Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Na most aztán lehet feszülni...

2016. december 05.

Amikor Magyarországra került, sokan megvetéses döbbenettel fogadták! Egy belga mi a fenét akar, nekünk, magyaroknak a röplabdáról tanítani! Ez a fickó jön ide okoskodni, akinek az országában pont háromfelé húz a népesség, röhejes módon mégis az Európai orbitálisan nagy közösségi összeborulás fellegvára! Bizony, azt az országot, amelyben a vallonok, flamandok meg a németek szanaszét húzása komoly karikatúra!

Erre tessék, innen jött egy csóka hazánkba! Egy belga? Ki hallott valamit is a belga röplabdáról? Egyáltalán látott már valaki belga röplabdást? Ide jön, ahol Buzek László és Bánhegyiné Radó Lúcia istenként röplabdázott!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Most vakkantsatok sudrik, apuka megcsinált mindenkit!

2016. december 04.

Asszem a hétvége kéjes érzése nem Lewis Hamiltoné. Bár a brit is odalépett a gyönyörre, amikor megsúgták neki, hogy a világbajnok Nico Rosberg kilép a Formula 1 életéből. Sokan persze azt dürrögik, hogy na végre, ez a szerencsétlen német kikopik az elképesztően unalmas miliőjével az izgalmak színházából!

Az örökös második, a semmilyen botrányban meg nem érinthető fickó, aki tényleg örökölte finn apja  csöndes mamlaszságát. Na, hála mindenkinek, aki benne volt abban, hogy kitolták Rosberget ebből a benzinbűzös világból.  Ezzel szemben meg sokan azt mantrázzák, hogy a világbajnok fickó győzelmével végre odamart a pökhendi angolnak, aki pokolian irritálja az F1 agg kormányosait. Ugyanakkor meg Hamilton a hipszter viselkedésével, Palvin Barbarás villogásával inkább az autósvilágon tartotta a bulvár vizslató nagyítóját. Szóval, ha megint Rosberg lenne Lewis ellenfele, - mert ki más, hiszen a többiek hozzájuk hitvány vasárnapi puhányok, - maradna megint a szürkeség, egy két mesterséges balhéval botoxolva az érdeklődés.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

A folytatás is izgalmas lesz

2016. december 02.

Ok, ok, nyugodjon meg mindenki, menjenek a hangosak a helyükre. A magyar úszás Richelieu bíborosa, Gyárfás Tamás kiiktatta magát vagy a fene tudja, hogy ki iktatta ki őt, szóval a hét elején még korlátlan hatalommal rendelkező elnök nélkül sodródik tovább a tekintélyében kicsit megtépázott magyar úszás. A magyar olimpia részvételek megmentője, a sikertelen sportvezetők oltalmazója a bukott négykarikás játékok után. Az igazi ékkő a magyar sport koronáján!

Richelieu bíboros sokáig nagy hatalommal bírt a francia külpolitikában! Félelmetesem ügyesen mozgattat kapcsolati rendszerét Európa összes uralkodóházával, viszont az egyszerű nép elmondhatatlanul utálta őt. Erejét kellőképpen megmutatta, amikor az szerényebb emberek az ő megbuktatására törekedtek. Kegyetlenül megbosszulta az ellene ármánykodókat. Nem mellesleg gazdaságpolitikailag is szépen erősítette Franciaország aktuális uralkodóját! Filozófiáját látványosan jellemzi a következő mondása:” Adj nekem hat sort a legbecsületesebb emberből, és én okot találok, hogy felköttessem!”

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Kezdődhet a fenyő ünnep

2016. december 02.

Kisütött a nap, kisimult a lap, tiszta víz került a pohárba, friss levegő került a tüdőbe! Az ellenfelei így jellemezték a Gyárfás Tamás lemondása utáni állapotot. Kemény menet volt. Már arra sokan rácsodálkoztak, hogy a Nap Tv csahos vezetője, a kormányváltást követően hogyan úszta ilyen hosszú időn keresztül a leváltását, az úszószövetség élén maradását.

