Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Végre van egy Vidink!

2018. szeptember 02.

Az azért elég menő dolog, hogy a MOL-Vidi bekúszott a második legkanosabb viadalba, az Európa Ligába! Lehetne most azon nyavalyogni, hogy jajka, amiért nem a BL a Fehérváriak kihelyezett otthona, de most ez van! Ez is elég orbitális jelenet, ahhoz képest, hogy évek óta nem volt ehhez hasonló!

Pár tízezer kisgyerek, úgy nőtt fel, ha nem figyelt júliusban, akkor arra az évre lemaradt a magyar klubok nemzetközi szerepléséről. Pedig ez nem akkora durranás, hiszen a hungarikumok csak az előjáték olyan szakaszában léptek pályára, ami egy nő meghódításánál az kezdő lépcsője! Amikor a főhős az evolúciós életszakasz első, de nagyon alap részében csak szimplán megszólatja a hölgyet, ám ő már akkor kirúgja, mert nem lát benne semmit!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

És hol van még a vége?

2018. augusztus 31.

Kezd egyre cifrábbá válni a teniszezők bulija! Kezd egyre inkább hasonlítani az úszóknál lezajlott forradalomra! Ott is belevették vagy inkább megtették a legnagyobb sikerű embert, legnagyobb tekintélyű személyt, hogy kavarja meg a népeket, dobjon be egy pár látványos és zajos sztorit, aztán ha beindult a folyamat, persze látványosan, akkor a gyújtó fókusz arc szép csöndben odébb álljon!

A medencés partit Hosszú Katinka kezdte, mondjuk teljesen jogosan, nagyon látványosan beleszúrta a tőrt Gyárfás Tamásba, akire ebből kifolyólag még egy nagyon dizájnos nyomkövetőt is rálakatoltak!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Jöhet a tie break

2018. augusztus 30.

A US Opennel párhuzamosan Magyarországon is zajlik egy elég látványos tenisztorna! A Grand Slam viadal semmi ehhez képest, hiszen olyan látványos a hazai parti, csak tele szájjal bámulja az egyébként nagyon kulturáltan viselkedő nézősereg! Az itthoni mérkőzésen nincs viselkedési kódex, a székbíró hiányában a partnerek olyat ütnek, amilyet tudnak!

A külvilág és a tenisz magazinok számára a semmiből szervált egy bődületes nagyot Fucsovics Márton. Beleadta minden érzelmét az első adogatásba, amikor kijelentette, hogy a Magyar Tenisz Szövetségben éppen nem mennek jól a dolgok, pláne nem az ő irányába, emiatt azon töpreng vállalja-e a következő Davis kupa fellépést, vagy hagyja a csudába az egészet és csak saját, egyre fényesebb karrierjére koncentrál.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Kanóc van Vadóczban

2018. augusztus 29.

Amikor a hírt meghallottam, akkorát koppant az állkapcsom, hogy szilánkosra tört! Vadócz Krisztián kiállt a Bp. Honvéd állományából és ismét újabb kihívások kutatva elindult a jó meleg távoli Ázsiába! Ahol állítólag nagy király volt, akkor ugyan nem, mint Thaiföld uralkodója, de az ottani újságok és a hazai hírhozók szépen daloltak róla! Csupa öröm és elégedettség ahol állomásozott, nagyon bejött neki a monszun éghajlat!

Ezután a nyár szenzációja: Vadócz Magyarországra igazolt, nem is akárhová, bizonyítva egykori klubja iránti rég és nemes lojalitását, a Honvédhoz került állományba! Ez a csapat, ahol a ziláló természetű amerikai nagybácsi osztja az észt és a pénzt váltakozó iramban és hangulatban!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Szép volt fiúk, büszke Magyarország a MOL-Vidire!

2018. augusztus 29.

Most lehet csak igazán sajnálni azt az itthoni elrontott lehetőséget! Ez a görög csapat annyira volt erős és kártékony, mint a két napja a teraszon felejtett alkoholmentes mojito. Dögunalom, eltört hegedűvonó, leeresztett guminő! Ahogyan aztán Juhász Roland is kijelentette:” az AEK-nál erősebb csapatokat simított ki a sorozatból a MOL-Vidi csapata!”

