Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Így legyen ötösöm a lottón!

2017. augusztus 17.

Bárcsak így valósulna meg minden elképzelésem! Ha így mennek a dolgaim, ahogyan beletalálok az élet rejtelmeibe, akkor hamarosan olyan milliárdos leszek! Még Neymart is leszorítom a kicsi hitvány vagyonával! Amúgy meg pont ő az, aki miatt az arcom egyre növekedőben! Azt károgtam, hogy a brazil bohócfejű belép a nagy zsé udvarába, azonnal kibújik belőle a laza csávó! Még egy percet sem játszott a PSG-ben, de már megvillantotta magát a cimbikkel Saint-Tropezben. Ha jól látszik a felvételen, egy róla szóló partin vagy a legdrágább pezsgőt vagy a legdrágább whiskey-t rendelte ki. Ráértében elkezdett bulikázni, nyilván megelőlegezve a fizu 10.-i becsapódását. Meg különben is volt még otthon egy kis konyhapénz a Barcás időszakból!

Hát szóval nagyon szépen bejött, amit károgtam Neymar Párizsba igazolásával! A léha élet legyőzte ezt a tehetségnek kikiáltott, de tudásából még csak morzsákat osztogató játékost! Egykori klubjánál, a Barcelonánál, egykori edzője, Lius Enrique nagy valószínűséggel szilánkosra rúgta volna a fenekét, ha megjelenik róla, meg a haverokról egy ilyen, az életet tele szájjal élete habzsoló mozgókép!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Irigy vagyok

2017. augusztus 17.

Minden nyáron és télen szénné égek az irigységtől, amikor az egykori Jugoszlávia utód államaiból kipattannak fiatal játékosok. Elárasztják a hatalmas pénzel felpimpelt bajnokságokat, tömegesen vágnak bele a nagy kalandba! Nem falusi klubokhoz igazolnak irdatlan szép pénzért Tito marsall egykori játszóteréről, hanem a hatalmasok közé!

Még a legkisebb tagköztársaságból is bepottyan valami nagymenő egyesülethez egy névtelen kisgyerek. Valami mocoroghat benne, mert a sztár klubok csak úgy vakra nem adnak euró milliókat egy cserfes legényért! Jó alaposan körbe szimatolják, sunyiban puhatolóznak, nyilván a legjobb az lenne, ha egy huncut fillért sem kellene fizetni a srácért, dörgölőznek, óvatoskodnak, amikor viszont meghallják, hogy a konkurens klub emberei szintén a fiúra utaznak, elég erősen betárazzák az éles lőszert. 

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Most tényleg megint támadót kell hozni?

2017. augusztus 17.

Egy kicsit azért nehezen értik a leghangosabb Barcelona drukkerek a klub játékos politikáját! De ez megy már évek óta!

A Földön labdával foglalkozó emberek életében mindig található egy olyan szakasz, amikor csahos Bayern meg vadul marós Barca drukker lesz. Ebből egy durva El Classico utáni méregfelhős állapotból aztán olyan érzelmek definiálódnak a sport éjszakákba, amikor egy életútig szóló szoros barátság tökéletes megszűnéséhez, szétszakadásához vezetnek! Ha például a legjobb, gyermekkori pajtásról kiderül, hogy a legkeményebb szittya Madridista vagy bősz Dortmunder, csak eddig ebből nem lett balhé!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Neymar barátom, ideje lenne nekiállni focizni!

2017. augusztus 17.

Számomra nagyon komoly csapással felérő nyilatkozatot adott Neymar! Róla napok óta acsarkodva csaholok a klaviatúrán keresztül! Dühömben sajnálkozva ütöm a fejét, annyira ostobának tartom az életét irányítókat, hogy a brazil szellő lábú gyereket simán eltemettem a Copacabana homokjába a dagadt Ronaldó, a mindig kanos Ronaldinho és a mellkasára nyakkendőt hányó Adriano mellé!

A sokadik kitermelt géniusz növendéket, Robinhot egyelőre csak felravatalozták, mégis munkásságával, döntéseivel mindenképpen az önsorvasztó, lassan kihunyó félben lévő, éppen a sárbolygóba csapódó csillagocskák közé sorolható! Kellően aggasztóan fiatal és egyben ostoba életkorában Robinho is beledőlt saját mentális csapdájába és körbe kóvályogta a planéta összes jelentős és jelentéktelen, de  édesapjának meg ügynök nagyfater bátyónak szép összeget termelő bajnokságát!

