Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Házasságtörés

2017. június 10.

Mint egy komoly házasságtörés. Nem annyira látványos, mint ahogyan Tiger Woods autóját darabolta kedves norvég neje, Elin. Aki aztán a válóper után egy cseppet mégis csak visszakéredzkedett a fergeteges kamper ágyába. De félre a pletykázással, nem ez a főtéma! Az igazi heti félrelépés: Zlatan Ibrahimovics, és a Manchester United életszerűre vizionált szeparálása.

A két partner ennek a kapcsolatnak az elején annyira összeborult, hogy már koszorúslányokat keresgélték a hosszan tartó házasság indító ceremóniához! Zlatan miután kiköpködte magából Pep Guardiola lepedékét, addig kóválygott, míg Manchesterben álmai tréneréhez kuporodhatott! Spéci Mourinho sem fogta vissza magát udvarlás tekintetében.

Rengeteg szépet beszélt a svéd mamutról, az ember szemében elolvadt a vágy: látni kell őket együtt! Egymásért. Örökre. A Unitedben  kellemesen, hasznosan,  jól  pörgött a kapcsolat. Ibra az angol bajnokságban, első nekifutásra is ipari mennyiségben töltötte a gólokat – 35 évesen, teszem hozzá-, ezekkel sokszor megmentette az inkább már csak hőbörgős, mint sem eredményes portugál tréner fenekét a kirúgástól.

A páros miatt még Albion Shrek fejű legendája, Rooney is kiszorult az Old Trafford színpadáról, annyira nem tudta szétszakítani a páros együttlétet! Aztán megsérült Zlatan, jött a bizonygatás, mondjuk inkább a svéd részéről: kész a további melóra, fantasztikusan érzi magát a klubnál, meg a többi ismerős PR rizsa. Mino Raiola menedzser közben kicsit meglebegtette Amerika esetleges bejövetelét, a pénz miatt még Kína is megmoccant, de a vége az örök hűség erősítése volt! Forevör MU! Megnyugodott mindenki, leültek az emberek!

Egészen addig, míg ki nem jött a hír: Zlatan kockázatos portéka az angol klubnak! Halk állítások szerint a kora, meg az egészsége kikezdheti őt a csapat keretéből! Pedig Raiola egy bravúros ötlettel még a dokikat is beállított a svéded istenítők sorába! Hogy ez a test, mekkora egy biológia csoda. Most meg a robbanás a tipliztetésről! Kidobják a csatárt!

Feltételezhető, hogy nem a klub gazdái döntöttek Zlatan lapátra tételéről. Mourinho lépett félre ebből a kapcsolatból!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

A vége nem látszik még a szokásos, boldog Hollywood-i befejezésnek!

2017. június 08.

Karakteres volt Tiger Woods élete az tuti. Színes bőrűként a világ élére ütögette magát golfban. Ebben a sportágban, ahol évszázadokig visszamenőleg a fehérek sikerétől volt zajos az összes díjátadó, majd jött a komoly genetikai összejövetel jóképű gyümölcse, szétverte a világot a csendes, gazdagoknak kitalált játékban!

Woods egyenletesen menetelt a célja felé, a csúcsra tört ütéseivel. Játéka miatt tíz ezrek vándoroltak némán, a golf pályákon, csak egy bravúros ütés után sóhajtottak boldogságukban, elégedettségükben! Szépen ment az ipar, komolyra gyarapodott Woods támogatói száma, az apanázs is egyre mutatósabb lett. Milliárdok landoltak a számláján, az egész golf társadalom, plusz a hirdetők az ő kegyeiért másztak négykézláb!

Teljes cikk

Kár Érted Djokó!

2017. június 08.

Valamilyen oknál fogva szerettem a szerbek teniszezőjét, Novak Djokovicsot! Talán a szegedi éveim miatt, amikor idegességtől rángatózó szájjal néztük a Blegrád 2 tévéadón a spagetti westernt, meg amikor a csarnokban bokáig füstben játszották a Jugoplastika Split kosár meccsét a Cibona Zagreb ellen.

