Hajrá, Kázsé!

2017. augusztus 10.

Szilágyi László

Volt egyszer egy vörös hajú győri spíler, akit Pinyőnek köszönhet az NB I. Most nagyon kell szurkolni neki és nem csak azért, mert rendes gyerek. Azért is.

Még nem volt 18 Kalmár Zsolt, amikor Pintér Attila berakta a Honvéd ellen. Az ETO akkor tájt a hullámhegyeken lovagolt, már csak hab volt a tortán, hogy Pinyő rálelt egy gyöngyszemre, és a Fehér Miklós Akadémián pallérozódó fiatalt bedobta a mély vízbe. Kalmár jól úszott, a következő meccsén gólt is szerzett, villámkarriert futott be, bajnok lett a Győrrel.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Eddig tartott a tűzszünet

2017. augusztus 10.

Az már biztos, hogy egészen parádésan működik a feszített víztükröt mozgásban tartó tisztítóberendezés. Akár még azt is ide lehetne illeszteni, hogy vízforgató, de ott most nem a folyadék mozog, hanem a személyzet! A Magyar Úszó Szövetségben! Annak idején, nem piti letámadással, hanem egész országot beborító, Hosszú offenzívával döntötték le a 23 éves mítoszba épült Gyárfás Tamás elnököt! Azokban a forradalmi napokban volt kemény lövöldözés, nyílt levelek harsogó bemutatása, forradalmi erejű sajtótájékoztatók, ultimátumok, széttépett szerződések, korrekten teátrális megjelenítéssel. Professzionális előkészítés, hűvös nyugalommal láttamozás, utána a saját bizniszek okos megvalósítása a szövetség hallgató beleegyezésével!

Nyugiban letolt vb, utána egyből a robbantás, az új góré, aki egyébként nagy, komoly, mások állításait romboló fúrógéppel vetette bele magát önnön igazolásába. Előtte kicsit kikopott a világversenyről, legutoljára a parkoló automatának adott át 300 forintot! A versenyen semmi sem látszott belőle!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Minek ez a Szuperkupa?

2017. augusztus 10.

Ez a nyűves labdarúgó Európai szuper kupa is csak arról szól, hogyan lehet még egyet facsarni az amúgy még a múlt szezon miatt lihegő, csont soványra hajkurászott profi játékosokból. Semmi extra, csak a szokásos szemkopogtató pénzéhség csillapítása tűnik leginkább épeszű magyarázatnak. Nyilván az UEFA magas emberei kellően okos, megfontolt döntések sokaságával gyártanak hivatalos magyarázatot a labdarúgók nyáresti hivatásos kinyiffantásra! Közben kicsit befelé vihognak, hány kiló euró érkezik csilingelve a szervezet kasszájába!

Ami tény: Mourinho lassan, de biztosan elindulhat a kínai bajnokság felé. Amely ugyan alig rebbenti meg a világ szakértő közönségének szempilláját, de a portugál szájtetováló gennyesre keresheti magát! Hiába adnak rengeteg pénzt a MU trénerének játékosvásárlásra, hiába hozta a Unitedhez a Chelsea-től az általa személyesen elkergetett Lukakut, attól még nem lesz ez a piros mezes csapat jó. Sőt semmilyen.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Köszönjük Balázs a boldogságot!

2017. augusztus 10.

Éveken át lelkesedett a magyar atlétika a nagy reménységek, a bíztató eredmények, a felívelés miatt! Erre az eredményre éppen elég ideje várt a magyarságtudat! Baji Balázs rettentő nagyot futott a világ egyik legizgalmasabb, legmutatósabb versenyszámában, a királyok között. A londoni atlétika világbajnokság egyik napja arról szólt, hogy zárta be üzletét Bolt, aztán jött a magyarság bódultsága!

Baji Balázs egyedüli harcosként már tavaly is nagyon szépen mozgolódott a Riói olimpián, de ott nem jött össze a vágyott siker. Viszont, vagy, hogy még súlyosabb legyen az érvelés: deviszont, megjegyezhették a nevét, kifigyelhették és nem utolsó sorban feszenghettek Baji bármelyik jelenléténél, hiszen csúcsragadozót láttak benne! Aki az összes konkurenciára veszélyt jelenthet! Úgy is kell nekik!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Neymar és végtelen éhes csapata 2017 nyarán elindult a lejtőn!

2017. augusztus 10.

Még mindig kóválygok ezzel a Neymaros üggyel kapcsolatban. Nehezen érthető az arc, aki azt mantrázza szakadatlanul, hogy áh, ő aztán végképp nem a pénz miatt igazolt a PSG-hez, hanem mert szereti a kihívást! Mondja ezt úgy, hogy a világ legjobb, - nyugi Real-osok- klubjából lépett le.

Onnan, ahová még a tényleg legsötétebb amerikaiak is vágyakoznak! Pedig az nem is NFL csapat, oszt mégis! Onnan eljönni! Pedig a Ligában még egy legendás mozaik szóba is belefért Neymar, annyira dédelgették őt. Az MSN trióban ő is benne volt. Eddig. Kicsit azért igazat kell adni a brazil bohócnak, nem könnyű a törpicsek Messi árnyékából kilépni! Volt jó pár lehetősége átugrani az argentint, de összességében nem hagyott maga után tátongó űrt!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Zseniális Vidi, érthetetlen Neymar!

