Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Annyit sportoltam, hogy izomlázam lett!

2017. április 06.

Szerdán beleugrottam a lehetetlenbe. Egyszerre 4 meccset figyeltem. Technikailag kivitelezhető, de tartalmilag elég sok helyet hagy a foci bámulása! Szerencse, hogy nem egy időben csapattak, hanem lépcsősen. Szóval:

Vasas- Újpest Magyar Kupa: kimondottan csavaros a sztori, hiszen a Vasas pályát felújítják, emiatt Újpesten játssza aktuális meccseit a piros-kék csapat. A lilák elleni visszavágón is a Szuszában léptek volna gyepre, de ez így nem erkölcsös, maradt a kóválygás vége, az MTK pálya!  A Vasas bordó mezben, sárga toldással lépett fel! Jaj, mit szólna ehhez Illovszky Rudi bácsi, akinek a vére is piros-kék volt!

Teljes cikk

Magyar vagy német lesz a kis-Dárdai?

2017. április 06.

Szilágyi László

Ő dönt, az apja mindent megmutatott neki, de ő választ. Elég komoly mélyütés lenne, ha német mezben látnánk szaladgálni ifjabb Dárdai Pált.

A héten egy kósza nyilatkozat felett átsiklott a teljes magyar szaksajtó, pedig érdemes lett volna szóra bírni Dárdai Pált és a fiát, az ifjabbik Pált. A helyzet rém egyszerű: a fiú Németországban járta végig a szamárlétrát, azaz, ha hívnák a német korosztályos válogatottba, akkor simán mondhatna igent, hiszen kettős állampolgár.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Hamvadó szivarvég!

2017. április 06.

Na, akkor ez most sikerült! Pedig az előjáték cseppet sem azt mutatta, bármi változás is lehet. A főhős makacsul ragaszkodott 21 évnyi lankadatlan szivarozás után is ragaszkodott a posztjához. Ha rákérdeztek, azt ropogtatta: mennyi mindent tett ő az ökölvívásért, hogy az utóbbi időben központilag mennyi pénzt pakoltak a sportágba, meg még ehhez hasonlók!

De közben meg a boksz döglődött, a szövetségi személyzet nem gyorsult a világgal! A hírek szerint millió, de legalább egy tucat rossz döntés született, ám ennek ellenére is maradt Csötke bácsi a szivarja végén, és a szövetsége elején. Úgy, hogy közben csak a rossz hírek jöttek! Pocsék eredmények az olimpián, össze-vissza nevezések felnőtt bajnoki versenyeken, kibővített súlycsoportok! Legnagyobb bánatként az utánpótlás elsorvadása, amely látványosan jól észrevehető volt, miközben pont ez a sportág alapja, a lehetőség a kiugrásra! Egy jó ütős érv, mondjuk az ellenfél testén, aztán egy gyors sorozás a többi tétmeccsen, és már is ott a kapaszkodás! Régebben olyanok mentek boxolni, akiknek a ring adott kapaszkodót, lerázni a céltalanságot!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Szigorúbbak, mint a legkeményebb texasi smasszerek!

2017. április 06.

Kimondottan jó kis meccs volt a keddi Diósgyőr-FTC Magyar Kupa szortírozó! Afféle egyszerű angol bajnoki, csak negyed annyi rezsivel! Rúgd és fuss, küzdj és halj meg, ahogyan a pudingevők diktálják immáron több évtizede! Szokatlan volt látni a nagy tempót, legalábbis az első felvonásban. Akkor nagy fokozatban pörgött, látványosan több energiát tolt a piros mezes banda. A Fradi vezetői meg azon szorongtak, jaj, nehogy egyszer a szép hajú, sima bőrű Dibusz kapus mögé suhanjon a laszti.

Feltűnő volt, a DVTK szurkereknek tutira mellkast feszítő érzés lehetett látni, ahogyan kedvenceik vad nindzsaként hajkurászták az ellenfelüket. Úgy üldözték a zöldeket, mint a tiltott angliai fogadáson a csontos agarak a gizda nyulat! Még a frankót óvatosban bemondó tévés kritizátor is elismerte: combosabb volt a Diósgyőr mutatványa.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Nélkülük nem olyan a mulatság, mint velük!

