Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

C’est la vie!

2018. április 16.

Ez is kész, sóhajtott fel megkönnyebbülten Nasszer Al-Khelaifi! A Paris Saint Germain főbenzinkutasa a Monaco elleni csapatás után készre mosolyogta magát: bajnok lett a csapat! Egy erős 7-1-el kísérték haza Albert herceg mellé a szebb napokat is megélt AS-t.

A hetes szorzóval nincs mit magyarázni, bajnokhoz illő, kényelmes eredmény, akár még nagyképűen legyezgetheti magát a francia bajnokságban egyeduralkodó!

Teljes cikk

Ricciardo imádlak!

2018. április 15.

Kevesen gondolták, hogy ilyen patent lesz a Formula 1 Kínai Nagydíja! A verseny nagy részét tele szájjal unatkozta végig a kínai népesség, aztán egyszer csak beindult a látványos zajoskodás! A feszkó beindulásához kellett egy mutatós kis ütközés, az itt lehulló törmeléket,- ami egyébként szépen terített egy zűrös kanyart- veszélyesnek minősített a versenybíróság, bejött nyugi autó! Köröztek, köröztek a gépek, de semmi. A többi futamon kitörésszerűen spriccelnek feltakarítani a hulladékot. Kínában ez nem történt! Micsoda? Pont itt nincs ember erre a feladatra? Kemény!

Szerencsére lassan előkerültek, de elsőre fogalmuk sem volt, mit kellene tenniük, aztán elkezdték kézzel összeszedegetni a szemetet. Nagyon égő volt, az egy cirokseprűvel megerősített cleaner commando. Eben az országban kínosan ügyelnek arra, hogy a legjobbjukat mutassák a világnak!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Abból én is kérek, amit ez a srác ivott!

2018. április 15.

Az egyre hulladékabb televíziós programok, amik persze önkéntes választás alapján simán kiüthetők az életből, gyönyörűen átvezetnek egy ismert, megszokott, kiszámítható, érthető világba! A sportba! A tavasz nehezen előjött, a kerékpárosok is sorra mutogatják karcsú alakjukat, bovden huzalos felső és elefántnagyságú alsó testüket, brutális combizmaikat! Az Eurosporton keresztül kényelmesen kalandozhat a néző Európa hegyes völgyes tájain!

Manapság Belgiumban, Hollandiában bringáznak versenyszerűen és hivatásosan, és hát olyan szintre jutott ennek közvetítése, hogy egy versenyen egyesül a Nat Geo és a Spektrum adása! Az amúgy tévé nélkül nem feltétlenül pontosan követhető sportot nagyon szépen filmezett  földrajzi  ismeretterjesztő sorozattá alakították át!A rengeteg kamerával precízen látható, hol tartanak a keszeg alkatú sporik, félelmetes panoráma tárul a nézők szeme elé, főként a helikopteres  mutatásban! Gyönyörűen látható a házak rendezettsége, a települések nyugalma, az utak minősége. Úgy komponálja az operatőr a valóságot, hogy egyensúly alakul ki a verseny és a domborzat izgalmai, érdekességei között! Egyformán érdekes, hol tartanak a drótszamarak lovasai, meg milyen a belgák élettere!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Nem volt szép ez a búcsú

2018. április 14.

Azt hittem ennél nagyobb Gianluigi Buffon! Aki egyszer tök véletlenül, de tényleg, hónaljig belenyúlt egy kis zavaros bundabotrányba, az erkölcsért, az etikáért, a férfiúi büszkeségért az együttérzésért harsog!

Az ominózus, Juventus számára pocsék véget ért Real Madrid elleni BL visszavágó után keseredett neki, és elhordta a vérbe az egyébként csak korrektül ítélkező tea pubit! Aki még hazájában, Angliában is komoly hírnevet vívott ki tökös, de különben irtózatos érzelmeket kiváltó ítéleteivel!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ha tényleg akkora mágia a köpködő kobra Zidane, hogyan nem volt képes meglátni a csapat vesztét?

2018. április 12.

Két nap alatt szépen kaptak a nagypofájú, önmagukat a Nap elé helyező, műanyag kardos, fröccsöntött spanyol focilovagok! Már egy fordulóval korábban is nagyot nyerített a világ, amikor az angol kistáskákat az idegenbeli, alsó gatyát telítő, duzzadós döntetlen után kilőcsölték a sorozatból!