A jugoszláv kosárbajnokság őserős megnyilvánulásai, játékosainak briliáns mesterművei magával ragadták még a kosárlabdát csak nyűg szintjén ismerőket is. Drazsen Petrovics tragikus halálával egyenesen egy darabot tört le a szívekből! Elment a nagy mágikus! Goran Ivanisevics kedves kölyökképe, meg edzője, Taróczy Balázs partnersége ismét vonzásba hozta a szerb, akkor már inkább horvát teniszt.

Teljes cikk

Még száz ilyen tornát, ezeret!

2017. június 08.

A múlt hétvégén 5. alkalommal rendezte meg a Pest megyei Kézilabda szövetség a Final24 elnevezésű tornáját. Ezt nem sima, önigazolós sport összejövetelként kell értelmezni az ország talán egyik legnagyobb megyei kézilabda szövetségének szervezésében!

Ceglédtől Vácig terjed a kézilabda élet, ezt a hatalmas területen fekvő kézilabdás társadalmat vendégelik meg évről évre, egyre magasabb nívójú döntővel. Évről évre egyre mutatósabb, egyre komolyabb erőt mutat egyfelől szervezésben, másfelől a döntők minőségében az esemény. Bármilyen szervező organizációnak egy ilyen esemény kapcsán a legütősebb feladata a központi, kicsi pénz mellé tehetős támogatót kutatni.

Teljes cikk

Rendben, fiatalítás! De akkor építsük is be őket!

2017. június 08.

Eddig sem értettem a fickót! Már azt sem, ahogyan idekeveredett, utána istenkirállyá vált. Miközben addig annyi sikerélménye volt, hogy időben elhúzhatott Kazahsztánból! Ott konkrétan semmit sem sikerült letenni, de legalább a haverja volt Dárdai Pálnak. Ő idehozta, mert bízott benne. Storcknak ez volt élete legjobb döntése! Gazdaságilag, PR szempontból egyenesen lottóötös értékű.

Az Eb-re kijutott a válogatott, de ehhez kellett ehhez egy kajakra rémesem mafla, magától önelégült norvég együttes, amely még manapság is zuhan, akár kedvesen belemagyarázhatóan a magyar csapat miatt. Nem várt eredmények a nagy francia tornán, idehaza hatalmas ölelés az összes pléjernek, ebből kifolyólag merész álmodozás az orosz vb-ről.

Teljes cikk

Színészóriások kontra videóbíró

2017. június 08.

Danko Lazovics a saját szakállára bolondult meg és piruetezett a földön a kispesti szentélyben. Sergio Ramos viszont szándékosan elkövetett, aljas cselekedetre szánta el magát. Ramos emberileg volt vállalhatatlan. Meddig kell még várni a videóbíróra?

Mindannyian emlékszünk, Danko Lazovics dobálta magát, szenvedett, mint egy partra vetett hal a Bozsik Stadionban. A bajnoki döntő második félidejében jártunk, Lazovicsot valóban eltalálta el kispesti láb és bizony elhiszem, hogy fájt neki, talán ezért sem fújtam rá, amikor szerencsétlenkedett a Bozsik Stadion gyepszőnyegén. Megpróbálta, sőt, a hatodik forgást már tuti a közönségnek csinálta, ezért még nevetni is tudtam a produkción.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ez a szám még csak az első hét termése a Manchester Citynél!

2017. június 03.

Ez már annyira unalmas, hogy na! Évek óta nyaranta ugyanaz a felfújt őrület. Mint egy beakadt bakelit a 80-as évek megbízható lemezjátszójáról. Mindig a régi csócsa! Kit vásárol meg a világ egyik leggazdagabb klubja, a világ legnagyobb megmondó emberének varázspálcájának intésére? Mióta Pep Guardiola kitette a lábát Katalóniából, az amerikai szünet után meglovagolta saját történetét, az átigazolási szezon attól zajos, hogy Senor Görbeláb kit és hogyan zabrál el a többiek elől, aktuális klubjának javát szolgáló, merész pénzügyi manővereivel. Pedig ez az egy darabig jó szándékú arc nem így indított!

