Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Oroszok pipa, lehet sorban állni a Világcsoport jegyekért!

2017. szeptember 18.

Én még olyat nem láttam, hogy egy szövetség főtitkára, azon túl, hogy lassan egy hónapja 24 órában, mint Jack Bauer, letolt napi 19 óra szervezést, az összes ember természetesen a legrosszabb pillanatban felmerő piszlicsáré kínját is megoldotta, majd amikor krízis helyzet áll elő, bedobta magát gátlástalanul! Richter Attila, a teniszszövetség felelős, magas beosztású embere vasárnap olyan erővel tolta le a vizet a salakot védő nejlonról, mint ha egy jetskivel fröcskölte volna a strand maradék népét!

Az igazgatás, szervezés helyett toló lapot fogott és csatárláncot alkotott a többiekkel, első lépésben a nagy mennyiségű víztől szabadította meg az védőtakarót! Az időjárás nem foglalkozott semmivel, reggeltől mocskosul esett, úgy tűnt, nem lesz meccs! Ugyanaz a Richter Attila, aki pályamunkásként csapatott, korábban magabiztosan állította, hogy lesz egyes meccs! Ami mindenről dönthet! Szóval az időjárás nem törődött semmivel, avval főképpen nem, hogy a magyar Davis kupa csapat két nap után meghökkentően szépen 2-1-re vezetett az öreg legenda, a mostaninál sokkal fényesebb múlttal mászkáló orosz csapat ellen!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Egyre gagyibb ez a Bayern

2017. szeptember 18.

Címkék: Bajnokok Ligája, bundesliga, bayern, thomas müller, lewandowksi, bayern münchen, ancelotti

A látvány praktikához nagyon értenek a Bayern Münchennél! Hogy a világ kellemesen derülhessen, így az ősz szezonban, a sörfesztivál idejére kegyetlenül becsomagolják, beszorítják az újonnan érkezett, mindenféle bőrszínű idegenlégiósokat a bőrnadrág- gyapjú zokni- filc kalap- kockás ing kvadrátba, konkrétan sulykolva, hogy bizony ezek a srácok, akik korábban azt sem tudták hol keressék Münchent, a legvaskosabb bajorokká váltak!

Tessék a bizonyíték! Ragyogó pillanat volt elkapni Pep Guardiola kínosan feszengő mosolyát a literes krigli felett, amikor ott boldogoskodott! Ő, aki zsigerből kitiltotta az összes létező kóla automatát a Camp Nou-ból, most meg itt lefetyelgeti a beosztottjaival az óriás adag Hofbrau sört, aminek az utolsó kortya annyira unalmas és szénsavmentes, mint a macskap… vagy a Barcelona játéka Pep legvégső időszakában!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

A semmi markolászásáról

2017. szeptember 18.

Címkék: kosárlabda, M4 Sport, mlsz, storck, mkosz, hanga ádám, ivkovics, vojvoda

Most, hogy már az utolsó mosolycseppet is kifacsarta a zajtól, tapsolástól, örömködéstől boldog Magyarság a kosarasokból, felkelhet a zajos Bajnokok Ligája focimeccsre izguló társadalom. Kellő beleéléssel, joggal körberajongta, a parkettát csak ritkán figyelő szurkolók Stola mestert, és varázslatos embereinek dicső viaskodását. A kérdés most a „hogyan tovább”?

Lesz-e elég erős hozadéka a 12 férfi komoly tusakodásának? Marad-e a csodálatos Eb-villanás után annyi a 2x5 személyes játék magyar képviselőinek, hogy a lehető legjobbat hozzák ki a torna eredményéből? Az utánpótlás szép álmokkal kecsegtet, a lányok, már, mint a fiatal kosaras lányok, dicséretesen terítették a mezőnyt csinos győzelmekkel a keményebbnél keményebb kontinentális tornákon! Ez már valami, amikor a bizakodni való az alap! A nagyon fiatal fiúk is remek kézművesek, ott kell tartani őket, hogy legyen kedvük, szorgalmuk, akaratuk együtt pattogtatni Hangával, Vojvodával, ellesni tőlük a frisset, meghökkentést, betyárkodást, nem betojást!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

És így folytatódott!

2017. szeptember 18.

