Bukással indult Herczeg sokadik császársága

2017. július 18.

Szilágyi László

Néhány hetes nyári álma után kifújták magukat a fiúk, elkezdődött a honi pontvadászat. Pintér megint odapörkölt egyet a Fradi orra alá, Bódog megfricskázta a Vasast. Szegény Bandi bá’ Lokija nem kapta el a rajtot.

Vannak őszinte, tiszteletreméltó figurák a magyar labdarúgásba. Ilyen például Herczeg András, a DVSC örökös beugrója, máskülönben az utóbbi másfél évtized egyik legeredményesebb magyar edzője, aki néhány hónapja megmentette a Lokit a kieséstől, aztán addig-addig udvarolgattak neki a cívisvárosban, amíg rá nem bólintott a tartós kinevezésre.

Teljes cikk

Negyvenmillió dolláros bébi

2017. július 15.

Szilágyi László

Megköttetett a nyár legfurcsább igazolása, megbomlik a Bonucci-Barzagli-Chiellini fekete-fehér védőtrió. Leonardo Bonucci a Milanba igazolt, korszakhatárhoz érkezett az olasz klubfoci.

A legutóbbi hat bajnoki címet a Juventus nyerte a Serie A-ban, a sikerek főszereplője Buffon kapus mellett természetesen a védőtrió, az olasz válogatott alapegysége, a catenaccio felkent papjai, Leonardo Bonucci, Andrea Barzagli és Giorgio Chiellini.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Fájdalmas volt ez a vereség.

2017. július 15.

Tavaly inkább idegesítő, most azonban fájó ez az eredmény. Csütörtök este csúnyául betörték Magyarország legnépszerűbb, legnagyobb szurkolótáborral rendelkező, gazdaságilag legstabilabb csapatának a kirakatát! Depis Hamlet király ivadékai nem Angliából hazacipelt, fáradt, jövőkép nélküli vitézek, nem a hírnevükből a mai napig is busás fizetéssel élő, kiöregedő arcok, Egyszerű dolgos hétköznapi emberek, akik a sport adta lehetőséggel minél több dicsőséget szeretnének szerezni klubjuknak, szurkolóiknak, maguknak meg minél több győzelmi prémiumot!

Teljesen átlagos sportolók, akik nem táncoltatják meg az orrukon a labdát 30 percen át, nem villantanak 10 bicajos cselt 5 méteren, és nem rugaszkodnak 120 centit! Sima dánok! A mondjuk kellően meghökkentő, hogy az egyik játékos Oliver Hardy, a Stan és Pan filmek Pan-jának arcát varratta a karjára!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

A Honvédról, kicsit mélyebben, így már, hát, nem is annyira fényes

2017. július 13.

Nem volt ez olyan rossz! Bár kettő nulla után a Hapoel Beer-Seva játékosai is arra éreztek, hogy ebből még többet is ki lehet hozni! Szó se róla, a himbilimbi 2. gól után komoly, zavarodott csirke csapat módjára védekezett a Kispest! Nagy szerencséjük, hogy a háziak bénák voltak és nem vertek még kettőt, mert akkor tényleg kicsöngettek volna Kispesten!

Annyira gyermeteg védekezési hibát adtak elő a magyarok, ha csak a gólokat nézzük! Az elsőnél három hazai játékos ugrott fel, a két magyar csak alibiből, támasztékként motoszkáltak a hazaiak hóna alatt! Ugyanakkor Gróf kapus is ellenkezőleg mozgott, persze, hogy nem jutott ideje átúszni a hosszú oldalra! Szinte senki nem vette komolyan a fejelést lehetőségét, még azt sem erőltették, hogy cseppet kibillentsék, esetleg ne engedjék felugrani a támadókat! Mint egy kamikaze, úgy csapódott három Hapoel harcos! Egy tutira eltalálta volna, ha a másik kettő nem!  Erőszakosak voltak, jól látták a labda ívét, a magyarok meg görnyedten fohászkodtak, ne jusson a fejük közelébe a laszti!

