Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Nem értem Liptákot. Tényleg nem!

2017. május 09.

Nem biztos, hogy én vagyok az első, aki nem érti ezt a Lipták fiút! Aki a DVTK kapitányaként olyan üldözéses ordítozást nyomott le a kiállítása miatt, hogy Vin Diesel, a „Halálos iramban” című film vezérarca már bejelentkezett érte! Pont akkor, amikor a hulladéknak titulált csapata kajakra feljövőben van.

Az a brigád, amelyre szépen - mostanra kiderült, indokolatlanul- szórta a szennyet a szerethető, élő szerződése ellenére inkorrektül, magát máshová promótáló edző! Aki szerint gyenge a piros-fehérek játékos kerete. A másik trénerrel sem jutottak előre, legfeljebb abban, hogy az ő nyilatkozatai kiemelkedően élvezetes pillanatot adtak az unott mindennapi oldalain!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

A győriek örömét vasárnap este nem rontotta el senki és semmi!

2017. május 08.

Ez felettébb csodálatos érzés! A győri Audi ETO megnyerte a női kézilabda Final Fourt! Rengeteg munka, fáradságos taposás, őrületes mennyiségű mérkőzés, ütközés, földre érkezés után! Fájdalom, görcsölés, gól öröm, aztán a csúcs: ujjongás a glóriával!

Jó, sokan azt dünnyögik, jó, ennyi pénzből, amivel az ETO dolgozik, muszáj, hogy ez a győzelem is meglegyen! De így volt tavaly is, akkor is ennyiből jutottak. Az ezüstig! A világ összes számottevő játékosa győri vagy Győrbe igazol a közeljövőben! A mogorvák szerint alap, hogy ezek a nők, Audival, meg ekkor büdzsével idáig jussanak! Igaz. De az ellenfelek dac alapú taktikája, meg az is, hogy ott is vakszol néhány egészen nagymenő, brutális akadályokkal telíttette a menetelést!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Menj innen spanyol kalandor, minél előbb!

2017. május 07.

Az igazi kézilúzer: Veszprém és a Magyar Válogatott edzője! Aki, szintén Final Four-os, de hozsannára alapos okot nyújtó, kilencgólos előnynél annyira volt életképes, mint egy tépőzáras papír zsebkendő!

Mikor látta, hogy a zsivány szemű Dujsebajev, egykori magyar, látványpék,többszörösen bukott szövetségi kapitány mit hoz ki egyre keményebbre izmosodó kielce-i manuszaiból, Sabate edző annyit tett a torpedózás elkerülése érdekében, mint egy illatosító az autó visszapillantójára felfüggesztve! A tehetetlen senki!

Teljes cikk

Aranylabdát Buffonnak!

2017. május 04.

Szilágyi László

Itt az idő megtörni a CR7 ( vagy CR9?) vs Messi párharccá degradálódott Aranylabda-szavazást. Jöjjön egy talján, aki nemsokára szögre akasztja a stoplist, plusz nem is a góllövés a feladata, épp a gólok ellen küzd. De még hogy!

Aki látta a Monaco–Juventus BL-meccset, annak felesleges magyarázni, miért Gigi Buffon a mai futball meghatározó egyénisége. Oké, van belőlük több tucat, és Messi győztes gólt vert a Bernabéuban, CR meg a legutóbbi három BL-fellépésén vágott összesen nyolcat, de van itt valaki, akit messze érdemein alul kezelnek. Úgy is mondhatnám, hogy nem becsülnek eléggé, pedig több dologban előzi a portugál cicafiút meg az argentin törpét.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ez most tényleg Pintért igazolja!

2017. május 03.

Már a rajt is eleve furcsa volt! Egy ország nemzeti, igaz korosztályos labdarúgó válogatottjának trénere lemondjon hivataláról és belépjen a magyar labdarúgás egyik közszereplő klubjának életébe! Tomiszlav Szivics hirtelen körülmények között érkezett Mezőkövesdre.

Ahonnét pedig hirtelen, de nem véletlenek sorozata miatt távozott Magyarország legjobban tolódó edzője. Szivics egy szövetségi állást, egy kiemelt figyelmet érdemlő, akár még nagyobb ugrást is magában hordozó, nemzeti válogatott kínálta lehetőséget feladott egy kisváros csapatának trenírozásáért. Furcsa! Esetleg tényleg olyan csóróság uralkodik a szerb szövetségben, hogy érdemes ezt feladni a kockázatos klubélet miatt?  Egy olyan ország utánpótlásában mozogni, alkotni, amely félévente egy kisbusznyi fiatal légióst dob Európa él ligáira? Ez komoly? Ennyire vész a helyzet Szerbiában? Vagy ennyire kecsegtető volt a Kövesdi ajánlat?

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ha jut figyelő optika Merkel asszonyra, meg Beckham-re, akkor tessék használni akkor is ha vitatható az eset

2017. május 01.

Most már kellően erősen óbégathat a világ a videó bíró után! Nem lehetnek süketek és vakok a foci szervezetek vezetői avval kapcsolatban, hogy a sok vitatott ítéletet megelőző szemétkedést nem szabad tovább engedni! Szegény Kassaira öklendezett elsősorban és leghangosabban a magyar kárörvendő énekkar! A károgók nem szégyellték szennyükkel beborítani azt a férfit, aki kicsit előrébb tart a planéta focijában, mint bárki más erről a 92 ezer négyzetkilométerről!

