Öregfiúk, egyesüljetek!

2017. május 23.

Szilágyi László

Minden leketyegett zsenit tárt karokkal vár az Öreg Hölgy, előnyben a kiégett katalánok. A legújabb jelölt: Andres Iniesta. Szerintem nem gyengülnek vele…

Valamikor a kétezertízes évek elején röhögtem egy orbitálisat Adriano Galliani kijelentésén. A derék, tar talján elkezdett alkudozni a Barcelonával  Ronaldinho leigazolásáról, majd az amúgy is szerény összeg (lehetett vagy 5 millió euró…) után Galliani kerek perec kijelentette, hogy oké, akkor jöjjön Ronnie 0-ért, azaz ingyen, ami ahhoz képest, hogy nem is olyan rég még aranylabdát nyert a brazil, elég pofátlan licit volt. De valahol bejött, mert már nem tudom, mennyiért, végül is Dinho – már túl a harmincon kikötött Milánóban.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Újabb magyar világsiker!

2017. május 23.

Kellemetlen, kátyúkkal teli utat járt be világhódító útja előtt a híres magyar találmány, a teqball! Két leleményes magyar fickó gondolt egyet, megreformálta a pingpongasztalt, lekanyarított a végét, csíkokat rajzoltak rá, utána megformázták a szabályokat, aztán usgyi a piacra! Akkor kezdődött a zötyögés, amikor tonnás akadályokat dobáltak a príma szerkezet elé, naná, hogy Magyarországon! Idehaza a magas hivatalokban, unott, jéghideg arccal nem vették tudomást erről a remek játékról, Nem akarták észrevenni, mit lehet kihozni ebből!

A megszállott tulajok már majdnem elengedték a témát, amikor egy dúsgazdag mecénás látta az eszközt, látta az értelmet, a lehetőséget! Más senki!Közösen, egymástól megerősödve elindultak a világba, a promóciónak kimondottan szupersztárokat húztak maguk mellé, egyre látványosabbá vált az munkájuk. Kínába belépve a biznisz is fellendült!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Az egész olyan fel- és elfogadhatatlan!

2017. május 22.

Korábban volt a mentség, hogy rossz a pálya, 50 éves a stadion, nem jött meg fizu, stb… Most viszont Uraim: minden háttér adott! Senkinek egy rossz szava nem lehet, minden a legnagyobb rendben, csak a focira kell végre koncentrálni, és ennyit kapunk vissza? HAHÓ! Meg kéne becsülni magatokat Srácok!

Még most is sokkos állapotban, lidércek kergetése közepette emlékezem az MTK-DVTK bajnoki kimérésre! A helyszíni megtekintés sokkal rosszabb, mint a tévés prezentáció! A távirányító megadja a kegyelmet az összecsapásnak, hogy nem láthat mást a néző, mint amit a rendező meg a főpásztázó operatőrök odavillantanak a mogyoró-sör- kombóban emésztőző zsúrfotel tévénézők elé. A bekeretezett tévé nem adja meg a lehetőségét a személyes megfigyelésnek! Azt dobja a retinára, ami a legmozgalmasabb! Nyugtatóan elhagyja a más megfigyelésének lehetőségét! Például egy-két játékos mozgását követni akkor, amikor a fickó nincs a labda, ergó kamera közelében! Döbbenetes kijózanodás a métát felvezető újság cikkek hisztériája után!

Az a kommandós keménységű néző, aki dacol a bejutás szigorával, azt várná, hogy a kiesés elől belét húzva menekülő két csapat a talajvízig kitúrja a gyepszőnyeg simaságát, bősz akaratából fakadó elszántságából. Ki ha ők nem? Akiknek életadó infúzió lehet a győzelemért járó három pont! Akik győzelmükkel, befoghatnák a jogos elégedetlenséget rikácsoló, amúgy belépőre rohadt sok pénzt kifizető népek hangját! Ha ezek a hétköznapi emberek látnák a divatosan szétvarrott testű szépfiúk mozgásán a helyzettel járó lelkesedést, amint komolyan belehalnak a csatába, mert kifutják, cafatokra harcolják a testüket, már ettől jobb lenne a magyar foci megítélése!

