Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Nem egy Klopp az ember

2017. augusztus 30.

Címkék: Törökország, Románia, jürgen klopp, premier league, daum, romania, liverpool, bundesliga

Olyan furcsák ezek a német fiúk külső országban! Igaz lehet alapjuk az átlagosnál magasabban hordani az orrukat. Azzal, amit odahaza összedolgoztak! De külföldön kicsit karcsú a stílusuk! Persze most nem Jürgen Klopp a célszemély, mert ő aztán alaposan megviccelte az angolokat, dajcsként! Bemutatta hogyan lehet szépen, a legendát kézben tartva, nagy mutatós csatákat megvívni, úgy, hogy közben a pudingfejűek zabálják az edzőt!

Christoph Daum nagyon menő volt a Bundesligában! Amikor bevillant az élvonalba csillogó koreográfiával bűvölte a nézőtér emberiségét. Húha, nagyon magasra ívelt az egykoron amatőr alapról kezdő Daum respektje! Törökországba menekült egy giccses esete után. Stuttgarti edzőként  BL-mérkőzésen, amikor még csak három légiós játszhatott, betolta a gyepre a negyediket. Az ügyetlen szabályszegés miatt aktuális csapatát kiszórták a sorozatból, Daumot pedig a svábok kispadjáról!

Teljes cikk

Egoista szörny kerestetik

2017. augusztus 30.

Címkék: Ciprus, pafc, real madrid, sallai, puskás akadémia, sallariroland

Szilágyi László

Minden kelekótyasága ellenére én bírom ezt a Sallai gyereket, régóta ismerem, előttem van a kép, amint sírdogál a felcsúti koleszban. Annyira hiányoztak neki a szülei.

Bizony volt ilyen, nem is olyan rég, kb 6 éve. Igen, akkor költözött be a Puskás Akadémiára a fiú, mindenki tudta, hogy ügyes, a maga flegma természetességével szórta a gólokat. Ami neki magától értetődött, azt mások próbálták majmolni, naná, hogy nem ment. Sallai Rolinak minden évben kiszakította a gólzsákot, ipari számban termelte a gólokat.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Nyugodjon meg mindenki, a hipsztersuszter pedig maradjon a kaptafánál!

2017. augusztus 28.

Címkék: TKO, KO, box, ufc, mcgregor, boksz, mayweather, ökölvívás

Ahogyan sokan, úgy én sem hajolhattam el a hétvége planétarengető dramaturgiája elöl! Ez a Mayweather- McGregor óriás balhé, annyira végig söpört a Föld sportőrültjein, hogy mellette kicsikévé vált a Manchester United szárnyalása, meg a Harvey hurrikán pusztítása! Jó, a boksz miatt ez csak kis időre szorult le a nézettségről, aztán visszafújta magát a csúcsra! Képtelenség volt kikerülni!

A legvadabbak elejétől nézték az összecsapást, a még náluk is sokkal zoralabbak már a kipattanó ötletnél is ott voltak, és egyre csak dörzsölték a tenyerüket! Megneszelték a giga-showt! Akár az éhes menedzserek! Nahát, ők aztán beletoltak mindent a buliba!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Az itthon el nem ismert Gólleádor!

2017. augusztus 27.

Nahát, eljött ez a pillanat is! Megszólalt Nemanja Nikolics! A csatár, aki a magyar bajnokságban egészen elképesztően alulról indította karrierjét. Kaposvár, Videoton, hahó, magyar gólkirályi cím, csapatai szolid függősége a csatár munkásságától! Távcsöves bérgyilkos hatékonysággal lövöldözte az ellenfelek kapujába a labdát!

Egyre feljebb húzott, egyre merészebb találatokkal! Komoly vakarózás a szemben állóktól: hogyan vegyék ki a forgalomból a bősz góleádort! Őt meg annyira nem szorongatta az aktuális védősor gonosz lihegése, ernyedetlen ünneppé varázsolta a mérkőzéseket Videoton mezben! Glória, glória, kiabálták, ahogyan zörgette a hálót!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Maradás a seholban

2017. augusztus 27.

