Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ő aztán tényleg talpon maradt!

2018. március 10.

Marhára szerencsés ember ez a Bernd Storck! A szürke német élete egyetlen nagy, piros betűs ünnepének foghatja fel, amikor Dárdai Pál merő jó szándékkel kiemelte őt a germán középszerűségből, a keddi unalomból, a szerdai haveros sörözésből, a szombati Dieter Bohlen böfögésből, a heti „Gute Zeit, Schlechte Zeit” szappanopera bámulásából.

Állítólag előbb Storck tolta Dárdait, ameddig lehetett. Aztán a következő ötlevelű lóhere megtalálását Dárdai Pál szövetségi kapitányi posztról kiugrása hozta. A magyar szakember hitt a karakteres dajcsban, beajánlotta a főnöknek, nagyon nem is kellett magyaráznia senkinek az előrelépést, hiszen ő onnan jött, ahol kicsivel többször ünnepeltek vb győzelmet, mint Magyarországon. Pláne, hogy ’54-ben is pont az ö népe győzött Bernben. Ennyi alapból elég volt, még csak a Lothar Mattheus-tól megszokott műmájerség sem kellett, lévén Bernd Storck a világ egyik legunalmasabb embere, a szokásos törzsi manírokkal.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

A szív bajnoka!

2018. március 09.

Giorgio Chiellini. A szívek harcosa! Az olasz védő szerda eset szomorú, elkeseredett állapotban hősiesen játszotta végig a Tottenham elleni BL mérkőzést. Davide Astori tragikus halála nagyon megviselte a pályán mindig marcona bekket!

Már a mérkőzés előtti gyászszünet is megrázta,  ott járt gondolataiban az elhunyt egykori csapattársa. A könnyeit nyelve készült a létfontosságú BL meccsre, a többiek hozzá képest fegyelmezetten álltak összekapaszkodva. Chiellini a 90 perc alatt a tőle megszokottól is tripla erővel harcolt! Az igazi vérharcos olasz védőt mutatta be 33 évesen.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

A második brexit

2018. március 08.

Az angolkák, ezt csúnyán benézték! A torinoi, akár sikeresnek mondható 2-2 után komplett londoni kerületek öblögették elégedetten szájukban a királyság legjobb gyarmati teáit. Aztán megcsapta őket a Blexit, ami igazából lehetne a második Brexit!

Az öreg olasz csatalovak olyat domborítottak a 90 perc alatt, mint ha ez az utolsó ütközetük lett volna. A Tottenham fényessége, Hary Kane nem látszott a védők takarásában, az ifjú zászlóvivő Dele Alli megőrült a digók szorításában. A Juventus nem kimondottan focista alkatú vénje, Barzagli nem a leggyorsabb futballista, sőt lassanként egy lábbal hajtós, műanyag motoron hasító óvodás is leelőzi, de a BL visszavágón keményen odatette magát. Igaz, egy nagyobb vágta után az oxigént még a szemén keresztül is pumpálta a szervezetébe! A Trifon Ivanov utáni második legcsúnyább futballista, Chiellini spártai harcosként dobálta magát a labda útjába, egy pióca szívósságával tapad embereire! Ahogyan belevetődött az összes lövésbe, elképesztő volt! Ahogyan Buffon tüzessége, a csapat elszántsága, úgy, hogy egy pár nagymenő kimaradt.

Teljes cikk

Romlott párizsi

2018. március 08.

Szilágyi László

Hét év leforgása a hazai bruttó össztermék egytizede, egymilliárd befektetett euró sem volt elég a BL-győzelemhez. Igen, a PSG-ről lesz szó. Már megint, kicsit másképp.

A legvadabb madridisták sem merészkedtek olyan messzire a nyolcaddöntők sorsolása után, hogy két jóízű meccsen oda-vissza megütik az addig parádésan menetelő, egyebek mellett a Bayern Münchent megalázó, Carlo Ancelottit az állástalan edzők kasztjába küldő Paris St. Germaint. Aztán a foci örök törvénye sokadszorra írta felül a gazdasági szempontokat, az amúgy szintén súlyos milliárdokkal kistafírozott Real Madrid – története során a „relativitáselméletnek” köszönhetően először tündökölt a szegény szerepében – kétszer is elagyabugyálta a párizsiakat.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Nem érte meg a brazil bohóchal

2018. március 07.

Vásárolhat az arab mázsásan gazdag família olyan brazil játékost amilyet akar, ez a PSG akkor is beijedt nyulak csapata immáron második éve! Tavaly már akkor összeroppantak a Barca elleni világraszóló hazai siker után, amikor a visszavágón kifutottak a gyepre. Hiába volt a príma hazai eredmény, már az idegen öltöző folyosón elfelejtették miért érkeztek Barcelonában kényelmes, gazdaságos, mutatós előnnyel!

Pedig ott szakíthattak volna a nyálas kis milliárdos jelzővel! Idén megint kinevetették magukat, olyat alibiztek! Tavaly nyáron arról hüledezett a világ, a Párizsiak mekkorát dobtak Neymar leigazolásával. Ennek az embernek egy meccsen kellett volna megmutatni, tényleg megérte a brazil bohóchalért annyi pénzt kiadni! Ehhez képest Madridban egy porszemmé zsugorodott, pattanásos kisfiúként ügyetlenkedett, nullát mutatva az őt ajnározóknak!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Így kell ezt csinálni!