Hogy ne csak nyugalom a megzavarására alkalmas, környezet szennyező vaker legyen a nagy taktikára hivatkozó blöff bedobása a kussolás érdekében! Ezen a kiesési vészhelyzeten nem látszott más, csak a jól fizetett illuzionisták 90 perces kóválygása! A kellően megzavarodott játékvezető testület brutális nyomás alá helyezése, vélelmezett, alaptalan, hitvány sérelmek ordítozásával, havi egy másfél, esetleg több millió forintért! A fiatalemberek az alibi orgiáját adták elő két felvonásban, mindenféle megerőltetés nélkül! Egyik másik sportler úgy hozta le a melóját, hogy egy izzadság volt nem vált láthatóvá a mezén! A mellkason is csak azért, mert leitták magukat! Így látták a nagymenőktől!

 

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Egyedül a hajtás NEM hiányzott...

2017. május 22.

Az összes foci iránt érzékeny gyerekemet elcibáltam egy magyar bajnokira! Hű, biztos bősz csapatás lesz, hiszen mind a két együttes a kiesés elől húzza a belét! MTK-Diósgyőr életre-halálra az élvonalban maradásért! Ha ők nem rúgják szét a stadion gyepszőnyegét, akkor ki!

Ez a nemek mérkőzése volt! NEM a hím neműek, hanem a tagadásé! Először is Szabó Zsolt játékvezető NEM szerette volna, ha folyamatos a játék! Olyan piszlicsáré, kamu szabálytalanságokat adott meg a magukat vonyítva földre hajigáló játékosoknak, hogy ez hihetetlen. Mindenkinél okosabb volt, közben botrányosan sípolt! Az egyik asszisztense nyilván NEM vett részt semmiféle látásvizsgálaton, borzasztó ítéleteket mutogatott, sőt gyakran megvárta, míg Szabó apuka dönt, aztán ő is elkezdte lobogtatni a jelzőzászlaját!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Köszi ritmikus gimnasztika Eb! Ez Budapest bűvölete!

2017. május 20.

Eddig úgy tartottam, hogy a ritmikus sport gimnasztikás lányok tök lazák, csinosak, elképesztően hajlékonyak, de nagyon vékonyak és kicsik. Korban, magasságban. Szóval afféle külön kategória. Azzal lehet őket felhúzni, hogy fánkot esznek előttük rántott csülökkel!

18 év után eljött Európa élvonala, - ami egyben a világ élvonala- Budapestre. Káprázatos, amit a szervezők kihúztak a mezőny elé! A Papp László Aréna a legjobb hely, amivel vendégelni lehet az RG-s világot! Amit a megnyitó nyújtott a nézőknek, a sportolóknak zseniális, lenyűgöző, világszínvonalú előadás volt! Magas minőségű, bámulatos tartalmú, rövid és hatékony ceremónia! Pont annyira kellően hivatalos, ami még nem hoz kínos feszengést, viszont az audio-vizuális élmény magával ragadó!

Teljes cikk

Jellemfejlődés és egyéb történetek Délen

2017. május 18.

Szilágyi László

Balogh meg se mukkan, Sallai annál inkább. Ő megtanult focinyelven olaszul és gondol valamit erről a sportágról. A calcio-ról. Ritka az ilyen.

Van egy (inkább több...) évtizedes tévhit, amelyet itthon mantráznak a futballal foglalkozó szakemberek. Nevezetesen, az olasz bajnokság nem a fiataloknak való. Namármost, amellett, hogy ez bődületesen nagy kamu, érdemes tisztába tenni a dolgokat. Az olasz foci tárt karokkal várja a taktikailag érett, alázatos, az ösztönből és ésszel is játszóképes ifjú labdarúgókat. Más kérdés, hogy ilyen fiatal magyar kevés van - egyelőre.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Menjünk már a lendülő láb felé!

2017. május 17.

Annyira furcsa, hogy egy ilyen gyermeteg hiba bármilyen csapat vesztét okozhatja. Egyszerűen csak figyelni kellene! Keményen odalépni, de legalább annyira megbillenteni a komát egy testlökéssel, esetleg szépen rámereszteni a stoplis cipő talpát a lendítő lábra, hogy még a kapura rúgás gondolata is leporladjon az ipse fejéből! Ez egy elég komoly mondat volt, emiatt egy kis pihenőt tartanék! Megviselt! Pláne, hogy ez az agyonsztárolt gall-csapat, semmivel sem volt jobb, mint ifjaink!

