Kevin Debrecenből

2017. szeptember 27.

Címkék: OTP Bank Liga, DVSC, bloggol, varga kevin, szilagyilaszlo

Szilágyi László

Intelligens, angolul is beszél, gólokat rúg és még nyilatkozni is tud. Ugye nem rontják el...?!

Ha valaki le akar számolni a magyar futballistákra vonatkozó sztereotípiákkal, akkor javaslom, csörgesse meg Varga Kevint. A 21 éves debreceni futballista az eddigi öt NB I-es meccsén három gólt szerzett, de nem ezzel vett le a lábamról. Ettől még simán lehetne suttyó, idióta. Varga nem az, sőt, meglepően intelligens, szerény és alázatos. Mintha nem is a magyar futball terméke lenne.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Amikor a kapus a legjobb, na ott már baj van...

2017. szeptember 27.

Már a két héttel ezelőtti performanszon is érződött, hogy a lengyel csapat nem a világ legnagyobb istráng szaggatója, ám mégis csak egy góllal sikerült őket meghajlítani! A magyar futsal válogatott az Eb-re kiselejtező első meccsét ilyen szűken hagyta el! Érezhetően kevésnek tűnt az egy előny, még úgy is, ha a polákok savas gyöngén tolták. Úgy ám, hogy majdnem Tóth Gyula volt a válogatott legjobbja! Khm, szóval a kapus! Azért, az hagy maga után kívánnivalót, hogy a portás viszi a hátán a csapatot, az ő bravúrjaitól csattant a nézők elismerő tenyércsörgése!

Ez bizony nem volt másképpen a lengyelek otthonában, a visszavágón sem! Tóth Gyula megint szétszórt pár sziporkát, ami gólt meg kapott, abban ő nem volt benne! Sokkal drámaibb helyszínelést mutatott a védekezés ócskasága! Nem csak én éreztem ezt, a tévé hivatalos megmondó embere is rögvest bejelölte a hátsó rész pacsuliságát!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

I love this game!

2017. szeptember 26.

Ahogyan a Föld golyón több millió embert megcsapott az NFL szele, úgy Magyarországon sem maradhatott ki senki ebből a gigantikus, hosszúságában unalmas közvetítésfolyamból. Kár szépíteni a szót, én is belecsavarodtam a tojáslabda örvényébe, a hatalmas testek tektonikus lemezmozgást idéző ütközésébe! Vörösre dörzsölt szemmel bámultam a hajnali mérkőzéseket, ahogyan az irányító megtette dobásait a terminátor külsejű tömegbe, milliméterre pontosan odarajzolva a bogyót a zerge típusú spanjának!

Előtte persze kellett pár év, amíg sikerült megérteni, hogy miért foci ez az amerikai sport! Még most is ádáz a küzdelem a posztok megértéséért, ilyen back, olyan tinder, ja, az nem odavalósi, meg különben is tight end, de akkor meg hol az eleje, ha end?Ahogyan a bedobált sárgakendő meg nem a megfázás jele. Ahogyan azt is szokni kellet, hogy egyszerre öt, vagy hat bíró (egyébként hét, a szerk.) rohangászik, elöl és hátul, az összejövetelük végé pedig a fehér sapkás, nyilván a góré, bekapcsolja a bőrövét vagy vesetáskáját, erre elhallgat a népesség, majd szörnyülködve vagy boldogságban kurrognak vagy 80 ezren.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Még sem olyan egyértelmű a kép

2017. szeptember 26.

Valamihez egészen extrém módon értenek Székesfehérvárott! Piszkosul jól vásárolnak nagy lánggal érkező, zseniálisnak, kimondottan hatalmas örömet vizionáló, elképzelhetetlenül bíztató jövőképpel nekivágó trénert. Aztán ha nem is hirtelen, de a kezdeti lendületből egy pár forduló után már a magyar bajnokságban, a nemzetközi kupában meg bőven, már augusztus előtt kifut a hatalmas önbizalom levegő. Ez most nem hirtelen felindulásból elkövetett megfigyelés. Igazából akkora ütős indoka sincs a fejtegetésnek, ha csak az nem, hogy egy erőtől feszülő, a mérkőzés jócskán esélyesének kikiáltott Vidi képtelen volt alaposan kikészíteni az előlük a tavalyi bajnoki címet elcsenő Honvédot!

Mezey György aranyérme óta kóvályognak a külföldi mágusok, különösen nagyobb nyom nélkül! Ez mondjuk, kicsit sántít, mert Paulo Sousával eljutottak egy jó szakaszig, már magyar viszonylathoz képest, de ő meg elviselhetetlen manírt vett fel, mennie kellett! Utána portugál, spanyol, francia, norvég tréner jött és ment!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Mi lesz veled így embéegy?

2017. szeptember 26.

Ezek a magyar labdarúgó játékvezetők lassan kilúgozzák magukat a Nemzeti Bajnokságból! Egy darabig még védhetőek voltak, de mostanában látványosan rákapcsoltak arra, hogy már központilag is lehessen őket szidni.

Olykor tényleg vérbőszítő volt, ahogyan 17-18 éves, tojáshéjjal a fenekükön rohangáló, az angyalpelyhet arcukról szárazon lekaparászó, magukat embéegyes játékosnak kinevező tinik üvöltöztek a játékvezetőkkel! Ahhoz a határtalan harsogáshoz talán indokolt volt a függetlenek arroganciája, lecsendesítése! Mert azok a nyikhajok csak akkor csitultak, ha ugyanolyan választ kaptak, mint amilyenek ők voltak!  Az indokolatlanul jól megfizetett ficsúrok majdnem ölre mentek a pártatlanokkal! A pálya környékén elhelyezett mikrofonok miatt élesben, korrektül jól hallható volt, ahogyan rikácsoltak a bírókkal! Ha valaki a szemet-szemért elvet szereti, nyilván kedvére való volt, ahogyan reagáltak a nagytudásúak! Egy darabig akár vállalható volt a síposok dacoskodása, de a jelen állapota ezen jócskán túlmutatott!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Valami nagyon megváltozott a kezdeti felszólalások óta!

