Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ettől a hírnévtől szerintem eltekintettünk volna...

2018. február 19.

Eredetileg arról akartam írni, hogy mekkora egy nagy kamperok ezek az amcsi kosarasok. Az NBA gála egyik része az volt, amikor a játékosok triplakirállyá és zsákoló királlyá lépnek elő a hétköznapok szürke álruhájából. Mennyire piszok sokat kell gyakorolni ahhoz, hogy valaki egyáltalán bejusson a legnagyobbak közé!

Hiába a tehetség, a jó háttér, ha valaki agyilag alkalmatlan felmérni a kínálkozó óriási lehetőségét. Kemény a meló, sok a nélkülözés! A haverok csúfolkodására, legrosszabb esetben a szülői tiltásra csak a gyerek makacssága lehet a menekülő út. Reggeltől estig megszállottan dobálni a labdát, rongyosra taposni a spéci cipőket, megannyi sérülést kockáztatni, kimaradni a suliból, bulikból, csajozásból, szóval az izgalmas életből szép kihívás.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

A hazai kosárlabda igazi ünnepe volt ez a hétvége!

2018. február 18.

Jó nagy, zajos és látványos kalaplengetés a kosárlabda Magyar Kupa résztvevőinek, ezúttal nézői szinten! Debrecenbe kellett menni, megnézni ezt a tömény hétvégét! Persze megérkezett a szurkolósereg a döntő minden napjára, a legnagyobb, osztatlan elismerést még is a szombathelyi Falco rajongói kaphatják!

Átutazták a fél országot, még autóval is betyár dolog, hát még busszal, megterhelve az oda és vissza út vécézési stopjaival! Szegények, nem elég, hogy megérkeztek, hangosak voltak, legényeik a parkettán elégtek a szolnoki Olajjal szemben! Nincs győzelem, keserű a sör is, gyia, beülni az autóba- ez a jobb eset- felhúzódzkodni a buszra, hajrá át az országon! A vereség keserűségével!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Jó lesz ez Srácok!

2018. február 18.

A sporthír olvasó szem hozzászokott a Hosnányszky, Benedek, az összes Varga tesó nevéhez. Aztán csendben eljött egy olyan rész, amikor ezeket a srácokat már nem kell keresni a vízilabda válogatottban! Már csak a neve emléke tartja, hozza a keretbe Madarast, a két Steinmetz bradát, az örökké víz alatt verekedő Kiss Gábort, pláne „Fácánt” Biros Pétert.

Fölösleges érdeklődni Kemény Dénes után, nem szabad keresni őt a medence mellett, magasabbra, ám cseppet sem nyugisabb fokra lépett, a szövetség első emberévé! A régi időkből meg kellett barátkozni azzal is, hogy Benedek Tibor már nem a vízben hasít, a parton dolgozott, jó hosszú ideig a válogatott parancsnoka volt. Amikor az átmenet, a fiatalítás kezdődött.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ilyen a teqball! Sok gyakorlás, nagy öröm!

2018. február 17.

Ha kezdetben lassan is, de mára alaposan felpörgött a teqball lendülete. Az elején elég sokan kétkedve fogadták a játékot, kicsit sajnálkozva figyelték a két feltaláló iparkodását. Akkoriban néhány támogatónak elképzelt pénzes ember meglehetősen magasról nézett le az ötletgazdákra, meghallgatták őket, aztán tovább elengedték Isten hírével.

Mára ezek a könnyelmű típusok azon kaparnak, hogyan kerülhetnének a fiúk közelébe! Ja, csak közben megfordult a széljárás, felkapta őket egy okos, gazdag ember, egyre jobban jönnek a teqballosak. A hazai szövetség is a kezdeményezés mellé állt, bár végső soron ehhez kellett egy kis vagányság, végső elszántság is!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Hogyan jutottunk idáig?

2018. február 16.

Hogyan zajlott az élet, a kézilabdás élet a ’80-as években? Amikor a férfiaknál Kovács Mihály, boldogult Szabó „Sonka”, Kontra Zsolt, Debre Viktor zúzta az ellenfeleket! Hol volt ekkora bőség, mint most? Eszébe nem jutott senkinek külföldit igazolni, igaz erre semmi szükség nem volt, hiszen a belföld ontotta a kiemelkedő, kemény nőket, férfiakat. Hol volt akkor a rengeteg külföldi edző?

A magyar trénereket ráncigálták a világ minden pontjára, annyira jók voltak! Dehogy okoskodott Magyarországon bármilyen idegen, összevissza hablatyolt angol szavakkal csatába küldve a magyar harcosokat? Betette volna a kaput, ha annak idején tonnaszámra ömlöttek volna a légióst, edzőt! Pont az ellenkezője volt a példa: a tehetséges magyar kézis, ha  tehette elment idegen országba, vitte a magyar tudást, néztek is rá: ez a srác honnan tudja, azt,  amit mi sohasem tudunk?