A második gól előtt a Hapoel-szélső olyan finomam cicázott a magyar bekkel, hogy már fájt! Balra húzta, visszavette, még egyet húzott rajta és még egyet! Kispályás meccseken a támadót a bohóccá formált védő ilyenkor rúgja át a szomszéd kertjébe! Szegény hátvéd, nem győzött loholni a támadó lába után, ilyen móka után persze, hogy simán kanyarodhatott az amúgy hitvány ívelés! Középen meg egy szerencsétlen elzárás, de előtte a végzetes bambulás, majd Einbinder magányosan csúsztatott a hosszúba. Utána jött a kerge védekezés, amiből a hazaiak sokkal többet kihozhattak volna. De karcsú volt a munkájuk szerda este. Kicsit nehezen fogható, ez a csapat miként lett izraeli bajnok? Romos támadások, rossz, hisztis középpálya, eredmény nélkül!

Annyira nem csillogott a Honvéd sem, bár a harcosság legalább erény volt. Meg a meg nem alkuvás! Masszívan dolgoztak, nem paráztak, bátrak voltak! Az a Lanzafame-gól aranyat érhet, ha Budapesten megragadják a kezdeményezést, okosak lesznek nem csak elöl, hanem hátul is!

Magyarországnak már annyi is elég, hogy idegenben nem lett szétgyalulva a csapat! 

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Jó ez a Kispest na! Szép volt fiúk!

2017. július 13.

Nekem ez a Honvéd a tavaszi bajnoki hajrában, sőt kicsit már előtte is nagyon tetszett! Igazi férfiakként dogozták fel, hogy nem ők a liga favoritjai. Dacosan mentek szembe minden várakozással a csúcsra kiemelt esélyessel is! Az olasz edzőbának, Rossinak a bajnoki arany kovácsolása mellett még arra is futotta, hogy privát belharcba csúszott a legnagyobb rántott csirke szárnyas, Hemingway rokonságot villantózó klubigazgatóval, aki egyben a Liga önkéntes megmondó embere!

Marco Rossinak annyira otthonos volt a magyar közeg, hogy bajnoki érmes örömében elfutott Szlovákiába, életét normális mederbe terelni!  Közben jött a bajnokoknak dukáló BL kiselejtező. Nincs sikeredző, aki a világ megszokásával ellentétben, ahelyett, hogy maradt volna, gyorsan kilépett a magyar csapattól. Tette mindezt Uncle George csendes asszisztálásával. A góré annyira ernyedt volt a magyar bajnoki aranytól, hogy semmi energiát tolt Rossi sejtelmes üzenetének csahos megválaszolására!

Teljes cikk

Davide, a csillag

2017. július 13.

Szilágyi László

Még mielőtt bárki rosszra gondol, Davide Lanzafaméra gondoltam. Nagyon kellett ez a tetovált talján az izraeliek ellen. Főleg a feje, meg a gólja. Sokat érhet a Honvédnak az ügyes bólintás a BL-selejtezőben.

Hemzseg a magyar futball az abszurd igazolásoktól. Az aktuális kedvencem Vit Benes, akinek egy veséje van, így a hatályos honi szabályok szerint nem kaphat versenyengedélyt, magyarán a Vasas szerződtette, de elfelejtette mélyinterjúvolni az állapotáról. Ez nálam mindent visz, legalábbis a mostani igazolási időszakban.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Uram! Kérem vegye már észre a rengeteg tehetséget Debrecenben!

2017. július 12.

Egy héttel ezelőtt megjelent a DVSC főparancsnok, Szima Gáborral egy interjú Hajdú megye online felületén! Még mindig ennek a hatása alatt állok! A tulajdonos, kicsit önmaga depijébe esve, búsan sóhajtozva ecsetelte, mi vezetett ahhoz a frászkarikás helyzethez, ami ennek a szezonnak a végén majdnem kivitte a Lokit az embéegyből! Súlyos gondolatok, az egykor sikeres sportvezető és még sikeresebb gazdasági vállalkozó szájából.

