Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Kiderült a németek még sem olyan burnyákok!

2017. augusztus 21.

Címkék: Bajnokok Ligája, kleinheisler, kleinheislerlaszlo, asztana

Tényleg nem akartam elhinni, hogy ezek a burnyák németek ennyire nem értenek a focihoz! Pont ők, akik egy háborút sem nyertek meg soha?

A Werder Bremen csapatától elpasszolták a magyar labdarúgó család legkisebb fiát! Kleinheisler Lászlót nem hagyták, hogy tanuljon, meg kicsit beleilleszkedjen a nyugati labdarúgásba!  Pedig ez a Lacika igen nagy forma!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Jó volt ez! Innentől minden szem a Videotonra szegeződik!

2017. augusztus 18.

Címkék: videoton, partizan, juhaszroland, henty, lazovics, európa liga, ezekyelhenty

Nem volt abban semmi hiba! Hátul legalábbis is teljesen szépen állt a csapat! Néha megingott ugyan védelem két széle, de mire begyötörték középre a labdát, addigra a riadó elért a fontos emberekhez. Ők meg aztán kisöpörték az izgalom tárgyát! Ha pedig már a Fiola-Juhász berlini falon is átszökött a ballon, ott volt az ismeretlenségből, legalábbis a magyar szurkerek hétköznapi ismeretlenségéből egyre jobban kiemelkedő Kovácsik kapus! Mielőtt nagyon elindulna a dicsfény polírozása, hozzá kell tenni, az EL-selejtező konyhafiókjában nem a legélesebb kés a Partizán! Ők is a múlt legendája miatt kapnak még halvány rivaldát, és a Vidi sem szabadult meg attól a fényesen diadalos UEFA Kupa tarolás miatt!

A ma mindkét együttesnél inkább a kapaszkodásról szól, nem a harsogó diadalokról! A szerbek baja maradjon nekik, a Videotonról meg azt kell mondani, hogy egyre karmolósabb banda. Mostanában félmeztelen felsőtesttel beszélt a kamerába Juhász Roland, magyar hős, és úgy tűnt, mint ha egy kicsit jobban kigyúrta volna magát! Feltűnő volt, a bekk mennyire szépen kipattintotta a testét! Keményen feszült rajta az izom!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Valaki nem beszél igazat!

2017. augusztus 17.

Címkék: Bajnokok Ligája, berndstorck, kleinheisler, kleinheislerlaszlo, astana, werderbremen

Hát, szóval, khm, szóval az van, na, hogy nem árt, ha egy kicsit óvatosan kezeli a külföldön játszó magyar fodbalistákról szóló hatalmas glóriától ragyogó hazai sajtómegjelenéseket a magyar földön rágódó magyar nép! Mert bizony naponta esik az újságolvasó, manapság sokkal inkább a neten lógó szemébe, hogy a bizonyos magyar ász ennyire és annyire, de kimondottan olyan szupersztár volt az elmúlt öt meccsén, hogy már a magyar szövetségi kapitány is begerjedt tőle! Pedig a sima haj nem az a felizzós típus!

Legalább is a sajtóhírek annyi gyönyörűséget fogalmaznak meg véreinkről játékuk után, hogy lassan a főhős előtt fog kuporogva aláírásért lejmolgatni Florentino Perez! 

Teljes cikk

Ádámok kora

2017. augusztus 17.

Címkék: Szalai Ádám, magyarválogatott, mlsz, berndstorck, magyarvalogatott, langadam, szalaiadam, gyurcsoadam, storck

Szilágyi László

Bernd Storck megtalálta az andorrai kudarc felelőseit, nem beszélt tehát a levegőbe, amikor azt mondta, hogy a lebőgésnek lesznek személyi következményei.

A szövetségi kapitány kihirdette a légiósokból álló névsorát a soron következő Lettország és Portugália elleni világbajnoki selejtezőkre. A kiválasztottak közül két ember, jelesül két Ádám hiányzik: Lang és Gyurcsó.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Még egy visszalövés az egyik augusztusi hétvégére

2017. augusztus 17.

