Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Azt hiszem erről senki sem beszélt Vranjessal!

2017. február 05.

Kicsit szkeptikus vagyok ezzel az új megváltó edzővel, Ljubomir Vranjessal. Aki svéd, de különben szerb aztán lehet, hogy német is. A megjelenésének előjátékában nincs semmi különös! Hónapokkal ezelőtt felröppent a kavarodást okozó hír, miszerint jön a Veszprémhez. Akkor éppen kicsit szenvedett a kirakat csapat. Ahogy a szokásos forgatókönyv kiadta, először izomból jött a tagadás, a kiállás a mostani nem annyira férfi edző mellett, akinek a BL döntőt sikerült kilencről buknia!

Ahogyan az amcsi rendőrök lökik a krimikben: „menjenek tovább, nincs itt semmi látnivaló!” mantrázták a hivatalos emberek! Azért a zümmögés maradt a levegőben, még ha kicsit halkabb is lett! A héten robbant a bomba, maga a főhős dobta be a frankót, miszerint hosszas vívódás után, de elvállalta a Telekom Veszprémet meg mellé bónuszba a magyar válogatottat. Pedig igen marasztalták a germánok, de ő mégis elvállalja.
Jöjjön Ljubomir Vranjes, várja őt mindenki. Ahogyan az összes elődjét. Akiket hol kidobtak, hol nem marasztaltak. Viszont szembe találja magát majd azzal, ami nagyon komoly hátrány volt az eddigi trénereknél. Már a válogatottnál. Nem értik őt. Amit mond. Klubjánál nyilván ez nem téma, hiszen annyi a bérkatona, főként északról, ahol köztudottan alap az angol oktatás, hogy az nem akadály.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Nehéz eldönteni hogyan lehet összefoglalni Sabate munkáját!

2017. február 05.

Nagyon nehéz eldönteni, hogy mit köszönhet a magyar kézilabda Xavier Sabate-nak. Ez az űzött szemű, mindenkire szúrósan, kutatón tekintő férfi, akit talán csak a saját édesanyja látott mosolyogni, szóval milyen irányba navigálta egyfelől a Veszprémet, másfelől meg a magyar válogatottat. Nem könnyű őt megítélni. Véres, verítékes időszakban vette a koronás csapat vezetését.

Már most egyébként felmerülhet az is, hogy annak idején, amikor edzőbuktatás zajlott Veszprémben, egy jól előkészített terv részeként ült le a nagymenők kispadjára. Nyilván ehhez kellett valami hihetetlen erős támogatás, meg egy széttéphetetlen kapcsolat. Carlos Ortega Perez segítője hirtelen előugrott a második trénerből főemberré. A hazai bajnokságban keményen dolgoztak, ami azt mutatta, hogy Sabate érti a dolgát. Tovább fokozta ezt a hangulatot, hogy 2016-ban brutális csata után, de kiütötték a világ minden kincsével dolgozó PSG-t a Final Four-ból. Ezek után, naná, hogy mindenki elegánsan hátradőlt a tuti szuper bajnok avatás gondolatával! Sőt ennél már korábban is berepült a köztudatba, hogy ha most nem, akkor mikor nyer BL a Veszprém? Aztán a bukás!

Teljes cikk

Egyre ijesztőbb ez a Jürgen Klopp

2017. február 03.

Szilágyi László

Szenvedélyes, arrogáns, őrült, bolond, gegenpressing, Lovasi-hasonmás, borostás, és persze német. Ez jut eszünkbe Jürgen Kloppról. Ki ez a deutsch? Szeressük vagy ne?