Szima Gábor pont egy rossz korszak idején lépett a kormányhoz, beleállt a ragacsba és kivitte a klubot a napfényes Hortobágyra szárítkozni! Azzal a módszerrel, amiről most azt nem tudni, hogy kínjában vagy okos meggondolásból tette, de előhúzott a kicsik közül egy csomó tehetséget!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ez csak a július elejének termése. A bolt augusztus 31-ig nyitva tart!

2017. július 10.

Most, hogy a nyaranta szokásos Messi és Ronaldó féle műtermi hangulat elemekkel, néha felvillanó adócsalással súlyosbított, mesterséges színezékekkel életben tartott, átigazolási uborkaszezont elüldöző színjáték lezárult, és ezredszerre is kiderült, hogy sem a Real, sem pedig a Barcelona sztárja marad ahol volt, nos, hát még mindig akad zúzós jövés-menés a nagyok között!

Wayney Rooney esete a maga nemében megrázó volt, de inkább azok emelték magasabbra a fejüket, akik nem is hallottak eddig Manchester United lejárt szavatosságú Shrek-jének vívódásáról. A válogatottból is lassan kiszoruló csatár már csak PR szempontból, esetleg klubhűség miatt volt csak szereplője a nagy kiutáló Mourinho tréner munkájában!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Jövőre tali a Zsír on the Fest-en!

2017. július 10.

Szűk tíz esztendővel ezelőtt egy tehetséges és végtelenül elszánt fiatal fickó, Józsa Tamás kitalálta, hogy közösségben sokkal nagyobb hepaj focizni, mint a hét egyik estéjén a zártkörű dühöngés! Az alap az volt, hogy egy tornateremben összehoznak pár amatőr formációt, bennük a labdarúgást élve-halva szerető emberrel, akik majd egész nap izmoznak, közben betolnak egy pár zsíros kenyeret, estére, a nap zárásaként elhívnak valamilyen csendes menőt mutatós bulikát tartani! Olyan jól összejött a labdás-zsírosdeszkás-kikapcsolódó parti, hogy az első helyszín gazdái gyorsan megemelték a terem bérleti díját, ezzel egyenes utat mutatva a szabadtéri folyamatnak!

Alattyán - mert, hogy idevalósi az eltökélt srác-, 18 kilométerre fekszik Jászberénytől. Kétezren lakják, korábban jobban ment itt minden, manapság igaz túlélőhely. A helyi focicsapat régebben komoly tényező volt a megyében, mára már Józsa Tamás kétnapos fesztiválja jelenti az életet! Ez a torna, megőrizve eredeti hangulatát, még most is Zsíros Kenyér Kupa néven dübörög, persze kicsit az internacionalitást belefűzve Zsír ont he Fest-re keresztelődött!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ezt még gyakorolni kell fiatal srácok!

2017. július 10.

Ez a Vasas-Beitar meccs tisztára olyan volt, mint ha a jeruzsálemi összejövetel után nem hagyták volna abba a focit! Csak kicsit elmentek szörpikézni, gyúrattak egyet, elolvasták a fészen a miújságot, aztán gyia, jöhet a második csapatás! Még a mezük is ugyanolyan csatakos volt, ahogyan szűk egy hete levették!

Már a kinti meccsen is feltűnt, főként a 90 perc vége felé, hogy a magyar védők impozánsan kísérgették a cselező, sőt, inkább csak bukdácsoló játékosokat. A langyos, de kétségbeesett rohamaik improvizálásnak, még kívülről is nevetségesnek tűnő, összefércelt munkának látszott! Aztán még ebből is sújtottak egy halálos hármast! Sorozatban! Amikor elméletileg már kipurcantak, a Vasas megszórta őket príma gólokkal, szabatos akciókkal! Erre tessék!

Teljes cikk