Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Szalah! Avagy így is lehet érkezni az Öreg Kontinensre!

2018. március 01.

Bemondom az őszintét: cseppet sem gondoltam, hogy Jürgen Klopp ekkora mágia lesz Angliában! Kicsit bőnek éreztem rá a kabátot a Borussia Dortmund után, bár ami azt illeti, ezzel az előtte csak szédelgő csapattal nagyot hasított a Bundesliga történelméből!

Igazi, masszív erővé ébresztette fel a hortyogó bandát, talpra ugrasztva az amúgy is kellően forró szurkolókat! Mindent beleadott, hogy a névtelen emberkékből nagymenőket faragjon, szépen be is jött a terve! A koldus csapatból, igaz nem egyedül, hanem a józan vezetéssel olyan karizmát rajzolt a világ füves pályáira, aminek úgy a csudájára jártak, mint a Zámbó Jimmy hangjára feltámadó román nőére! Na, jó, Jimmy örökös zöldebb, mint Kloppo. De akkor is! Már a párhuzam is bódító!

Teljes cikk

Bűz és bűnhődés

2018. február 28.

Szilágyi László

Még hogy a pénznek ne lenne szaga?! Már hogyne lenne, ha valaki ennyire hajszolja, mint Neymar, akkor az előbb-utóbb büdös lesz. Már nem esik jól felmarkolni. Sérülten meg pláne.

Nyugodtan mondjuk ki: Neymar hatalmas lúzer. Ez a virgonc szambakirály mennybe mehetett volna négy éve a brazil rendezésű vébén, ha nem jön Zuniga és nem teszi taccsra hetekre, hónapokra. De jött a kolumbiai, beletérdelt a brazil hátába, Neymar pedig könnyek közepette bámulta végig, amint Belo Horizontében a németek feltörlik a padlót a csapatával.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Méltó búcsú két nagy harcostól!

2018. február 27.

Az a helyzet, hogy a nyári kosárlabda Eb-n mutatott csodálatos játék, nem is a játék, de, de, mégis a játék! Szóval a játék és az ezt eredményező határtalan lelkesedés magával húzta a nagy elvárást a mostani vb selejtezővel kapcsolatban. Nem annyira a litvánok elleni összejövetelre, mert azok talán egy számmal nagyobb kabátot hordanak, mint ami a mieinkre illik.

Sokkal inkább a lengyelek elleni visszavágás reményét hordozó szombathelyi mérkőzés! Nagy, kerek, mosolygós emlékek, ahogyan a románokat aprított a magyar Romániában, hej, ennél nem kell sokkal több!  Valami olyat kellene dobni a polákok alá, feledtetve a 10 pontos kinti verést!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

A messziről jött ember sem mindig azt mond, amit akar!

2018. február 26.

Nocsak, hát ez is megtörténhetett? Pedig sokan úgy gondolják, akik külföldiek Magyarországra érkeznek afféle edző „Megváltó”ként, bármilyen sportágban, azok az emberek annyira érinthetetlenek, mint annak idején a „Nagymenők” című amcsi gengszter filmben James Conway!

Nincs semmi párhuzam a szereplők foglalkozása és az ideténfergő külső edzők között, csupán a fensőbbség érzékeltetése volt az alapja ezzel az alkotással!

Teljes cikk

Vranjes döntött

2018. február 26.

Az egyik szemünk sír, a másik nevet. Alig játszottak a magyarok a Flensburgban robotoló Vranjes-csapatban, viszont a srácok kezdik megtanulni a tempókézilabdát. Most akkor félig üres vagy félig teli a pohár?

A januári kézi Eb után Vranjes, aki Veszprémbe szerződött, de félállásban magyar kapitány, kegyetlenül kibukott. Többek között azt sérelmezve, hogy ebben az országban nem haladnak a korral az emberek, a múltból akarnak megélni, miközben a kézilabda teljesen megváltozott.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Indul a Mennyei!!!

2018. február 24.

Na, hát végre, itt a nagy felszabadító tavaszi embéegyes forgatócsoport! Hosszú böjtölés után kivirágzik a rózsás arcú, jó szagú szurkolók tekintete, mehetnek a meccsekre, a friss ropogós télbe! Majd háromhónapnyi szuszizás után fel, támadunk, reccsen az edzők utasítása a hétvégétől!

Az előjáték Magyar Kupa megformálásában már a héten felizgatta a magyar focira gerjedő embereit! Különben elképesztő pokol lehetett nekik hazai sampionátó nélkül, mindenféle olyan-olyan ligákkal pótolni a hungarikumot! De kibírták és szerencsére december kilencedike után ismét pattog a bőrlaszti! Gyors körbe nézés, mi változott, persze csak felületesen!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Csoda a jégen!