Azért érdekes figura, ezt ne vegyük el tőle. Sőt, kérdezzük meg Bajner Bálintot! Igen, a szuperlúzer támadót, aki közelről ismeri, tudniillik dolgozott vele. Én konkrétan ott voltam Londonban, a 2013-as BL-döntő másnapján a dortmundi csapatszálláson, épp Bajnert faggattam, akit - volt olyan jó fej a Borussia és maga Jürgen Klopp, hogy elvitt magával Londonba. Hm, azért ez nem olyan szar érzés, Bajner is ezt ecsetelte a maga szavaival. Dícsérte Kloppot, hát, persze. És akkor még ki gondolta, hogy egyszer a borostás, szemüveges csávó visszatér Angliába, és menedzser lesz. Hát, én biztosan nem. Mondjuk nem is szoktak megkérdezni a klubvezetők az edzőkérdésben, de ez most tök mindegy. Klopp amúgy keményen szívatta a spanyol újságírókat a Bayern ellen BL-döntő előtt: amikor ők azzal húzták, hogy mikor lesz végre a Real edzője, odabökte nekik, hogy már tanul spanyolul. Íme a bizonyíték: una cerveza, por favor. Nyilván mindenki röhögött, nem lehetett nem szeretni a pacákot.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ez szomorú

2017. február 03.

Isten bizony nagyon várták őket! Az egész település már hónapokkal korábban ennek a két mérkőzésnek a lázában égett! Hiszen az nem gyakori esemény Balatonbogláron, hogy a Győri Audi ETO sokszoros, legendás bajnok csapata és a Telekom Veszprém szintén hasonló glóriájú együttese letoljon egy bajnoki kézilabda mérkőzést! Nyilván kiderült, hogy ha alanyi jogon nem is, de a Bogláron pulzáló NEKA bázis igenis otthont adhat egy ilyen mérkőzésnek! Ha másként nem, akkor a korosztályos U21-es válogatottakkal igenis.

Ahogyan szokásos, a helyiek közül mindenki megadta a módját, ünneplő ruhában, izgatottan, unokákat magukkal cipelve érkeztek! A házigazda NEKA sem csak úgy adta a házigazda szerepét, hogy befűtött a terembe. Az új csarnokban két lelátóra ültették az érdeklődőket. Megerősítették a biztonsági szolgálatot is. Díszes VIP teremmel és a vendégek méltóságához, hírnevéhez illő traktával fogadták a csapatot kísérőket meg a magas hivatal embereit. Tényleg, mint egy nagy attrakció. Ünnep.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Vigyázzunk már az értékeinkre!

2017. január 28.

Megint kapott egy mocskos nagy gyomrost a magyar labdarúgó utánpótlás nevelés! Nem máshonnan, mint az amúgy Európát kicsit lazán figyelgető portugáloktól. A luzitánokra lehet sok mindent lehet mondani. Hogy lusták, nem érdekli őket semmi, és a fado nevű éneklésük ezerszer fájdalmasabb, mint Lagzi Lajosnak a villanyszámla. A nőjeik inkább csúnyák, a férfiak bozontos szemöldöke Leonyid Brezsnyev hasonló méreteit is meghaladja. A portugálok 15 év alatt összedobtak 20 puccsot, mellékesben pedig 44 kormányt. Imádnak panaszkodni, sírogatni, már ha hagyják őket. Cristiano Ronaldo vagy Eusebio nevével ingyen végig lehet haknizni egy portugáliai hétvégét, sőt egy komplett nem nyári időszakot. Mondjuk tavaszit vagy a semmire sem jó őszit.

De egy valamiben piszok jók. Az egykori portugál gyarmatokról meg a szegénységből jól szúrják ki azokat a srácokat, akik jól formálhatónak tűnnek már kis korukban. Zseniális a szeme scout-oknak és nem hagyják, hogy a mindig éhes menedzserek elvigyék a tehetséget!

Teljes cikk

Köszönjük, Luis! Mehetsz vissza a mágnestáblához!

2017. január 28.

Szilágyi László

Most, hogy Luis Enrique megnevezte az utódját, gondolkodjunk el azon, hogy miért nem így megy ez a világ összes klubjában. Ritka őszinte vallomással örvendeztette meg (?) a futballrajongókat Luis Enrique.

A Barcelona vezetőedzője kijelentette, nincs már sok hátra a katalán karrierjéből, hamarosan lelép a színről, ugyanakkor megnevezte lehetséges utódját. A jelenlegi másodedző, Juan Carlos Unzue kezében jól állna a karmesteri pálca, szólt Enrique. Véleményét illik komolyan venni, sőt, téteket sem illik tenni arra, hogy esetleg más, azaz nem Unzue veszi át a jelenlegi edző helyét a Nou Campban. Arrafelé ugyanis hagyománya van az utódkijelölésnek.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Itt az ideje a tempóváltásnak!