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Orosz rulett egy cérnaszállal

2018. február 15.

Ez a Neymar kisgyerek szerda este a Real Madrid ellen háromnegyed kilenctől háromnegyed tizenegyig láthatatlan amőbává húzódott össze! Pedig aztán viríthatott volna „a jövendőbeli, mindenki azt suttogja, ő is már odavágyakozik, csak a Real, jaj nem érzi jól magát” mindennapi betevő gondolatkörből kimászva, masszívat bizonyítva a spanoknak, Perez górénak, Zidane trénernek.

Ehelyett a kis brazil bütyök nullába párolgott! Az összes mozdulata balfékséget mutatott. Amikor lehettet volna, akkor egyszerűen nem passzolt, ha belevett valakit a játékba, abban nem volt köszönet! A legnagyobb látványossága akkor jött el, amikor azt a kajla játékvezetőt közelről, úgy fültövön rúgta, mint Piedone tette fénykorában az öklével!

Teljes cikk

Szóba se jöhet Skandinávia!

2018. február 15.

Szilágyi László

Vörösbaranyi József neves játékosügynök vázolta a nem is olyan távoli jövőt. Védence, Dzsudzsák Balázs nem zárkózik el a Paradicsom meghódításától. Ha nem is lélegzet-visszafojtva, de várjuk a fejleményeket.

Fülembe csengenek Vörösbaranyi úr szavai. Máig hallom, amint a ferihegyi repülőtér várójában Bursából hazatérve mondogatja, hogy „a játékos a felelős a karrierje alakulásáért.” A történet 2015-ben játszódott, az ügynök Törökországból érkezett haza, miután nyélbe ütötte az üzletet a török középcsapattal, Dzsudzsák új klubjával.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Volt nagyobb lúzer tegnap, mint a Basel!

2018. február 14.

A BL-ért fohászkodó európai sokadalom azt hitte a kedd este legnagyobb lúzerei a Milka csokiba öntött berni villanypásztor kutyák. Akik amúgy baseliek! Az Eleon Musk által kifejlesztett delej buksik is jobban mozogtak volna, mint a büszke svájciak méltán híres kirakatcsapata!

A hatalmas erejű, gyógyszergyárral szépen megtámogatott FC csak ugatta a játékot! Ez még serdülőben sem lett volna elég, nem hogy a nagyfiúk játszóterén! A St. Jakob Parkban a vendég manchesteriek a szokásos Guardiola-féle szürke filozófiát oktatták.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

De „szép” így a sport!

2018. február 14.

Nagyon nagy kérdés, hogy a büszke jódlista csapat, az FC Basel milyen tervvel lépett kedd este BL leselejtezőn pályára? Csak simán megúszni a 90 percet, semmi kárt nem okozni a nagy gallérú olajtól pecsétes mezű Manchester City-nek, belelapulni az áldott svejci gyepbe, amelynek legelésével a bús hangú házias kék tehenek egyből Milka csokit tojnak! Mert ez tökéletesen sikerült leporolniuk!

Szegény jó Raphael Wicky, az edzőjük, aki nem mellesleg nagy harcos volt a Bundesligában, azt hitte hatalmasat küzdő oroszlánokat küld pályára, akik cserébe úgy fociznak, mint az állatok királya! Ennyi ügyetlen fickót régen lehetett látni a BL-ben, svájci bajnokként meg még régebben!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Eddig tetszik

2018. február 13.

Ez a phjongcshangi téli olimpia több szempontból is nagyon különleges! Kezdésnek rögtön itt az első tétel: a két koreai olimpiai küldöttség, északról és délről összetolt egy közös női jégkorong csapatot! Az egész már csak hirtelen helyből is érdekes: ki hitte volna, hogy Északon ennyire nagyra veszik a női korongozást!

Aztán gyorsban összeöltöznek, taktikáznak, csúsznak! Azt mondjuk nehéz elképzelni, hogy a komcsi felvigyázók hogyan feszülnek rá a közös gólörömre, amely ugye nélkülözhetetlen kelléke egy meccsnek! Talán még az is előfordulhat, hogy a vörös csillagosok kapcsiból elővesznek egy hatalmas Kim Dzsongun posztert és hálát adnak a Nagyfejű Vezetőnek, hogy gólt üthettek! Ez lenne a világ leghűvösebb, legrosszabbul mutató boldogság mutatója, viszont Phenjanban azonnal összeütnének egy nagyon mutatós felvonulást…

Teljes cikk