Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Legalább a csillogás legyen benne a szemekben!

2017. június 15.

Komoly szitu alakult ki a berndi csata miatt a magyal labdarúgás főevezőseinél! Ki legyen a góré? Hagyják vagy elzavarják a német bukóablakot? Dárdai Pál igazán bölcs gondolatot adott ki magából. Minek piszkálni a srácot, ha már minden elsüllyedt, ki kell várni a vb-máglya kihűlését, utána lehet keresni új partnert! De közben meg ott lebeg, hogy a maradék mérkőzéseken elkezdődhetne az építkezés!

Gyorsan beengedték a köztudatba, hogy akár ismét germán ember igazgathatná a gyámoltalan pónilovakat. Ezzel csak annyi a baj, hogy Storck sem volt képes magyar nyelven, de még németül sem tüzelni, sem felfokozni, sem veszett állapotba gerjeszteni embereit. Nagyon kevés helyen engedi a kapitányi poszt az idegen nyelvet beszélőt! Idehaza viszont beájulnak a külföldi edző referenciájától, amit saját országában, anyanyelvén barkácsolt össze!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Emlékezetes élmény volt a francia-angol barátságos meccs!

2017. június 14.

Sorozatos arc leesés a kedd esti francia-angol előkészületi meccsről! Kezdésnek azonnal ott volt a téma: mind a két ország nem alacsony szinten képviseltette magát a derbin! Theresa May Angliából, Emmanuel Macron meg onnét a szomszéd utcából ugrott be a stadionba! Eddig egyébként semmi különös, volt már ilyen Futbóliában, de attól lett ennek a két embernek a jelenléte nagyon erős üzenetű, mert ebben a két országban nagyon sok ember halt meg az elmúlt időszak brutális terrortámadásai miatt!

Ha úgy vesszük, az ottlétük akár azt is jelenhetné: semmitől sem félnek a vezérek, kemény bennük az elhatározás a terroristák ellen, nem hagyják magukat megfélemlíteni!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Na! Valakinek csak sikerült kijutnia az orosz vb-re!

2017. június 14.

Volt ám azért ebben a nagy vérzivataros andorrai csapatás mögött egy boldogságos vb selejtező. Igaz egyelőre nem akkora a hacacérá körülötte, de a vonzáskörzete meg a jövője ígéretesen nagyobbnak tűnik, mint a magyar fodballé! A street workout vagy ghetto workout piszok kemény sportág! Ott nincs handabanda, nincs semmiféle alakoskodás, sírás-picsogás előtte-utána, hazug hablatyolás, gerinctelenség! Ha a feladatra vállalkozó fiatal csóka jól tekereg a rohadtul érzelemmentes vascsöveken, akár sampion is lehet, meg szálkásan izmos! Szóval, ez a sportág az, amellyel minimális befektetéssel lehet klasszikus, csajoknak tetsző külalakot varázsolni.

Régebben keresni kellet egy lepukkant játszóteret, rozsdásra pattogzott mászókával, űrhajó alakú vasszörnnyel, felkapaszkodni izomból rá, aztán indulhat a hajtogatás bicepszből, ropogós hasizomból, duzzadó hátizomból, harsogó tricepszből! A létrán, meg tucatnyi, elsőre haszontalannak tűnő, de stabilan összehegesztett vason kell tekeregni.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Még egy utolsó, aztán én lezártam egyelőre a Storck-aktát!

2017. június 12.

Akkor sem értettem a német arcot, amikor tavaly nyáron, az Eb előtt az összes szövetségi kaptány fizetését kitették közszemlére. Nem akárki, nem pletykalapok, önkéntes internet huszárok, holmi wifi szakadékok csapkodták össze a listát, valamiféle bosszútól vezérelve! A nevéből is tekintélyesnek tűnő financefootball.com oldal kérdezte ki az országok labdarúgó szövetségeit kapitányuk fizujáról! Tök normálisan, készségesen válaszolt az összes Franciaországba belépő vezér, vagy legalábbis a munkaadóik! Egy kivétel volt!