2018. február 23.

Címkék: Téli Olimpia, Short track, Gyorskorcsolya

Még most is nagyon nehéz észhez térni abból az érzésből, amivel a gyorskoris srácok, mit srácok, hetyke vitézek megformáltak, megajándékozták és elképesztették a világot a phjongcshangi téli olimpián! Megmondom az őszintét, fogalmam sem volt, hogy ekkora menetben voltak, leragadtam a román kereskedelmi tévé egyik brutális műsoránál.

Ez komolyan annyira gáz volt, hogy életszerűen bámulni kellett, beleragadtam a kulturális rágógumiba, elnyelt a televíziózás Csernobilja.  A rengeteg ronda nép, giccses színekbe öltözött ripacskodása, tényleg olyan mágnes erejű volt, csoda, hogy életben hagyott, cserébe lemaradtam a ragyogó magyar férfiak élőben sugárzott dicsőségéről!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Már a hölgyek is remekül hokiznak!

2018. február 22.

Érzelmi kötődés szintjén is erős volt a Kanada- USA női jégkorong olimpiai döntő. A gyömbéresek kapuját egy Szabados nevű hölgy védte. A Szabados név nem egy hagyományos kanadai családé, ha nem is másodvérű, inkább már harmadik vonalbeli magyarosság kavarodik fel.

Shannon kislány, aki nem mellesleg már többszörös olimpia bajnok, remek kapus, édesapja már angol nevű, nyilván az ő szülei tántorogtak ki a magyar vérzivataros időkben Ámerikába! A hölgyek a rendes játékidőben ikszre hozták a meccset, a hosszabbítás lutrijára bízták az aranyérem megszerzését!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

A keddi Bajnokok Ligája margójára

2018. február 21.

Volt ezen a kedd esti Chelsea-Barcelona mérkőzésen valami furcsa! Nem az, hogy az angolnak nevezett csapat megint besült a hazai pályán, pedig aztán a kezükben volt a siker, ha nem is továbbjutás, de legalább a győzelem! Szegény ördög Willian lábában maradt a gyönyör nagyobb része, hiszen két oldalról dolgozta a kapufát. A Chelsea középpályása egyedüliként odáig eljutott, hogy gólt rúgott, a dupla döngetésétől viszont fejhasogatást kaptak a Stamford Bridge lakói!

A mérkőzésen úgy tűnt, hogy az angol pálya rettentően kicsi! Nem volt lehetőség szaladni, egy hosszú indítással variálni. Ahol a labda pattogott egy négyzetméterre 8.10 ember jutott!  Annyira zsúfolt volt a küzdőtér, hogy már ki kellett nyitni az ajtókat, ablakokat, legalább levegőt kapjanak a gladiátorok. Messi sem jutott sehová, amikor elkezdett pörögni, azonnal rácsimpaszkodott 4-5 védő, a Bolha annyira belekeveredett a sűrűségbe, elvesztette a labdát, utána csak lézengett! Már persze Messi szintjéhez képest!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Joga Bonito mi?

2018. február 21.

Új szintet lépett a brazil labdarúgás! Amikor annak idején kapcsolatba kerültem az ötszörös világbajnok országos bajnokságával, azt hittem elájulok! Ezek a népek a foci varázslói, magas szintek képviselői, esküsznek, hogy Brazíliában született az egyetemes labdarúgás! Az ott élőket Föld anya jókedvében bőrlasztival megajándékozta, ezért ők lehetnek a játék földi papjai. Tehát aki onnan érkezik a planéta bármely pontjára, tessék nagyon figyelni őt, mert felkent személy!

Aztán a rögvalóság: ennyi csaló labdarúgót még nem hordott a hátán a két tizenhatos! Ami kamuzás lehetséges a fociban, azt bemutatták, az alibizés shogunjai, többet hemperegtek a gyepen, mint Szinyei Merse Pál „Majális” című festményén szereplők! Hatalmas egók, kicsi valóságtartalommal, zseniális illuzionisták, ócska karmával! Nyúlánk időtolvajok, csaló gizdák, görbe lábú trollfocisták, semmi több, bebújva az ősök legendájába! Az összes mérkőzés a vonaglásról, a színészkedésről szólt! Ha tök véletlenül összejött egy két támadás, őrjöngött a közönség, amivel semmi baj, hiszen ez a dolguk! De a játékosok is beleálltak ebbe a produkcióba! Ebből éltek a maradék 75 percen keresztül, ezzel pettingelték a fizető nézőket! Akik meg éltek-haltak ezért a csalásért!

Teljes cikk