2017. szeptember 26.

Egyre jobban kezd kikanyarodni, pardon kicsúszni az igazságosztó kard Pallas Athéné magyar úszómegfelelőjének, Hosszú Katinkának a kezéből! Amikor az elejére állt a Gyárfás Tamást megmozdító, kiszorító néphullámnak, azt érezhette a sokadalom, itt egy kemény, öntudatos, igazságérzettől forrongó nő, aki végigverekedte magát ország és világ feszített medencéjének hullámain, eljött, hogy élére álljon egy megtisztulást követelő menetnek! Sikerült a terv, a medencében is találni már hősnőt, nem csak Orleansban.

Főgonosz elmozdítva, erre jött a titokzatos ügykezelés a budapesti vizes vb-vel, amit előzőleg letagadott az olimpiai bajnok, de aztán még is csak ott mutatkozott a promócióban, de mi az hogy… Ő volt a főszereplő, plakáton, újságban, villant az esemény iránt izgalmat felcsavaró kisfilmben.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

A jövő bizalma!

2017. szeptember 21.

Még mindig a keddi Magyarország-Dánia labdarúgó női vb selejtező mérkőzésen kotlok. Sok tanulságos esetet lehetett látni. Korábban jeleztem, mennyire tudatosan, dacosan, harcosan játszott a Magyar Válogatott! A komoly lemérés ellenére igenis büszke lehet Markó Edina szövetségi kapitány a csapatára,- jaj, ne már a leányaira, az olyan közönséges, a múlt ragacsától elengedhetetlen szószutyok-, mert akartak, nem dobálták magukat látványosan a földhöz a közönségnek, nagyon alázatosak voltak.

Viszont az egész 90 percen kristálytisztán látszott, hogy Dániában másképp képzelik a női labdarúgást! Ezt azért nem kell különösen hangsúlyozni, nem azért jutottak a női Eb döntőbe, mert csontot vittek az UEFA főmufti kutyájának, hanem mert kegyetlen jók! Még a női futball germán istenasszonyait is kipörgették a sorozatból, pedig aztán rájuk is passzolható Gary Lineker megunhatatlan, örökzöld okossága!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Tisztára ugyanaz a szitu, mint a fiúknál!

2017. szeptember 20.

Végtelenül nevetséges és szánalmas, hogy az évi egy főre jutó 46 602 dolláros GDP-vel süvítő, amúgy Európában bezzeg ország, Dánia labdarúgó szövetsége azon igyekszik, hogy a női meg az utánpótlás vonalat alázza! Nem a csapatok munkájukhoz méltó premizálást tartja adottnak!

A dolog odáig süllyedt, hogy a dánok egy teltházas, igaz csak barátságos meccset lemondtak tiltakozásuk jeléül! Nem akárkik ellen maradtak otthon Hamlet unokahúgai, a nyári Eb-döntőben győztes hollandoknak akartak visszavágni! De az mégis milyen, hogy egy csapatnak az a legkeményebb ütőkártyája, hogy a következő kötelezőn, a magyarok elleni vb selejtezőn nem állnak ki! De aztán igen, talán a szövetség vezetői is úgy gondolták, hogy ez szégyen!

Teljes cikk

Két dudás és a párizsi csárda

2017. szeptember 20.

Címkék: neymar, psg, Ligue1, rekordigazolás, büntető, 222millió, balhé, cavani

Szilágyi László

Neymar összeverekedett Cavanival az öltözőben, ennyit a villámgyors párizsi csapatépítés nehézségeiről.

Ez Barcelonában nem fordulhatott volna elő. Neymar soha az életben nem merte volna kivenni Messi vagy Suarez kezéből a labdát. Főleg nem az első öt meccse valamelyikén. Párizsban elég hamar kimutatta a foga fehérjét. Hogy ebben mekkora szerepe volt az érte leszurkolt 222 millió eurónak, a világ legdrágább játékosának szóló hiperegónak, ezt nem tudom. Az viszont kétségtelen tény, hogy a brazil gyorsan borította a bilit. Az első (és akkor még nem láttuk, hogy mi megy az edzéseken…) adandó alkalommal összeveszett Edinson Cavanival, egy 11-es elvégzése miatt mélyült el a konfliktus, ami az öltözőben folytatódott.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ennek a csapatnak egy villanyszerelő lesz a szakosztály igazgatója?

2017. szeptember 19.

Ismét bombasztikus hírt robbantott a világháló a PSG-vel kapcsolatban! Úristen, csapott a homlokára világ mobilneten lógó társadalma! Hát nem elég, hogy a nyáron kiakadt a durranásmérő, meg a pénztárca mélységi mutató! Neymar, ma még egyelőre ismeretlen formában, saját magát kivásárolta a Barca szorító spanyol csizmájából, bevágódott a PSG-be és már önti is a gólokat szakmányban!

Pedig aztán ő és a remek pénzügyész családja nem győzött menekülni a spanyol adóhatóság elől, annyi eurót kerestek rajta, erre most tessék, a brazil kicsalt a vánkosból kereken 222 millió európai fizetőeszközt! Menjen jól haza pihenni az összes adóhatóságos nagykarú és irodista, nincs itt semmi nézelődni való!

Teljes cikk