Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Hahó DVTK futballisták, itt egy kis olvasnivaló!

2018. április 26.

Akkor most egy kis figyelmet kell kérni a magyar labdarúgás rojalitiként hempergő életművészeitől, köztük a DVTK klottgatyás fúrópajzs kezelőitől! Létezik egy olyan klub, amelynek a tagjai megvalósították, amit az embéegy fodbalistáira egyáltalán nem jellemző, sőt egyenesen elképzelhetetlen.

Az AS Roma eddig mezszponzor nélkül élte a napjait, miközben egy nagy klub, drága játékosokkal, szükségesen és messziről is jól láthatóan nagy rezsivel. Ez a csapat, amely ördögi tettet hajtott végre a világ egyik, hanem a legördöngösebb klubja ellen!  A BL-ben a legjobb négy közé jutásért sima vert helyzetből kiütötték a Barcelonát, ami nagyon komolyat durrant! Biztosan nem véletlenül, de aki bele akarja beszélni a sztoriba: a katalánok elleni diadal miatt vált véglegessé, az egyik légitársaság feliratkozik a Roma játékosok mellkasára. Amitől még jobban csípős a sztori, a Qatar Airways éppenséggel majdnem a Barca mezéről pattant át az olaszokéra!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Tegye össze a két kezét az összes Itthon játszó labdarúgó!

2018. április 24.

Nehezen hihető, hogy a magyar labdarúgó bajnokság beosztottjai bármit is reagáltak a nagyon ütős, sőt rúgós sztorira! A hazai sportolók el sem tudják képzelni mekkora áldásban, mennyei állapotban élhetnek! Mondhatni jobb a sorsuk, mint az édesanyjuk hasában!

Történt, hogy Horvátországban, Futács Márkó csapata, a Hajduk Split 2-1-es vereséget szenvedett a Dinamo Zagrebtől. Nem jó egy zakó, a nagy rivális ellen meg végképpen! A horvát ligában a Split a Dinamo elleni összejövetele bőven több mint egy átlagos 90 perc! Ez a bajnokság 10 Michelin csillagos kihívása, ez számít, az összes többi csak sima labdázgatás!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Becsüljük ezeket a Magyarokat, Férfiakat!

2018. április 24.

Ez a jégkorong óriási nagy csoda Magyarországon! Ahogyan évek óta a jégen, úgy a nézőtéren tüzeskednek a hon fiai. Mindig csak feljebb, ha meg nem, esetleg kiesés, akkor sincs baj, onnan meg vissza kell kerülni, de azonnal!

Mindig akad az ilyen kihívásokra magyar jégkorongos, akit nem érdekel a pusztítóan nehéz szezont követő újabb edzőtábor, felkészülési meccs, majd egy vb lezúzása egy hét alatti ötmeccses kiszipolyozás! Nem unják, kedvüket lelik, hogy a fanatikusokat ismét feltüzelhetik, a hangos szurkolók meg ismét belekapaszkodnak a csapatba, cibálják őket, azok meg cserébe győznek! Mint például most a budapesti vb-n az olaszokat!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Az elátkozott város - Miskolc

2018. április 23.

A mai diósgyőri döbbenetes edzőváltás szépen megmutatja a jelen magyar labdarúgóinak szellemi állapotát. Óvják magukat bármiféle nehézségtől, rühellik a kihívásokat, gyűlölik az újítókat, megbuktatják az őket rendbe szedőket! Bódog Tamás is a 21. század gyenge jellemű, szánalmas magyar focistái buktatták meg! Persze a klub vezetői könnyen varrják az aktuális trénerre a pusztulást! Eljöhetne már az az idő, amikor az önelégült hazai fröccsöntött arcok is kapnának büntetést a pocsék mutatványaik miatt!

Egy edző a pályán már tehetetlen. Az ő munkaideje az edzésekre korlátozódik, a meccsen már nem rángathatja karjánál a szerény képességű, de legdurvábbra tetovált esetlent. Ordibálhat, ahogyan a torkán kifér, ha a sportoló kitalálta, sőt, önmagának szigorúan megesküdött: az edzőtől elszenvedett sérelmeiért - amely egyébként a javát szolgálta, csak nem fogta fel- igenis bosszút áll! Lesz, ahogyan lesz. Ő aztán addig durcázik, amíg a trénert ki nem lapátolják. A Diósgyőr esetében pár év alatt éppen 25-öt.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Jól csinálják, idegenben nyert a csapat 2-0-ra a Gázgyár ellen!

2018. április 23.

Először azt hittem, hallucinálok! Mit keres Véber György a Gázgyár-Vízművek BLSZ vasárnap délelőtti matinéján? A válasz, ha nem is gyorsan, de a meccs végére kikristályosodott, de még előtte a jegyzőkönyvből kiderült: Véber edző a vendégcsapat felkészítője, tehát a kérdés már csak a miért és hogyanra vonatkozott!

