Csilliárdokért vett lúzerség

2017. március 10.

Szilágyi László

Vicc az, amit a PSG előadott a Nou Campban, de az is vicc, ahogy mindenki körberajongja a Barcelonát. Vicc ez az egész tényleg.

Jókora balféknek kell lenned, hogy négy gól előnyről kiessél. Ez a balatonkeresztúri szivacslabda-focitornára és egy romkocsmában önszerveződő csocsóbajnokságra egyaránt igaz. Most akkor ezt a lúzerségi együtthatót emeljük fel a századikra, és onnan szemléljük a világot. Az arab pénzből kitapétázott PSG otthon szanaszét alázta a Barcelonát, az űrfocival bejelentkezett a BL-győzelemre, nem volt ember a földön, aki gondolatban elbúcsúztatta a párizsiakat. Amúgy mindig ilyenkor jön a deus ex machina, és valóban Isten megjelent a "gépből". Kellett ehhez egy bűnrossz PSG és egy gigamázlista Barcelona. Azt még katalán kollégáim is elismerik, hogy nem beszélhetünk sziporkázó támadójátékról abban az esetben, amikor hat gólból két (ebből minimum egy jogtalan) 11-es, egy öngól és egy szabadrúgás. Szóval, ha ez így volt, márpedig így volt, akkor mégis csak a PSG volt lúzer, és nem a Barca gigamegakurvajó. 

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Jah, hát igen…

2017. március 10.

Azért ennek a szerda esti Barcelona-PSG vicces műsornak akad ám egy kis hozadéka! Ennyire beszart francia labdarúgót ritkán látni, mint Blaise Matuidi. Nem egy semmirekellő idegenlégiós, hanem a gall válogatott egyik marcona kakasának tekintete volt tökéletesen árulkodó! Rögtön a meccs elején annyira összerezzentették a bokájukat a franciák, hogy minimális esélyt sem mutattak a tacskó nagyságú katalánokkal szemben!

Kristálytisztán látszott ennek a fiúnak a tekintetében a rémület! Matuidi nem mellesleg ezen az estén a legrosszabbul játszó focista volt, nem csak a vendégek, hanem az összes játékos között! Hozzá butult le a PSG német kapusa, a Trapp. Aki képtelen volt legyőzni a sámli nagyságú támadókat és ideges csirkeként csapkodott az ötösön belül. Azt tanítják a kapus suliban, azon a területen a kapus a király! Még a szabályok is őt védők! Erre ez a mafla bamba 100 másodperc után összebaromkodta a katalánok első gólját! A „védők” meg amikor ki kellet volna bikázni a labdát, elkezdték színezni a játékot, miközben végtelenül gyávák voltak. Ilyen ostoba taktikával, amivel Emery kiküldte őket, csak a kiesés volt biztos.

Teljes cikk

Tisztelet az első olasz férfinak!

2017. március 08.

Találkozik a kiskacsa a krokodillal. Megkérdezi a hüllő a szárnyast: „-Kiskacsa, tudod te ki vagyok én? -Nagy az orrod, bőrkabátot hordasz, olasz vagy?”

Nem szeretem az olasz focit, egyenesen a világ egyik legnagyobb kihívása nézni azt. Fájdalmas az alibizés, amit ők összehordanak bajnoki meccsek apropóján! Szinte rosszabb, mint egy televíziós vásárlás az Asztro TV-ben.  Ez pedig nem gyenge kihívás! A játékosok egy komolyabb, nem kemény, csak férfias szerelés után a gyepre hemperedve fetrengenek, mint egy lelőtt poén, aztán villámmal meggyorsulva őrjöngve belekezdenek a bíró, ott arbitro hajkurászásába. Habzó szájjal izgatják az amúgy is kikészült, a focira ráfeszült szurkolókat. Azok meg persze szépen felhevülve, minden frusztrációjukat beleverve toporzékoló óvodásokká deformálódnak! Naná, hogy felnőtt formájú idegzsábává alakulnak! A pályán különben 85 perc masszív és kegyetlen alibizés után rúgnak egy potyagólt, aztán arra úgy vigyáznak a hátra lévő időben, mint római libák a hangjukra.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Viszont a kapott 10-re nincs magyarázat. Indul a temető járat!

2017. március 08.

Na, szóval ez így tényleg egy nagy adag sitt! Két meccsen kapni 10 gólt, ezen nagyon nincs mit magyarázkodni!