A hétvégén zsinórban jött a jajkázás az angol, olasz ligából! A játékvezetőket sorra vitték be a málnásba a játékosok ordas hazug eséseikkel! A Manchester City-s Sane hatalmas blöffjére szépen benyelte a spori! Hiába óbégattak vele tele torokból az ellenfél védői. 11-est még nem vont vissza bíró, vagy legalább is nem meccsen!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Győzött a fiatal Joshua, de hogyan!?

2017. május 01.

Soha nem hittem volna, hogy egy boksz meccs képes lesz megtölteni a modern kor egyik csodálatos arénáját, csurig! Nem akármilyen kis sufnit, hanem a Wembley stadiont! Összejöttek 90 ezren, de az mondják ennek a duplája volt a jegyigénylés!

Az tömegvándorláshoz az alap a Klicskó- Joshua mindenféle hatalmas bunyós szervezet címét összeterelő világbajnoki döntő! Ahogyan az angolok az olimpián, itt sem spóroltak az ötletekkel! Elképesztő fény és hangjátékkel díszített felvezetéssel ingerelték a közönséget! Apropó, elég komoly kérdés volt, hogy a legfelső lelátón helyet foglalók mit látnak majd a meccsből? Ja, semmi extra! A szervezők hatalmas kivetítőkkel oldották meg a nehézséget, még a kakasülőn izgulók is testközelből nézhették  a pofonok völgyébe! Itt súlya volt egy kósza lengőnek is! Óriás emberek, repedtre feszülő bicepszek, hajókötél vastagságú izmok feszültek bele a másik legyőzésébe!

Teljes cikk

Németh Kornél

5 évig kommentáltam, most itt mondom el, mi is zajlik a 20*40-es játéktéren

A Veszprémnek sikerült, a Szegednek majdnem

2017. május 01.

Mindkét magyar csapatnak Franciaországon keresztül vezetett az út Kölnbe. Azt már a sorsolás pillanatában lehetett tudni, hogy a Szegednek sokkal nehezebb dolga lesz a végső győzelemre is nagyon komoly esélyekkel pályázó párizsi világválogatott ellen, de a Veszprém sem dőlhetett hátra szinte egy percig sem a címvédő Kielcét búcsúztató Montpellier ellen.

Az első felvonás után mindkét párharcban három gól volt a különbség, de ellenkező előjellel. A Szeged hátrányból várta a párizsi visszavágót, a Veszprém viszont előnnyel utazott Franciaországba – ahol viszont egy félidő alatt fordult a kocka. A Tisza-parti alakulat alaposan felturbózhatta magát a főszponzor csípős szalámijával, hiszen az első harminc percben megszerzett egygólos előny után fokozatosan ellépett a világválogatott vendégeként és a második félidő elején nemcsak ledolgozta a hátrányát, de továbbjutásra is állt.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ladinszky Attila! Kéretik nem elfelejteni őt!

2017. április 30.

Ladinszky Attila. Magyarországon méltatlanul keveset foglalkoztak vele, igaz sokat volt távol, de egy olyan emberről, aki az Anderlecht legendája, a Feyenoord császára, a Betis királya volt, illenék egy kicsit jobban és főként többet tudni!

 Talán diétás, akár még vitatható mentség, hogy a főhős több mint 20 évig volt távol szülőhazájától! A külföldön „Le Gitan”, franciául „Cigány” becenévvel feliratozott férfi többet alkotott ez idő alatt külhonban, mint sem hogy idehaza értékeljék őt! Hogy mekkora kamper volt ő nyugaton, arra konkrét bizonyíték: a nagy nemzetközi focimagazinok, meg egykori klubjai szépséges kiadványai nem engedik őt a feledés porcicái alá!

Teljes cikk

Miért jelentkezett szólásra?

2017. április 28.

Szilágyi László

Talán nem pont Cassanónak kellett volna osztani az észt. A derék digó a Realhoz túlsúllyal érkezett és leginkább arra volt büszke, hogy hány nővel fetrengett. Bárki más mondja, hogy Pogba túlértékelt, elhiszem. De pont Cassano? Ne, kérlek, Antonio, ne…!

Antonio Cassano Bariban látta meg a napvilágot, a délolasz kisvárosban rúgta a bőrt, onnan vitte el a Roma, ahol pályafutása legszebb éveit töltötte. Erős túlzás, hogy zsákszámra termelte a gólokat, de amúgy hozta magát. Még a római atyaúristen, Francesco Totti is bevallotta, hogy szeret mellette játszani. Rómában Szuperkupát nyert, a Reallal bajnokságot, de mégsem pörgött annyira a madridi korszak: Cassano 2 szezon alatt 19 meccset játszott, ami nem éppen fényes statisztika. Tudni kell, hogy a derék Antonio jelentős túlsúllyal érkezett a spanyol fővárosba és a rehab helyett inkább csajozott, saját bevallása szerint 150 fölött már nem húzta a strigulákat, fogalma sincs, hány nő ismerhette meg közelebbről. Ennyit a motivációs problémákról…

Teljes cikk