2017. április 06.

Erre azért nehezen vette rá magát a világ! Hogy elhiggyék, afféle mélyföldi lavinaként zúdul lefelé a holland labdarúgás. A dölyfös hollandusok most megszégyenülten virítanak a sport oldalak címlapján! Az őket mindig csírázó németek meg még erősebben szórakoznak a kisebb népességen. Akikről azt tartják: angol emberek, akik részegen németül beszélnek, gurgulázva hörögve adják ki magukból a mondatokat. Plusz magukat tartják a világ legokosabb népének, üvöltözve beszélnek egymással. Fura azt írni, de most ők átkerültek a 8-1 másik oldalára. Minket, Magyarországon cseppet sem idegesít ez a sztori!

Pedig aki Jan Jongblood kapus csupasz kezű védésein, Suurbier loboncos pajeszán, Johann Cruyff pazar átadásain, zseniális átadásain és makacs kőfején nőtt fel, nem érti az egészet. Apropó Cruyff:    (örökös dohányzása - ami egyébként halálában is felelős - miatt a spanyolok az „El Flaco”-nak, vagyis Szikár-nak becézték,) róla mondta egyszer, a manapság egyre komiszabb históriába keveredő Franz Beckenbauer:” jó futballista volt meg minden, de soha nem nyert semmit”.

Teljes cikk

Németh Kornél

5 évig kommentáltam, most itt mondom el, mi is zajlik a 20*40-es játéktéren

Kétélű fegyver

2017. április 06.

A 13-as szám ezúttal nem hozott szerencsét a győri kézilabdás lányoknak, hiszen 12, zsinórban megnyert kupadöntő után ezúttal a Ferencváros emelhette magasba a trófeát. A kecskeméti finálé drámai küzdelemben, hétméteresekkel dőlt el, de a siker nem részegítheti meg a budapesti zöld-fehéreket, hiszen pénteken már jön az újabb (fontosabb?) csata a Kárpátokon túl.

Nem igazán volt benne a levegőben, hogy a Fradi most kapja el a győri oroszlán(yok) bajszát. Pláne úgy nem, hogy az elődöntőt kihagyó Szöllősi-Zácsik Szandra a bemelegítés alatt megsérült, így a Győr ellen sem lehetett ott a pályán. A fővárosi zöldek legutóbb 2015-ben taszították le a kisalföldieket az egyik hazai trónról – akkor nyolc év után nyertek a bajnokságban.

Teljes cikk

Németh Kornél

5 évig kommentáltam, most itt mondom el, mi is zajlik a 20*40-es játéktéren

Kupagyőztes!

2017. április 06.

A klub sportolói zöldre színezték az égboltot Ferencváros felett. A női kézilabdázók hosszú idő után a hétvégén megnyerték a Magyar Kupát, a férfi kézisek ugyan „csak” a másodosztályban, de szintén csúcsra értek (akár 100%-os teljesítménnyel nyerhetik meg a bajnokságot), most pedig a vízilabdázók hódították meg Európát – 19 év után újra.

Egy generáció felnőtt már azóta, hogy a zöld-fehér Godova-legénység (többek között a Steinmetz fivérek, Székely, Matajsz, Hesz, a mostani csapatkapitány Nyéki Balázs) a görög Olympiakosz „testén” keresztül felült Európa kupagyőztesinek trónjára. A diadal óta eltelt idő jelzi talán a legjobban, hogy mennyire éhesek voltak a maiak a sikerre (még úgy is, hogy a keret nagy része itt-ott már rengeteg trófeát nyert). Arról nem is beszélve, hogy nem is olyan régen nemhogy európai kupagyőzelemről, hanem csak túlélésről „ábrándoztak” a népligeti pólósok. A háttér aztán rendeződött, Varga Zsolt vezetésével pedig most pedig beérett a szakmai munka is. Az már az Európa-kupa döntőjének első, nagyváradi mérkőzésen látszott, hogy a két csapat között jelentős differencia (6-12) van a zöld-fehérek javára, így nem kellett izgulni a visszavágó előtt. A különbség nem csak a medencében volt érezhető, hiszen hogy mást ne mondjunk a Népligetben a wi-fi jelszót minden probléma nélkül megkapták a médiamunkások ellentétben a Nagyváradon tapasztaltakkal ahol, mint féltve őrzött kincset, a helyi, román szervezők nem voltak hajlandóak elárulni azt…  

Teljes cikk

ejnye

2017. április 02.

