Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Brávó válogatott, csak így tovább!

2017. március 01.

Ezt jó volt látni! Ahogyan a junior vb-re készülő magyar junior válogatott nekiugrott az amúgy kőkemény Csurgó csapatának, hát az szép volt. Már írtam arról, hogy az MKSZ a fiatalok megerősítése miatt kötelezte az NB1-es női és férfi csapatokat játszanak az utánpótlás együttesekkel. A kezdeményezés bravúros, bár nem minden klub lelkesedett az együttműködésért. Ez is lehet egy kapirgálás alapja, de most nem ez a téma.

Hanem az, ahogyan Gyurka János szövetségi kapitány összerakta a kicsiket. A keddi napon, február utolsó  24 órájában csomó ismeretlen kiscsákót dobott a parkettára. Az ellenfél a magyar bajnokságban kimondottan erős kerettel rendelkező Csurgó volt. Amúgy az is megér egy megállót, hogy egy ilyen jó kis csapatnál mit a vért kereshet egy portugál! A számszerű eurómutatót  sejtem, de az okokat, ami miatt ő kellett a Somogyiaknak, szívesen meghallgatnám. Sokat amúgy nem tett hozzá a luzitán, inkább a kispadon fércelgetett, meg húzta a labdás hálót.

Teljes cikk

Legalább dől a lé!

2017. február 28.

Egy ideje megkötés nélkül pattog az angol labdarúgás a tévében és döbbenten tapasztalható, hogy a spílereknek semmi másról sem szól a hétköznapjuk, mint hogyan lehet Albionban a legtöbb pénzt összerugdalni. Hiába hablatyolnak, hogy micsoda egy galaktika a PL, azért tisztán látható a semmi! De legalább drága pénzért.

Jó, valami azért pazarul fejlődik: töretlen a tévés jogdíjak ívelése, plusz a belépők drágulása. Emellett viszont a játék ugyanaz az unalmas blöffölés, ami miatt sem a válogatottal, klubjaikkal meg végképp nem jutnak sehová. Legrosszabb esetben már a buszból is kiesnek!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Van élet Ecclestone után

2017. február 28.

Legbátrabban azok gondolhattak Ecclesotne süllyedésére, akik valami brutál erős hallucinogén cuccal ütik magukat és emiatt náluk még Hitler is győztesen jött ki a sztálingrádi csatából. Mondjuk velük foglalkozzon inkább a rajtuk függő Zacher Gábor.

De komolyan, ki hihette azt, hogy lesz élet a hatalmas Bernie után? Aki olyan vaskézzel kormányozta az autós mutatványt, mint a Thatcher asszony annak idején Angliát.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Jó hír, hogy a BME 6-0-ra nyert a Tihany ellen!

2017. február 28.

A BME FC klubvezetői igazán keményen odatették magukat egy NB2-es futsal mérkőzés kapcsán. Betyárul áll a csapat a ligában, vezetik a csoportot, nagy az esély, hogy a rájátszásban is ott legyenek. Vendégségeb jöttek a tihanyiak, akiknek meg már egy szotyi kis pontocska is nagyon jót tett volna. Szóval az alap megvolt az ünnepélyességhez. Az új sportcsarnokban amúgy is elég király a hangulat, alap, hogy harsányan buzdítsák a labdamágusokat.

A jövőt is ünnepelték az Egyetemisták. Mivel nagyon határozott és céltudatos a klub vezetése, sikerült egy világcéget az egyesülethez igazítani. Jó ez kicsit fellengzős, szóval beállt a támogatók közé a BT. Ami nem a betéti társaság rövidítése, hanem a British Telecom. Szépen ki kellett keresni a cég fontos emberét, akiről kiderült Műszaki Egyetemen tanult. Na, jött a nagy boldog összeérés, kellő alap ehhez az aktuális bajnoki. A meccs kezdetére a mezszponzor is felragadt a mellkasra, boldog kézrázás a fotósoknak, a szebb jövőbe vetett hit mosolygása a hivatalos emberek részéről.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ebben legalább jók!

2017. február 28.

Legszebb öröm a káröröm, nőljön köröm a bőrödön! Nyilván ez a régi, de annál tréfásabb mondóka nem így szalad hivatalosan immáron több évtizede, de a lényeg könnyen kiolvasható. Mindig nagy békesség és a feljebb írt okosság jut az eszembe, amikor a nálunknál jobban üzleti, mint sem gőzerővel birodalmilag támogatott labdarúgó életből villan fel egy pár balfék klub.

A német ligában az FC Schalke csak azért nem közröhej tárgya, mert a helyi bányászokkal cseppet sem vicces dolog tréfálkozni. Ha csak azt vesszük, hogy Gelsenkirchenben, a stadionban, ahol ugye a 100 milliós gyep rekonstrukció nem azt jelenti a mountain válogatott edzőpályáját alakították, tehát ha csak az vesszük, hogy minden két hétben fullos a kíséret a Bundesliga meccsekre, már az elég rémisztő. Plusz a karosszék Schalkésok, meg a világ összes ide húzó fanja. Szóval csak a gigantikus méretű tömeg bosszúja tart vissza sok vitriolost, hogy megfröcsköljék ezt a klubot. Innen azért könnyebb okoskodni.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Akiknek amúgy csak a Pick felirat volt magyar a mezén!

2017. február 27.

