Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Kösz teqball!

2016. november 13.

Végtelenül boldog vagyok, hogy a kezdetek óta figyelhetem, sőt egy kicsit, de tényleg kicsit részese lehetek a labdarúgás újszülöttjének világrajövetelénél! ! A két magyarországi feltaláló, Borsányi Gábor és Huszár Viktor kőkemény küzdelme idehaza semmi újat nem tartalmaz! A világ többi részén azonnal támogatták volna a két kitartó harcos veretését! Magyarországon a tehetség a legnagyobb akadály!

Erre mindenki köteles bólintani. Két fickó, magyarként, kitalál egy egyszerű, de bombajó mozgásformát. Szeretnék a világot meghódítani a teqball nevű, egyébként zseniális játékkal, de csak a gáncsoskodás jut nekik! Hát hol hajították a legtöbb kolnocot az úttörők lábára, nyakába? Hát persze. Itt, a Kárpát-medence 90 egynéhány ezer négyzet kilométerén! Egyértelmű!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Úgy fest, hogy a Megyeri úton mindenki mindenhez ért, csak kicsit rosszul adja ki magát a szakiság!

2016. november 13.

A TAO okozta elképesztő akol meleg nyugalmából átdöfte magát az UTE jó néhány múlt heti váratlan villanása! Pedig korábban, annyira korábban, hogy még Hólya István volt a hatalom megjelöltje az Újpestnél és nem az UTE-nél, szóval akkoriban nem volt ez a széthúzás, ármánykodás, érthetetlen magyarázkodás a főváros IV. kerületének prominens egyesületénél!

Kimondták a frankót, és úgy igazodott mindenki. Főképpen, hogy a zsernyákok egyesülete volt a lila-fehér klub. Szóval, akit oda hívtak, az csöndben maradt és a vállapján számlálta a csillagokat, vagy ha nem akarta újpesti lenni, mehetett Nagyatádra, tüzér kiképzésre! Akkor a vezetésben nyilván akadta nézeteltérések, de a politikai erő pörölye rendre odacsapott.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Már semmit sem tehetnek!

2016. november 11.

A mai napig nehezen emészthető, ami a Győri AUDI-ETO-nál történt. A kézilabdát szeretők döbbenten és értetlenül forgatják a Heidi Löke aktát! Nem szabad megfeledkezni, hangsúlyozni kell, hogy a legszebb női feladat a gyermek vállalás. Az áldott állapot egy megfontolt döntés következménye, amely egy életre szóló kapcsolat! Meg ilyen okosságok! De tényleg.

Amit viszont Győrben a világklasszis beállós lenyomott, az egyedülálló. Ha nem számoljuk a kapus, Lunde sport kolléganőt! Ő is hasonló módon alakított, csak ő pórul járt. Kivezették a jó zsíros fazék mellől. Száraz csont jutott Rosztovban a norvégnak, ha csak a karrierje mostani szakaszára vetül a figyelem.

Teljes cikk

Lencse László és a meztelen igazság

2016. november 11.

A Puskás Akadémia csatárának férfiassága hódít a Facebookon. Lencse László nevében valaki (?) meztelen képeket küldözgetett a közösségi oldalon. A jó képességű támadó értetlenül áll az eset előtt, bőszen tagad, a klubja külön hírt szentelt az incidensnek a Facebookon. Nem irigylem Lencse Lászlót! Talán ezzel nem vagyok egyedül…

A labdarúgó Magyarországon, ahogy bárhol a világon, közszereplő. Hetente adja az arcát, a lábát, a fejét a produkcióhoz, a szórakoztatóiparhoz, amelynek, legyen az ilyen vagy olyan, de mégis csak a szerves része. Lencse László a legnépszerűbb sportág állandó reflektorfényben levő csapatában futballozik, a magyar közeg tökéletesen ismeri, a hozzáértők elismerik. Lencse László bejárta Európát, BL-selejtezőben gólt szerzett, jelenleg a másodosztályban bizonyít, előtte körbe turnézta az NB I-es klubokat, az MTK, Videoton, Kecskemét, Újpest, Puskás Akadémia mezében virított az első osztályban.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ez az út, ami valahová vezet!

2016. november 11.

A Magyar kézilabda Szövetség egyik, ha nem a legjobb döntése volt, hogy az utánpótlás válogatottakat megmérik a felnőttek mezőnyében! Ennek a lényege, minden enbé egyes csapatot köteleztek ara, hogy bajnoki körülmények között játszanak a kicsik ellen!

Nem is Magyarország lenne, ha pár klubnál nem nyavalyogtak volna a program ellen! A többség viszont vállalta, hogy elutaznak Balatonboglárra, a NEKA bázisra és ott letolják a 2X30 percet. Sajnos vagy talán büszkeség, hogy a magyar kézilabda anyagi biztonsága Európában eléggé híres. Régebben Dánia, Spanyolország, Norvégi tuti hely volt. Fordult a világ, manapság a magyar bajnokság legalább annyira vonzó, mint a felsoroltak korábban. Ennek látni szép oldalát, például nagymenők telepednek le a hazai csapatoknál. Aztán a jó zsíros fizu mellett szépen szaporodnak. Pénzügyileg és demográfiailag is! Előtte még gondosan összefércelnek egy klassz szerződést újabb egy évre, majd profihoz méltóan összehozzák emberük hímivarsejtjét a saját peteérésükkel! Lásd Löke asszonyság esetét!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Csak a baj van velük...

2016. november 11.

