Szotyiárusok kontra szlovák exportcikkek

2017. december 27.

Címkék: utánpótlás, haladás, kleinheislerlaszlo, Pinte Attila, NBI, Sallai Roland

Szilágyi László

Pinte Attila szerint túlfizetettek az NB I labdarúgói, és ez bizony nem tesz jót a játékosok hozzáállásának. Bezzeg Szlovákiában... Messziről jött ember azt mond, amit akar, csak az a bökkenő, hogy Pinte a határ túloldaláról érkezett, és hajlamos vagyok azt hinni, hogy igaza van.

Pinte Attila régi ismerős, 2000-ben érkezett a Fradihoz, egy évre rá tagja lett a kilencedik kerületi bajnokcsapatnak. A szorgalmas, gyors és technikás futballista két évet töltött a fővárosi zöld-fehéreknél, hogy aztán egy győri kitérő után hazatérjen Szlovákiába.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Jó lehetett a karácsony most a Real Madridnál!

2017. december 27.

Címkék: real madrid, Benzema, CR, Zidane, El Classico, CR7, 0-3, égés, Bale

Nahát, erre aztán tényleg senki sem gondolt! Karácsonyra 14 ponttal kevesebbet tartalmazó zsákban hoz ajándékot a spanyol Hesszuszka a Real Madridnak!

Ugyan már kérem, ez a csapat holtában is agyonvert mindenkit, aki csak a fehérek útjába került, lett légyen az spanyol bajnoki, Király Kupája, BL vagy egál, hogy milyen kampionató, megkapta a magáét az összes csapat! Verseket írtak, mekkora egy nagy egyéniség Zinedine Zidane, tapasztalatlan edzőként bitang erős mágiával bír, annyira, hogy még a triplát is begyűjtötte.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Táncolj Bogesz!

2017. december 27.

Címkék: OTP Bank Liga, ftc, doll, Mezőkövesd, Bognár István, érdekes, Kisbogesz

Most lett aztán alaposan szembe köpve a magyar labdarúgó társadalom! Tudom, ez egy nagyon demagóg szövegkörnyezetből kiragadott idézet, hiszen a volt feleség, Rita tényleg korrektül leírta, mit is mondott Bognár György, Dárdai Pál szövetségi kapitánnyá emelésekor! Sokan, többek között én is egyből beleugrottam - most már tudom - az erre a sztorira veszett módon, de igaztalanul csaholók táborába.

Ennyi előjáték után jöjjön a dupla párhuzam. Bognár György fia, István az origo most! A Bogesz fia. Akivel tényleg feltörölték az Üllői úti járdát! Amikor feltűnt a fiú a DVTK pályán, sokan úgy gondolták, ha olyan lesz, mint az édesapja, akkor lehet nagyokat hurrázni, boldogan szurkolni. Bognár György annak idején úgy robbant be a válogatottba, mint az elszabadult HÉV kocsi a Renault Baumgartner kirakatba!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Köszi Kismozart!

2017. december 27.

Címkék: Mozart, Rosicky, kár, visszavonulás

Azt írják visszavonult a labdarúgás Mozartja, a cseh Tomás Rosicky. Hát kérem, ha Wolfgang Amadeus annyit lett volna sérült, mint a labdarúgó, valószínűleg nem hallhatja senki a „Cosi Fan Tutte” című csodát, viszont lett volna viszont helyette „Kis éji zene”, a kórházból!

Emlékezetes volt, amikor először feltűnt a nagyobb nyilvánosság előtt, azaz kibújt a cseh árnyék futballból, belépett Németországba, a legnagyobb kavarodást azzal okozta, hogy képtelenség volt kimondani a nevét! Még az amúgy KGST anyatejen felnőtt szocialista béketábor sem oldhatta úgy fel a nyelvével Tomás neve kimondásakor.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Cseppet sem lenne meglepő, ha Gyurcsó tavasszal itthon porosodna!

2017. december 27.

Címkék: labdarúgás, ftc, gyurcsoadam, Gyurcsó Ádám, Pinte Attila

Azt hiszem éppen jókor szólalt meg Pinte Attila, a szilaj tekintetű, egykori Fradista ász, jelenleg a padlóról feltápászkodó Haladás második edzője. Nem számszakilag, hanem beosztásilag. Na, szóval nem ő a góré! Pinte menő fodbalista volt Szlovákiában, magyar nevével is ragyogóan haladt előre a tót fociban, megismerték, felemelkedett, aztán egyszer csak az Üllői úton termett!

Markáns egyéniség volt, szépen iparkodott a zöldeknél, ott is gyorsan magas tisztességet kapott. Két év után tovább, majd hazaindult Szlovákiába! Brauti kolléga a héten szépen megénekelte Pinte gondolatmenetét, igazat adva neki, erősen támogatva őt a gondolatiságában!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Úgy kellett ez az EB a lelkeknek, mint egy falat kenyér

2017. december 20.

Címkék: EB, hosszúkatinka, úszás, uszas, csehlaci, Cseh Lászlló

Jó volt ez a kis rövid pályás úszó Eb, Omlett dán királyfi országában! Kicsit lehet megint a parádé mögé bújni, szépen előretolni a kényelmetlen kérdések helyett ezt a csillogást, de most tényleg nem kellene ünneprontásba átmenni!