Korábban, bár nem kért rá, de elkezdetem habogni Arsene Wenger miatt. Nehogy már egy pár kopottas eredmény miatt elenyésszék ezt a fickót. Aki az amúgy csontszürke angol bajokságban egy komoly erőt épített fel. Dobálóztam Nick Hornby jajgatásával, aki Wenger érkezése előtt egyik depiből esett a másikba az Arsenal szerencsétlenkedése miatt. Megjött Möszjő Csont, elindult valami, sőt, bajnok lett a londoni csapat. Az igazi, mélyen gennyládák szerint azért, mert más nem indult!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Csernai Pali bácsiról, meg a bajorokról

2017. március 07.

Eredetileg is a német fociról, de legalábbis annak egy magyar kapcsolatáról, és ennek a megyei bajnokságban jelentkező eredményéről akartam kopácsolni! Csernai Pál annak idején a Bayern Münchennél meg a világ egyik különös táján Észak Koreában is dolgozott! Az utóbbit élve megúszta, ami manapság még jobban nagy szó, előbbivel semmi extrát nem tett, csak hosszú évek után német bajnokot rakott össze. Ez manapság mennyire elképzelhetetlen? Egy magyar edző a német rekordbajnoknál?

Csernai Pilisen született, ennek majd később lesz jelentősége, játszott Csepelen, aztán annyira jó volt neki a magyar koszt, hogy amikor lehetősége adódott, lelépett az NSZK-ba. Futballozott sok helyen, de a legnagyobbat a Bayern Münchennel alakította, de akkor már edzőként!

Teljes cikk

Németh Kornél

5 évig kommentáltam, most itt mondom el, mi is zajlik a 20*40-es játéktéren

Csoportelsők!

2017. március 06.

Az a megállapítás, hogy a hölgyek versenysportja (jelen esetben kézilabda) jóval kiszámíthatatlanabb, mint a férfiaké az elmúlt időszakban több helyen is megdőlt. A veszprémiek elvesztett (BL) döntője a mai napig fájó emlék, de hogy még annyit se menjünk vissza az időben: a Kiel bénázást sem nagyon lehet hova tenni a Silkerborg ellen (főleg úgy, hogy utána remiztek a nagy favorit Barcelonával), de ebbe a kategóriába tartozik a Kielce svédországi kirándulása is. Na de ami a női Bajnokok Ligájában (főleg a Ferencváros csoportjában) történik, az még ennyire sem megfejthető. Egy biztos, az utolsó forduló előtt mindkét magyar csapat csoportelső, ráadásul a Győr negyeddöntős ellenfele is kiderült már.

A hétközi hazai zöld-fehér csata igazságos döntetlenje után mindkét nagyágyú a nemzetközi hadszíntéren próbált egyet lépni Budapest felé. A Győr hazai pályán kiütötte a dán Esbjerget és ezzel bebiztosította csoportelsőségét. Az ETO az utolsó kanyarban úgy utazhat a Larvikhoz, hogy a norvégok második helye sem forog már veszélyben, tehát egy igazi (éles) edzőmeccsen lehet készülni a Metz elleni negyeddöntőre. Mielőtt bárki legyintene, hogy a franciák ellen úgyis sétagalopp lesz bejutni a budapesti négyes döntőbe, gyorsan jegyezzük meg, hogy a Buducsnoszt elkalapálása (28-25) után a hétvégén 42-28-ra agyoncsapták a Vardart. A szkopjeiek tehát azt követően, hogy egy hete odahaza vesztették el a veretlenségüket (az egész sorozatban utolsóként) a Fradi által a Moracsában tönkrevert Podgorica ellen, most újra belenéztek a gömbbe. Ez pedig azt jelenti, hogy a Ferencváros vezeti a csoportját egy körrel a vége előtt, ugyanis a zöld-fehérek egy bűnrossz meccsen kisebb csodával határos módon mentettek pontot a Thüringer vendégeként. (mielőtt továbbmegyünk, ugye mindenki bírja követni a női csapatok maximálisan kiegyensúlyozott teljesítményeit?! :)

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ennél azért lehetett volna erősebb...

2017. március 06.