Már többször csörömpöltem a Heid Löke sokk miatt. Még egy friss adalék, a norge előfutár, Lunde sztorijához.

A norvég fizuja Győrben messziről is jól látható összeg, 17 ezer euró volt. A tiplizés hírére beerősítettek a rosztovi nagybukszájúak, megtoldották egy nyolcassal Katrin zsetonját, ami még a messzi Északról nézve is csini! Plusz kamperének a kimondhatatlan nevű szerb décónak, Tracskovicsnak vagy Trajcsekovics vagy Tracsikovicsnak, szóval, na annak, aki az ETO-ban is pengézett.

Teljes cikk

Németh Kornél

5 évig kommentáltam, most itt mondom el, mi is zajlik a 20*40-es játéktéren

Mi folyik itt?!

2016. november 07.

Egészen elképesztő eredményeket hoztak a férfi kézilabda Európa-bajnoki selejtezők első mérkőzései. Saját bőrünkön tapasztalhattuk, hogy az átlag szurkoló számára semmit sem jelentő hollandok komoly teljesítményre képesek (ez még akkor is igaz, ha a mieink az utolsó húsz percet leszámítva nem játszottak úgy, ahogy tudnak), de sok csarnokban így is „érdekesen” borult a papírforma.

 

A magyar férfi válogatott két olyan győzelemmel kezdett, amit elvártunk a csapattól. A lettek elleni hazai siker után jött egy hollandiai kirándulás, amiről ugyan pontosan tudtuk, hogy nem lesz sétagalopp, de azért ekkora izgalmakra nem számítottunk. Akik egy kicsit is képben vannak az utánpótlás eredményekkel, pontosan tudták, hogy a női válogatottjukhoz (ami amúgy felnőtt szinten is tényező már) hasonlóan a férfiak is lassan megérkeznek a legjobbak közé. Korszerű, gyors játékot játszanak, amit testközelből is átélhettünk. 40 perc kínszenvedés után elsősorban a fiatalok (Bodó és Bánhidi) jó és eredményes játéknak köszönhetően mínusz hétről fordítottunk és nyertünk. De nem a mi vereségünk lett volna az első két forduló legnagyobb meglepetése. Anélkül, hogy szubjektíven válogatnék, segítségül hívtam a fogadóirodák (95%-ban) eltalált szorzóit.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

A savanyú győzelem íze!

2016. november 06.

Ha én most egy ország vezetője lennék, az összes nőt a Győri AUDI ETO-hoz igazolnám! A csökkenő népesség miatt mindenkit beterelnék a szaporodás Bajnokok Ligájába! Jól láthatóan termékennyé válnak sportolás közben a nők Győrben!

Mint most Heidi Löke!  De előtte meg a másik sima bőrű norvég nő, a Katrin Lunde kapus. Aki örök hűséget esküdött, ragyogóan érezte magát a klubnál, ezt nem győzte hangsúlyozni. Szépen jött a fizu, jól is védett a mutatós nő, de aztán váratlanul szerelembe esett egy kanos szerbbel a focicsapatból. Gyorsan megpecsételték a kapcsolatot egy ciklikus éréssel, amibe befutott egy szép, csapkodó farkú kromoszóma! Az meg ott, az ultrahangon, heterozygóta!

Teljes cikk

Kinek fontos a Puskás-díj?

2016. november 04.

Két sportoló létezik, az egyik kimondja, amit gondol, a másik nem. Kokó az atlantai olimpia előtt kerek perec kijelentette, hogy nyerni megy Amerikába, és el is hozta az aranyat.

Hosszú Katinka Rió előtt szerénykedett, egy szót sem ejtett arról, hogy két vagy akár három aranyat is leakasztana az olimpián, pedig mindenki tudta, hogy tarolni fog. És tarolt is. A futballistáknál ugyanígy mennek a dolgok. Van aki, ki akar jutni az Eb-re, a másik típus csak a sikeres pótselejtező lehetőségéről beszél. A kettő nem ugyanaz... Tíz éve a bundabotránnyal sújtott olasz válogatott abban a reményben utazott a németországi vb-re, hogy ha nyer, akkor nem piszkálják meg a játékosok felelősségét a botrányban. Hát, persze, hogy Tottitól Buffonig, Del Pierótól Cannavaróig mindenki nyerni ment a vébére. A játékosok határozottan leszögezték, hogy semmi nem számít, csak a győzelem. (Mondjuk Materazzi tényleg mindent elkövetett, úgy vetette magát a földre Zidane fejelése után, hogy öröm volt nézni.)

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Jaj, de jó ez így nekünk!

2016. november 04.

Az már biztos, hogy nagyon különleges hely Magyarország! Ahol mindenféle, máshol kevésbé, - mondhatni egyáltalán nem- sikeres népek annyira belejönnek az észosztásba, hogy lassan magukkal sem állnak szóba! Annyira okosnak gondolják magukat!

Meg ahol a jónak nem örülnek, inkább nyerítve kuláznak! Inkább kirohad a nyelvük, mint sem szépet szóljanak! Olyan embert utálnak, nagy közösségben, nyilvános, ünnepi helyen, akinek inkább hálával tartoznának. Az MTK hangosan ugató kutyáira gondolok, akik a miniszterelnököt fütyülték ki a kárörvendők gurgulázása mellett. A stadion avató apropóján. Mert ha ő nem ad zöld lámpát a dózerolásra, csak a libazsíros kenyér maradt volna friss a büfében! Örök életre.

Teljes cikk