Még egyszer: az meg már nem is annyira kielégítő magyarázat, hogy Huszti kiállítását ráverték a bíróra! Egyszerűen ilyen hibát nem követhet el egy professzionális játékos! Teljesen tilos még az ehhez csak kicsiben hasonló esetek környékére is érkezni! Felfoghatatlan, hogy Huszti hogyan gondolta: ezt biztosan nem veszi észre a bíró, gyáva lesz ahhoz, hogy szankcionálja a durvaságot!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Köszönjök Signore Rossi!

2018. augusztus 28.

Erre is csak nagyon kevesen gondoltak! Dzsudzsák Balázs kimaradt a magyar labdarúgó válogatottból! Szinte példa nélküli ez a cselekmény a honi kiválasztottak történelmében! Senki nem merészkedett erre vetemedni, senki nem kockáztatta a pozícióját, idegenek meg pláne bedőltek a srác és menedzsmentje abkaraka-dabrájának!

A fiatal korában gigantikus reményekkel induló jampec egyre inkább a hatalmas alibijét, manapság inkább szánalmas fuldoklását mutatta be a válogatott csapatkapitányi karszalag szorítása, két új plázájának felépítése és Palvin Barbarával állítólagos viszonya között!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Szép volt a visszajövetel Kovács István labdarúgó, férfi munka volt!

2018. augusztus 27.

Ez mindennél sokkal jobb érzés! Amikor a különben meglehetősen savasan károgó kritikus arra kényszerül, különben boldogan, hogy a szájából nagy durván vegyen vissza! Most ezt lesz! Bár egyre sűrűbben kellene ilyen pillanatokat megélni, a támadó fülét-farkát behúzni, szerényen ünnepelni egy srácot! De nem is, inkább nem ünnepelni, mert abból már baj született! Büszkén bemondani, hogy totál más lett az egész, ragyogóan megváltozott, csak így tovább!

A MOL-Vidi-ből Kovács István, a nem ökölvívó, - kemény lehet ilyen névazonossággal élni- visszatért oda, ahol évekkel korábban letérdelt a rajtgéphez! Annak idején nagyot örült Székesfehérvár, találtak, egy fiatal kishapsit, benne látták a jövő fényesítőjét, minden búslakodás megtörőjét! A válogatott is kínálta magát, gyorsan megmutatta ott is magát, minden hatalmas jónak tűnt, aztán…

Teljes cikk

Csank mester és a tar olasz tökös csávó

2018. augusztus 26.

Szilágyi László

Futballkapitányunk átmenetileg lemond a csékáról, mert csapat nélküli játékosra nem számít a válogatottnál. Dzsudzsák pedig hónapok óta parkolópályán van. Tiszta sor. Még Csank Jánosnak is tetszik.

„Bírom a csávót, tetszik a stílusa” – ezt a bajszos magyar edzők legnagyobbika, Csank János mondta nekem a kerethirdetés előtt a szövetségi kapitányról. Azóta Marco Rossi megnevezte a finnek és a görögök ellen készülő névsort. Kiderült, a tar olasz nem viccelt, tényleg kihagyta Dzsudzsákot, az eddigi érdemeit elismeri, de saját magát köpte volna szembe, ha szembe megy a saját elveinek.

Teljes cikk

Norbi nem lett az új Cavani

2018. augusztus 24.

Szilágyi László

Pedig azt mondta Zamparini elnök 2016-ban, amikor bemutatta a Palermo új fogását, hogy íme, itt van, itt lesz az új Cavani. Hát, nem úgy alakult a dolog.

Hajdúböszörményen nőtt fel, népes roma család tagjaként az utóbbi öt év legnagyobb magyar csatárígérete. Balogh Norbert Debrecenben lett első osztályú futballista, hatalmas magasságával és vékony, laza bokájával hülyét csinál a bohócliga védőiből. Gyors volt és technikás, fejelni érdekes módon nem tudott, de cselezni és lőni igen.

Teljes cikk

Taposómalmok

2018. augusztus 24.

Szilágyi László

Huszti taposott, kiállt. Bakaszetasz taposott, kiállt. Ha fordított sorrendben taposnak, akkor is villan a piros? Hát, ebben nem vagyok biztos.

Nem Rocchin múlott, mondja a Vidi edzője, Nikolics. Imádom ezt a kopasz fazont, tényleg annyira áthatja a pozitív energia az összes megnyilvánulását, hogy nem lehet nem szeretni. Ez esetben a mester tévedett: Rocchin is múlott, hogy a Vidi 2-1-re kikapott otthon (mármint a Groupama Arénában) az AEK Athéntól a BL-selejtező első felvonásán.

Teljes cikk