Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

A türelemnek is van határa

2017. december 05.

Mielőtt a zajos sokadalom bedőlne ennek az argentinok elleni sok- kevéses női kézilabda vb meccsnek, kicsit lassuljanak! Ez a meccs nagyon azon a határon volt, ha nem nyernek, márpedig az előjelek nem arról szóltak, akkor lett volna jogos hangoskodás! Amit az első két vb meccsén lehozott a női válogatott a megváltóként érkező friss, tehetséges edzővel, (akinek a BL-t megszerző lendületének már nyoma sincs) az valami botrányos volt! Ennyi bukdácsolás után, annak idején Németh András szövetségi kapitánynak az elnök már bőven megfogalmazta, sőt látványosan kikézbesítette a felmondó levelet!

Itt meg a pihentető, jótékony türelem, totális felmentésként az egyik vezetőasszony bemondta, hogy ez az év, ez a vb nem számít, jövőre kell majd nagyot durrantani! Tehát semmi felelősség, csak a nyugi az építkezésre! Miközben a jövő nem épül, csak egy fiatal, Háfra Noémi kapott lehetőséget! Maradt Görbicz Anita, aki, hát, hogyan is legyen leírva szépen, szóval nem ő a jövő!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

The Big German

2017. december 04.

Tisztára felvillanyozó volt látni Dirk Nowitzkit! Persze nem úgy és nem ott, legközelebb Würzburgban, ahol született, végképp nem Amcsiban, pontosabban Dallasban láttam őt, meló közben! Maradt szimplán a tévé, ahol éppen a Germán Óriás iparkodott. Ez már nem a Detlef Schrempf utáni dajcsként rugózás az NBA-ben, hanem már alanyi jogon, a „The Germinator” becenévvel.

Egyébként is fantasztikus, hogy ez a későn érő típus hogyan ivódott be az NBA-be! Mára már egyszerűen ő a történelem! Még az igazi arcok is elismerően bólogattak, amikor csak feltűnt a profi liga egyik előjátékában, aztán a folytatásban még jobban rádőltek Nowitzki-re, meg az ő mutatóira! A szenzációs dobású, „7 láb magas” fickó, ámulatba ejtett mindenkit a tripla sorozásaival, vaj puha csuklója az ellenfelek legnagyobb ördöge volt!

Teljes cikk

Körbeértünk

2017. december 03.

Különös ez a magyar kézilabda. Női meg a férfi vonalon ugyan olyan! A legfrissebb cifraság, a Pick Szeged leikszel a hozzájuk képest lelkes amatőrnek számító Budakalásszal! Azzal az amatőrséggel csak óvatosan, hiszen a nacionális pénzvércsék megszagizták, itt ömlik a pénz a sportba, könnyű zsákmány, euró a fizetség eszköze, annak ellenére, hogy az országban még nem működik a közös valuta!

Ezeknél a szerencsétleneknél egy hónapot szépen le lehet élni 1000 euróból! A maradék meg mehet a bankba! Mi, idegenek jó takarékon élünk, edzünk, játszunk vagy alszunk.  Ruhára nem kell költeni, megkapjuk a melegítőt, csak a „Szerencsejáték” feliratot kellene valahogyan lekoptatni! Szóval rém olcsó hely, kicsit bohóckodunk, jók a csajok, szeretnek is minket, hiszen gazdagok, szépek vagyunk, finomakat eszünk, mert itt elmondhatatlanul ízes minden, aztán büfikézve haza megyünk, otthon meg nevetgélve elmeséljük a kézilabda Svájcában mi az élet, mekkora paradicsomi állapotok uralkodnak ott!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ennek így a világon semmi értelme

2017. december 03.

Annyira különös idők járnak a magyar kézilabda körökben, hogy az már szinte bámulatos! Azt nyögte be a dúsgazdag Telekom Veszprém nagymenő edzője, hogy őt nem érdekli az aktuális BL mérkőzés eredménye! Hát az kicsit különös! Még Brauti kolléga is felszisszent egy itteni szösszenetben, annyira kicsípte a szemét ez a be nem határolható, de felettébb ingerlő kijelentés! Főként, hogy Vranjes konkrétan azért jött ide, hogy egyszer, de tényleg csak egyszer az életben kicsikarja a Veszprémnek a rengeteg pénzből azt a nyavalyás BL-serleget!

Erre az újabb gyomrossal felérő kijelentés: a női válogatott elindult a vb-n, de mielőtt bárki nagyon előreszaladna a szakállas dán mágus számonkérésével, egy konkrét mondat már most felmentést adott az összes égésre, diadalra, bármire, mindenre! Azt mondta a nagyon magasan tartózkodó, eléggé felelős asszony, hogy itt nem számít semmi, egy évre előre építkeznek! Tehát lehet eső, lehet hó, majd jövőre lesz a nagy csattanás! Jövőre, amikor a csapat átlagéletkora több minta a 30 fölé emelkedik, bár nagy mentés Háfra Noémi 19 éve, szóval a jövő a jelen feladata. Nincs semmi gáz, ha a megfelelőre felplankolt Kim Rasmussennnel, irgalmatlan pénzért nem jutnak előre! Így a hivatalos száj!

Teljes cikk

Kommunikáció szakos edzők

2017. december 03.

