Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

A drága "rajongóimnak" szeretettel!

2017. február 16.

Minden ember életében akad egy olyan pillanat, amikor a Bayern Münchennek szurkol! Vagy a Real Madridnak, Barcelonának, Manchester Unitednek, legrosszabb esetben a Milannak. Itthon meg persze a Fradinak, Újpestnek, ha meg Kispesten lakik, akkor, naná annak. Így voltam én is. Munkámból kifolyólag az egekig rajongtam a Barcelonáért, amikor Guardiola edzősége alatt aprólékosan, atomokra gurigázta szét a nagypofájú Realt.

Aztán meg Európa többi részét kényszerítve térdre! Az apró emberek zseniálisan dugták el a labdát az ellenfelek elől. Mekkora mennyei érzés volt látni őket, megkergült tyúkokként hajkurászni a labdát, miközben Messiék kéjesen passzolgattak. Hát persze, hogy az erősebbhez dörgölődés imponáló hangulatot adott! A Barca meccs másnapján indított dumálás hangneme természetesen a káröröm volt. Az újdonság varázsa kiütött minden mást. A nagyképűek megvezetése magnetikus erőt adott a csapat támogatásához.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Hogy lesz így brutálisan erős magyar válogatott?

2017. február 16.

Brutális letámadást indított a magyar kézilabda az európai hadszíntéren! Nincs olyan nap, hogy ne harsogná világgá valamelyik hazai klub: ezt meg azt a kimondottan világbajnok géniuszt sikerült leigazolni a norvég, francia, román, dán egyesületétől! Hiába, nagy az ereje a jó stabil, mindig pontosan fizető magyar egyesületeknek. Jobban mondva nem is annak, hanem a mögötte álló, világhírű, és a világon egyedül álló magyar TAO rendszernek! Ezt a pénzügyi hátteret már Európa minden országában ismerik és hüledezve figyelik mellékhatását, de nincs rá kezelő orvosuk. Mert ilyet nem találni sehol!

Alapjaiban a sport vagy biznisz vagy  amatőr alapon működik. Attól függ, kicsit vagy nagyot álmodnak az ebben iparkodók.  De olyan sehol nem látható, hogy az állam vezetésével a sportvezetők kezébe toljanak, gyakorlatilag szabad felhasználású, irgalmatlan mennyiségű lóvét. Afféle amerikai nagybácsiként! Cserébe gyakran a semmit kapják! Plusz a hazai utánpótlást látványosan pusztul!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Jó ez a magyar futsal!

2017. február 13.

Sikerült a címvédés a futsal Magyar Kupa döntőjében! A lányoknál, pardon, a hölgyeknél az Astra, amely a fináléban a dallamos Astra-Artifex Kiskunfélegyházi Bulls néven csilingelt, sorozatban 5. alkalommal vésték fel a nevüket a kétségkívül impozáns trófeára.

A rendezvény helyszíne Veszprém, itt Madarász János, a magyar futsal legendás alakja formázza helyi erőket. A csarnok egy gyönyörű, 36 milkás brandnew, magyarul wattaúj digitális és mátrixos All Inklusivos kijelzővel megerősítve várta, hogy majd  a dicsőséget mutatja a Királynők városa legjobb terem labdarúgóiról. A terv egy kicsit megkancsult. Madarász János népi zenekara elesett a korábbi kupa meccseken, így maradt a nyugodt meccsnézés a veszprémi fanoknak.

Teljes cikk

Németh Kornél

5 évig kommentáltam, most itt mondom el, mi is zajlik a 20*40-es játéktéren

Menny és pokol

2017. február 13.

A kézilabda Bajnokok Ligájának legutóbbi fordulójában a magyar csapatok mindkét, imént említett helyre „elkalauzoltak” minket. Akitől nem vártuk, mennybe ment, akitől vártuk, pokolra jutott és volt egy olyan eset is, amikor a pokolból mennybe vezető út felénél ért véget a történet.