Az első nap nagyon komoly gravírozás volt! Egy meccset elkapni a ruszkiktól, egyben meg a majdnem lebegett, szóval az elég szép csapatás, bátor férfiak kiemelkedés egy olyan brigáddal szemben, amely a dicsőségből jobban kapott, mint a magyarok! Főként, ha hozzávesszük, hogy az oroszok egyszer nyertek már Davis kupát, most meg Budapesten, a magyarok ellen a kiesés ellen evickélnek, más megközelítésből, és ez minket jobban izzít, a magyarok meg a feljutás miatt izmoznak!

A pénteki Fucsovics-legenda és a merészen oda maró Balázs Attila után a párosra azt hitte a sokadalom, hogy feltámadt az orosz medve és megelégeli a betyár magyarok huncutkodását, és olyat odapakol, hogy a salak adja a másikat! Ahogyan a híres székely mondás is tartja: a sör nem ital, a menyasszony nem asszony, a medve meg nem játék! Főként, ha orosz!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Innen indult a magyar henger

2017. szeptember 18.

Az azért elég mutatós volt, hogy a ruszki nagymenő, Andrej Rubljov, aki pár héttel korábban még a US Openen ütögetett, szimpla lábhibája után durcásan morgott az amúgy független székbíróval! Még tiszta szerencse, hogy nem vágott hozzájuk pénzt, mint ahogyan azt korábban tette mostani csapattársa, Medvegyev Wimbledonban! Aki a hajítással jelezte, szerinte megvették a bírót, emiatt kapott ki!

Rubljov  arcoskodásból jól bemutatott a magyar csapat ellen a Davis kupa világcsoportjába feljutásért, - a vendégeknek inkább ott maradásért - a budapesti mérkőzésén! A kese hajú srác simán átaludta az első két szettet, után beerősített, de piszkosul! Majdnem elgázolta Fucsovics Mártont, a magyar válogatott első teniszezőjét!

Teljes cikk

Még egyszer Roliról

2017. szeptember 18.

Szilágyi László

Legutóbb a ciprusi kaland létrejötte előtt féltettem a srácot, de kezd meggyőzni. És nem csak azzal, hogy párszor odapörkölt Marcelónak a Bernabéuban.

Nem ugyanaz a Bari vagy a Real Madrid ellen futballozni, a foci varázsereje épp ebben, a kiszámíthatatlanságban (is) rejlik. Sallai Roland az előző szezont a Palermónál töltötte kölcsönben, lehúzott egész sok meccset a Serie A-ban, de nem követte a csapatát a másodosztályba. A Puskás Akadémia visszarendelte, hogy aztán maratoni tárgyalássorozat végén eladja a ciprusi Apoel Nicosiának.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Tényleg nem értem, mi lehet a gond

2017. szeptember 11.

Címkék: Magyarország, utánpótlás, jövő, bloggol, hortigabor, mlsz, Portugália, fiatalság

Még mindig akad csodálkozni való a magyar-portugál vb meccs után! Most nem téma, hogy ezt a vereséget idehaza sokan dicsőség táblára tűzték, miközben a magyar csapat egy sorozatos hibazuhatag miatt szimplán meghajolt az Eb első előtt! A portugálok a semminél egy kicsit többet tettek bele, a fő cél a sérülés megúszása, meg persze a győzelemért járó három pont volt!

Sikerült teljesíteniük az összes előírt formát, bér Pepének, a vendégek csodálatos elméjének akadt egy kis fejtörése Priskin által! Ami úgy visszhangzott a meccs után, hogy a védőt kellett volna kiállítani, hiszen durván lefejelte a támadó könyökét! Ez a magyar foci csudasága!

Teljes cikk

Beleszürkült a mezőnybe, sajnos

2017. szeptember 08.

Címkék: ferencváros, videoton, válogatott, mlsz, berndstorck, storck, jose gomes, nemzeti, mészöly géza, sousa

Szilágyi László

Nagyot mond vagy csak a túlélésért játszik? Mit akar ez a Bernd, aki olyan szépen belesimult a hazai fociközegbe, mint annak a rendje? Nem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz kiismerni a tavalyi EB (egyik) hősét…

Nem tudom, ki emlékszik José Gomes „one, two, szríííí penalties”-monológjára, én speciel igen. A szórakoztató vagy inkább tragikomikus angolsággal megalkotott spontán tévényilatkozaton még lehetett röhögni. A fehérváriaknak mondjuk kevésbé.