Az egészet úgy írom, hogy 12 évet Szegeden éltem. Akkor szerettem a kézilabdába. A munkám révén az átlagosnál közelebb kerültem a kor letűnőben lévő, meg aktuális szegedi sztárjaihoz. De nem azért mert mentős voltam! Annak idején az Újszegedi Sportcsarnokban őrjöngve kívántam az összes veszprémi játékos vérét a padlóra. Meg mindenkiét, aki dédelgetett kedvencein ellen gólt merészeltek dobni!

Most azért egy kicsit másabb a helyzet. A Pick Szegedben hétről-hétre új játékosok arcát kell megjegyezni, akik egyszerű zsoldosként teszik a dolgukat. Egyre másra ömlenek a nagyobbnál nagyobbnak kikiáltott játékosok, akik aztán annyira tutista segítségére lesznek a Szegednek, hogy már most elkérhetik a BL trófeát.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ki hisz ezután a Leicester vezetőinek?

2017. február 25.

Napok óta próbálom felmenteni a Leicester vezetőségét az anyázás alól. Az angol bajnok elöljárói azonnal, ok, kis kivárással, de végül betojtak. Nem mondom, hogy alaptalan a parázásuk, de pont azt az ember tették lapátra, aki afféle Megváltóként vitte véghez szándékát a sok nagyképűre puffadt mágnás együttes előtt!

A kirúgott hős, Claudio Ranieri fura ember. Nagy dolgokat művelhetne, de a Leicester kivételével bukott emberként emlékeznek rá. Ki a rosseb, avagy a belterjes angol dialektussal, ki a materfakker sejtette, hogy ez az igazából kis senkikből álló kis csíra banda a tavalyi szezonban lenyomja a font milliókból összetákolt pénznyelő automatákat? Azért is volt gigamega durranás a Leicester diadala, mert tavaly Mourinho azt harácsolt klubjához, akit akart. Erőből, de inkább a benzinkutasok mázsás aranyrúdjai segítségével zabrálhatott Guardiola. Wenger meg a szokásos, parancsnokai által engedélyezett nulla befektetéssel operált. A többi angol kis halcsapat okosban lopkodott a francia ligából, a brit klubok között ide-oda kóválygó emberekből halászgatott!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ocskay Gábor a Fehérvár AV 19 jégkorongcsapatának sportigazgatója visszavonul!

2017. február 24.

Életemben nem gondoltam volna, hogy eljön ez a pillanat. Ők ketten, de csak ők ketten éltek olyan szimbiózisban, ami maga a világ csudája volt. A csapat meg a mindenható vezetője! Elképzelni nem tudom, mit varázsolt minden évben. De minden évben. Az összes szezon úgy kezdődött, hogy csapat fele lelépett!

A főszereplő fogalmam sincs hogyan és honnét, de mindig előteremtett annyit, vagy hát ki tudja mennyit, hogy a nagymenő kanadai, svéd hokisok befészkelődtek Fehérvárra! Ha csak külsősként szemléljük, akkor is irdatlan volt ez a harc! Egyedüliként hátán vitte a csapatot az amúgy dögdrága EBEL erőfelmérőbe. Persze a puffadt fejű nyugatiak közé bekerülni sem volt gyenge meló. Az sikerült, de brutálisan kellett teperni érte. Egyetlen álma volt a vezetőnek, hogy ennek a bankos ligának az elődöntőjébe kavarodjanak. Nem sikerült, de búcsú szavaival még rátett egy lapátra. Már nem vele, de ha a fene fenét eszik, akkor is kivárja, hogy egyszer odaérjenek!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Huh, hát ezt jól meg kell gondolni!

2017. február 24.

Mindenki azt hitte sima botlás volt csak! Az a párizsi Bl-es 4-0-s kampózás nem jött jól senkinek. Jah, persze egy embert kivéve! A fiatal edző, a most PSG-t vadászatba űző Akela, Unay Emeri szépen szétbabrálta a precíz kis fickókat. Akik már korábban is botladoztak, de az összes hungaro meg nem hungaro katalán akkor még csak legyintett. Ne hülyüljetek, ontották a szöveget! Majd úgy viselkedtek, mint az amcsi krimikben a bambuló népeket elhajkurászó zsernyák, mondván: oszoljanak emberek, nincs itt semmi látnivaló! Hogy a csudába ne lenne itt, tiszt úr! Éppen végnapjait éli a Barcelona!

Az igazán konok Barcás vadak erre betolták, hogy az össz

Teljes cikk

Miért gőzölnek be a mieink?

2017. február 24.

Szilágyi László

Tényleg, miért? Semmi értelme, egy forduló alatt kiszórtak három futballistát a sípmesterek, szerintem egyébként tök jogosan. Most őszintén, te mit csinálnál, ha a szemed előtt letalpalnak valakit?! Hát, ugye kiállítod. Ilyen egyszerű ez?

Ha besétálnék bármelyik honi pszichológia-tanszékre, szerintem Phd nélkül is bárki felböfögi nekem a közhelyszótárat. Azaz a nagy stressz, a bizonyítási kényszer gigafeszültségbe tereli a labdarúgó idegrendszerét, aki nem bír parancsolni az agynak, és rúg, könyököl, talpal, ordibál, vitatkozik. Na, szóval, így, ilyen egyszerű. És tényleg, a hétvégén megint bebizonyosodott, hogy a nagy a stressz és tombol a bizonyítási vágy. Hát, tombolt…

Teljes cikk