Ezt a mérkőzés végén Szabó Zsolt, igen, a híres játékvezető, most klubelnök adta meg! Meghallotta, hogy Véber György szabad ügynök, éppen nincs szolgálata sehol, felhívta, igyanak egy kávét, felvázolta, mi a teendő a klubnál, aztán várta a választ! Pár nappal később csöngött az elnök telefonja, az izmos hangú tréner igent mondott a kérésre!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Na de ki jön utána?

2018. április 21.

Igazából ezt senki nem akarta elhinni! Amikor kitolult a világba, hogy Arsene Wenger befejezi edzői munkáját az Arsenalnál, jó páran, csak legyintettek! Marhaság, mondták! Az nem lehet, hogy Möszjó Szikár kiálljon a brit fociból!

Pont akkor, amikor meghalt Erzsébet királynő legeslegutolsó corgi kutyája! Pont akkor! Mekkora csapás ez a kettő a Birodalomra! Hogyan fogja ezt túlélni London királypárti és arsenalos része? A francia személye legalább annyira összeforrott a főváros legendás klubjával, mint Willow corgi a királynővel!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ilyen meccsekért érdemes kosárlabdát nézni a helyszínen!

2018. április 20.

Az utóbbi évek egyik legizgalmasabb kosármérkőzése volt a magyar bajokság középszakaszának Szolnoki Olaj –Alba Fehérvár összecsapása. Helyből jó az élesség, Lóránt Péter és Keller Ákos korábban a Tiszaligeti Arénában sarkazott elég szép sikerrel, tehát akár hálával is fogadhatták volna őket. A közönség már csak ilyen! Hiába voltak valamikor népszerű és piszok jó kosarasok valahol, ha oda ellenfélként tértek vissza, rögvest ellenséggé váltak!

Tehát már a feldobás előtt izzott a csarnok, az első szolnoki támadásnál meg Lóránt tekintete! Egy rosszul felvett védekező pozíció következményeként Milosevics bombaként csapódott Lóránt felsőtestébe! Szegény vendégjátékos akkor még nem tudta, hogy ennél sokkal rosszabb lesz a másnap reggeli felkelés. Amikor a megrepedt borda kegyetlenül bejelez az agyközpontba: nem oké a pálya!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

A Bajor Király személyesen!

2018. április 18.

A Bayer München kedd este idegenben egyszerűen kitolta vagy inkább letolta a Bayer Leverkusent, az amúgy nagyon patinás Német Kupából. Pedig a bajnokságban, ahol úgy repeszt a bajor csapat, mint a szél, ott a kihívó csapat aránylag elöl áll.

Mondjuk a 20 pontos hátránnyal, de akkor is! A kicsit koravénnek látszó Heiko Herrlich tréner nagyon pofás kis csapatot rajzolt a gyepszőnyegre, úgy, hogy a korábbi évek hullámzása megmaradt. A Leverkusen az idei bajnokság elején, kirobbanóan játszott szorgalmasan gyűjtögették a pontokat, emiatt kerültek stabil helyzetbe.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Igazi kupameccs - végre!

2018. április 17.

Elég konkrét lehetőség nyílott megfigyelni az enbéegyben 13 pontos, ebből csak csak a Diósgyőr ellen 9-et begyűjtő, dallamos nevű, de különben futball klubot bujtató Balmaz Kamilla Gyógyfürdő csapatát. Adta magát a csapat Magyar Kupa mérkőzése az Újpest ellen. A szépen és bőven vásárolgató Balmazújváros légiósai nagyon színes útlevelekkel érkeztek, látványos statisztika elemeket felmutató dicséretek jöttek elő a játékosokról. A tévés meccs adta tehát az oknyomozást: tényleg olyan jók-e a légiósok, mint ahogyan a himnuszok szólt?

A grúz fickó,  Bachana Arabuli, akitől beájult a magyar mezőny, keményre küzdötte magát az ellenféllel. Litauszki lila mezes sportkolléga, csapatkapitány extra erősen csípte, fogta az amúgy rettegett hírű csatárt. Aki aztán csak beadta a mérget a már magát biztos és kényelmes győztesnek elképzelő Újpestnek. Nagyon kellet a grúz teaívó sikeréhez a mostanában elég sokat potyázó újpesti kapus, aki, úgy tűnt bádog kesztyűben védett hazai pályán. Más magyarázat különben nincs, olyan fertelmesen pattant ki a kezéből a labda, amire vércseként lecsapott Arabuli.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Miért így?

2018. április 17.

A magyar bajnokság gól összefoglalójában Hajdú B. István kérdezett rá, miért Tőzsér Dániel, egyébként magasztos célú egyéni kezdetű akciója nyomán mozdult meg a népesség a Fradi elleni bajnokira! A 32 éves középpályás kijelentette: ha 10 ezer néző megy ki a Loki fontos bajnokijára, akkor 2 millió forintot felajánl a helyi gyermek klinikának! Tényleg klassz dolog, hogy egy ilyen zorall focista ekkor arany szívet mutat, még akkor is, ha cserébe azt kérte: jöjjön ki mindenki és hozzon magával egy embert!

A jelentés szerint meglett a 10 ezer néző, Tőzsér jóváírhatja a felajánlását!

Teljes cikk