A hét meccse címet is kiérdemelte a Veszprém-Barcelona derby, de a vasárnap este történtek fényében egyértelműen a Fradi montenegrói bravúrja/csodálatos győzelme/elképesztő teljesítménye (és így tovább) kerül képzeletbeli listám első helyére. Hogy valami nincs rendben a korábban dermesztően félelmetesnek titulált Moracsa sportcsarnokban és környékén, az már a Vardar elleni hazai vereség alkalmával is kiderült, de szerencsére most újra bebizonyosodott. Hogy őszinte legyek a legkevésbé sem érdekel, hol voltak a kapu mögül a balkáni keménylegények, miért volt erőteljesen foghíjas a lelátó, a Buducsnoszt Podgorciát saját otthonában megalázni, több mint felemelő érzés volt.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Mindent értek. De lehet, hogy semmit

2017. február 11.

Eredetileg arról akartam írni, hogy mi történt a futsal Magyar Kupa előszobájában. Ahonnét kemény 2X20 perc után lehet belépni a nagyszobába. A lányoknál a betyárosan nem rövid nevű Agenta Girsl Szekszárdi FC női csapata 7-3-ra metélte szét a még kézilabda kapust is leigazoló Rubeola FC Csömör együttesét. Senki ne tévedjen el, az eddig férfiak között betyárkodó csömöriek nem túl öreg női szakasza egyszerű adminisztrációs okossággal és gyorsasággal, meg persze vérrel és verítékkel kerültek a legjobb négy közé. A Rubeola stabil név futsalban, a nevük mögé bebújó újpestiek meg sok tekintetben jól jártak a névhasználattal. A mindkét résztvevő számára gyümölcsöző kapcsolat kellemetlen eseménnyel lett erősebb. A szekszárdiak gyorsan megmutatták, ami eddig elég volt, az most ellenük kevés.

A másik ágon a szolid 7 játékossal fellépő Tolna-Mözs majdnem meglepetést okozott az Astra futsal szekciójának. A tolnaiak 7 játékossal érkeztek, - hát már ez is megérne egy közös gondolkodást, hogy ez mennyire komoly hozzáállás, - amiből aztán két piros lap miatt csak öt fő maradt. Igaz, hogy majdnem belehaltak, de majdnem kiütötték a bőven erősebb Astrát. Egy gyönge pillanatukban hagyták Nagy Anettet, aki aztán döntőbe rúgta az Astrát!

Teljes cikk

Tényleg hülyének néz minket

2017. február 10.

Szilágyi László

Cinikus? Nem. Bátor? Biztos, hogy nem. Őszinte? Igen. Tényleg hülyének néz minket? Igen. Ő Nagy Dominik. Ejnye…

Megmondom őszintén, értelmezési gondokkal küszködök egynémely magyar labdarúgó nyilatkozatát olvasva. Az a kedvencem, amikor megmagyarázzák a derék legények, hogy kint sokkal nagyobb iramú az edzés, mint itthon és így sokkal könnyebb teljesíteni, jobb megizzadni, letussolni, hazamenni, szóval, minden jobb, sokkal jobb, mint idehaza, ahol nem annyira pörgős a tréning, mint mondjuk Lengyelországban. És tényleg, a Fradival bajnokságot és kupát nyert, az U20-as vb-n is szerepelt Nagy Dominik előhúzta a cilinderből a fentebb citált varázsszavakat, azaz kint sokkal jobb, mert gyorsabb az iram az edzéseken.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Most is ugyanaz a kérdés: mi lesz Lahm után?

2017. február 10.

Szinte hihetetlen, ami a hét elején történt! Philipp Lahm, - most már úgy fest, hogy a a Bayern München élő legendáriuma – visszavonul a labdarúgástól. Egyszerűen elképzelhetetlen, hogy ez a pillanat is eljött. Senki sem emlékszik arra az időre, ami Lahm előtt volt! Ha a bajor csapat védelmének jobb oldaláról beszélt valaki, Kamcsatkától Minneapolisig, Jászberénytől Fokvárosig az összes Bayernen függőnek csak és egyedüliként az alacsony termetű, kissé gida hangú robot jut az eszébe.

Lahm több szempontból is kultikus figurája a bajoroknak. 2 év kivételével, összesen 21 esztendőn át szolgálta csapatát. Ez a  mostani profi világban, a labdarúgó prostik idején egyszerűen felfoghatatlan! Manapság  gyakori, sőt akár mindennapos esemény, hogy a foci lotyó egyik percben még a Bundesligában villog, majd megszédülve a még nagyobb kihívástól, értsd a sokkal több pénz miatt, egyszerűen lelépnek. A távoli Keletre, a jószagú Kínai negyedbe, egy bájosan füstöt okádó acélkombinát közvetlen közelébe!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

A munka mindig örömet okoz!