Annak idején stréberül dolgozott. A legendás, a nyugdíjasok körében roppant kedvelt Napkelte műsorában kollégáival durván kicsinálta az aktuális hatalommal szemben állókat. Kora reggeli műsora sokáig híres volt demagógiáról, a múlt dohszagú embereinek virításától, az elvtársak nyalogatásáról. 1989-től 2009-ig reggel 5.50.-től kőkeményen ment a baloldali vezérek prosztatájának simogatása. Kéjesen érezték magukat a fellépők és riporterek. Gyárfás számító kapcsolati rendszere miatt bárkivel bármit megtehetett. Önmaga is fellépett a műsorban. A sportos részében. Ahol hibátlan kegyetlenséggel interjúvolt, kedvére kicsinálhatta meghívottját. Furcsa volt, de az emberek, akik önként mentek az adásba, tudták, hogy legyalázzák őket, mégis vállalták a próbát.

Teljes cikk

A munka alapú labdarúgás

2016. november 30.

Szilágyi László

Ugye az megvan, amikor Bognár György vagy Zombori Sándor mantrázta a tévében, hogy a technikás magyar játékosoknak a latinos stílus fekszik?

A magyar pengés, rafkós, van esze a focihoz, hát, akkor mit keres az erőfoci hazájában?! Oh, bocsánat, ez Anglia volna, a rúgd és fuss-felségterülete Albionban van. Na, de mit tudnak a németek? Zakatolnak, rohannak, fegyelmezetten robotolnak. Hát, ez minden, csak nem az, ami a magyar futballistának való. Kész, ennyi! Ott a pont, nagyjából-egészében ez a kinyilatkoztatás volt píszí a magyar fociközéletben úgy két-három évtizedig. Itthon mindenki asszisztált a féligazsághoz, mert, oké, a magyar futballista alapból technikás, genetikailag kódolt, hogy van fogalma erről a játékról, de mindannyian tudjuk, álmunkból felébresztve is felböfögjük, hogy a futball, különösen a német már rég nem erről szól.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Jó volt!

2016. november 30.

Az igazán fanatikusoktól nem távolodott el a Formula 1 világa, de azt nehezen viselték a fanok a nagy érdeklődés felkavarás miatt, hogy egy szezonban hovatovább néma csendben siklottak az autók. A villanyos F1-el is csak az a baj, hogy halkan suhannak a cél felé. Nincs motor hangjuk. meg nem füstölnek. Viszont környezetbarátok. Az F1 szurkolók viszont nem. Kell nekik a csikorgás, a benzigőz, a féke, gumik füstje, meg a kipufogó dobhártya repesztő sivítása.

Ami még a verseny után napokkal is ott hasít a néző fülében. Na, szóval ez az utolsó futam is csak amiatt volt meredek, hogy a kis kese Rosberg gyerek leveri-e Hamilton büszke arcáról a világbajnoki mosolyt. Bizarr futam volt a záró, az biztos! A mezőny már a verseny elején megmerevedett, egyedül Vettel kapart, de aztán ő is beleállt az unalom utolsó öt körébe. Hamilton elöl duzzogott, annyira jól, hogy az angolok már látják is őt a McLaren csapatban. Olyat is okoskodnak, hogy már a Mercedesek sem különösebben tartják vissza. Aztán lehet, hogy ez megint az F1 mesterséges hangulat gerjesztése. Hogy legyen miről mantrázni, ha áll a cirkusz.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Teljességgel érthetetlen!

2016. november 26.

Aggasztó ami jelenleg a Fradinál látható. Nem arról kellene csámcsogni az újságíróknak, hogy kivel és mit igen vagy mit nem tett a kapus, aki aztán még seggbe rúgta saját magát avval, hogy elment Újpestre edzeni. Bár Szűcs Lajos is Júdás lett sokak szerint, de az egy másik akta. Ő legalább nem vert nyakon senkit.