A kimaradás miértjére a finacefootball.com kapott egy eléggé gyűrött, akár pökhendinek is megítélhető magyarázatot! Idézem a rossz mellékízt gerjesztő választ: „az adatok nem publikusak!” Egy kérdés azonnal felmerült: miért nem publikus a magyar góré fizuja? Szégyellni valóan kevés vagy arcpirítóan sok? Irigyelték volna a magyarok Storck fizuját? Annak az embernek a gázsiját, akiről majdnem egy megyét neveztek el, hálából a kijutásért, 30 kőkemény szívással eltelt esztendő után? Akit nem győztek fényezni, hogy mekkora bravúr koma, ebből az anyagból kitolni valakit az Eb-re! Nemár!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Hahó, ébresztő!

2017. június 12.

Nehezen érthető azoknak, az amúgy „független” embereknek az érzelme, akik még mindig csitítják a hőbörgő népeket az andorrai szégyen miatt! Akik még most azt mantrázzák, hogy áh, nincs semmi baj, tessék nézni milyen pöpec volt egy évvel ezelőtt ez a csapat. Nagy lendülettel alakítják a süketet, vakot, képtelenek feldolgozni, hogy mekkora blőd égés az egy nullás vereség!

Ha ez a kínosság első eset lenne, oké, nincs hová sietni, tényleg kell idő, míg ezeket a vérpofikat meglocsolja a hallgatag, de különben végtelenül határozott Bernd Stock szövetségi kapitány! De nem ez az első! Sorozatos a bukdácsolás, semmi előre lépés, ez a meccs pedig a legalja a zuhanásnak!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Amilyen a király, olyan a serege!

2017. június 10.

Erre muszáj volt aludnom egyet. Mert ha első szándékból írom le, amire tegnap gondoltam, 2234 év környékén még Dredd bíró is azon töprengene, mennyi időre lógasson ki a Galaktika legbűzösebb fegyencbolygójára! A magyar kiválogatott fodbalisták andorrai vb égése után!

És most hagyjuk az unalmas csettegést arról, hogy ki-kicsoda az andorrai labdarúgásban! Mára már nem menő azon lovagolni, hogy az ellenfél emberei életükben nem lazulhattak annyit, mint a magyar szégyenhozók, a foglalkozásukat sem kellene már piszkálni, annyira lejárt lemez! Meg, hogy a nagypályás magyar sportolók mi pénzt szakítanak akár havonta, még idehaza is, miközben a kis népek meg pizzát hordanak. Elhasznált dühroham, savanyú öklendezés!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Házasságtörés

2017. június 10.

Mint egy komoly házasságtörés. Nem annyira látványos, mint ahogyan Tiger Woods autóját darabolta kedves norvég neje, Elin. Aki aztán a válóper után egy cseppet mégis csak visszakéredzkedett a fergeteges kamper ágyába. De félre a pletykázással, nem ez a főtéma! Az igazi heti félrelépés: Zlatan Ibrahimovics, és a Manchester United életszerűre vizionált szeparálása.

A két partner ennek a kapcsolatnak az elején annyira összeborult, hogy már koszorúslányokat keresgélték a hosszan tartó házasság indító ceremóniához! Zlatan miután kiköpködte magából Pep Guardiola lepedékét, addig kóválygott, míg Manchesterben álmai tréneréhez kuporodhatott! Spéci Mourinho sem fogta vissza magát udvarlás tekintetében.

Rengeteg szépet beszélt a svéd mamutról, az ember szemében elolvadt a vágy: látni kell őket együtt! Egymásért. Örökre. A Unitedben  kellemesen, hasznosan,  jól  pörgött a kapcsolat. Ibra az angol bajnokságban, első nekifutásra is ipari mennyiségben töltötte a gólokat – 35 évesen, teszem hozzá-, ezekkel sokszor megmentette az inkább már csak hőbörgős, mint sem eredményes portugál tréner fenekét a kirúgástól.

