Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Megint a szurkolókat sajnálom a legjobban

2017. október 09.

Jó hosszú idő kell, amíg ezt az újabb szégyent fel lehet dolgozni, ha egyáltalán lehetséges! A svájci meccs utáni az erős felindulás indokolt, ám méregből sokáig nem lehet élni! Az azonban meghökkentő, hogy a világ sokkal előrébb tart a magyar játékosok véleményezésében, mint az itthoni elfogultak! Húsba vágó az kinti szakik kritikája!

A nyáron a napról napra súlyosabb hírek érkeztek, Gulácsi Péternek mennyire húzós lesz az élete lipcsei klubjában. Persze, idehaza nem akarta senki elhinni, mi az a helyzet, amiért az itthonról láthatatlan helyzet az RB-nél újabb kapust igényel! Hagyjátok már, morogták idehaza, ez a srác hős, micsoda bravúrokat komponált a válogatottban?

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Alázattal a Válogatottja, a Hazája iránt

2017. október 09.

Saját magamat sikerült beletolnom egy olyan csapdába, aminek az esését még most sem sikerült kikúrálnom! Tévén néztem a vb selejtezőn makulátlan németek látogatását Észak-Írországba! Igen, oda, ahonnét 2014 szeptemberében elhozták a lapátot Pintér Attila alá, annak a csúfos budapesti Eb leselejtező bukásnak a végére!

Na, ezek a kese írek megpróbálták a germánoknak megmutatni, milyen a brit levegő! Amit aztán a 77 másodpercben kapkodva szedtek! Ekkor, a Bayern mellőzött vérpofija, Sebastian Rudy olyat csűrt a léc alá, hogy még a kényes angol szpíkerek is belereccsentek! Ez a fiú még nem a legerősebb kés a bajorok konyhaszekrényében. Egyelőre csak szokja az FC Hollywood atmoszféráját, de ha sorozatban ilyet pörköl a Bundesligában, akkor az amúgy méltatlanul híres Thiagonak a fal adja a másikat!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Testépítőzöm, de még nem vagyok kész

2017. október 09.

Még egyszer, utoljára nekirugaszkodnak a kiválogatott sportnépek, hogy beverekedjék magukat a transzoroszországi vb-re! Tisztul a kép, sokan már csak maguknak izgulnak, sikerül-e valakit kivégezni tisztességgel, tekintélyt kiverekedően vagy marad a mammogás, a semmi markolászása üres frázisokkal telerakva!

Ez a magyar válogatott. Miszter vagy Herr Érzelemmentesség, magyar hangja Bernd Storck, a vb selejtezők apropóján bemagyarázza, hogy a nulla milyen jó, és ezek a szombaton pályára lépett góleádorok jelentik a jelent. A jövőt még nem tudja! Ez a pasi akkor szólal fel, ha önigazolást kell magához benyújtania. Amikor éreztetnie kell mennyire fontos az ő jelenléte, különben meg legyenek szívesek hátra nézni, mekkora nagy volt az egy évvel ezelőtti magyar válogatott!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Az önsorsrontó juhász

2017. október 04.

Volt szerencsém nem olyan régen a magyar labdarúgás leghányatottabb sorsú juhászával, az egykori labdarúgó klubtulajdonossal, sőt első magyar klubtulajdonossal egy légtérben tölteni pár órácskát!

Stadler József élő legenda, vitatott üzletember, egykor ünnepelt mecénás, munkaadó abban a pillanatban nem vonult be a börtönbe, vagy nem kapott onnan kimenőt, esetleg éppen nem akkor szabadult vagy nem a bíróság előtt válaszolt a törvény képviselőjének nyúzó kérdéseire! Csak mesélt szabadlábon.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Nem mindennapi történet Katalóniából

2017. október 04.

Nem is kellett olyan sokat várni, máris felrobbant az első bomba, hogy aztán sorozatban durranjon szét a többi! A katalán függetlenségi szavazás eredményét csak maguk a főszereplők ismerték el. Hivatalosan egyelőre még mindenki figyel, érdeklődik, még csak tapogatózik a világ, mit is gondoljon a barcelonai vezetés tervéről!

A labdarúgás, pontosabban a spanyol liga azonban reagált az eseményekre! A hétvégi bajnoki fordulóban az FC Barcelona jócskán ráfutott a csőre, az óvatosak zárt kapus meccset telepítettek a Camp Nou-ba! Ennek az eleje viszont úgy szólt, hogy Messi és bandája egyáltalán nem akart pályára lépni! A ligavezetés erejével jutottak odáig, hogy legalább játszanak, halálos csöndben is!

Teljes cikk

A melegezés ára

2017. október 04.

