Tökéletes nápolyi törpék

2017. október 16.

Szilágyi László

Nyolcból nyolcnál jár a Napoli az olasz bajnokságban, a lehengerlő produkció főszereplői kisnövésű labdarúgók. Insigne, Mertens és Callejon. Mondjuk Hamsík sem egy Ibrahimovic…

Érdekes dolog ez. Pár éve a Guardiola-féle csúcsra járatott Barcelonát is a kicsik mozgatták, úgy, mint Xavi, Iniesta és persze Messi. Utóbbi még mindig varázsol a Nou Campban. Nápolyban idén szintén a kicsik viszik a prímet, Lorenzo Insigne, José Callejon és Dries Mertens. Mielőtt bárki azzal vádolna, hogy a zseniális barcelonai trióhoz hasonlítom a nápolyi hármast, nyugodjatok meg, erről szó sincs.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Eke Uzoma, aki itt is felszántja a pályát

2017. október 16.

Azt hittem a szemem káprázik! Esetleg egy zaccosabb időutazást öntöttem formába, amivel visszatértem a múltba Marty McFly-jal ,a Doki csodálatos verdájával, hogy megvizsgáljam: a jövőben számíthatunk-e még hasonló előfordulásra? Amikor egy Bundesliga-játékos a magyar sampionátóban erősködik? Vajon mi történhetett a tévémmel, amiben egy tehetséges afrikai származású játékost a Balmazújváros mezében látom szélsebesen száguldani!

Eke Uzoma nigériaiként szerepel a statisztikában, de mindenképpen a német labdarúgás neveltjeként ismerik! 17 évesen feltűnt az SC Freiburg csapatában! Erről a klubról kötelezően tudni kell: az összes Bundesliga csapatban található minimum egy, de több Freiburgból induló, ott nevelkedett spíler! Ez a klub arról híres, amiről idehaza csak csacsorásznak: az akadémiai képzés fontosságáról!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Kétélű fegyver

2017. október 16.

Ennek az egésznek semmi értelme! Jó, ha a Veszprém klubvezetője, rajongója vagy bármilyen függője lennék, meg egyáltalán a magyar név dicsősége vagy valami ehhez hasonló, akkor egyből felemelném a hangom, de különben… a helyzet kérdése: a Telekom Veszprém mezébe bújt zsoldossereg mit tesz a magyar kézilabdáért, de úgy teljességében és nem a klub meg a saját glóriája miatt?

Hát szóval ez nem annyira egyszerű.  A Kielce elleni mérkőzésen kettő, azaz kettő darab magyar születésű játékos mozgott a kék borításon! Az összes többi külföldi volt! Akkor tökre érvénytelen lenne a durrogásom, ha ugyanennyi magyar dobálna idegen országban, de sajnos nem ez a képlet! Az összes céhlegény hazajön, az itthoni nyugalmat nyújtó, jó biztonságos és a még fő, az időben megkapott fizu kellően erős érv ahhoz, hogy magyar kispadon kuporogjon a világnagynak kikiáltott nő vagy férfi!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Minek kapcsoltam én oda?

2017. október 14.

Néztem az egyik sport tévé reggeli műsorát, abban egy beszélgetést Vass Sándorral! Az egykori kézilabdázót a Nagy László körüli esetről faggatták. A meghívott vendég nem volt könnyű eset a néző szempontjából sem, de a riporter oldaláról nézve meg egyenesen szeppoku volt! Vass, az egykori kézilabda szövetségi kapitány, még jóval előtte remek beállós, tökre megtestesítette a televíziós újságírók rémálmát, a hülye kérdésre visszadobott normális válasszal! Szóval azt járták körül, hogy mi a szitu Nagy Lászlóval, mit hoz a jövő az átlövő visszalépése után!

A Telekom Veszprém vezére bejelentette, hogy 199 válogatott meccs után nem lép többet pályára válogatott mérkőzésen! Természetesen Vass is csatlakozott a sajnálkozók sirató táborához, de közben aggódott is.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

És ez a férfi kellett a Bayern Münchennek!

2017. október 14.

Már azt sem értettem, hogy mi a rákot keresett Josep Guardiola a Bayern Münchennél? Értem, hogy avval a rengeteg dicsőséggel kellőképpen megvakuzta a bajorok nagyhatalmúit, de mégis! Aztán a karikalábú katalán folytatta, amit Rummenigge és bandája elindított! Jöttek a közepes lovagok, kevés indokkal, de Guardiola részéről nagy ragaszkodással!

