Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ennél azért lehetett volna erősebb...

2017. március 06.

A szombati derbinek az előjátéka nagyobb volt, mint maga a mutatvány! Nem volt olyan orgánum, amelyik kihagyta volna az Újpest-Fradi hatalmasságot! Ha csak az őszi felvonást nézzük, amikor tényleg pulzáló volt a mérkőzés, rengeteg gól esett, szóval hat, de azt a mostani eredményhez még jobban be kell keretezni.

Rohanás, helyzetek, izgalom, komoly csata volt. Még a legcsahosabb foci ellenesek is belehalkultak saját szájukba. Jó meccs volt az őszi, emlékezetes előadást láthatott a nagyérdemű! A tavasz meg még többet ígért, hiszen uah, az új Fradista igazolások lerántják az égről a csillagot. Remek férfiak, példás labdarúgók, nem véletlenül akadt meg a trénerek, klubvezetők szeme, kérem tessenek hinni abban, hogy ezek a játékosok tényleg most annyira, de annyira nagy segítségére lesznek a klubnak, hogy majd kicsattannak a sok rúgott góltól. Hát szóval ezeknek a fickóknak a nagy durranására még kicsit még várni kell. Egyenlőre csak apró pukkanás . De ha azt mondták a fejesek, hogy ők nagyon jók, hát akkor igenis azok lesznek. Majd.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ünnepelni kell a jelent!

2017. március 06.

Annyira jó volt ez a belgrádi atlétika Eb, hogy már szinte csuda! Először is a magyar sikerektől volt zajos az illatos tavaszi levegő! Bravúr a súlylökő Márton Anita zseniális, világra, de Európára bizton rikkantó címvédése, az ötpróbázó, kimondottan mutatós alkatú Zsivóczky-Farkas Györgyi 3. helyezése, mögötte Krizsán Xénia 4. helye pedig már a csillagokat hozta a magyar atlétika kitartó rajongóinak. Ezért volt jó kis viadal az Eb!

Az is jó, sőt talán erősebb megnyugvás, hogy melyik ország rendezhette az eseményt! Belgrád korábban is szép részt vállalt a sport viadalok szerevezéséből, de aztán a katasztrofális háború kisodorta a fővonalból a szerbek szervezési vágyait. Pedig ők, ha valaki szeretnek, a szivüket, a lelküket adják. Ez a hatalmas emóció vezetett sokak szerint ahhoz a borzalmas öldökléshez, ami Jugoszláviában darabokra tépett családokat, rokonságot, fiatalságot, jövőt!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Nagyon kellene egy parádés rangadó!

2017. március 03.

Tiszta szívemből, őszintén várom a szombati Derbit. Nyilván nem a lovacskásat, meglehet, hogy ott akkor éppen nincs is semmi. Hanem a focisat. Amikor az Újpest meg a Fradi egymásba feszül. Annyi rossz történt már mind a két csapatnál, itt az idő, hogy újra megszerettessék magukat. Meghalt Andersen, nincs mese. nagyot kellene mutatni a játékosoknak!

Az Újpest évek óta vergődik, azokhoz képest a legfrissebb, amit a pályájával műveltek. Messziről úgy tűnik, mint ha szórakoztak volna a stadion felújítói az Újpest, egy kis UTE spékeléssel. Ebben a hármasban az összes ügyfél kiabált a másikra, emlékeim szerint még az állami kezelő is belekavarodott. Igazából az eredmény érdekelte volna szurkolókat, hogy ne kelljen már tippelni, hol játssza majd aktuális mérkőzéseit a lila-fehér csapat? Szegény Nebojsa Vignyevics bratko tréner, akit egyszer még Angliába is elröppentettek a hírek, persze edzőnek, azt sem tudja, hogy most mi van?

Teljes cikk

Elnézést, kicsoda?!

2017. március 03.

Szilágyi László

Mindannyian emlékszünk, amikor Luis Enrique rábökött a másodedzőjére, mint a lehetséges utódjára. Már akkor is megmondtam, hogy tuti nem Juan Carlos Unzue lesz a befutó. Drága katalán barátaim! Sajnos nekem volt igazam.

Tényleg nem akarok nagyképűnek tűnni, de nagyon magas labda volt, le kellett ütnöm. Mármint, hogy a kirúgás szélén álló Luis Enrique megnevezte a potenciális utódját. Tök nyilvánvaló volt, hogy ha annyira rajonganak a Nou Campban Enriquéért, akkor soron kívül beráncigálják a klubvezető irodájába és azonnal aláíratják vele az új edző szerződését.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Továbbjutott a Bayern, a Schalke meg maradt a mocsárban

2017. március 02.

Ez azért egy icike-picikével rosszabb, mint egy zacskó meleg levegő! Amit a Schalke művelt a Bayern elleni kupameccsen, az simán ultra gáz volt. Sőt talán az extra szemét kategóriát is keményen dörzsölgeti. A mérkőzés 64. percében egy sikerült egy lejm szöglet rúgást összehoznia a vendégeknek.

Ebben a szenny hömpölyegben, tényleg gyönge kifogás tényező, hogy nem Gelsenkirchenben nyomták le ezt a csoffasztó 90 percet. Egy edzőnek bármennyire is idegenben szaporázzák, kikészítő, ha csupasz gyáva nyúl kategóriába labdázgatnak a csúcsfizetett, erre az alkalomra beosztott sportolói. Az meg már tiszta demagógia lenne, ha arról témáznánk, bármilyen hurka Schalke játékos havi jussáért egy Ruhr vidéki bányász kereken egy bő évig lapátolja a szenet a bányában. De ez már tényleg nem jó szagú hozzáállás!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Brávó válogatott, csak így tovább!

