Adócsalók, egyesüljetek!

2016. december 09.

Szilágyi László

Nagyon szórakoztató olvasni, hogy minden sztárfocista adócsaló. Két évig a Barcelona volt soron, Messi és Neymar eltitkolt jövedelmén csámcsogott a világsajtó. A Real Madridnál mindenki röhögött a markában, hogy végre lerántottak a leplet a gusztustalan, profithajhász katalánokról, akik nem átallottak Unicef-feliratú mezben labdarúgni, lefölözni a bevételt és elhallgatni azt a katalán (és/vagy brazil) „NAV” elől.

Dá, dá, ez csúnya dolog! Erkölcsi halott lett Messi és Neymar pillanatok alatt, Madridban legalábbis mindenképp. Igen, ám, de épp a múlt heti El Clásicó előtt robbant a bomba: Cristiano Ronaldo se szereti bevallani a jövedelmét. A piperkőc, zselékirály, a barcelonai közellenség, a metroszexualitás gyöngyszeme, a borotvált lábú hisztigép sem fizetett. Hát, ez meg hogy lehet? És miért pont a Klasszikus előtt? És ha Messi és Ronaldo is adót csal, akkor mindenki adót csal?

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Legalább a nagy égés elmaradt!

2016. december 09.

Szeretem nézni, amikor Adzic mester arca nem amiatt mosolygós, mert nyerőre állnak. A montenegrói tréner nem először csendes csapata éppen aktuális égésénél. Így láthatták a mágust a májusi budapesti női Final Four-on is, és hát most meg cseppet sem vagyunk szomorúak, mert pont ezt láttuk a szakállas fejesen, a magyar válogatott utolsó csoport mérkőzésén. A svédországi Eb-n, a montenegróiak ellen.

Még egy gondolatnyit szabad csócsálni, hogy a mieinké volt valószínűleg az Eb legnokedlibb csoportja. A csehek nem méltóak arra, hogy bármiféle komoly tényezőként emlegesse őket bárki. Annak ellenére, hogy minden meccsükön betyár teljesítményt nyújtottak, senkik. Az ő önbizalmuk növelésének növesztője Kim Rasmussan peches női kórusa. Az még kegyetlenebb, hogy ezek a tévedés-szerű kóbor cseh kézisek pont válogatottunk ellen szakítottak ki tekintélyes részt a másnapi újságokból, a magyarok gyalázása miatt.

Teljes cikk

Németh Kornél

5 évig kommentáltam, most itt mondom el, mi is zajlik a 20*40-es játéktéren

Nem tudták átlépni a saját árnyékukat

2016. december 08.

Azok után, hogy a csehektől megalázóan simán kikaptak legjobb női kézilabdázóink, Dánia ellen egy darabig reális esély kínálkozott a győzelemre. Hogy ez mégsem sikerült, azért csak és kizárólag saját magát okolhatja a csapat, azzal hogy nem tudta átlépni saját árnyékát.

A tavalyi világbajnokságon is egy csoportban voltunk az akkor házigazda dánokkal és akkor is egy tükörsima zakó után kellett ellenük feltámadni. Nem is tudom hirtelen, hogy a Montenegró elleni totális megsemmisülés (de jó lenne visszavágni…), vagy a knédlimérgezés volt a fájóbb, mindenesetre ezúttal is úgy indult a meccs, mint egy éve. Teljes feltámadást produkáltak a lányok (ugye tavaly nyertek is), de az első negyedóra végére már hárommal mentek a dánok. Hiába vezettek, mégsem éreztem azt, hogy nagy baj lehet. Pedig lett… Szépen felzárkóztunk, de egyetlen alkalommal sem tudtunk egyenlíteni.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Több, mint szánalmas...

2016. december 08.

Azt azért be kell vallani: ez több, mint szánalmas. Amikor pedig két magyar női válogatott kézilabdás játékos támadásban egymásba futott, az már inkább nevetséges volt. Borzasztó volt látni a disszonanciát, az érthetetlenség orgiáját a magyar válogatott játékán.

Pedig ezek a dánok a szakemberek szerint is minden idők egyik leggyengébb nemzeti csapataként lépett fel a svédországi Eb-n. Kicsivel kevesebb labdát adtak el, mint a Régió játék nagykereskedés. Gyakran pontatlanul fejezték be az akcióikat, rosszul passzolta, de ebből sem húzott hasznot a magyar csapat! Halvány emésztési zavar volt az egész válogatottjuk teljesítménye. És még így is leverték a honfitársuk navigálta magyar csapatot. Ez milyen kéjes érzés lehet! Az ellenfél korábban kiugróan sikeres edző arcáról letörölni a mosolyt. Aki pusztán abban mutathatta meg erejét, hogy perlekedett a zsűrivel, mert képtelen volt kezelni a bénaságot! A dánok meg örömükben agyagig isszák magukat egy lengyel kompon, mert erről a szerencsés ágról behúztak a középdöntőbe. Nem a káröröm mondatja velem, de ott biztosan helyre rakják a cukifejűek arcát. Őszintén: ők is hurkák! Csak kicsivel szerencsésebbek, mint a mieink. Míg az ő kapusokat szétdobták a magyar lányok, a miénket meg nem, vagy csak alig találták el.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Északon mindenkinek elment az esze?