2017. február 10.

Dárdai Pál játékosként nem a csodát varázsolta a Hertha BSC csapatában, kemény és egyben felfoghatatlan 14 éven keresztül. Azért döbbenetes ez a 1997-től2011-ig tartó munka kapcsolat ugyanazon egyesülettel, mert manapság a szó klubhűség már annyira avas, hogy csak útépítésre használják. Ha egy játékos, de inkább a menedzsere úgy gondolja, hogy a Nagy Lé nevű kínai csapathoz kell igazolni egy magyar, amúgy már nábobnak, akkor gyia, indulni kell az újabb milliárdokért! Kit érdekel a klub, amikor a nagy zsé ennél sokkal fontosabb! Talán a még ennél is több pénz lesz a következő motiváció. Bóklászik a világban egy pár ilyen motiváltságú, éppen magyar útleveles labdarúgó is.

Dárdai nem ezek közé tartozott. Játékosként keményen robotolt. Tehetsége nem emelte a szupersztárok közé, szorgalma, elszántsága viszont sokkal inkább. Emiatt ragadt meg a Herthánál, annak ellenére, hogy fénykorában, amikor erőtől duzzadóan pörgött még a Bayern München is udvarolt neki. Ha pedig valakit a bajorok hívnak, az akkor még Uli Hoeness elnökölte vezetőséggel, hát nincs stoplis cipőben az a játékos, aki nemet mondana nekik.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Gazdag meg minden, de aztán…?

2017. február 08.

Kéz eseten akadhatott meg a magyar labdarúgást figyelők szemcsóvája. Az egyik Szalai Ádámé, aki két gólja preparált volt csapata, a Mainz ellen. Az elsőnél semmi meglepő, a szokásos botozás, a második meg egy erős fejes. Robbant a bomba, a magyar játékost ez a két gól belökte a forduló válogatottjába. Ezen felbuzdulva, az összes bértollnok nekiesett a hétvége vastag betűs emberének, hogy mekkora kamper ő.

Hirtelen azért arról nem kellene megfeledkezni, hogy hagytak neki elég időt, hogy formába hozza magát. Hónapok óta csak a semmit mutatta a Bundesligában, a mellőzése miatt alaposan kipihenhette magát. Már azok is előrébb tartottak, na nem fizetésben, hanem pályán töltött percekben, akik csak január végén igazoltak bárhová. Talán ő volt a legdrágább szabadnapos ember Dietmar Hopp, amúgy híres csapatában. Ideértve a tulajdonos-nagyvezér összes bizniszét.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Nagyon ciki vagy!

2017. február 08.

David Beckham személyes jó barátom. Annyira közeli az ismeretség, hogy nem is beszéltem róla. Ő sem emlegetett sehol. Eddig úgy tudtam, hogy mélyről küzdötte fel magát ez a férfi! Aki az élettől meg a gazdagságtól, meg a felső köröktől megtanult ezt azt. Mára kiderült, hogy egy ócska gyökér. Akkora, hogy nincs az a Stihl fürész, amivel ki lehet vágni.

De előbb vissza a barátságunkhoz! Egész Magyarország azon recskázott, hogy a nagyon erős, kimondottan acélos ZTE útjába  a Manchester United került a BL-ben.  A meccs előtt edzést tartottak az angolok a Népsatdionban, aminek a gyepszőnyegébe kőkeményen beleverték a csúfot. A magyarok köztudatában ez volt az ország legjobb pályája volt. Aztán kiderült, hogy a legócskább. Igaza volt az angoloknak, ők a semmire sem jó nyálcsorgató, fogaikat az egész arcukon viselő mopszaikat különb füvön kaksiztatják, mint a Szent Stadion, még Szentebb gyepszőnyege. Na, jönnek ki a Népstadionba a manchesteriek, ott állok a pálya szélén, elfut mellettem David Beckham. Mondom dumcsizzunk már, ha itt ez a világhírű becsavarós koma! Bedobtam az összes angol mondatomat és odavetettem neki, hogy: „The weather is terrible!”Erre Becks: „Oh, yeah!”

Teljes cikk