Szóval itt ez a klub. Ahol még ma is nagyszerű életérzés sportolni. Bár a mostaniak csak hallottak róla, de ez tényleg egy nagy család. Ha csak azt vesszük, hogy a Fradista szülők milyen gonddal ügyelnek kisujjuk tartására kézfogásnál. Az meg végképpen komoly érzés, hogy az FTC sportoló meg szurkoló még véletlenül sem vesz kézbe Milka csokit. Csak ha kicsomagolták. 

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

A mai napig emlegetik!

2016. november 24.

Annyira szegény ördög ez a világ összes, de tényleg az összes kommentátor nyelvizmának és hangszálain kedvenc fodbalistája, egyben kiakasztója. Ez a fickó nem más, mint a brutálisan, a beszélőkét morzsoló, a klaviatúrán kaparászva haladó, a nevét csak hatodik nekifutásra lebetűzhető nevű Gregorz Krychowiak. Négyszer ellenőriztem le, hogy jól írtam. Kiejteni sosem merném józanul. Piásan talán.

De akkor meg megfulladnék a sok mássalhangzótól. Óh, inkább a magánhangzói! Öt darab. A többi elmondhatatlan, vállalhatatlan mássalhangzó. Szabotázs a riporterek ellen!
Szóval ez az ember volt a főszereplő a PSG-ben, a szerda esti Arsenal elleni, mondjuk úgy helyosztó jellegű csoportmeccsén. A lengyel megcsinálta azt, amitől minden profi labdarúgó irtózik. De, ugyanakkor minden profi labdarúgó tudja, hogy egyszer tutira eljön az életében ez a pillanat. Várja. Az illető elkezdett cselezni, vagy magában nagyon hinni, hogy ő tud cselezni. A 16-os környékén. Besült, utána sikertelenségét kijavítandó, őrületesen felhorgadva, a korrigálás reményében fejvesztve kergült, menteni a menthetőt.

Teljes cikk

Lelki fröccs éjjel és nappal

2016. november 24.

Szilágyi László

Valami komoly gond lehet a Fradinál. Orosz Pál vezérigazgató korábban is megpendítette, hogy pszichológust, mégpedig a kardvívó olimpiai bajnok, Szilágyi Áron mellett is kiválóan teljesítő lélekgyógyászt szerződtetnek a labdarúgókhoz.

A szakember egy nagyon erős entréval sziporkázott: Kárpáti Róbert azt találta mondani, hogy az ecuadori Cristian Ramírez azért rúgott szét piros lapot érően egy Vasas-játékost a hétvégén, mert előtte sokat utazott repülőn, és a sok időzónára való oda-vissza átállás megviseli az idegrendszert. Így már értjük…

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Nemanja Nikolics gólt rúgott 8 percnyi játék után

2016. november 24.

Hatalmas élmény volt a kedd esti Borussia Dortmund-Legia Varsó Bajnokok Ligája csoportmérkőzés! A focirajongók közül meglehetősen kevesen lehettek részesei egy olyan meccsnek, ahol 12 gólt rúgnak. Gondolom visongva örültek a sárga-feketék rajongói, és Németország jó része. Talán még az ott is nagyon népszerű, a meccsel egy időben, egy helyi kereskedelmi tv-ben futó Dr. Csont sorozat függői is elkapcsoltak, sőt visongva hívták a partnerüket, hogy közösen gyönyörködjenek a két csapat mutatós játékában.

Ugyanez lehetett Lengyelországban, ahol Legia gyűlölt ellenfelének a Lech-nek a szurkolói fetrengtek az élvezettel, ahogyan nyelte a Varsó a gólokat. Amúgy meg az is nagy kérdés, hogy ki szervezte a Legia védelmét? Ahol a spéci játékosok bemutatták a defenzív stílus Disneyland-jét. Botrányos volt, ahogyan zavarodott csirkék módjára egymást kergették a hátsó rész emberei. Naná, hogy a gizda németek meg vidáman ficánkoltak ebben a káoszban.

Teljes cikk