A Barcelonánál fillérekért hozott fel a fakóból kicsi emberkéket, szépen csiszolgatta őket, formázta, a kedvére alakítgatta őket, azok meg úgy néztek rá, mint az Úristen labdarúgással megbízott helytartójára.  Első edzői lehetőségénél még csak sejtette, hogy hatalmasat kaszálhat, ha okosban hívja le a tehetős gazda pénzét! 

Teljes cikk

Huszonegy éves dilemmák

2017. június 01.

Szilágyi László

Menni akar, pedig talán maradnia kéne, bár jövőkép híján jobb egy középcsapat, mint az aktuális bajnok. Az NBI felfedezettje, Zsótér Donát Újpestre tart. Jól teszi...?

Bevallom, nem irigylem Zsótér Donátot, pedig elsőre engem néznek minimum elmebetegnek, nem pedig őt. A tehetséges támadó-középpályás a hétvégén magyar bajnok lett a Honvéddal, majd átvette a szezon felfedezettjének járó elismerést. Minden szép és kerek – lenne, ha nem itthon élnénk. A 21 éves Zsótér ugyanis kölcsönben szerepelt a Honvédban, játékjogáról az Újpest tulajdonosa, Duchatelet úr rendelkezik. A felek kölcsönszerződésben rögzítették, hogy a nyáron az apró termetű ifjonc Újpesten folytatja a pályafutását.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Aztán még csak egy nap telt el júniusból

2017. június 01.

Éppen hogy bezárt a nagy labdarúgó képeskönyv, összecsapódott a kemény kötés, a múzeumba költözik a 2016-2017-es olvasókönyv, hoppá, már potyognak is kifelé az eddigi főhősök. Tisztára, mint a Harry Potter filmek végső stádiumában. Ahol mindenki bevégzi.

Gyorsan ment, de már érezhető volt, hogy a már csak egyedüli ősöreg Balajcza Szabolcs is kilép a lila-fehér mezből. Egyszerűen elképzelhetetlen, mi történhetett Újpesten, hogy a hűséges megbízható gólpolip, aki tényleg „Jóban rosszban”, igaz nem a hétköznapok esti sávjában, de szombatonként keményen röpködött a lilák kapuja előtt, most meg hopp, kinyitották neki a ketrecet, mehet ahová akar. Oké, érezhető volt, hogy az egyesület, vagyis inkább az edző meg a kapus kapcsolata már régen nem illik a „Családi Lap” címlap sztorijába, de az, hogy a játékos ugorjon ki ebből a kapcsolatból, sokat jelent. Azt biztos, hogy annyira nem tartóztatták. Ilyen az élet, sóhajthatnának a hétköznapi emberek, ha lenne Balajcza mögött olyan fickó, aki átvehetné a nyugalmas, megbízható  portérosz szerepét.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Mi lesz veled Fradi? Mi lesz veled Újpest?

2017. május 30.

A Derbi az Derbi! Régebben, az én emlékezetemben még nem volt ennyire puccosan fennhéjazósan angolosan kifejezve, hogy DERBI! Egy frászt! Akkor csak simán dőltek a népek a Népstadionba 80 ezrével, kettős rangadónak becézve és még hetekkel később is arról hüledezve, hogy mekkora nyolcast tettek a Fradi kerékpárjába, meg hogy szegény Viczkó Zsolt mennyire szerencsétlen!

Aztán egy évvel később meg a zöldek hazazavarták a kor legendás Újpesti Dózsáját 1-7-re vakációzni! Mindig ez volt a fő attrakció a Stadionban. Előtte meg masszív felvezetésnek a Honvéd marakodott a Vasassal. Emlékszem a kutyás zsernyákok ott kuporogtak a nézők előtt, és amikor a szolgálati eb felé gurult a labda, a zsaru orrán csúszott a labdáért megőrülő blöki pórázába kapaszkodva! Az a látvány nagyon komoly nyerítést fakasztott ki a különben szépen kiszigorított magyar szurkerekből!

Teljes cikk