Amikor a törpicsek Juan Bernat feltűnt, még észbe kapni sem maradt sok idő, olyan gyorsan ömlött a folytatás! Különben az ő érthetetlen megjelenését az ég egy adta világon semmi sem indokolta, ha csak az nem, hogy spanyol! Különben a fiatal, tehetséges, bajor nevelésű Alabára ráhozni egy izgatott kis krapekot, erre nagyon nincs mit reagálni!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ki lesz a következő?

2017. október 14.

Talán az egész Kárpát medencei populáció bízik abban, hogy Bernd Storck azzal a bazi nagy marhaságával, amit a magyar szurkolókra rajszögezett, végképp kiírta magát a magyar foci jövőjéből! A Dajcs Főokos bátran kijelentette, ő még ilyet nem látott, hogy a nézők saját válogatottjuk ellen hasogatták volna a futtatott arany-lábúak fülét! Ha valaki nem ekkora sügér, egy porig égéses sorozat utolsó, székrekedéses nyomorgása után, akkor csöndben summog, nem henkel senkit a hülyeségével! Helyére megy, leül és várja a döntéshozó nénik, bácsik megszólalását! De nem! A német gyopár akkor is képes másra tolni a sarat, amit már csak ő nem vesz észre!

Tételezzük fel, hogy Storckot kiütik a mézzel tejjel folyó Paradicsomából! Ki jöhet, ez már egy új fokozat a rejtély keresésében!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Nem ért ez semmit!

2017. október 14.

Egyre erősebb mániámmá vált, hogy a magyar labdarúgó válogatott játékát egy szemmel, a meccs utáni sajtótájékoztatót illetve gyors interjút viszont erőteljesen figyelem! Az afterparti sokkal komolyabb élvezet nyújt, mint maga a 90 perc! A gyors interjúba burkolt szuggerálás minden vesszője, kérdőjele, szempillantása egy bonbon a magyar labdarúgás beszélő fejeinek törtétében!

Tömény, a valóságtól teljesen elrugaszkodva, a korábbi kijelentésekkel totálisan szembe menve kavargás a német csak igazat beszél fej szinkronjával! Ebben például vb aranyérmet nyerhetne Bernd Storck, a kijutással nem is kellene bíbelődnie, sima csoportelső! Az övé lenne a blöff tornán a leggyorsabb szobafoglalás, sőt ha marad a magyar válogatott elején - ami annyira nem lenne fontos, csak neki- akár még kiemelt is lehet!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ki fogja így felvenni a labdát?

2017. október 10.

Váratlanul érte a Kárpát-medence népességet Nagy László kézilabdás, spanyol nyelvtolmács, többszörös legenda, veszprémi balkezes óriás visszalépése a nemzeti csapattól!

Alkalomhoz és búcsúhoz illően tényleg jöhet a kitűnő, csak arany betűkkel írt, glóriás képekkel illusztrált egyedülálló portfólió, az év és Európa legjobb kézise kitüntetés fej fölé emelése! Nyilván lesz, aki a paraván mögött dorombolva megjegyzést tesz arra a három évre, amikor Nagy úgy lebegtette a magyar válogatottbeli részvételt, mint a Bajkonur űrállomás Lajka kutyát!

Teljes cikk

Köszönjük, Nagy-élmény volt!

2017. október 10.

Szilágyi László

Szögre akasztja a válogatott mezt a magyar férfi kézilabdatörténet zseniális alakja. Nagy László-kaliberű állócsillag jelenleg egyik csapatsportágban sem áll rendelkezésre. Tátongó űrt kell betöltenie az utódainak!

Derűs fiú ez a Nagy Laci. Teljesen spontán előrukkoltam egy piros-kék csíkos pulóverben, merészeltem megjegyezni, hogy persze az ő tiszteletére húztam elő a szekrényből. Elmosolyodott, a sérült kezével meglapogatta a vállam… szépen megágyaztam a beszélgetésnek… :)

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Meddig megyünk még tovább következmények nélkül?

2017. október 09.

Nem hiszem, hogy bárki is vizsgálta volna, hogy a magyar sportvezetők miért válnak süketté és vakká, amikor a nagy dérrel- dúrral, csinnadrattával, látványos füstköddel idepacásodó külföldi edző sorozatban tereli vesztőhelyre a csapatot? Ezek a hivatalos fejek miért dobják magukat hanyatt és terpesztik szét a lábukat, amikor utólag kiderült, hogy egy hatalmas hablatykirály ereszkedett le a Kárpát-medencébe?

Diszkont mennyiségben teszik ide az életüket, főként az utóbbi időben, amikor elterjedt, hogy Magyarországon nagyon erős a sportban a pénz, időben oda is adják! Ha valaki megúszásra és számlája feltöltésére törekszik, pont baba hely, a felelősség meg szinte nulla!

Teljes cikk