Sírtak a britek, pedig ők aztán tudják, a forró teával meg a döntetlennel nem nagyon lehet játszani! A Juventusra is ráhordták az utolsó kenetet a torinói lepel után, erre tessék! Feltámadtak!

Teljes cikk

Lineker-tétel leporolva?

2018. április 12.

Szilágyi László

Torinóban és Münchenben hajlamosak azt hinni, hogy a labdarúgás egy olyan játék, amelyet huszonketten játszanak, és a végén mindig a Real Madrid nyer.

Oliver és Kassai játékvezetők tudnának arról mesélni, vajon miért gondolja minden második drukker a világon, hogy kivételeznek a Real Madriddal. Honfitársunk tavaly a Bernabéuban könnyű szívvel befújt megadott egy lesgólt a Realnak és kiállította Vidalt a Bayern elleni BL-párbaj során. Szerda este a brit Oliver verte ki a biztosítékot az olaszoknál.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Az érzelem még mindig a legfontosabb része a labdarúgás nevű játéknak!

2018. április 11.

Pokoli mérkőzés volt! Egyértelműen a Liverpoolnak szurkoltam kellő indokkal. Egy óriási hagyománnyal rendelkező csapat, kicsit még távol a túloldal mindent felzabáló pénzétől, a legjobban harácsoló trénertől. Meg persze Jürgen Klopp, aki gránitkemény munkával megtanította az angol halászokat okosan, gyorsan, eredményesen futballozni!

Nagy eredmény a felívelgetős korszakot lesöpörni egy tudatos, jéghideg terven alapuló, totális kondíciót követelő, hatalmas tornamutatványt betanítani a világ minden tájáról összelasszózott népektől.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Thomas Tuchel edzőnek szép kihívás a PSG, de ha nem viszi semmire, akkor csak temető!

2018. április 10.

Úgy tűnik egy tehetséges fiatal szakember elveszett a modern labdarúgásnak! A nagy titkolózás és magasztos felkérések ellenére Thomas Tuchel átírta magát a Paris SG csapatához! Pedig aztán kérőben nem volt hiány, a német trénert kóstolgatta az Arsenal, a Bayern, aminél nincs magasabb lehetőség Germániában, és különben is a Bayern az Bayern.

Ezen nincs mit vakarózni! Aztán dehogy is nem! Tuchel kereken és karakánul kidobta a futballvezető félisteneket, nem gerjedt be az angol ligára, ahová szintén sokan ácsingóznak, cserébe berántotta a PSG-t.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ha csak ezen múlik Kovács istensége, akkor rendben, különben meg ér röhögni rajta!

2018. április 09.

Jó szórakoztatónak indult a szombat délután sportesemény tarolás! Penge meccsek a komplett európai ligákban, nincs megállás, pörgés, feszülés, izgulás a kedvenc csapatért! Nyilván a magyarságot csak a honi erőfelmérők izgatták, benne a kézilabdás női mentsvárak, a Fradi meg a Győr menetelése!

A férfiak már egy hete elindították a kamuflázst lövellő magyarázó generátort! Nem, baj, hogy kiestek, vagyis igen, de közben nem, hiszen így már csak a bajnokságra kell koncentrálniuk!  Ami ugye megint blöff, mert évek óra marja egymást a Veszprém meg a Szeged, és mindig a Veszprém a bajnok.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Szabolcs hazatért

2018. április 08.

Páratlan lehetőség adódott jól és alaposan figyelni a magyar labdarúgás világvándorát, finom pénzgyűjtögetőjét! Huszti Szabolcs akkora megdöbbenést okozott Magyarországra jövetelével, mint ha Edinson Cavani a Mezőkövesdet választotta volna.

Huszti annak idején, a vagy 20 ezer évvel ezelőtti indulásával szép csörgést indított el a magyar ligában, erre még jobban ráerősítve megmutatkozott a válogatottban is. Aztán nagyon durván és gyorsan lelépett, egy különös, titkos okra hivatkozva, amit az érintetteken, tehát Husztin meg még valakin, vagy valakiken kívül senki nem tudhatott, így persze nem is érthetett. Mondjuk még arra is nehezen lehetett akkor is és manapság is magyarázatot találni: Huszti miért pont Atkinson bíró orra előtt, és miért egy teljesen hulla szituban kalapálta szét a horvát ellenfele fejét, de most már ez sem téma.

Teljes cikk