Szilágyi László

Már rég nem az „úgy kellett nekünk a két pont, mint egy falat kenyér”-korszak dívik, ma sokkal trendibb, ha egy edző bevállalja, hogy nem kötelező nyerni a csapatának. Kinek jó ez?

A nyolcvanas-kilencvenes években szocializálódott sportrajongók még emlékeznek a bíróra rárontó, a ma a műveltséget megcsillantó és a műveltségükkel (?) kérkedő generációra, a közhelykirályokra, akik álmukból felkeltve is elmondták, hogy nem velük volt a kapufa és Fortuna istenasszony éppen miért nem fogadta a kegyeibe a csapatukat, és a három pont (korábban kettő) úgy kellett, mint egy falat kenyér. Mára radikálisan átalakult a kommunikációs piac, a bullshitelés nagymesterei ugyan továbbra is lubickolnak a zsíros állásokban, de feltűnt egy vadonatúj generáció vagy inkább egy új trend.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Erre miért van szükség?

2017. december 02.

Nahát, erről az oldaláról nem volt annyira ismerős a magyar labdarúgó társadalom! Ejha, csettinthetne az egymást, jobban mondva egy ember a másikat ellehetetlenítő ármánykodásra, afféle hungarikumra rátekintő, mondjuk Erzsébet királynő! Ha valaki, ő aztán telibe tudja mi az udvari fondorlat.

A hazai játékvezetői testület vezetője, a nagy sampion, aki 1994-ben egyszer csak ott barizott a vb döntő két kapitányával, sőt még azt is bevariálta, amikor gyönge szóval megdöntötte az egyik hisztis játékos fejét, ez kívülről totál úgy jött le, mint ha Puhl előtt hajbókolna a nagy hős labdarúgó. Szóval a nemzet Fősípja kivezette a jövő évi vb-ről Magyarország egyetlen résztvevőjét, Kassai Viktort. Ez a hír elsőre kicsit lazának tűnt, meg tele volt kételyekkel, de aztán egyre erősödött az oldal, amely személyeskedésre vezethető vissza!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ég Veled Sonka!

2017. december 02.

Zoli barátom telefonhívása riasztott ki a szerda délelőtt meleg csöndjéből. Hallottad- kérdezte- meghalt Sonka!

Istenem, ez nem lehet igaz! Szeged, a Tisza Volán ikonikus beállósa nincs közöttünk! Nagyszerű fickó volt, még laktam is nála. Ha úgy alakult valakinek az élete és mondjuk kedvelte Sonka, mindenét odaadta neki! Félelmetes férfi volt a pályán, nagyon koncentráltan játszott! Gyűlölte, ha vereséget szenvedtek, még a makói kispályás focin, ami esőben, szélben, hóban, fagyban mindig megtartottak a haveri körrel, képes volt veszekedési feszíteni a játékot! Ha valami nem úgy alakult, ahogyan tervezte, komorrá vált nem csak a nézése, de a járása is!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Balázs! Inkább csendben maradtál volna!

2017. november 29.

Az egész olyan, mint az „Egészséges erotika” című film egyik jelenete. A Koltai Róbert alakította munkahelyi tűzoltó kétségbeesetten ordibált a „ládagyári” tűz oltásában részt vevő emberekkel, akik a poroltóval próbálták a vészhelyzetet elhárítani! Koltai „Bozodi János” szerepében ezekben a tartályokban tárolta a lopott benzint!

Nyilván abban senki sem kereste. Viszont a ládagyár a csalás miatt, mert, hogy benzinnel oltották a tüzet, porig égett! Az a másik emlékezetes szál, amikor a nagyszerű Rajhona Ádám megformálta „Falkay elvtárs” a zárt videó rendszeren kukkolta a női öltözői életet, közben pedig legendásan csattogósan  rázta a kefíres dobozt!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ez egy nagyon szomorú történet

2017. november 28.

Szerencsére annyira magával ragadó volt a haza leghíresebb Naplóírójának közép-nyolcvanas évekbeli, mára már simán kifutó modell, de neki valószínűleg kedves, rövid nyakba való rövid nyaklánca, hogy muszáj volt bent ragadni a Törőcsik Andrásról szóló beszámolónál! A Naplós ember ékességével egy időben a magyar labdarúgás csillaga is ragyogóan csillogott a magasban!

Az Újpesti Dózsa briliáns tudású játékosa lenyűgözte az országot, de még az ősi ellenség néhány tagját is, akik vele barátkoztak rengeteg szabad idejükben! A mára már hihetetlen legendának tűnő 80 ezer, Népstadionban önként összezsúfolódó ember elájult, amikor „Kese” belekezdett a szólóba.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Első felvonás: Robinho a börtönben 9 évig.

2017. november 27.

Újabb szegény legény mese fejeződik be nagyjából hasonlóan! Régi eset: a legkisebb fiú eljutott a sárkány torkáig, elővette az apjától kapott borotvát és levagdosta a mesedínó összes fejét. Karjába vette az ájult királykisasszonyt, belécsókolt a málna szájába és éltek a jól megérdemelt jutalom birtokon!

Robinhoval, a héten börtönbüntetésre ítélt brazil labdarúgóval hasonló történt, de ő nem megcsókolta a hercegnőt, hercegnőket, hanem…

Teljes cikk