S elhulltak legjobbjaink...

2017. július 22.

Szilágyi László

Már csak a Vidi maradt meg hírmondónak, a többi kupacsapatunk lelépett az európai kupaporondról. Thomas Doll szerint ez a realitás.

Nyeretlenül tudták le az e hétre rendelt penzumot az európai kupasorozatokban érdekelt magyar csapatok. A Fradi bántóan sima vereséget szenvedett Dániában, és kettős zakóval búcsúzott az Európa-ligától. A Honvéd 16 játékperc után 0-2-re állt a Bozsik Stadionban a Hapoel Beer-Seva elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn, s bár utána derekasan ikszre hozta a meccset, végül meghajolt a nagyobb tudás előtt.

Teljes cikk

Kispesti takaró

2017. július 22.

Szilágyi László

Tizenegy Lanzafaméval és egy tőkeerős szponzorral továbbjuthatott volna a Honvéd a BL-selejtezőben. Ebből kitaláljuk, hogy miért nem sikerült a kispesti bravúr.

Minden tiszteletem George F. Hemingway-é, akit időt, pénzt (utóbbit főleg) nem spórolva ápolgatja szeretett jószágát, a Budapest Honvédot. Immár tizenegy éve teszi ezt, májusban bajnoki aranyéremmel hálálta meg a jószág a törődést. Azóta boldog, boldogtalan azt találgatta, vajon miért távozott villámsebességgel a kerületből Marco Rossi sikeredző. Pedig a megfejtés roppant egyszerű, a fegyelmezett költségvetés jegyében Hemingway úr éppen annyit és éppen arra költ, amire akar. Innen érdemes megfejteni az izraeli csapat elleni kiesést a Bajnokok Ligája második selejtezőköréből.

Teljes cikk

Budapest, a futballfőváros

2017. július 22.

Szilágyi László

Nálunk edzőtáborozik Stevie G, Kispesten dekázgatott az izraeli miniszterelnök, mi kell még?

Megélénkült mifelénk a labdarúgóélet. Pár napja elrajtolt az NB I, volt a felhozatalban abszolút vállalható meccs is, azóta befutott Pestre a Liverpool ikonja, az edzővé avanzsált Steven Gerrard. Kilátogatott a Hungária körútra, hozzá fogható neves vendég még nem tette be a lábát az Új Hidegkuti Stadionba.

Teljes cikk

Neymar, most te következel!

2017. július 18.

Szilágyi László

Messi adót csalt, de nem igazolt el, Ronaldo adót csalt, de nem igazolt el, Neymar adót csalt…ugye kitaláljuk a folytatást?

Régóta tudjuk, hogy a tömegmédia lebutítja a híreket. Elég egy információ-morzsa, és a sajtómunkások szórakoztató (?) elméletekkel szórakoztatják a közönséget. Mostanában mintha túllőttek volna a célon.
Először kijöttek a világbotránnyal: Lionel Messi adót csalt, utána már csak egy áttétet kellett belecsempészni a történetbe, nevezetesen az argentin zseni nem tud megállapodni a szerződéshosszabbításról a Barcelonával.

Teljes cikk

Kavics az állóvízben

2017. július 18.

Szilágyi László

Mészöly Géza nem érti, hogy – jobb esetben – miért fütyülik őt Kispesten. Én sem értem, kicsit sajnálom őt, de a helyében én nem a sajtóban értetlenkednék.

Szépen csordogált szombaton a Honvéd–Haladás NB I-es bajnoki, amikor valaki(k), valamiért elkezdték anyázni, vagy csak lightosan utálni Mészöly Gézát, a Haladás vezetőedzőjét. Mészöly – világhírű édesapja után – a Kavics becenevet kapta, mondhatnánk, s mondjuk is, kavics került az állóvízbe. Miért is?

Teljes cikk

Bukással indult Herczeg sokadik császársága

2017. július 18.

Szilágyi László

Néhány hetes nyári álma után kifújták magukat a fiúk, elkezdődött a honi pontvadászat. Pintér megint odapörkölt egyet a Fradi orra alá, Bódog megfricskázta a Vasast. Szegény Bandi bá’ Lokija nem kapta el a rajtot.

Vannak őszinte, tiszteletreméltó figurák a magyar labdarúgásba. Ilyen például Herczeg András, a DVSC örökös beugrója, máskülönben az utóbbi másfél évtized egyik legeredményesebb magyar edzője, aki néhány hónapja megmentette a Lokit a kieséstől, aztán addig-addig udvarolgattak neki a cívisvárosban, amíg rá nem bólintott a tartós kinevezésre.

Teljes cikk

Negyvenmillió dolláros bébi

2017. július 15.

Szilágyi László

Megköttetett a nyár legfurcsább igazolása, megbomlik a Bonucci-Barzagli-Chiellini fekete-fehér védőtrió. Leonardo Bonucci a Milanba igazolt, korszakhatárhoz érkezett az olasz klubfoci.

A legutóbbi hat bajnoki címet a Juventus nyerte a Serie A-ban, a sikerek főszereplője Buffon kapus mellett természetesen a védőtrió, az olasz válogatott alapegysége, a catenaccio felkent papjai, Leonardo Bonucci, Andrea Barzagli és Giorgio Chiellini.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Fájdalmas volt ez a vereség.