Végre egy nyugodt hétvége! Semmi extra izgalmat közbeszúró vizes vb vagy Formula1-es mogyoródi futam! Kalandra fel a magyar labdarúgó bajnoksággal! Pokolba már az úszók hatalmi fröcskölésével, ennél csak jobb lehet az igazi mozgás! Gyia embéegy!

A Balmazújvárosi Kamilla virágzása a kemény, látványos evolúción átesett DVTK-val. A vendégek tavaly kiesés ellen plankoltak, idén meg mindenki mögöttük, kontra kisvárosi első osztályúak, frisses trénerrel, az ország elképedésére! Mármint a Balmaz a legfelső ligában! A dög meleg vagy egyéb teendők miatt, de nem jött hűtőfürdőt követelő lázba a házigazda tömeget nem szimbolizáló szurkolóserege! Szóval kicsit kevesen a nézőtéren! Hangosan vagy halkan ez a balmazi pálya alacsonyabb osztályhoz sokkal jobban passzolna, de kit érdekel? Itt a lehetőség villantani az Óberligában!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Így legyen ötösöm a lottón!

2017. augusztus 17.

Bárcsak így valósulna meg minden elképzelésem! Ha így mennek a dolgaim, ahogyan beletalálok az élet rejtelmeibe, akkor hamarosan olyan milliárdos leszek! Még Neymart is leszorítom a kicsi hitvány vagyonával! Amúgy meg pont ő az, aki miatt az arcom egyre növekedőben! Azt károgtam, hogy a brazil bohócfejű belép a nagy zsé udvarába, azonnal kibújik belőle a laza csávó! Még egy percet sem játszott a PSG-ben, de már megvillantotta magát a cimbikkel Saint-Tropezben. Ha jól látszik a felvételen, egy róla szóló partin vagy a legdrágább pezsgőt vagy a legdrágább whiskey-t rendelte ki. Ráértében elkezdett bulikázni, nyilván megelőlegezve a fizu 10.-i becsapódását. Meg különben is volt még otthon egy kis konyhapénz a Barcás időszakból!

Hát szóval nagyon szépen bejött, amit károgtam Neymar Párizsba igazolásával! A léha élet legyőzte ezt a tehetségnek kikiáltott, de tudásából még csak morzsákat osztogató játékost! Egykori klubjánál, a Barcelonánál, egykori edzője, Lius Enrique nagy valószínűséggel szilánkosra rúgta volna a fenekét, ha megjelenik róla, meg a haverokról egy ilyen, az életet tele szájjal élete habzsoló mozgókép!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Irigy vagyok

2017. augusztus 17.

Minden nyáron és télen szénné égek az irigységtől, amikor az egykori Jugoszlávia utód államaiból kipattannak fiatal játékosok. Elárasztják a hatalmas pénzel felpimpelt bajnokságokat, tömegesen vágnak bele a nagy kalandba! Nem falusi klubokhoz igazolnak irdatlan szép pénzért Tito marsall egykori játszóteréről, hanem a hatalmasok közé!

Még a legkisebb tagköztársaságból is bepottyan valami nagymenő egyesülethez egy névtelen kisgyerek. Valami mocoroghat benne, mert a sztár klubok csak úgy vakra nem adnak euró milliókat egy cserfes legényért! Jó alaposan körbe szimatolják, sunyiban puhatolóznak, nyilván a legjobb az lenne, ha egy huncut fillért sem kellene fizetni a srácért, dörgölőznek, óvatoskodnak, amikor viszont meghallják, hogy a konkurens klub emberei szintén a fiúra utaznak, elég erősen betárazzák az éles lőszert. 

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Most tényleg megint támadót kell hozni?

2017. augusztus 17.

Egy kicsit azért nehezen értik a leghangosabb Barcelona drukkerek a klub játékos politikáját! De ez megy már évek óta!

A Földön labdával foglalkozó emberek életében mindig található egy olyan szakasz, amikor csahos Bayern meg vadul marós Barca drukker lesz. Ebből egy durva El Classico utáni méregfelhős állapotból aztán olyan érzelmek definiálódnak a sport éjszakákba, amikor egy életútig szóló szoros barátság tökéletes megszűnéséhez, szétszakadásához vezetnek! Ha például a legjobb, gyermekkori pajtásról kiderül, hogy a legkeményebb szittya Madridista vagy bősz Dortmunder, csak eddig ebből nem lett balhé!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Neymar barátom, ideje lenne nekiállni focizni!