Elég erős hetet dobott elénk a magyarországi német légió! Az edzői síkon mutattak hatalmasat a megmondó emberek. A IX. kerület varázslója, Doll Tamás kitöréseitől korábban is izzott a magyar sport társadalom! Aki a véleményével merészelt nem egyet érteni, minimum szinte kitiltás járt neki minden zöld komplexumból, maximum fokozatban meg az MLSZ foglalkozott a germán felbuggyanó gondolataival!

Kapott a bírói kar, a szar pálya, az ellenfél ocsmány játéka! Egy dolog hibázott: az önhiba beismerése! Az ugyanis nem lehet, hogy más a felelős mindenért, a főember meg csak sodródik a rossz energiák között! Olyan nagyon nincs! A válogatottat már többször betámadta a túlmozgásos, feszültség, de a mostanihoz képest igazán halk hozzászólás volt!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Nem csak a mérkőzés miatt volt izgalmas ez a debreceni megyei!

2017. április 02.

Amikor beléptünk a Debreceni Egyetemi Atlétika Club sportpályára, azt hittem Aliz után a Csodaországba kerültem! Ilyen pezsgő sportéletet nem minden megyei fordulóban tapasztalni! Már az nagyon kemény indítás volt, hogy a dózer politikájú, betonból építgető trendnek pont szembemenően, eredeti méltóságában meghagyták a 80 éves főtribünt.

Azt az épület részt, amely annak idején magán hordott rengeteg embert, amikor a DEAC a Lokival akadt össze korabeli kupameccsen. Micsoda idők! De a mostani sem rossz! Nagyon komoly a DEAC sportkombinát! Vatta új, tényleg gyönyörű sportcsarnok, mellette egy 5 csillagos tornász terem, tényleg minden igénynek megfelelően. Még üresen is fantasztikus érzést ébreszt a látogatóban! A műfüvön pörgött a nagy élet, mert a nagy pálya gyepszőnyegét felújítás után óvják. A harsogó zöld hatalmas mágnesként vonzza a tekintetet, felemelő lesz majd azon játszani. De nem most! Szóval a kicsik! Az edzésen olyan hihetetlen sokan terelgették a labdát, hogy a plasztik pálya minden műfűszálára jutott egy kislegény. Megállás nélkül, fegyelmezetten, amikor meg úgy adta, jókedvűen mozogtak a srácok!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Kicsit csalóka az összkép

2017. március 31.

Nagy lángon égett a napokban az utánpótlás vonal. A női szekció korábban mutatta meg magát, az U17-ek sajna lemaradtak az erős villanásból, az U19-ek meg még ennél is korábban jelezték Európának, igenis ott lesznek a következő kontinens összejövetelen!

Az U19 férfi - mert már ők azok és nem fiúk- csapat utolsó rezdülésében a szokásos formáció jelentkezett, a szokásos eredménnyel. Ebben a sztoriban ott szorongott az összes lehetséges kombináció, lévén eléggé kiszolgáltatott a válogatott!  Ez arról szólt, hogy ha ez meg az a csapat utolsó meccsén ez lesz, de legalább döntetlen, a magyarok pedig ennyivel és ennyivel nyernek a negyedik ellen, akkor tökre sima az út a tornára! Ebben semmi extra, a magyar labdarúgás infúziója a matematika, a gondolkodás. Persze ahogyan eddig egyetlen alkalommal, soha, de soha, ezúttal sem az a logika jött be, amit az itthoni rózsaszín szemüvegesek prognosztizáltak! Lemaradt a nemzeti az utazásról, egyre aggasztóbb a távolság a magyar és a nemzetközi események között! Már az sem előny, ha mondjuk, hazai pályán rendeződik a kijutás!

Teljes cikk