valahogyan megkezdték a rombolását, az új főnök, Shakespeare sikerei után pedig többen halványulóan emlékeznek arra, hogy az olasz letérdeltette az angol ligát tavaly.
Nagyon jó edző a Sevilla tömzsi vezetője, Sampaoli! A chilei válogatott élén is bravúroskodott, most meg végképpen bizonyította, hogy vele a friss emberek korszaka eljött, az öreg dínóké meg lassan lejár.

Teljes cikk

Németh Kornél

5 évig kommentáltam, most itt mondom el, mi is zajlik a 20*40-es játéktéren

Előre!

2017. március 15.

Evés közben jön meg igazán az étvágy. Márpedig most minden kézilabdabarát kellően éhes lehet, hiszen mind a négy, Bajnokok Ligájában induló csapatunk továbbjutott a legjobbak közé. Óvatos becsléssel számolva is egynek szinte kötelező a bejutni a legjobb négy közé, ideális esetben pedig a hölgyek mellett a férfiak is képviseltetik magukat a Final Fourban. Szotyit, mogyorót, üdítőt tessék bekészíteni, a szokottnál hosszabb esélylatolgatás következik.

A Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulója előtt (majdnem) mindenhol óriási mateklecke kezdődött, hiszen a Győr kivételével egyetlen csapatunk helyezése (ezáltal leendő ellenfele) sem volt biztos. Kezdjük a legegyszerűbb(nek tűnő) helyzettel: az már a záró kanyar előtt eldőlt, hogy a nőknél az Audi ETO csoportelsőként jutott tovább, éppen ezért különösen örömteli, hogy a Larvikot így is sikerült kiélezett meccsen megverni idegenben, ami azt jelentette, hogy a kisalföldi zöld-fehérek veretlenül zárták a második csoportkört. A győriek ellenfele a legjobb nyolc között a Metz lesz, és anélkül, hogy egy pillanatra is le lehetne becsülni a franciákat, ezt a párharcot kötelező megnyernie a mini világválogatottnak. Mindenképpen óvatosságra int az a tény, hogy a Metz vendégeként ebben a szezonban csak a Fradi tudott nyerni (a végső győzelemre is esélyesnek tartott Vardar 42-28-as zakóval kulloghatott haza), de a budapesti zöldek sikere egyben megmutatta, hogy egy Győr szintű csapatnak, egészséges önbizalom mellett nem kell félnie idegenben sem.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Hajrá Tomi!

2017. március 15.

Nagyon szorítok neki! Egy olyan ember tette be a lábát a magyar fociba, aki a céhlegények életét szem előtt tartotta! Német elmélet, német gyakorlat, precíz kötelesség tudat, ezt tanulta, ezt érezte! Játékosként is példás volt, bár egy Leverkusen-es Bundesliga meccsét, még Mainz mezben nem emlegeti az aranyoldalon, viszont nem is tagadja. Azon a meccsen kicsit megégett, de abból is tanult! Az agya már a német mentalitást diktálja, csak a melóban hisz! Na, erre most bőven lesz ideje a kiesés elől szédelgő DVTK csapatánál!

A pirosak héten kinevezett vezetőedzője, Bódog Tamás végigmászta a ranglétrát! Eddig a háttérből mozgatta az embereket, nem rosszul! Erre bizonyíték, hogy ahová elment Alex Zornigger főedzővel, ott nyoma maradt az alkotásuknak! Mainz, Lipcse, Bröndby, villámkarrier az RB Lipcsével, annyi minden történt Bódog Tamással, hogy kellő a mennyiség a tapasztalatszerzéshez!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Érdekes néznivaló volt ez a 90 perc, az biztos!

2017. március 15.

Nem mondom, hogy véletlen volt, mert véletlenül nem lehet 40 percet a tévé előtt tölteni egy jó Gyirmót-Mezőkövesd Óberliga eseménnyel! Fiam betegségében osztozva, a favágásból beesve pont a magyar bajnoki ment a sportkanálison! Már javában bambultam, amikor az jutott az eszembe, hogy erről a meccsről semmi sem jut az eszembe!