Szóval Neymart lezúztam a pokol fenekére, hogy mi a frászt akar Párizsban, miért akart világgá menni a világ egyik galaktikus csapatától Messi és Suarez sorából? Kezdésnek megindult a könnyű élet felé, egyből beugrott ST. Tropezbe! Franciaországnak azon a részén jó harsány az élet, semmi sem drága, vagy ha mégis, ott a gazdag futballista cimbora, majd ő kiégeti az egy láda Dom Perignon pezsgő árát!  Ott zajlik a világ csillogó élete, menő  bulibárok csapatják 24 órában!

Ez után a laza előjáték után Neymar beugrott a Guingamp ellen bajnokira, bár majdnem lesöpörte őt egy hazai játékos öngólt hozó mutatványa, a brazil csak összehozott egy gólpasszt, meg egy gólt. Nem emiatt, de elkapták őt nyilatkozni és kimondta az okosságát: igenis nem esett nehezére eljönni a Barcelonától! A kételkedő demagógok egyből beolvasták, mekkora egy hurka a francia bajnokság, különben a Liga bordó csapatát még a Videoton is kitolta a nemzetközi sorozatból, meg mekkora műanyag az egész! Közbe ezeknek a népeknek szólni kellene, hogy onnan azért sokkal többen dobbantottak jó helyekre, vissza meg nem kidobált fiatal tehetségek igazolnak a ligába!

Most már csak az kell, hogy Neymar tényleg egyenletesen labdázzon, végképpen befogva a huhogók lotya száját!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Mi hibázik? Valakinek erre választ kellene adnia!

2017. augusztus 14.

Helyváltoztatás miatt egy új televíziós szolgáltatóhoz csapódtam! Mivel a többi kanális kínálat elég gyönge volt, így beragadtam a sport moziban, ott is az olasz Szuperkupa csatájában! Juventus-Lazio. Perfetto!

Azt még le kell írnom, nem kedvelem a digó focit. Egy kicsit ugyan megtértem a májusi BL döntő előtt! Nagyon szép stílus, ahogyan oda eljutott a Juve, tele régi, általam érzelmesen támogatott fodbalistával, mint például Horvátország Labdakergető Pitbullja, Mario Mandzukic. Ő az a srác, akivel ha valaki védőjátékos ellenfélként összetalálkozik, másnap rémülten tapasztalja, hogy tele a teste kék zöld foltokkal, karmolással és a meze is szétszakadt, miközben a jegyzőkönyvben ott virít saját sárga lapja, amit a Mario elleni szabálytalansága miatt kapott! Félelmetes, hidegfejű, végtelenül céltudatos a csatár, kegyetlen bérgyilkos. De nem ő most a téma! Hanem a Lazio kapusa!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Alig várom, hogy az összes felépüljön!

2017. augusztus 14.

Jó dolog, hogy sorban épülnek a stadionok Magyarországon! Kell a fejlesztés, hiszen elég cudar körülmények között kóvályogtak a szurkerek hazai meg idegen pályán! Egy nyilván rosszindulatú történet szerint, amikor a DVSC aktuális nemzetközi kupaellenfele megérkezett a stadionba, persze még a régibe, a külföldi játékosok meglátták az épületet, és azt kérdezték, hogy oké, oké, de hol a meccs helyszíne?

Erre tessék, felépült Nagyerdő gyöngyszeme, erre meg most a csapat dülöngél! Pedig volt idő, amikor a régi arénában még a csilláron is lógtak! Szóval elég öreg kérókban figyelhették a meccset a fanatikusok! Ezek a viszonyok szűnnek meg mostanában, hajrá, épülnek az új otthonok!

Mondjuk ennek a hátránya pont az egyik legnagyobb és legzajosabb szurkolótábort érint a legsúlyosabban! A Diósgyőr vezetői erős túlzással az idegenbeli meccsekre több napi élelmet is magukkal visznek, mert az ország összes stadionjában játszanak! Naná, hogy elkopik mellőlük még a legelszántabb DVTK fanatikus is! Nem mindegy nekik, hogy éppen kettő vagy három órát vergődnek haza!

Pedig lehet ám stadiont építeni, hogy közben bajnoki mérkőzést játszanak! Leverkusenben úgy formázták nagyobbra a komplexumot, hogy még BL csörtének is helyt adtak! Aztán vége lett és tényleg parádés a mostani aréna! Marseille-ben az átépítés alatt annyi toronydaru lógatta a csápját a Vélodrom játéktere felett, mint ha egy komoly pelikáncsapat ácsorgott volna egy lábon. Alattuk meg Gignac-ék hajkurászták az ellenfelüket! A Vélodrom egy 60 ezer nézőnek készült épület, komoly meló volt az átalakítás, mégsem költözött sehová az Olympique! A német Sankt Pauli játékosai meg az ellenfél Bundesliga mérkőzések előtt tényleg a betonkeverő meg a cementes zsákok között egyensúlyoztak a gyepre menet. Előtte konténerben öltöztek, de maradtak a saját helyükön, nem emigráltak senki otthonába!

