Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Herczeg András és a titkok kamrája...Vagy várjunk!

2018. július 22.

Igazából az lett volna témázásban feldolgozva, hogy Herczeg András, a DVSC vezetője meg a stábja nagyon keményen elhajtotta a tv kameráját a nyitó bajnoki itatós szünetében. Amikor szinte az egész szövetség azért hajt, hogy ezt a magyar focit eladhatóvá, élvezhetővé, vagy legalább érdekessé tegye.

De legalább fogyaszthatóvá. Ha már hiányzik belőle a hajtás, a mutatós játék, a lelkesedés, és ne azt lássa a szemére megnyomorodott néző, hogy ezek a halzsokék csak szenvednek a pályán és nem képesek háromszor egymáshoz passzolni.A tévé belekapaszkodik mindenbe, a szerkesztők már lassan oda jutnak, kimerülőben az ötletességük tárháza, annyit pakolnak a srácokba, az már BL győzelmet érne! Erre Herczeg András kirúgatja a stábot a közeléből. Amikor megtudhatná a világ az ő mágiáját, huss, tiplizés!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Hol van a vízilabda válogatottunk?

2018. július 21.

A magyar labdarúgó csapatok finom nemzetközi szivárgása, illetve konkrét bedugulása mögött, mellett, előtt egy elég rossz hangulatú kis történet susog. A férfi vízilabda válogatott a barcelonai Eb-n satnya játékot mutatva durva vereséget hozott le az olaszok ellen.

Nyilván ismert, csak nem vert akkora port, a magyar pólós férfiak majdnem másfél negyeden keresztül képtelenek voltak gólt dobni, ez még hagyján, ha az ellenfél olyan, de nem volt egyáltalán olyan! Amitől elképesztő a sztori, valami egészen penetráns játékot mutattak, értékelhető magyarázat nélkül!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Az egyik szemem Doll, a másik nevet

2018. július 20.

„Nincs itt semmi látnivaló, menjenek tovább emberek”- évek óta így tereli el a nézelődőket az átlagos amerikai rendőr egy bűnügy helyszínén! Ez érvényes a legnépszerűbb magyar csapatra is! Minden évben nekifutás, dobbantás, aztán arcra érkezés.

Semmi olyan mutatvány, ami meghozná a befektetett munka, pénz eredményét! Pedig a türelem töretlen, örök a bizakodás, ám mindig ugyan az a vége a sztorinak! Jöhet erős ellenfél, gyenge csapat, a július közepe a végállomást jelenti a klubnak! Az edző marad, a szekér halad. Lassan történelmi magasságba emelkedhet a múlt érvényessége.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Egy sima, egy fordított

2018. július 19.

Olyan harmóniásan indult a szerdai nap, már ami a vízilabda Eb-t illeti! A tévé délután ismét adta a női mérkőzést a magyar és a szerb csapat között! Férfiaknál ez a párharc hatalmas tusakodás lenne, a lányoknál kicsit másképp alakult!

Már az is maga a csoda, hogy a szerb női csapat eljutott a barcelonai kontinens tornára! Az információáramlástól vagy is a kommentátor hírei szerint, aki Szerbiában úszni képes hölgy és nem ejti el a labdát, pláne fiatal és kedveli a pólót, azt nagyon akarják a nemzeti csapatba!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ez a következő körben nagyon kevés lesz...

2018. július 18.

Már az első meccsen is nagyon odatették magukat! Igazi harcosok voltak, tisztán látszott, hogy számukra ez a BL-leselejtező nem afféle kis hobbikertészkedés, igazi állásfoglalás. Férfias játéknak gondolták és ennek megfelelően mutatkoztak!

Súlyosan bizonyították, hogy nem a szél fújta össze a bajnoki címüket, kemény harcban, kitartó munkával, nem véletlenül kapták meg az aranyérmet hazájuk első osztályú labdarúgó erőfelmérőjén! Eltökéltségüket az sem zavarta meg, hogy különben ez egy jócskán lesajnált bajnokság, onnan indulva aránylag sikert lehet kimarni a nemzetközi csillogásból!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Olyan furcsán, csöndesen kimúlt ez a torna

2018. július 17.

Az alkotás legfontosabb része az utómunka. Amikor lehetőség nyílik minél szebb jobbá formázni a még csak durva körvonalakkal rendelkező témát, óvatosan finomítani lehet, egy helyről szabad még elvenni, másikhoz odatenni. A művész formáz, javít.