2018. március 06.

Arra aztán senki sem gondoljon, hogy a rövidpályás gyorskorcsolya csak abból áll, hogy meggörbülnek a pengés figurák, kirúgják magukat a rajtnál, aztán mindent beleadnak, süvítenek, kanyarodnak csak hogy elsőként csúszhassanak át a célvonalon! Mára már komoly háborúvá, jó csak sport jelleggel, de akkor is igazi nagy csatává terebélyesedett a sportág! A taktikázás legalább akkora részt vesz ki a viadalból, mint maga az izmok serkentése minél nagyobb teljesítményre! Figyelni kell az ívekre, a belső mozgásokra, a többieket is sasolni kell, a váltóban pedig még ennél is okosabban kell surranni.

Persze ahogyan minden játékban is beugrik a galádság, a bosszú, az alattomosság. Egyszer a magyar váltó is beleesett egy ilyen megtorlásba. A versenyen a sorsdöntő, legalábbis a mieink számára nagyon fontos futamon beakadtak a kínai nagyfalba! Az ázsiai csapatnak már elég volt azon a futamon a célba érés, hiszen korábban eldőlt a továbbjutásuk!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Azért még mindig a tél az úr

2018. március 06.

Még micsoda szépen adja magát Tél tábornoknak a magyar óberliga! A foci pályák a folyamatosan elestek a hétvégi kötelező kihívásban! Az edzőmestereknek vélhetően nagyobb figyelmet fordítottak a meteorológiára, mint a híres, a Tesco-ból kopírozott telibe tolódásos védekezésre, ezzel elfoglalva a jó nyugodt, stabil középmezőnybeli helyet.

Szóval ez a hétvége elég sok súlyos arcra eséses sztorit hozott! A legfurcsábban a DVTK járt. Ez a csapat a stadionjuk átépítése miatt köztudottan hosszú ideje fedél nélküli, ágyra járó, nincs otthona! Ennek a többszörösen káros következménye: akármennyire is markáns és hűséges fanok a miskolciak, a buksztárcájukat szépen kitakarítja egy kirándulás Debrecenbe, hazai pályára!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

A jelen még a Haladás, a jövő viszont biztosan a Rubeola!

2018. március 05.

Már majdnem úgy volt, mint ahogyan Gary Lineker és az NFL örökre berajzolta! Történjék bármi, a németek meg a New England Patriots visz mindent! Egyszerű volt minden! Az eddigi futsal Magyar Kupa sorozatban kipróbálta magát a fél ország, négy megérkezett a döntőbe, aztán az utóbbi öt évben csak az ETO nyert.

Idén úgy hozta, hogy Győrben egy kicsit lemaradtak, kiengedték ezt a kupa szezont.  Nem hiába, ahol éhes a kutya, a házat sem úgy őrzik, óvatosan fogalmazva: a csapatnál nem volt minden optimális. Megtörtént, ami eddig ritkán, de inkább soha: a zöld fehéreket offolták a mostani menetelésből! Pont az egyik, ha nem a legnagyobb meglepetés csapat, a Rubeola FC Csömör robbantotta ki őket a jól megszokott, nyugalmat, dicsőséget osztó élményükből! A kupasikerből.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Megcsinálták a szerdán még elképzelhetetlent, legyőzték az FTC-t!

2018. március 03.

Most ezt vagy nagyon benézték a Fradista vezetők vagy Bódog Tamás akkora ravasz róka, hogy hozzá képest Karak mester kisinas! A szerdai Vác-DVTK Magyar Kupa meccset a III. kerület tényleg ragyogó pályáján játszották! Jó kis meccs volt a stoplis korcsolyázás szakágában, a foci csak nagyon erőltetetten és hatalmas jóindulattal volt rajta a 90 percen.

Az egyensúlyozás, a megállás komolyabb feladatot tett a fodbalistákra, mint a laszta megszelídítése! A meccs meglepetése: hatalmas tisztségek mutatták meg magukat.  Nyilván nem a jeges foci miatt jöttek ki az FTC vezetői a szeles délutánon! A hétvégi bajnoki ellenfelet sasolták!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Egy kupamérkőzés margójára

2018. március 03.

Ez most egy tudósítás lesz! Nem olyan komor hangulatú, az összes létező közhelyet kiplankoló ábrázolás! Kicsit lazább, a labdázás afféle illusztrációként felbukkan segédberendezés.

A Vác csapata fogadta Magyar Kupa mérkőzésen, idézőjeles hazai pályán a DVTK együttesét. A fedél nélkülieknek a III. Kerület adott otthont a derbinek, lévén Vácott most zajlik a stadionépítés, emiatt űzött vadként ugrálnak pályáról pályára! Amikor legutóbb a Hévízi úti „katlanban” jártam, javában Klivinyi úr volt a gazda, a klub főnök, a megmondó és pénzember! Aztán a híres szórakoztatóipari szakember gyorsan lelépett, volt miért futnia, veszettül keresték a zsaruk, úgy hogy hagyta a focit a csudába, a szabadságáért menekült! Később aztán elkapták.

Teljes cikk