A szombati derbinek az előjátéka nagyobb volt, mint maga a mutatvány! Nem volt olyan orgánum, amelyik kihagyta volna az Újpest-Fradi hatalmasságot! Ha csak az őszi felvonást nézzük, amikor tényleg pulzáló volt a mérkőzés, rengeteg gól esett, szóval hat, de azt a mostani eredményhez még jobban be kell keretezni.

Rohanás, helyzetek, izgalom, komoly csata volt. Még a legcsahosabb foci ellenesek is belehalkultak saját szájukba. Jó meccs volt az őszi, emlékezetes előadást láthatott a nagyérdemű! A tavasz meg még többet ígért, hiszen uah, az új Fradista igazolások lerántják az égről a csillagot. Remek férfiak, példás labdarúgók, nem véletlenül akadt meg a trénerek, klubvezetők szeme, kérem tessenek hinni abban, hogy ezek a játékosok tényleg most annyira, de annyira nagy segítségére lesznek a klubnak, hogy majd kicsattannak a sok rúgott góltól. Hát szóval ezeknek a fickóknak a nagy durranására még kicsit még várni kell. Egyenlőre csak apró pukkanás . De ha azt mondták a fejesek, hogy ők nagyon jók, hát akkor igenis azok lesznek. Majd.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ünnepelni kell a jelent!

2017. március 06.

Annyira jó volt ez a belgrádi atlétika Eb, hogy már szinte csuda! Először is a magyar sikerektől volt zajos az illatos tavaszi levegő! Bravúr a súlylökő Márton Anita zseniális, világra, de Európára bizton rikkantó címvédése, az ötpróbázó, kimondottan mutatós alkatú Zsivóczky-Farkas Györgyi 3. helyezése, mögötte Krizsán Xénia 4. helye pedig már a csillagokat hozta a magyar atlétika kitartó rajongóinak. Ezért volt jó kis viadal az Eb!

Az is jó, sőt talán erősebb megnyugvás, hogy melyik ország rendezhette az eseményt! Belgrád korábban is szép részt vállalt a sport viadalok szerevezéséből, de aztán a katasztrofális háború kisodorta a fővonalból a szerbek szervezési vágyait. Pedig ők, ha valaki szeretnek, a szivüket, a lelküket adják. Ez a hatalmas emóció vezetett sokak szerint ahhoz a borzalmas öldökléshez, ami Jugoszláviában darabokra tépett családokat, rokonságot, fiatalságot, jövőt!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Nagyon kellene egy parádés rangadó!

2017. március 03.

Tiszta szívemből, őszintén várom a szombati Derbit. Nyilván nem a lovacskásat, meglehet, hogy ott akkor éppen nincs is semmi. Hanem a focisat. Amikor az Újpest meg a Fradi egymásba feszül. Annyi rossz történt már mind a két csapatnál, itt az idő, hogy újra megszerettessék magukat. Meghalt Andersen, nincs mese. nagyot kellene mutatni a játékosoknak!

Az Újpest évek óta vergődik, azokhoz képest a legfrissebb, amit a pályájával műveltek. Messziről úgy tűnik, mint ha szórakoztak volna a stadion felújítói az Újpest, egy kis UTE spékeléssel. Ebben a hármasban az összes ügyfél kiabált a másikra, emlékeim szerint még az állami kezelő is belekavarodott. Igazából az eredmény érdekelte volna szurkolókat, hogy ne kelljen már tippelni, hol játssza majd aktuális mérkőzéseit a lila-fehér csapat? Szegény Nebojsa Vignyevics bratko tréner, akit egyszer még Angliába is elröppentettek a hírek, persze edzőnek, azt sem tudja, hogy most mi van?

Teljes cikk

Elnézést, kicsoda?!

2017. március 03.

Szilágyi László

Mindannyian emlékszünk, amikor Luis Enrique rábökött a másodedzőjére, mint a lehetséges utódjára. Már akkor is megmondtam, hogy tuti nem Juan Carlos Unzue lesz a befutó. Drága katalán barátaim! Sajnos nekem volt igazam.

Tényleg nem akarok nagyképűnek tűnni, de nagyon magas labda volt, le kellett ütnöm. Mármint, hogy a kirúgás szélén álló Luis Enrique megnevezte a potenciális utódját. Tök nyilvánvaló volt, hogy ha annyira rajonganak a Nou Campban Enriquéért, akkor soron kívül beráncigálják a klubvezető irodájába és azonnal aláíratják vele az új edző szerződését.

Teljes cikk