Újra itt! A horvátországi korosztályos Eb-n szereplő magyar válogatott egy ilyen gyatraság miatt került ki a világ élvonalából! A franciák elleni vb részvételről sorsdöntő mérkőzés szotyi gólocskája is így esett! A magyar védők látványosan toporogtak a kapura forduló fickóval szemben. Egyiknek sem jutott eszébe a gallt legalább egy picit megpiszkálni a gondolkodásban! Ráadásul jól kitakarták a kapus elől a kilátást. Négyen totyorogtak ott, afféle szerény kispolgári paravánként porosodva.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Szétszedik Őket, vagy együtt maradnak?

2017. május 17.

Már hosszabb ideje figyelem a Budapest Honvéd MBI-es gyakorlatát! Egyszer a Fradi pályán láttam őket játszani! Kérem szépen ez a csapat nagyon tökös emberek összejövetele. Pláne, hogy alig akad benne virsli jövőképpel rendelkező, fáradt zsoldos ló.

Innovatív, karos csókák pörgetik magukat hétről-hétre, és ha a tabellára nézek, eléggé eredményesen teszik ezt! Pedig a Boy George néven hasító sült csirke árus, cukros fánk király, pénzes jenkivel, a magyar foci főmegmondó emberével nem könnyű az élet! Ez a labdarúgáshoz elmélet szinte értő ember egy időben lédig mennyiségben hordta az idegenlégiósokat, a rossz nyelvek szerint a Keleti pályaudvar Idegenrendészeti Hivatalából. Neki a sok hátrányuk mellet annyi hasznuk volt, hogy nem magyar emberként, igen előkelő referenciával, de rém idegesítő valósággal mozogtak! Ez a srácoknál úgy jött ki, hogy lövő cselt imitálva átestek a labdán! Uncle George erre úgy reagált, hogy az egész kontingenst lecserélte egy újabb, hasonló kvalitású brigádra!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Stadionba mindenki!

2017. május 16.

A frász töri az irigységtől a magyar embereket, amikor tömött lelátós angol meg német, meg francia labdarúgó mérkőzéséket sasol. Külföldön azért építenek új kérót, mert kinőtték. Kicsi, még jobban akarnak a szurkolók kedvében járni, meg tök jó befektetés, szépen megtérül az invesztálás!

A hétvége labdarúgó mutatványa az volt, hogy a Tottenham megcsípte a Manchester Unitedet, ami helyből komoly mutatvány, de ennél is keményebb a White Harte Lane lebontása! Úgy, hogy közvetlenül mellette már félig kész az új stadion! Ömlenek a népek a meccsekre, az sem érdekli őket, hogy lassan egy napi fizetésük rámegy a belépő árára. Elmennek gyerekkel a karjukon, új csajjal az oldalukon, haverral közösen ordibálva, apával az emlékeket meghálálva.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Neki bejött Amerika!

2017. május 15.

Kicsit féltettem. Amerika más, mint az eddigi környezete. Ott, ha nem vagy jó, lapátra tesznek. Ha jó vagy, bármit kérhetsz, könnyű az életed. Csak azt tedd, amitől az egekbe emelnek. Európában más. Itt akkor sem lehetsz jó, ha tökéletes vagy. Nemanja Nikolics, bár már magyar illő lenne Nikolics Nemanjának hívni, lelépett Amcsiba. Egy tök jó helyről kavarodott az új világba!

Varsóban nagyobb király volt, mint Zámbó Jimmy Magyarországon! A polákok közé meglepetésre igazolt, ennél talán jobbat gondoltak neki! Óvatosban belépett a lengyel ligába. Első nekifutásra erősen kezdett, 28 gólt lőtt. Pedig az indulásnál az összes, hasonló sorsú nagymenő arra panaszkodott, meg kellett szokni a légkört, más a nyelvezet, más a csapat taktikája, meg ehhez hasonló blabla. Erre a srác úgy bevarrta magát az Ekstraklasa nagyjai közé, külön figyeltek rá!

Teljes cikk