Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Erős fantázia kell ehhez!

2017. október 28.

Először azt hittem nem jól látom! Aztán arra gondoltam, hogy valami rendszerhibát jelzett a gépezet! De amikor a nem kért főszereplő másodszorra is megerősítette a szándékát, sőt kellő határozottságot és komolyságot fűzött bele az amúgy jó nevű senki, azt konkretizálva, hogy halálosan komolyan gondolja, amit kitalált, kénytelen voltam beismerni, a srác ezt élesre töltötte!

Shane Tusup üvöltöző úszóedző folyamatosan erősíti, hogy ő bizony felíratná magát a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitány posztért jelöltek névsorába! Alapként azonnal felmutatta eredményességi listáját neje őnagysága kitűnő, a világot ámulatba ejtő, a magyar sporttámogatást pedig indokolatlanul bőkezűvé tevő éremgyűjteményét! Tényleg hatalmas kalaplengetést érdemel a termés, amit kőkemény munkával elértek!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Most mondanám, hogy az eszéért szeretik...

2017. október 26.

Címkék: bayern, dfb, pokal, leipzig, vidal

Nem kell nagy fantázia elképzelni, hogy mit gondolt a Bayern München új fő zeneszerzője, Jupp Heynckes, amikor meglátta beosztottját, Arturo Vidalt! A tömény chilényó mutatós ember, egyébként erős piás, erről daloltak a régi spanok, meg Sampaoli egykori chilei szövetségi kapitány! Heynckes legutóbb egy Rembrandt csendéleten látott ennyi festéket, mint emberén, plusz az a választékos zebra séró alaposan kikezdhette a német sikerembert!

Vidal mentségére szóljon, ha úgy adja az élet, elég jó spíler, de különben egy gonosz fráter, aki önös érdekeit, sérelmeit és egy plankton intelligencia szintjét is képes olykor alulmúlni! A díszes dalia főként izzó meccseken képes elveszíteni a maradék eszét, ezzel nem csak magát bünteti, mert az kit érdekel, hogy ki mennyire marha, ám a sorozatos taplóskodásából egyenesen következő pirosozása miatt az egész csapat szív!

Teljes cikk

Romló állagú milánói ragu

2017. október 24.

Szilágyi László

Hatalmas pénzzel pumpálták fel a nyáron Lombardia büszkeségét, az AC Milant. A pénz egyelőre nem hozott eredményeket, az edzőváltásra már nem kell sokat várni. Arrivederci, signor Montella!

Tizenegy új játékost vett a mercatóban, de szenved, mint a kutya. A tényszerű leírás általában az eszetlenül költekező Premier League-csapatokra érvényes, ezúttal mégsem róluk lesz szó. Az olasz csapatokra nemigen jellemző a nagybevásárlás, talán utoljára a Sergio Cragnotti-féle Lazio vett nagyüzemben szupersztárokat, szépen be is dőlt az üzlet.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Eddig csak a szokásos casting

2017. október 24.

Az a versenyfutás, ami a magyar labdarúgó válogatott kapitányi posztjáért zajlik, szépen jelzi, hogy eléggé jó az a kis poszt! Az állandó jelöltek szinte visszatérő vendégek! László Csaba szinte tökélyre vitte a kandidálást, legalább is ez jön le, ahogyan őt tolják!

Állandó, mondhatni törzsszereplője a szövetségi kapitányos mesének! Elindul, egy kicsit megmutatkozik a jelöltségben, majd szép lassan, az idő múlásával kiíródik az eseménysorozatból! Akárhány ilyen forgató könyv merészkedik elő, László Csaba az örök első a castingon. Csak eddig jut, mint ahogyan Bölöni László is! Fix szereplő az indulók listáján, hőha, nála jobb pedigrével kevesen szerepelnek a listán! Egy kicsit markolászták a nevét, eljátszadoztak vele, sőt legutóbb egészen közel került az epicentrumhoz, de a végére nem az ő cetlijét lehetett kifejteni a kínai szerencse sütiből!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Tiszta Amerika!

2017. október 24.

Szerintem ilyet még nem látott a világ autós része! Az meg főként nem, amelyik a Formula-1ért gerjed! Az amerikai futamon, ami egyébként teljesen izgalmas volt, meg a tévés feldolgozása is elég korrekt lett, tele a laikusnak azonnal szembetűnő jobbnál jobb ötletekkel, szóval itt azt történt, hogy a dobogóról lezavartak egy sofőrt!

Az történt, hogy a nagyfogú Max Verstappen robogott át a célvonalon harmadiknak, úgy, hogy előtte egy cérnaszálnyi lehetőségnél lezúzta a 4. helyről a hallgatag finn autóst, Raikonnent. Oké, futam leintve, Vettel - aki meglehetősen rosszul néz ki a tré frizurájával - meg Verstappen erősen dumál a szobában! Természetesen Hamilton még javában ünnepeltette magát a jenkikkel.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Csak maradjanak ezen az úton!

2017. október 24.

Esküszöm az egész olyan volt, mint a mesebeli legkisebb legény vándorútja a messzi és zűrös, de mindenképpen fekete, kerek erdőbe! Ahol nem a királylány kegyeiért kell lenyiszatolni a büdös leheletű sárkánykígyó hét fejét, hanem csak simán kellene megkaparintani a három bajnoki pontot a Blasz bajnokságban a Vízművek ifjú cserkészeinek a híres-hírhedt REAC ellenében!