Komolyan, azt a művakarózást, amit a két vagy három hetes ciprusi vagy máltai horrorálisan, brutálisan, gyémánt kemény alapozás után a hétvégén előhúztak a fiatal sportemberek, azt nagyon nehéz lenne kategorizálni! Még akkor is rémisztő volt látvány, hogy az eredmény már cseppet sem volt befolyásoló tényező.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Kész szerencse, hogy továbbjutást ünneplő pólókat nem gyártottak előre!

2017. március 11.

Még mindig forrnak az indulatok, igaz már kisebb energiával a szerdai Barcelona-PSG Bajnokok Ligája derbi körül! Tagadhatatlan, a leghangosabb Barca-arcok sem gondolták volna a párizsi simázás után, hogy ebből továbbjutás lehet. A bukta után a többség elkezdett acsarkodni, nekiestek Luis Enrique arcának, durván követelték, legjobb lenne, ha azonnal lelépne!

Kérdés, hogy a párizsis zsömle hatására, de a híres tréner bemondta távozást! A nagy nyomás miatt a szezon végén lelép, pont eléggé jól kikészült a kispadon töltött idegtépő hónapok alatt. Nyilván a diadal miatt senki sem piszkálja ezt a témát, most az ünneplés a fő foglalkozási kör. Azért az is lassan lapul, hiszen itt a következő állomás az egykor csillogóbb aurában fürdöcskéző Deportivo La Coruna!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Hajrá magyarok a speciális olimpia téli világjátékokon!

2017. március 10.

Be kell vallanom, teljesen eltávolodtam a speciális olimpiától. Valamikor a 90-es évek közepén, nagyon kezdő koromban a Juventus Rádiónak tudósíthattam, Knézy Jenő irányításával a zánkai speciális játékokról. Ah, hol van már a Juventus Rádió, hol van már a 90-es évek közepe?

Nem mondanám a véletlennek, de ismét összejöttem egy pillanatra ezzel a mozgalommal. Március 14-től Ausztriában rendezik a speciális olimpia téli verseny sorozatát. A rettenhetetlen, a sorozat egyik részben gonosz, a másik részében jó Terminátor, Kalifornia állam talán gazdaságilag legrosszabb kormányzója, maga Arnold Schwarzenegger az esemény fővédnöke. Alapállásban is szép gesztus tőle a funkció felvállalása, meg különben is, ő egy darabig, legalábbis négy gyerekig a Kennedy famíliához tartozott. Ahhoz a családhoz, amely alapítója volt a speciális olimpiának.

Teljes cikk

Csilliárdokért vett lúzerség

2017. március 10.

Szilágyi László

Vicc az, amit a PSG előadott a Nou Campban, de az is vicc, ahogy mindenki körberajongja a Barcelonát. Vicc ez az egész tényleg.

Jókora balféknek kell lenned, hogy négy gól előnyről kiessél. Ez a balatonkeresztúri szivacslabda-focitornára és egy romkocsmában önszerveződő csocsóbajnokságra egyaránt igaz. Most akkor ezt a lúzerségi együtthatót emeljük fel a századikra, és onnan szemléljük a világot. Az arab pénzből kitapétázott PSG otthon szanaszét alázta a Barcelonát, az űrfocival bejelentkezett a BL-győzelemre, nem volt ember a földön, aki gondolatban elbúcsúztatta a párizsiakat. Amúgy mindig ilyenkor jön a deus ex machina, és valóban Isten megjelent a "gépből". Kellett ehhez egy bűnrossz PSG és egy gigamázlista Barcelona. Azt még katalán kollégáim is elismerik, hogy nem beszélhetünk sziporkázó támadójátékról abban az esetben, amikor hat gólból két (ebből minimum egy jogtalan) 11-es, egy öngól és egy szabadrúgás. Szóval, ha ez így volt, márpedig így volt, akkor mégis csak a PSG volt lúzer, és nem a Barca gigamegakurvajó. 