2017. március 01.

Ezt jó volt látni! Ahogyan a junior vb-re készülő magyar junior válogatott nekiugrott az amúgy kőkemény Csurgó csapatának, hát az szép volt. Már írtam arról, hogy az MKSZ a fiatalok megerősítése miatt kötelezte az NB1-es női és férfi csapatokat játszanak az utánpótlás együttesekkel. A kezdeményezés bravúros, bár nem minden klub lelkesedett az együttműködésért. Ez is lehet egy kapirgálás alapja, de most nem ez a téma.

Hanem az, ahogyan Gyurka János szövetségi kapitány összerakta a kicsiket. A keddi napon, február utolsó  24 órájában csomó ismeretlen kiscsákót dobott a parkettára. Az ellenfél a magyar bajnokságban kimondottan erős kerettel rendelkező Csurgó volt. Amúgy az is megér egy megállót, hogy egy ilyen jó kis csapatnál mit a vért kereshet egy portugál! A számszerű eurómutatót  sejtem, de az okokat, ami miatt ő kellett a Somogyiaknak, szívesen meghallgatnám. Sokat amúgy nem tett hozzá a luzitán, inkább a kispadon fércelgetett, meg húzta a labdás hálót.

Teljes cikk

Legalább dől a lé!

2017. február 28.

Egy ideje megkötés nélkül pattog az angol labdarúgás a tévében és döbbenten tapasztalható, hogy a spílereknek semmi másról sem szól a hétköznapjuk, mint hogyan lehet Albionban a legtöbb pénzt összerugdalni. Hiába hablatyolnak, hogy micsoda egy galaktika a PL, azért tisztán látható a semmi! De legalább drága pénzért.

Jó, valami azért pazarul fejlődik: töretlen a tévés jogdíjak ívelése, plusz a belépők drágulása. Emellett viszont a játék ugyanaz az unalmas blöffölés, ami miatt sem a válogatottal, klubjaikkal meg végképp nem jutnak sehová. Legrosszabb esetben már a buszból is kiesnek!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Van élet Ecclestone után

2017. február 28.

Legbátrabban azok gondolhattak Ecclesotne süllyedésére, akik valami brutál erős hallucinogén cuccal ütik magukat és emiatt náluk még Hitler is győztesen jött ki a sztálingrádi csatából. Mondjuk velük foglalkozzon inkább a rajtuk függő Zacher Gábor.

De komolyan, ki hihette azt, hogy lesz élet a hatalmas Bernie után? Aki olyan vaskézzel kormányozta az autós mutatványt, mint a Thatcher asszony annak idején Angliát.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Jó hír, hogy a BME 6-0-ra nyert a Tihany ellen!

2017. február 28.

A BME FC klubvezetői igazán keményen odatették magukat egy NB2-es futsal mérkőzés kapcsán. Betyárul áll a csapat a ligában, vezetik a csoportot, nagy az esély, hogy a rájátszásban is ott legyenek. Vendégségeb jöttek a tihanyiak, akiknek meg már egy szotyi kis pontocska is nagyon jót tett volna. Szóval az alap megvolt az ünnepélyességhez. Az új sportcsarnokban amúgy is elég király a hangulat, alap, hogy harsányan buzdítsák a labdamágusokat.

A jövőt is ünnepelték az Egyetemisták. Mivel nagyon határozott és céltudatos a klub vezetése, sikerült egy világcéget az egyesülethez igazítani. Jó ez kicsit fellengzős, szóval beállt a támogatók közé a BT. Ami nem a betéti társaság rövidítése, hanem a British Telecom. Szépen ki kellett keresni a cég fontos emberét, akiről kiderült Műszaki Egyetemen tanult. Na, jött a nagy boldog összeérés, kellő alap ehhez az aktuális bajnoki. A meccs kezdetére a mezszponzor is felragadt a mellkasra, boldog kézrázás a fotósoknak, a szebb jövőbe vetett hit mosolygása a hivatalos emberek részéről.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ebben legalább jók!

2017. február 28.

Legszebb öröm a káröröm, nőljön köröm a bőrödön! Nyilván ez a régi, de annál tréfásabb mondóka nem így szalad hivatalosan immáron több évtizede, de a lényeg könnyen kiolvasható. Mindig nagy békesség és a feljebb írt okosság jut az eszembe, amikor a nálunknál jobban üzleti, mint sem gőzerővel birodalmilag támogatott labdarúgó életből villan fel egy pár balfék klub.

A német ligában az FC Schalke csak azért nem közröhej tárgya, mert a helyi bányászokkal cseppet sem vicces dolog tréfálkozni. Ha csak azt vesszük, hogy Gelsenkirchenben, a stadionban, ahol ugye a 100 milliós gyep rekonstrukció nem azt jelenti a mountain válogatott edzőpályáját alakították, tehát ha csak az vesszük, hogy minden két hétben fullos a kíséret a Bundesliga meccsekre, már az elég rémisztő. Plusz a karosszék Schalkésok, meg a világ összes ide húzó fanja. Szóval csak a gigantikus méretű tömeg bosszúja tart vissza sok vitriolost, hogy megfröcsköljék ezt a klubot. Innen azért könnyebb okoskodni.

Teljes cikk