Ennél a sárkányos résznél megállnék: tudja valaki, hogy a sárkányok egyáltalán mit esznek, hogy olyan kénkövesen bűzös a lángokádásuk, a füstölgésük miatt az emissziós kibocsájtásuk hogyan illeszkedik az EU meg Amerika követelményrendszerébe? Gondolt már valaki arra, hogy ha lejárt a sari zöld kártyája, hová mehet meghosszabbítatni azt?  Meg a műszaki vizsga! Egy műszakilag nem megfelelő sárkány sokkal több környezeti kárt okozhat, mint simán csak leharapdálja a trónkövetelő csíra kis hozományvadászok fejét!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Egy igazi legenda vergődése

2017. október 24.

Ott tartok, hogy sajnálom Iker Casillast. Azt a spanyol kapust, aki eddig az utálat tárgya volt! Ez abból a korszakból ered, amikor a Real mezben ördögi módon ütötte ki a kapura repülő méhecskéket is!

Egyszerűen borzasztó volt látni, hogy Iker mennyire kihagyhatatlan bármelyik csapatból, legyen az a klubja vagy a válogatott! Szegény Santiago Canizares hiába volt az ördög fogadott gyereke, a sárkánykígyó keresztfia, a sasok kegyeltje, örökké, de tényleg örökké Casillas hátát nézhette a spanyol válogatott kapujában! Vagy a másik balszerencsés flótás, idei divatos nyelven örökzöld lúzer: Jerzy Dudek.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Bajor népi művészetet akarok látni a Bayern vezetőitől!

2017. október 19.

Ez egy tánc része, a férfiak vörösre pofozzák egymást, a keményebb résznél még jól fenékbe is rúgják egymást a felhevült bajor vagy stájer hagyományőrzők! Ebbe a táncba kellene bevenni az elmúlt 5 év teljes Bayern vezetőségét! De úgy, hogy ők nem üthetnek vissza, és nem rúghatnak senkit! Ok, Uli Hoeness kicsit kivétel, ő a szomorú 5 évből hármat a csurmán töltött, neki volt ott egyéb baja, mint a népi sallerozás!

Olyan klubvezetői bénázást, mint amit a Sabener Strasszén összehoztak, nem nagyon látott a világ és ezt persze nem lehet büntetlenül hagyni! Guardiola, Ancelotti, de még Don Jupp előtt a pulykafejű van Gaal megjelenése az oka a klub vér ciki életszakaszának! Ez a három arc a lehető legborzasztóbb választás volt edzői szinten, ők hárman elveikkel szégyenbe rángatták a Bayernt! Cserébe rohadt sokba került az összes madár az eltelt évek alatt!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Az igazi bűn, amit elkövetett: a jövő dobta el!

2017. október 19.

Utoljára böfögném vissza ezt a - szerencsére most már - bukott kapitányt! Szépen megkajáltatta az egész néppel, hogy mekkora mágus! Bedőlt neki a komplett vezérkar, már akit nem takarított ki onnan akár okkal, akár ok nélkül! Maga Dárdai Pál, a hálás előd sem gondolta, hogy ez a kazah bukott erőnléti tréner ekkora okossággal, ilyen nyilvánosan, ilyen nagy magasságba szalad fel! Mint a harisnyán a szem! Bernd Storck maga sem gondolta volna, ilyen király ötlet lesz a magyar ember hívó szavát elfogadni! Mondjuk más lehetősége nem volt, éppen lekászálódott a kazah labdarúgó szövetség lapátjáról, talán ennél sosem volt jobb ötlete, mint Dárdai tenyerébe csapni!

Az elején még erősnek tűnt! Az embéegytől az öregfiúk kispályás veszekedéséig köszönetet rebegett a komplett hazai labdarúgás! Hála az égnek, itt egy tiszta szagú, német, tessenek figyelni: igazi echte német srác, tele ambícióval, jó energiával, tenni akarással, hát ki lehetne nála jobb, mint a mi emberünk? Erre a másik oldal: a románok ellen annyira össze hascsikarósodott a srác farizma, hogy a mindig jelen lévő, vagány szurkolóknak kellett szétfeszíteni az ülőgumót!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Az edzők mindig hétfőn halnak?

2017. október 16.

Meglehetősen erősre sikeredett ez a hétfői nap kilapátolás tekintetéből! Nem győztem kapkodva elhúzni a fejem a netről sorban lepattogzó fejek elől! Pedig még csak a hét első napját karistolta a naptárfelelős, Úristen, mi lesz itt a hét végéig? Kedden sorban húznak el a fejünk felett a BL meccses repcsik, kérdés, hogy szerdára kit dobnak ki ejtőernyő nélkül? Ja és még nem hullott le a nyakáról a feje a Werder Bremen csapatát irányító Alex Nourinak! 11 bajnoki mérkőzés óta nincs győzelme a csapatnak, utoljára áprilisban toporogtak győzelmi örömükben a legendás klubnál! De még maradhat! Annyira ez nem stabil érzés!

Akkor most a fejvesztettek névsora! Kicsit kirázta a hideg a kézis társadalmat, mert derült égből menesztették Sótonyi Lászlót a Csurgó csapatától! Úgy, hogy nélküle eddig elképzelhetetlen volt a somogyi móka, most meg tessék! Volt egy kis kupabukás, de ez akkora súlyú volt, olyan komoly érzelmet gerjesztett, hogy a korábban oly sok szép sikert kifaragó trénernek emiatt lapát lett a jele? Esetleg valami mozgott a levegőben és ez, mármint a nemzetközi kupa kudarc adta a végső lökést?

Teljes cikk