2016. december 08.

Elég különös egy társaság ez a nemzetközi szövetség. A világi változatnál a hatalmas kézilabdás döntő tényező, Egyiptom szülötte, Hasszan Musztafa elnök vezérlésével addig pörgették az eszük kerekét, míg sikerült a német válogatottat jogtalanul bepaszírozniuk a katari vb-re. Az alapból induló ausztrálok viszont emiatt az ivarszerv rossz oldalára kerültek az ármánykodás és cselvetés következtében! Kicsit hüppögött az összes tagország, de különben senkit sem érdekelt az auszik nyávogása.

A svédországi női kézilabda Eb-n viszont a kontinentális bürokraták kerültek éles helyzetbe! Megbüntették a magyar csapatot 1500 euróra, mert állításuk szerint az időkérésnél a tévések mikrofonját arrébb tolta - ezt láthatták a hazai nézők is- Kim Rasmussen. Előtte meg utána a gyúró is. Mert annyira tapintatlanul és amatőr módon lógatta be a zajvevőt a piás svéd önkéntes, hogy nem rajzolhatott a mágneses táblára a főnök! Konkrétan a szövetségi kapitány könyöke beleakadt a bot végére lógatott hangvevőbe! Az időkérés 1 perce alatt! Szóval, hogy az amúgy is feszített állapotban lévő edző arra figyeljen, hogy merre bolyonganak a gázbojler fejű svéd tévések! Akik persze felfuvalkodott sértettségükben azonnal bejelentették az esetet a szövetségnek! Ők pedig még az azonnánál is gyorsabban, tehát rögtön ítéletet hoztak! 1500 euró a büntetés összege, cirka 450 ezer forint!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Piszok nehéz meccsek előtt!

2016. december 06.

A tegnapi nyavalygásom, meg sopánkodásom után, amiben azon picsogtam, hogy jó hogy nem várjon el senki semmit a magyar női kézisektől a svédországi Eb-n. Mert idehaza az ún. nagycsapatoknál nem kapnak helyet csak a kispad szélén, pusztán a bemelegítő labda tartó hálót cipelhetik, meg a vakszot ragacsozhatják! Apropó vaksz: ezt a kézilabdás kelléket, amiben a játékosok jobban hisznek mint a lerohanásban, a dánok olyan szintre fejlesztették, hogy a labda brutálisan tapad, ha feldobják beleragad a levegőbe!

Hétfő este a Dánia-Montenegró ütközet során az egyik nem dán lány, a kapufa alsó részéhez vágta a labdát. Úgy, hogy az odatapadt a linólem-kapufa találkozáshoz! A sokat látott kommentátor és a még többet látott, de főképpen többet kézzel labdázott szakértő is meredten figyelte a labda mozdulatlanságát. Aztán bevallották, hogy ilyennel még nem találkoztak. Még mindig a vaksz: az egyik utánpótlás válogatott felkészülési mérkőzésen a keményen védekező játékos keze valósággal belesült ellenfél rőzséjébe. Kisebb hajszobrászati manőverrel sikerült az alkalmi sziámi duót szétválasztani.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Egy dán kapitány kellett, hogy végre kikapjunk a csehektől...

2016. december 06.

Ezt valószínűleg Kim Rasmussen szövetségi kapitány sem így gondolta! Hogy a cseh női kézilabda válogatott tagjai vigyorognak félidőben a boldogságtól! Cefet átélni, mint ha a thaiföldi női vízilabda válogatott nyerésre állna a magyarok ellen!

A csehek végig, masszívan játszottak a válogatott ellen!  A mienktől lassú játék, béna támadások, rengeteg kiállítás fakadt ki! Idehaza, ha hasonlóan durván védekezett valamelyik kézis nő, nem merték kiállítani! Ki az a játékvezető, aki bármelyik edző üvöltözését akarja hallgatni egy szigorú ítélet miatt? Ami amúgy a nemzetközi porondon sima 2 perc! Itt az Eb, nincs nyomást gyakorló tréner, toporzékoló klubvezető, villanó szemű nagy ember! A nemzetközi bírók simán kiszúrták, hogy az elkésett mozgást szabálytalansággal pótolta a magyar védő! A válogatott legjobbja a kapus Kiss Éva! Ez meg komolyan milyen?