2017. július 15.

Tavaly inkább idegesítő, most azonban fájó ez az eredmény. Csütörtök este csúnyául betörték Magyarország legnépszerűbb, legnagyobb szurkolótáborral rendelkező, gazdaságilag legstabilabb csapatának a kirakatát! Depis Hamlet király ivadékai nem Angliából hazacipelt, fáradt, jövőkép nélküli vitézek, nem a hírnevükből a mai napig is busás fizetéssel élő, kiöregedő arcok, Egyszerű dolgos hétköznapi emberek, akik a sport adta lehetőséggel minél több dicsőséget szeretnének szerezni klubjuknak, szurkolóiknak, maguknak meg minél több győzelmi prémiumot!

Teljesen átlagos sportolók, akik nem táncoltatják meg az orrukon a labdát 30 percen át, nem villantanak 10 bicajos cselt 5 méteren, és nem rugaszkodnak 120 centit! Sima dánok! A mondjuk kellően meghökkentő, hogy az egyik játékos Oliver Hardy, a Stan és Pan filmek Pan-jának arcát varratta a karjára!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

A Honvédról, kicsit mélyebben, így már, hát, nem is annyira fényes

2017. július 13.

Nem volt ez olyan rossz! Bár kettő nulla után a Hapoel Beer-Seva játékosai is arra éreztek, hogy ebből még többet is ki lehet hozni! Szó se róla, a himbilimbi 2. gól után komoly, zavarodott csirke csapat módjára védekezett a Kispest! Nagy szerencséjük, hogy a háziak bénák voltak és nem vertek még kettőt, mert akkor tényleg kicsöngettek volna Kispesten!

Annyira gyermeteg védekezési hibát adtak elő a magyarok, ha csak a gólokat nézzük! Az elsőnél három hazai játékos ugrott fel, a két magyar csak alibiből, támasztékként motoszkáltak a hazaiak hóna alatt! Ugyanakkor Gróf kapus is ellenkezőleg mozgott, persze, hogy nem jutott ideje átúszni a hosszú oldalra! Szinte senki nem vette komolyan a fejelést lehetőségét, még azt sem erőltették, hogy cseppet kibillentsék, esetleg ne engedjék felugrani a támadókat! Mint egy kamikaze, úgy csapódott három Hapoel harcos! Egy tutira eltalálta volna, ha a másik kettő nem!  Erőszakosak voltak, jól látták a labda ívét, a magyarok meg görnyedten fohászkodtak, ne jusson a fejük közelébe a laszti!

A második gól előtt a Hapoel-szélső olyan finomam cicázott a magyar bekkel, hogy már fájt! Balra húzta, visszavette, még egyet húzott rajta és még egyet! Kispályás meccseken a támadót a bohóccá formált védő ilyenkor rúgja át a szomszéd kertjébe! Szegény hátvéd, nem győzött loholni a támadó lába után, ilyen móka után persze, hogy simán kanyarodhatott az amúgy hitvány ívelés! Középen meg egy szerencsétlen elzárás, de előtte a végzetes bambulás, majd Einbinder magányosan csúsztatott a hosszúba. Utána jött a kerge védekezés, amiből a hazaiak sokkal többet kihozhattak volna. De karcsú volt a munkájuk szerda este. Kicsit nehezen fogható, ez a csapat miként lett izraeli bajnok? Romos támadások, rossz, hisztis középpálya, eredmény nélkül!

Annyira nem csillogott a Honvéd sem, bár a harcosság legalább erény volt. Meg a meg nem alkuvás! Masszívan dolgoztak, nem paráztak, bátrak voltak! Az a Lanzafame-gól aranyat érhet, ha Budapesten megragadják a kezdeményezést, okosak lesznek nem csak elöl, hanem hátul is!

Magyarországnak már annyi is elég, hogy idegenben nem lett szétgyalulva a csapat! 

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Jó ez a Kispest na! Szép volt fiúk!

2017. július 13.

Nekem ez a Honvéd a tavaszi bajnoki hajrában, sőt kicsit már előtte is nagyon tetszett! Igazi férfiakként dogozták fel, hogy nem ők a liga favoritjai. Dacosan mentek szembe minden várakozással a csúcsra kiemelt esélyessel is! Az olasz edzőbának, Rossinak a bajnoki arany kovácsolása mellett még arra is futotta, hogy privát belharcba csúszott a legnagyobb rántott csirke szárnyas, Hemingway rokonságot villantózó klubigazgatóval, aki egyben a Liga önkéntes megmondó embere!

Marco Rossinak annyira otthonos volt a magyar közeg, hogy bajnoki érmes örömében elfutott Szlovákiába, életét normális mederbe terelni!  Közben jött a bajnokoknak dukáló BL kiselejtező. Nincs sikeredző, aki a világ megszokásával ellentétben, ahelyett, hogy maradt volna, gyorsan kilépett a magyar csapattól. Tette mindezt Uncle George csendes asszisztálásával. A góré annyira ernyedt volt a magyar bajnoki aranytól, hogy semmi energiát tolt Rossi sejtelmes üzenetének csahos megválaszolására!

Teljes cikk