2017. január 25.

Te, mondom magamban, ezek a halszagú norvégok egyszer már megkapták a magukét, igaz akkor lábbal és nem kézzel! Mi a baj lehet, amikor a srácok, már a magyar kézis fiúk szépen kifehérítették a vb-ről a maguk arcától sehová be nem férő dánokat. Eh, jöjjenek ezek a savószőkék! Megkapják majd a magukét, aztán sírva mehetnek vigasztalódni egy olajfúró szigetre.

Hát ja. Megkapta a magyar válogatott. De úgy, hogy a félidei sípszó adta a másikat. 30 perc alatt 10 gólt dobni már a serdülőben is ciki. Nem egy világversenyen. Ha a támadás vékony is, de legalább a védekezés jó lett volna valami látni. Maradt a hálóból a labda kapirgálása!  Akkor és úgy dobtak gól ezek a csíra norvég fiatalok, mint ha edzésük lenne. Botrány. Érthetetlen. A dánok elleni fieszta közben arra gondolt mindenki, gyia előre a legjobb négy közé! Miközben csak a józanok maradtak a földön. Ezek a dánok annyira szarul labdáztak, hogy még egyszer ez nem lesz látható tőlük.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

"A pofám állása"

2017. január 24.

Mit szépítsem? Megtaláltak. A fészen szólított meg a magyar férfi válogatottal kapcsolatban egy ismerős edző, akivel utoljára talán a Vereckei szorosnál történt bejövetelnél beszéltem. Azt jelölte meg témaként, hogy most miért nem savazom a kéziseket? Most, hogy leverték a Tuborg sörtől, meg a vámmentes lengyel vodkától böfögő dánokat, hol a pofám állása?

Azt hiszem, nem értette az illető, aki különben kézilabda edző, miket írtam. Ez a legszomorúbb. Valószínűleg elkerülte a figyelmét, amikor javában glóriáztam őket, ha nagyon jók voltak. A legszimplább szurkolóként és nem MKSZ által felavatott szakemberként sóhajtoztam.  Hogy a fenébe lehet a hétméterest nem bedobni, hogyan lehet csúfosan játszani? Ezen morgolódtam, amire begerjedt az ismerősöm.

Teljes cikk

Németh Kornél

5 évig kommentáltam, most itt mondom el, mi is zajlik a 20*40-es játéktéren

Kolosszális kézilabda élmény

2017. január 23.

Azok után,hogy pénten lebőgtek a fiúk a beloruszok ellen, rendkívül kevés esélyt láttam arra,hogy pont az olimpiai bajnot verik meg. Ez ráadásul olyan jól sikerült,hogy mi szurkolók úgy jártunk,mint a szemtanúk a Men in black című filmben: egy villanás után minden addig történt eseményt elfelejtettünk.Felkészül Norvégia?!

Olaszországban nem szeretik a kézilabdát. Ezt onnan lehet megállapítani,hogy bizony nem nagyon lehet olyan helyet találni,ahol élőben lehet követni az eseményeket. De leleményes ember a magyar és a modern technika vívmányai segítségével megtalálja a módját,hogy a Colosseum tövében szurkoljon a fiúknak. Mert hiába volt kiábrándító a pénteki játék, a dánok elleni meccset látni kell!

Teljes cikk

Csak tudnánk, hogy ki kamuzik…

2017. január 22.

Szilágyi László

Ez már kommunikációs háború. Egy Ezüstcipős magyar csatár és korábbi menedzserei közötti ütközet zajlik a szemünk előtt. Van okunk nevetni!

A főbb szerepekben: Mervó Bence, a csakfoci.hu és a Careers Management Group. A fiatal futballista, a 2015-ös U20-as világbajnokság Ezüstcipőse a nyáron szakított menedzsereivel, akik állítása szerint azóta csak hülységet íratnak róla a baráti sajtóban, a csakfoci.hu-ban. Mostanában éppen azt, hogy Mervó haza igazol, és a Haladásban folytatja a karrierjét, mert tárt karokkal várja Mészöly Géza, aki korábban együtt dolgozott vele az utánpótlás-válogatottban.

Teljes cikk