A szurkolóknak épülnek a stadionok, csakhogy ez idő alatt össze vissza rángatják őket!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Jó kikapcsolódás lesz!

2017. augusztus 14.

Azok annyira jó képek! Amit rendszeresen láthatóak az olimpia meg a nagy tornák után! Olyan helyszínekről, ahol a nézőtéren legalább 5 ezer ember tombolt! A szervezők képesek a nagyvárosok főterén felépíteni egy komplett stadiont, homokkal, nézőtéttel, kristálytiszta hangtechnikával, gyönyörűen tekergő táncos lányokkal, és nahát persze magukkal a főhősökkel, a strand röplabdásokkal!

Mert igazából róluk szól a sztori. Persze nem kell azonnal szexista tombolásra gondolni a szép képek említésekor. A röpis lányok tényleg nagyon mutatósak bármilyen nyárhoz és homokhoz köthető képeken! A sport szép! A sport széppé tesz! Emiatt hördülnek fele férfinépek, kicsit halkabban a női asszonyok! Jól esik nézni őket! Meg pláne a férfiakat is, ám ők egészen más részen szerepelnek a strandröplabda arany oldalain!

Teljes cikk

Hajrá, Kázsé!

2017. augusztus 10.

Szilágyi László

Volt egyszer egy vörös hajú győri spíler, akit Pinyőnek köszönhet az NB I. Most nagyon kell szurkolni neki és nem csak azért, mert rendes gyerek. Azért is.

Még nem volt 18 Kalmár Zsolt, amikor Pintér Attila berakta a Honvéd ellen. Az ETO akkor tájt a hullámhegyeken lovagolt, már csak hab volt a tortán, hogy Pinyő rálelt egy gyöngyszemre, és a Fehér Miklós Akadémián pallérozódó fiatalt bedobta a mély vízbe. Kalmár jól úszott, a következő meccsén gólt is szerzett, villámkarriert futott be, bajnok lett a Győrrel.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Eddig tartott a tűzszünet

2017. augusztus 10.

Az már biztos, hogy egészen parádésan működik a feszített víztükröt mozgásban tartó tisztítóberendezés. Akár még azt is ide lehetne illeszteni, hogy vízforgató, de ott most nem a folyadék mozog, hanem a személyzet! A Magyar Úszó Szövetségben! Annak idején, nem piti letámadással, hanem egész országot beborító, Hosszú offenzívával döntötték le a 23 éves mítoszba épült Gyárfás Tamás elnököt! Azokban a forradalmi napokban volt kemény lövöldözés, nyílt levelek harsogó bemutatása, forradalmi erejű sajtótájékoztatók, ultimátumok, széttépett szerződések, korrekten teátrális megjelenítéssel. Professzionális előkészítés, hűvös nyugalommal láttamozás, utána a saját bizniszek okos megvalósítása a szövetség hallgató beleegyezésével!

Nyugiban letolt vb, utána egyből a robbantás, az új góré, aki egyébként nagy, komoly, mások állításait romboló fúrógéppel vetette bele magát önnön igazolásába. Előtte kicsit kikopott a világversenyről, legutoljára a parkoló automatának adott át 300 forintot! A versenyen semmi sem látszott belőle!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Minek ez a Szuperkupa?

2017. augusztus 10.

Ez a nyűves labdarúgó Európai szuper kupa is csak arról szól, hogyan lehet még egyet facsarni az amúgy még a múlt szezon miatt lihegő, csont soványra hajkurászott profi játékosokból. Semmi extra, csak a szokásos szemkopogtató pénzéhség csillapítása tűnik leginkább épeszű magyarázatnak. Nyilván az UEFA magas emberei kellően okos, megfontolt döntések sokaságával gyártanak hivatalos magyarázatot a labdarúgók nyáresti hivatásos kinyiffantásra! Közben kicsit befelé vihognak, hány kiló euró érkezik csilingelve a szervezet kasszájába!

Ami tény: Mourinho lassan, de biztosan elindulhat a kínai bajnokság felé. Amely ugyan alig rebbenti meg a világ szakértő közönségének szempilláját, de a portugál szájtetováló gennyesre keresheti magát! Hiába adnak rengeteg pénzt a MU trénerének játékosvásárlásra, hiába hozta a Unitedhez a Chelsea-től az általa személyesen elkergetett Lukakut, attól még nem lesz ez a piros mezes csapat jó. Sőt semmilyen.

Teljes cikk