A győri cseh, Knedliková a második félidőre belehúzott, és megszórta a magyarokat, plusz úgy orron pattintotta Görbiczet, hogy az már Szucsánszkinak fájt! Rengeteg ki nem kényszerített hiba, idegesítő mennyiségű pontatlan átadás, égés a csehek ellen! A „Maradj talpon” vetélkedő 10 millió forintos kérdése: soroljon fel 6 cseh női kézilabda csapatot! Tutira senki sem tudná a választ! Volt egy jó része ennek a meccsnek, de érthetetlenül szétesett a gólparádé!

Ezt a bukást nagyon, nagyon nehéz lesz megemészteni! Az, hogy kikapott a magyar csapat fullasztó, még növeli a fájdalmat, hogy a mostani ellenfél volt az állítólagos „legkönnyebb” csapat. Dánia köztudottan kedveli a magyar kézilabdát, úgy hogy ezek után a győzelmi esély még apróbbra redukálódik. A montenegrói válogatott pedig kimondottan rémisztő ellenfél.

A csehek elleni vereség igazából a mai magyar kézilabdázás kudarca.  Ami teljes terjedelemben  a nemzetközi sikerek konok hajkurászásából fakad. Bármi áron, bárkivel erősítve, a büdzsének nincs határa felkiáltással, gyerünk a csúcsra! A bőség elvakította a józan gondolkodást a nemzeti csapat törékenységéről! A dúskálás nem csak a nagyokra jellemző, a kisebb csapatok is merészeket igazolnak. Közben meg az utánpótlás és a felnőttek elsenyvednek!

Ez a vereség akkor is bántó, ha a nyilvánosság irányába jó magasról azt jelezték: mindenféle felelősség, konkrét elvárás nélkül ment az Eb-re a magyar csapat!

Teljes cikk

Németh Kornél

5 évig kommentáltam, most itt mondom el, mi is zajlik a 20*40-es játéktéren

Nem ízlett a knédli

2016. december 06.

Ha indulatok nélkül akarom megfogalmazni, akkor azt mondom, hogy történetünk során először kaptunk ki Csehországtól női kézilabdában. Ha indulatosan (és akkor is viszonylag finoman), akkor ez meg mi a **** volt? Parádés főpróba után terített betli az előadás legkönnyebbnek tűnő felvonásán.

A decemberekben az a legszebb, hogy a Mikulás és Karácsony között a női kézilabdázók mindig szolgáltatnak beszédtémát, van kiért, kikért izgulni az aktuális világeseményeken. A svédországi Európa-bajnokságot úgy vártuk, hogy pontosan tudtuk nem lesz könnyű dolgunk. A rengeteg sérült miatt erősen foghíjas kerettel utaztunk a kontinenstornára, de azért a nagy tokiói építkezés első állomásaként egy kis knédlit szívesen elfogyasztottunk volna vacsorára.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Mi lesz ebből Rasmussen?

2016. december 05.

Akadnak egy páran Magyarországon, akik picit feszengve várják a női kézilabda Eb-t. Oké, a jó oldalra teszik, hogy sikerült a világ egyik, de talán a legjobb edzőjét ide szerválni. Kim Rasmussen, mint ha élvezné a keleti blokk furcsaságait, annyira ragaszkodik a Balkán vagy annak előszobája levegőjéhez.

A dán főkoma kipróbálta a lengyeleket, pont a magyar válogatott ellen lett csillagos ötös a bizonyítvány, aztán a román klubcsapatával verte orron a nevében ugyan magyar, de csupa zsoldos, idegenlégiós Győrt. Kéjes érzés lehetett Rasmussennek Budapesten a magyarok orra elé emelni a BL trófeát. De most már mindenki azzal hessegeti el magától a keserű pillanatot, hogy Kim biztosan nem tör több borsot senki magyar orra alá. De velük meg aztán biztosan!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Na most aztán lehet feszülni...

2016. december 05.

Amikor Magyarországra került, sokan megvetéses döbbenettel fogadták! Egy belga mi a fenét akar, nekünk, magyaroknak a röplabdáról tanítani! Ez a fickó jön ide okoskodni, akinek az országában pont háromfelé húz a népesség, röhejes módon mégis az Európai orbitálisan nagy közösségi összeborulás fellegvára! Bizony, azt az országot, amelyben a vallonok, flamandok meg a németek szanaszét húzása komoly karikatúra!

Erre tessék, innen jött egy csóka hazánkba! Egy belga? Ki hallott valamit is a belga röplabdáról? Egyáltalán látott már valaki belga röplabdást? Ide jön, ahol Buzek László és Bánhegyiné Radó Lúcia istenként röplabdázott!

Teljes cikk