A páros miatt még Albion Shrek fejű legendája, Rooney is kiszorult az Old Trafford színpadáról, annyira nem tudta szétszakítani a páros együttlétet! Aztán megsérült Zlatan, jött a bizonygatás, mondjuk inkább a svéd részéről: kész a további melóra, fantasztikusan érzi magát a klubnál, meg a többi ismerős PR rizsa. Mino Raiola menedzser közben kicsit meglebegtette Amerika esetleges bejövetelét, a pénz miatt még Kína is megmoccant, de a vége az örök hűség erősítése volt! Forevör MU! Megnyugodott mindenki, leültek az emberek!

Egészen addig, míg ki nem jött a hír: Zlatan kockázatos portéka az angol klubnak! Halk állítások szerint a kora, meg az egészsége kikezdheti őt a csapat keretéből! Pedig Raiola egy bravúros ötlettel még a dokikat is beállított a svéded istenítők sorába! Hogy ez a test, mekkora egy biológia csoda. Most meg a robbanás a tipliztetésről! Kidobják a csatárt!

Feltételezhető, hogy nem a klub gazdái döntöttek Zlatan lapátra tételéről. Mourinho lépett félre ebből a kapcsolatból!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

A vége nem látszik még a szokásos, boldog Hollywood-i befejezésnek!

2017. június 08.

Karakteres volt Tiger Woods élete az tuti. Színes bőrűként a világ élére ütögette magát golfban. Ebben a sportágban, ahol évszázadokig visszamenőleg a fehérek sikerétől volt zajos az összes díjátadó, majd jött a komoly genetikai összejövetel jóképű gyümölcse, szétverte a világot a csendes, gazdagoknak kitalált játékban!

Woods egyenletesen menetelt a célja felé, a csúcsra tört ütéseivel. Játéka miatt tíz ezrek vándoroltak némán, a golf pályákon, csak egy bravúros ütés után sóhajtottak boldogságukban, elégedettségükben! Szépen ment az ipar, komolyra gyarapodott Woods támogatói száma, az apanázs is egyre mutatósabb lett. Milliárdok landoltak a számláján, az egész golf társadalom, plusz a hirdetők az ő kegyeiért másztak négykézláb!

Teljes cikk

Kár Érted Djokó!

2017. június 08.

Valamilyen oknál fogva szerettem a szerbek teniszezőjét, Novak Djokovicsot! Talán a szegedi éveim miatt, amikor idegességtől rángatózó szájjal néztük a Blegrád 2 tévéadón a spagetti westernt, meg amikor a csarnokban bokáig füstben játszották a Jugoplastika Split kosár meccsét a Cibona Zagreb ellen.

A jugoszláv kosárbajnokság őserős megnyilvánulásai, játékosainak briliáns mesterművei magával ragadták még a kosárlabdát csak nyűg szintjén ismerőket is. Drazsen Petrovics tragikus halálával egyenesen egy darabot tört le a szívekből! Elment a nagy mágikus! Goran Ivanisevics kedves kölyökképe, meg edzője, Taróczy Balázs partnersége ismét vonzásba hozta a szerb, akkor már inkább horvát teniszt.

Teljes cikk

Még száz ilyen tornát, ezeret!

2017. június 08.

A múlt hétvégén 5. alkalommal rendezte meg a Pest megyei Kézilabda szövetség a Final24 elnevezésű tornáját. Ezt nem sima, önigazolós sport összejövetelként kell értelmezni az ország talán egyik legnagyobb megyei kézilabda szövetségének szervezésében!

Ceglédtől Vácig terjed a kézilabda élet, ezt a hatalmas területen fekvő kézilabdás társadalmat vendégelik meg évről évre, egyre magasabb nívójú döntővel. Évről évre egyre mutatósabb, egyre komolyabb erőt mutat egyfelől szervezésben, másfelől a döntők minőségében az esemény. Bármilyen szervező organizációnak egy ilyen esemény kapcsán a legütősebb feladata a központi, kicsi pénz mellé tehetős támogatót kutatni.

Teljes cikk