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Jah, hát igen…

2017. március 10.

Azért ennek a szerda esti Barcelona-PSG vicces műsornak akad ám egy kis hozadéka! Ennyire beszart francia labdarúgót ritkán látni, mint Blaise Matuidi. Nem egy semmirekellő idegenlégiós, hanem a gall válogatott egyik marcona kakasának tekintete volt tökéletesen árulkodó! Rögtön a meccs elején annyira összerezzentették a bokájukat a franciák, hogy minimális esélyt sem mutattak a tacskó nagyságú katalánokkal szemben!

Kristálytisztán látszott ennek a fiúnak a tekintetében a rémület! Matuidi nem mellesleg ezen az estén a legrosszabbul játszó focista volt, nem csak a vendégek, hanem az összes játékos között! Hozzá butult le a PSG német kapusa, a Trapp. Aki képtelen volt legyőzni a sámli nagyságú támadókat és ideges csirkeként csapkodott az ötösön belül. Azt tanítják a kapus suliban, azon a területen a kapus a király! Még a szabályok is őt védők! Erre ez a mafla bamba 100 másodperc után összebaromkodta a katalánok első gólját! A „védők” meg amikor ki kellet volna bikázni a labdát, elkezdték színezni a játékot, miközben végtelenül gyávák voltak. Ilyen ostoba taktikával, amivel Emery kiküldte őket, csak a kiesés volt biztos.

Teljes cikk

Tisztelet az első olasz férfinak!

2017. március 08.

Találkozik a kiskacsa a krokodillal. Megkérdezi a hüllő a szárnyast: „-Kiskacsa, tudod te ki vagyok én? -Nagy az orrod, bőrkabátot hordasz, olasz vagy?”

Nem szeretem az olasz focit, egyenesen a világ egyik legnagyobb kihívása nézni azt. Fájdalmas az alibizés, amit ők összehordanak bajnoki meccsek apropóján! Szinte rosszabb, mint egy televíziós vásárlás az Asztro TV-ben.  Ez pedig nem gyenge kihívás! A játékosok egy komolyabb, nem kemény, csak férfias szerelés után a gyepre hemperedve fetrengenek, mint egy lelőtt poén, aztán villámmal meggyorsulva őrjöngve belekezdenek a bíró, ott arbitro hajkurászásába. Habzó szájjal izgatják az amúgy is kikészült, a focira ráfeszült szurkolókat. Azok meg persze szépen felhevülve, minden frusztrációjukat beleverve toporzékoló óvodásokká deformálódnak! Naná, hogy felnőtt formájú idegzsábává alakulnak! A pályán különben 85 perc masszív és kegyetlen alibizés után rúgnak egy potyagólt, aztán arra úgy vigyáznak a hátra lévő időben, mint római libák a hangjukra.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Viszont a kapott 10-re nincs magyarázat. Indul a temető járat!

2017. március 08.

Na, szóval ez így tényleg egy nagy adag sitt! Két meccsen kapni 10 gólt, ezen nagyon nincs mit magyarázkodni!

Korábban, bár nem kért rá, de elkezdetem habogni Arsene Wenger miatt. Nehogy már egy pár kopottas eredmény miatt elenyésszék ezt a fickót. Aki az amúgy csontszürke angol bajokságban egy komoly erőt épített fel. Dobálóztam Nick Hornby jajgatásával, aki Wenger érkezése előtt egyik depiből esett a másikba az Arsenal szerencsétlenkedése miatt. Megjött Möszjő Csont, elindult valami, sőt, bajnok lett a londoni csapat. Az igazi, mélyen gennyládák szerint azért, mert más nem indult!

Teljes cikk