Ha csak az érmeket számolja a nép, pazar az Eb vége: 8 arany, ebből hat Hosszú Katinkáé, 3 ezüst, két bronz! Kellett ez a nagy kézilabda facsarodás helyett, jól felmelegíteni a vaksztól ragacsosra dermedt lelkeket!  Na, nyugázzon mindenki, ismét jó elemében a magyar tempózó társadalom, dőlnek az érmek!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ezt is megérte a világ! Valamit nem a norvég női csapat nyert!

2017. december 18.

Címkék: kézilabda, Franciaország, Norvégia, kezilabda, Világbajnokság, Oftedal, meglepetés, Krumbholz, Mörk, IHF, Löke

Cseppet sem bántó, hogy nem a norvég női csapat nyerte a németországi kézilabda vb-t! Ez is emlékezetessé varázsolja a tornát, ám attól meg még súlyosabb lesz a visszanézés, ahogyan a magyar válogatott magyarázkodni való 15. helyre ért be, profi kapitánnyal, akinek minden miccenését érzékenyen figyelték, nehogy valamiben is hiányt szenvedjen.

A franciák szépen beértek a dobogó tetejére. Igazából nem úgy indult a finálé, hogy majd a gallok csókolgathatják a szépséges serleget!  Különben a magyar női liga is repedezhet a büszkeségtől, mind a két csapatból jó páran itthon lettek erősek, kipihentek. Taktikailag nem zavarodott csirkeként futkorásztak, az egészségügyi mutatójuk, állóképességük pedig a legerősebb állapotot jelezte. Szóval ebben az arany és ezüst éremben jócskán ott található a hazai bajnokság, de még a holland bronzban is jócskán érezhető a magyar koszt és a baba fizetés.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ez az utóbbi 20 év legnagyobb szégyene!

2017. december 18.

Címkék: kézilabda, Franciaország, kezilabda, válogatott, Szégyen, Világbajnokság, rasmussen, aranyérem

Azt azért nagyon megnézném, amikor Yvett Broch visszatér a győri öltözőbe és megkérdezi Bódit, na nem a Magdit, hanem a Bernadettet, hogy figyu, ilyen a mi érmünk, hol a tiétek? A kézilabdában hosszú évekig nevetség tárgya hollandok ismét karistoltak egy komolyat. Igaz nem a vb döntőben, mint 2 éve, de ahhoz képest, hogy jó pár éve a Mélyföldön azt sem tudták, hogy mi a rák a kézilabda, most meg az egyik meghatározó a válogatott a világ és Európa kézilabdájában, érthető, ha Bódi inkább elmegy gyúratni a langaléta beállós kérdése után!

A világ szégyene Magyarország 15. helyezése a németországi világbajnokságon!  Magyarországnak (!) sikerült  megelőzni  Paraguayt, Argentínát, Tunéziát meg Brazíliát. Alapból ez is komoly égés, de Dél-Amerikában nem játszik egy holland vagy norvég nő sem kőgazdag fizetésért! Pedig azt tartják a kézilabdában, a világ többi, ostoba részén, a magyar a Planéta legerősebb bajnoksága.

Teljes cikk

Most akkor ki a legjobb?

2017. december 18.

Címkék: FIFA, real madrid, Marcelo, Infantino, Klub VB, Ronaldo

Szilágyi László

A versenynaptár megtervezése nem könnyű feladat. Torz tükröt tart a világfutball szereplőinek a nemrég véget ért klubvilágbajnokság végeredménye. Korántsem biztos, hogy most a Real Madrid a legjobb.

Mióta egyáltalán felvetődött a klubvilágbajnokság ötlete, a földrészek legjobb klubcsapatai mérkőznek meg egymással. Az ötlet pompás, látnánk ilyet gyakrabban, leginkább a nyáron, mondjuk. Igen, milyen jó is volna, hogy CR és társai megnyerik a BL-t, majd a felkészülés kezdete előtt vagy még a BL-győzelem mámorában megmérkőznének a legjobb nem-európai csapatokkal. Ha így lenne, tudnánk formához, csapathoz, aktuális felálláshoz kötni egy-egy nagycsapat egy-egy nagy eredményét.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Fordítsuk már vissza azt a lovat!

2017. december 16.

Címkék: Köln, mlsz, idegenlégió, berndstorck, doll, idegen, fordított ló

Nagyon nagy malmozók ezek a ránk szakadt német labdarúgó edzők! Lubickolnak a pénzzel kitűnően feltöltött medencében, igazából semmi követelmény nincs velük szemben. Bírálnak, kioktatnak, dühöngenek, kitérnek a válasz elől, másra tolják a hibáikat, majd a kasszához fordulnak!

Ha valaki a bukdácsolás miatt még is kérdőre vonja őket, azonnal visszaszúrnak mindenféle okossággal, ami persze az ő igazukat bizonyítja! Előkelő idegenként páváskodnak közöttünk, egy magyar szót nem képesek a homlokuk mögé erőszakolni, miközben ha valaki Germániába beteszi a lábát munkaügyben, az első nekiszegezés a nyelvtudásra megy!  A kivándorló addig semmit sem mozdul, előre vagy inkább hazakujtorog méltatlankodva. De különben ez nem új cucc, ez a nyelvészkedés!

Teljes cikk