2017. augusztus 17.

Számomra nagyon komoly csapással felérő nyilatkozatot adott Neymar! Róla napok óta acsarkodva csaholok a klaviatúrán keresztül! Dühömben sajnálkozva ütöm a fejét, annyira ostobának tartom az életét irányítókat, hogy a brazil szellő lábú gyereket simán eltemettem a Copacabana homokjába a dagadt Ronaldó, a mindig kanos Ronaldinho és a mellkasára nyakkendőt hányó Adriano mellé!

A sokadik kitermelt géniusz növendéket, Robinhot egyelőre csak felravatalozták, mégis munkásságával, döntéseivel mindenképpen az önsorvasztó, lassan kihunyó félben lévő, éppen a sárbolygóba csapódó csillagocskák közé sorolható! Kellően aggasztóan fiatal és egyben ostoba életkorában Robinho is beledőlt saját mentális csapdájába és körbe kóvályogta a planéta összes jelentős és jelentéktelen, de  édesapjának meg ügynök nagyfater bátyónak szép összeget termelő bajnokságát!

Szóval Neymart lezúztam a pokol fenekére, hogy mi a frászt akar Párizsban, miért akart világgá menni a világ egyik galaktikus csapatától Messi és Suarez sorából? Kezdésnek megindult a könnyű élet felé, egyből beugrott ST. Tropezbe! Franciaországnak azon a részén jó harsány az élet, semmi sem drága, vagy ha mégis, ott a gazdag futballista cimbora, majd ő kiégeti az egy láda Dom Perignon pezsgő árát!  Ott zajlik a világ csillogó élete, menő  bulibárok csapatják 24 órában!

Ez után a laza előjáték után Neymar beugrott a Guingamp ellen bajnokira, bár majdnem lesöpörte őt egy hazai játékos öngólt hozó mutatványa, a brazil csak összehozott egy gólpasszt, meg egy gólt. Nem emiatt, de elkapták őt nyilatkozni és kimondta az okosságát: igenis nem esett nehezére eljönni a Barcelonától! A kételkedő demagógok egyből beolvasták, mekkora egy hurka a francia bajnokság, különben a Liga bordó csapatát még a Videoton is kitolta a nemzetközi sorozatból, meg mekkora műanyag az egész! Közbe ezeknek a népeknek szólni kellene, hogy onnan azért sokkal többen dobbantottak jó helyekre, vissza meg nem kidobált fiatal tehetségek igazolnak a ligába!

Most már csak az kell, hogy Neymar tényleg egyenletesen labdázzon, végképpen befogva a huhogók lotya száját!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Mi hibázik? Valakinek erre választ kellene adnia!

2017. augusztus 14.

Helyváltoztatás miatt egy új televíziós szolgáltatóhoz csapódtam! Mivel a többi kanális kínálat elég gyönge volt, így beragadtam a sport moziban, ott is az olasz Szuperkupa csatájában! Juventus-Lazio. Perfetto!

Azt még le kell írnom, nem kedvelem a digó focit. Egy kicsit ugyan megtértem a májusi BL döntő előtt! Nagyon szép stílus, ahogyan oda eljutott a Juve, tele régi, általam érzelmesen támogatott fodbalistával, mint például Horvátország Labdakergető Pitbullja, Mario Mandzukic. Ő az a srác, akivel ha valaki védőjátékos ellenfélként összetalálkozik, másnap rémülten tapasztalja, hogy tele a teste kék zöld foltokkal, karmolással és a meze is szétszakadt, miközben a jegyzőkönyvben ott virít saját sárga lapja, amit a Mario elleni szabálytalansága miatt kapott! Félelmetes, hidegfejű, végtelenül céltudatos a csatár, kegyetlen bérgyilkos. De nem ő most a téma! Hanem a Lazio kapusa!

Teljes cikk