Ez az utómunka zajlik az elmúlt labdarúgó vb-vel kapcsolatban! Sokan azon nyűgösködtek mennyire csendes, fegyelmezett, lassan, elpárolgóvá vált a világ egyik nagy sport ünnepe! 2006-ban a németek, nevükkel, a velük kapcsolatos előítéletek ellenére nagyszerű házigazdái voltak a tornának. A brazil verseny híres maradt a rendező ország botrányos szereplése miatt! Korábban egyéniségek nőttek ki, hatalmas veretős mérkőzéseket emlegetnek még a mai napig ezekkel kapcsolatban, jóval az esemény után is lehet mit csócsálni!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Óvatos duhajok vb-je

2018. július 17.

Ez nagyon óvatos vb volt! A döntő adta meg a végső jelzést! Az oroszok elképesztően feszesen vigyáztak, a nagyon kedves, jó oldalukat mutassák a világnak, és ehhez a mutatványhoz kegyetlen sokat beletettek!

Teljes szilencium, miközben korábban gyakran alakult ki zűrös szitu a moszkvai metrón, meg minden! A vb egy hónapja alatta még a kóbor macskuszok is csendben dideregtek, az ellenzéki harcerők meg elő sem jöttek a napvilágra! Ilyen volt a focitorna is! Semmilyen! Néha felcsörrent az étkészlet zaja, de különben semmi extra! Csöndes vasárnapi emésztőzés, jó fiúk halk futkosása, csak Maradona híres tántorgása ért zajos címlap sztorit!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Tisztelet és dicsőség a csapat minden tagjának!

2018. július 16.

Befejeződött két gyönyörű világesemény! Hát, ja, szóval ebből az egyik, így visszatekintve, kissé uncsira formálódott! Az oroszországi labdarúgó vb-n nem hozott akkora, mindent kiütő izgalmat. Inkább az öldöklés volt a fő motívum, meg a túlélés, a lapítás, a drótkerítéses védekezés, nehogy gólt kapjon a csapat. Emiatt súlyosan fárasztó volt a focit nézni, amelynek számolatlanul sok pillanatában az izgalmi erő hasonlatos volt a fű növésével.

Persze ez nagyon kemény kritika, de ha már összejön a világ 32 legjobb válogatottja, akkor onnan valami extra nagy pirítást várna a jó focira kiszáradt lény! Tulajdonképpen nehéz eldönteni, hogy a legjobb csapat nyert-e vagy csak a legokosabb, legszerencsésebb, amúgy meg a valóban legjobb együttes utáni kutatómunka is piszok energia befektetést igényel.  Bekövetni is nehéz, kit lehetne maradéktalanul fényezni a vb játéka alapján!

Teljes cikk

A világbajnok? MAGYARORSZÁG!

2018. július 16.

Nahát aztán, ilyet is nagyon ritkán látni! A felnőtteknél szinte semmi az esélye, hogy ez az esemény gyakorivá váljon, a fiatalabb generációnál még, úgy ahogy előfordult, de különben ilyen nincs! Kikapott a norvég női kézilabda válogatott egy világverseny döntőjében!

Az U20-as világbajnokságon a csodálatos magyar válogatott oda-vissza verte őket! A híres, dölyfös norvégok elébb a csoportkörben lettek megkínálva, aztán a végső elszámoláskor, az utolsó meccsen, Debrecenben, nagyszerű, fantasztikus közönség előtt. Ilyen hangulatú mérkőzést még soha nem játszottak a lányok, éltek a támogatással, az erővel, amit a szurkolók hangja adott!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Tényleg megunhatatlan!

2018. július 13.

Valamikor a 90-es években az egész ország azt dúdolta:” Ez az, amit nem lehet megunni, soha, soha nem lehet megunni!”! Tejfölt reklámoztak ezzel a kis dalocskával, az egyébként magyaros specialistást népszerűsítve! Az össznépi hungarikum ezzel a nótával áll bele a labdarúgó magyar klubcsapatok nemzetközi szereplésének megfigyelőzésében!

Lassan évtizedekre nyúlik vissza, hogy ugyanolyan esélyezéssel kezdi az összes magyar díszcsapat az EL meg a BL sorozatot! Oda fejlődött a képzés, hogy már az utolsó bajnokin mérkőzését is feláldozzák a nemzetközi kupaért! Nagyon nagy kár volt, vagy legalábbis semmi értelme!  Évek óta próbálja megmagyarázni a sportvezetőség, bár manapság már inkább csak csendben mormolva: a küldetés teljesíthető, biztosan kijelenthető a továbbjutás!

Teljes cikk