Szilágyi László

Eddig is tudtuk, hogy nem jófejség homoszexuálisnak csúfolni a világ egyik legjobb labdarúgóját. Most már tudjuk, amit eddig is sejtettünk, hogy mindez drága mulatság. Ronaldónak meg sem kottyant volna a bünti, ő vett egy új autót azóta…

5,5 millió forintnyi svájci frank az kb. annyi, mint Ronaldo egy évre eső alsónemű-készletének az ára, Neymar átigazolási díjának töredéke, és még sorolhatnám. De nem, nem teszem. Legyek prűd nagypapa és szörnyülködjek? Lehetnék, végül is.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Tedd fel a használtautóra Alonso!

2017. október 01.

Legutoljára akkor izgultam a Formula 1-re, amikor még Schumacher csavarta a kormányt, talán még volt gázpedál is a verdákban! A vasárnapi reggel adta, hogy kiránduljak Malajziába, mert ott meg becsukják a boltot. Asszondják kevés a néző, ami igaz is! A német RTL közvetítésében jócskán foghíjasnak tűnt a pálya nézőtere. Talán az utolsó itteni futamra felszívták a jegyeket a fanok, de így is elég szotyi volt a hozam!

Bámulatos volt, ahogyan Kai Ebel-t hagyták rohangálni a feszült előkészületek közepette, a német boksz utcai riporter meg volt annyira erőszakos, hogy a pont nem nyilatkozatra váró versenyzőkből kicsaljon valami okosságot, plusz Verstappennel meg még egy jó tréfát is megengedett!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Hatodiknak a döntetlen is szép!

2017. október 01.

Ez óriási! Debrecenben feltalálták a spanyolviaszt! Vagy ahogyan nagymamám mondta, a viaszkot! Egyszer csak elkezdett futni a felnőtt csapat szekere, azok után, hogy már a kiesés fekete varjúi káráltak a Nagyerdő, amúgy impozáns stadionja felett! Kongott a Nagytemplom harangja is, húha, mi lesz itt, megint mehet a Loki tömődni az alsó ligába! Pedig előtte, igaz jóval előtte meg ott parádéztak a BL-ben! Ja, nem. Akkor-, így a messzi távolból visszatekintve - inkább a részvétel volt a fontos, és ezt Magyarországon annyira nagy becsben kell tartani! Csihadjon aki bármi mást is lát ebben!

Herczeg András különben nem a Hajdúság Harry Pottere! Kínjában vagy szorultságában maga mögé nyúlt, a menekülésben bízva előrevett pár gyereket, bizalmad adott neki, meg némi aprópénzt. Ettől a srácok meg szárnyakat kaptak!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Újabb kínai meló?

2017. október 01.

Ez az Ancelottis sztori kezd egyre cifrább formát mutatni. Annyira durva, hogy remélhetőleg az ázott zokni szagú Bayern vezetők önmaguk meggyőzhetetlenségéből kijózanodva, józan bajor eszüket jobban használják majd a jövőben! Viszont cserébe elment alattuk öt év a semmire, meg a rengeteg kifizetett zsére, meg a feszkót követő, kínos magyarázkodáshoz! Mert Rummeniggének már jutott Guardiola alatt, az unott rágógumi arcú Ancelottit meg gyorsan kivágták, míg a baj el nem öntötte a Sabener Starsszét! Pedig a PSG vereség már majdnem átlépet az ingerküszöböt! A csóri Bayern szurkolók nem elég, hogy megkapták életük második legdrágább BL belépő jegyét, a párizsi kárörvendők még jól le is ugatták őket a „rekordmajszter” botrányos, feldolgozhatatlan játéka miatt!

Guardiola megjelenése a dicső időszak végét jelentette már akkor, amikor betette a lábát Münchenbe! Azt hitte első német megszólalása miatt a Bundesliga csapatok beájulva fogadják majd a nagy mutatványos péket! Hát nem!  A katalán ember három éves pöffeszkedése tiszta egy adta szenvedés volt nem csak a csapatnak, de a világ összes Bayernért izgulójának. Borzalmas kihívás volt hallgatni Pep soha véget nem érő magyarázkodását, persze rendre másra verve a balhét! Ebben még Magyarországon is talált pár hűséges követőt, de nekik még eddig bejött a hablatyolás!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Épp itt volt az ideje kirakni Ancelottit

2017. október 01.

Ez a szerda esti förmedvény egy nagyon hosszú és eddig is botrányokkal kísért folyamat cseppet sem utolsó felvonása volt! Amit a bajorok a PSG ellen kidobtak a gyepre, hát az nagyon fojtogatós volt! A lemoshatatlan és megalázó 3-0-s vereség után nem szabad itt még véletlenül sem belengetni a nagyujját senkinek sem a másik felé!

Ebben a sárban éppen annyira nyakig ül a klubvezetés, mint ahogyan a fáradt olaj tekintetű trénerek! A hatalmas tekintélyű, eddig jól és békében sütkérező müncheni klubvezetők is befordulhatnak saját felelősségüket keresve! Rummenigge, és a csurmáról visszatérő Hoeness egyáltalán nem rakhatja ki a vádiratát a mostani melankolikus edző, Carlo Ancelottival szemben!

Teljes cikk