2017. augusztus 05.

Címkék: Európa, neymar videoton, neymar, vidi

Csütörtökön kettő különös eset beszakította a világháló sport szertárát! Mindkettő durván nagyot szólt! Oké, ebből az egyik csak lokális, vagyis magyar szinten csapott szét a népekben, a másik a szokásos nyári gigamega hatalmas üstökös robbanás! Igen, e két téma a labdarúgáshoz kapcsolódik!

Az egyiknek a hatása még most is ájuláshoz vezet, pláne ha összetolják az irgalmatlan hőséggel!  Ami múlt héten csak halk feltevés volt, az a visszavágó után igazi való világ lett! A Videoton mindkét meccsén karakteresen játszott az Európa Ligában a nála jobbra, erősebbre, ügyesebbre kalibrált francia Girondins Bordeaux ellen!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Az ember, aki vállalta a felelősséget

2017. augusztus 03.

Jó volt ez a vizes vb. Sokan persze nyammognak, egyre keresik a kifogást, haragba teszik át a csalódásukat. Akik meg örülnek, nyilván meg összetalálkoznak a károgókkal, így aztán nekik sem hallatszik a hangjuk. Ok, lehet keseregni pár eset miatt, de most egy friss forma teszi magát előre!

Sportvezetőktől szokatlan őszinteséggel értékelte Soós Csaba szövetségi kapitány úszói vb fellépését, illetve vízbe ugrását! Ez azért is különös Magyarországon, mert az itt dolgozó edzők, meg a többi hivatalos ember kimondottan irtózik bármilyen szinten is felelősséget vállalni döntések miatt.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Optimális hely lesz ez Neymar-nak!

2017. augusztus 02.

Ez most egy totál szubjektív írás Neymarral kapcsolatban! Annak idején, amikor ez a fura fejszerkezetű gyerek valahogyan bekeveredett a Barcelona látómezejébe, aztán tovább lépve még le is igazolta őt a katalán klub, már akkor érezhető volt, hogy ez a kisgyerek egy szimpla bohóc!

Az átlagosnál kicsit ügyesebb zsonglőrködéssel, de minimális agyviszonnyal, a szokásos brazil életérzéssel jelentkezett a színes újságok címlapján! Ja, meg az ocsmány hajkölteményeivel riasztgatta az ízlésrendőrséget, ebben a szakágban kicsit kopírozva David Beckham-et, azt is rosszul! Neymar a brazíliai lelépést követően beledőlt a nagy a nagy zsébe, megpróbált primadonnáskodni, meccseken szórványosan birizgálta az ellenfelet, civilben meg halálra szelfizte magát. Jó mulatós helyekre járt bulikázni, csajozott határok nélkül. Ha valakinek az a hobbija, hogy gyereket barkácsol, nincs abban semmi. Néhányan szőnyeget, meg drága festményt gyűjtenek. Neymar szaporodik!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Minden rendben. De most mi lesz a következő?

2017. augusztus 01.

Ez olyan érzés, mint amikor a Némó nyomában című animációs filmben. Amikor az akváriumba zárt halacskák kiszabadultak a fogorvos gyagyás kisgyerekének halálosan szorító szenvedélyéből. Belevetődtek az óceán életet adó nyugalmába, de a halacskák, Búb, Lufi, Hipó, Iszák és Sztár egy nejlonzacskóban ringatózva várták, hogy történjen valami.

Na, ehhez hasonló a helyzet a vizes vb után. Lebegünk a semmiben és azt kutatjuk: mi a fenét fogunk nézni a tévében ezen a héten?  Augusztus elején mitől őrülnek meg az emberek, hogyan próbálnak a lehető leghatékonyabb kapcsolatok újra élesztéséve jegyet kapirgálni, mondjuk a férfi póló döntőre?

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

A jövő nagyon karakteresnek látszik

2017. július 31.

Ezzel most tényleg nem szeretném, magam a „nagyon okos vagyok” kategóriába terelni, de már az elején olyan furcsa érzésem volt! A magyar-horvát pólódöntő igazi kezdete előtt pont azt mutatta a tévé, ahogyan a horvátok készülnek vízbe ugrani. Bedőltek a parton, látszott készek az utolsó csatára, nagyon fegyelmezettek voltak, nem törődtek semmivel!

Néztek jobbra-balra, várták a csapatkapitány utolsó intését, aki aztán megadta a jelet a vízbe ugrásra. Tökéletesen átjött, a vendégek idegesítően összeszedettek voltak. Közben a magyar srácok már a medencében mozogtak, róluk nem láthattam ilyet. Ez a kép annyira megragadt, hogy nem lehetett szabadulni tőle végig a döntő alatt! Nyilván ez utólag nagyon okoskodásnak tűnik, de nem az. Éles kép, súlyos nyomasztó.

Teljes cikk