Aztán van itt egy Thomas Doll nevű figura, aki hosszan „danibődézik” a tévében, amikor a Fradi játszik. Néha megesik, hogy a német szakvezető boldog-boldogtalant hibáztat, amikor nem úgy sül el egy-egy meccse, ahogy ő azt megálmodta az öltözőben. Nem is olyan rég járt nálunk Paulo Sousa, aki szintén színes figura volt, és nem Borbola Bence lefejelésére gondolok, hanem a futballvízióira. Gondolt valamit erről a játékról, és ha az NB I-et nem is nyerte meg a Vidivel, azért szépet alkotott az Európa-ligában. Csak úgy zárójelben jegyzem meg, hogy a Fradi-drukkerek róla pusmognak, őt látnák szívesen Doll után a kispadon.

A sorminta tetszés szerint folytatható, de érdemes megállnunk egy pillanatra Bernd Storcknál. A német szakember belépője markánsra sikeredett a magyar futballba. Kirúgta az utánpótlásedzőket, belerúgott Mészöly Gézába, aki szerinte nem tanította meg az U19-eseket védekezni, ütközni, tolódni, faltolni.


Felnőtt kapitányként kirúgta Nyilasit, Szabicsot és Andruscht, azaz a magyarok többségét a saját stábjából. Kockáztatott és bejött neki, a válogatott szárnyalt az Eb-n. Azóta a szárnyalásból egy helyben topogás lett. A kommunikációban is visszalépett. Már mindenre van egy eklatáns magyarázat, egy-egy közhelyes megfejtés. A legújabb szerint partiban vagyunk mindenkivel, éppen ez derült ki az Eb-győztes portugálok ellen. Hát, ezt nehéz kibogozni…

A túlélésre játszik az öreg, és azért nyomatja a hurráoptimizmust vagy szimplán csak hülyére vesz minket, mert itt úgyis több mindent lehet egy külföldinek, mint egy magyarnak? Azt hiszem, hogy az igazság nem is Svájcban derül ki, hanem itthon a Feröer-szigetek ellen. Ha az a meccs valamiért akkora blama lesz, mint 2 éve, akkor Storcknak mennie kell és akkor tényleg senkit sem fognak érdekelni a közhelyes megfejtései. Mindenesetre kár, hogy beleszürkült a mezőnybe.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Jó reggelt kívánok!

2017. szeptember 08.

Hurrá és nagyon nagy gratuláció az UEFA első emberének! Az első nekifutásra a Bödöcs Tibor búcsúszentlászlói rokonainak tetszetős nevű Ceferin vezető, egyszer csak felriadt álmából és riadót rendelt el! A kiszakadás oka: már a szlovén komának is csípi a szemét, ami a nemzetközi, de legbántóbban az európai piacon látható. Szeretne a férfi valamiféle korlátot, komolyra venné a pénzügyi fair play szabályait és afféle gondoskodó apukaként tervezi belevetni magát ebbe a zavaros pénzmozgásba!

Még pont időben kapcsolt a prezi. Tisztára olyan, mint ha ott alvós bulin járt volna Csipkerózsikánál, majd megcsókolta a rideg hétköznap neymar-i 222 milliója, kipattant a szeme és azonnal szigorúba teszi magát!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Idegesítő, amit ezek a luszitánok művelnek a foci piacon!

2017. szeptember 08.

Napok óta ezen a magyar portugál 0-1-en fekszem. Nem azon a vereségen, ami miatt végtelenül elégedett álomra hajtotta a fejét a magyarok még szövetségi kapitánya, és egyre mélyebb álomba szoszókázza magát, elégedetten nyögdécselve, hogy ez nem is volt olyan rossz! Pedig igen!

Újabb bizonyíték arra, hogy német megmondóember, oly sok, hazánkba állomásozó honfitársához hasonlóan továbbra is lesöpör magáról minden csepp felelősség korpát, és elégedetten kiforgatja köldökéből a szöszgombolyagot.

Teljes cikk