Nem csak a nappali magas hőmérséklet gyötri a népeket, hanem az a csúf Videoton - Partizán Belgrád EL visszavágó! Aminek az első része olyan csodásan indult! A belgrádi zárt kapus meccsen,- talán még ez volt a jó- sikerült a csapatnak egy jó, reményekkel telítő gólnélküli döntetlent kihoznia! Korrekt volt a Vidi játéka, ismét egy büszke jelenet esett a magyar szurkolók szemébe! Szervezettek voltak, már ami a külföldi fellépésen lehetséges, szépen támogatták egymást, az meg hogy előre semmi sem sikerült, ezt a problémát meg azzal hessegették el, hogy ha ilyen gyöngék a szerbek, akkor Felcsúton kőkeményen megkínálja őket a támadós szekció!

Aztán nem! Most kár lenne tovább szajkózni, hogy micsoda penetráns hibák okozták a fehérváriak vesztét! Jó lenne, ha maga a szerb, de már Vidis edző is belátná, vagy legalább sejtetné, rosszul rakta össze a csapatot, rossz taktikát választott és még 2-0-s vezetésnél is az erőlködés ammónia szagai lengett a gyep felett, nem pedig a jó megoldások friss fuvallata.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Teljesen érthetetlen

2017. augusztus 25.

Címkék: videoton, partizan, európa liga, nikolics, scsepovics, érthetetlen

Ez annyira rémesen kellemetlen, hogy ha valaki ezt elmeséli, röhögve csapnak a hátára, hogy öcsém, ezt jól kitaláltad, biztosan gyógyszerre ittál valamit, vagy a nagymutter egy titkos kerti gombával összesütötte az istenáldotta csirkecombot, ez jött ki belőle, lebegsz, de sajna nem jön a hepifinis!

Még ilyet! 45 perc játék után hamuvá égve várta a folytatást a magyar kirakat csapat!  Ezt ép ésszel nem lehet felfogni! Pláne nem úgy, hogy Belgrádban ezek a szerb csákók a nullánál is csírábbak voltak, halvány semmit mutattak. Tisztára olyan formák voltak, mint akik hónapok óta nem kaptak fizetést, unottan áztak a mezen, szépen kihúzták a hazai 90 percet. minimális tarifával, aztán majd lesz valami! Hát lett!

Teljes cikk

Kell-e emelni a tétet?

2017. augusztus 25.

Szilágyi László

Soha nem értem, miért kell dramatizálni a helyzetet, miért kell az év meccsének beharangozni egy-egy párbajt. Egy profi futballista nem hülye, sem a belgrádi, sem a fehérvári.

A kommunikációs mágia amúgy ragadós. Teljesen véletlenül futottam össze a minap Varga Rolanddal. Az egyiptomi U20-as vb óta ismerem, arab földön haverkodtunk össze, azóta meglátogattam Bresciában, s ugyan nem vagyunk, leszünk puszipajtások, de teljesen korrekt a kapcsolatunk. Na, a kis kitérőt csak azért tettem, hogy érzékeltessem: ha a média vagy az edzők, a futballtársadalom jelentős része az év meccseként harangoz be egy találkozót, az előbb-utóbb megfertőzi a játékosokat. Roli szerint is hatalmas lesz a Vidi-Partizan El-selejtező visszavágó, és utána nyilván felböfögte a közhelyeket, amiért nem őt hibáztatom, inkább a közegben érdemes keresni a bajokat.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Brávó Napoli, ez szép olasz meló volt!

2017. augusztus 23.

Címkék: Olaszország, Bajnokok Ligája, callejon, serie a, napoli, insigne, azzura, mertens

Sokadszor vallom be, különösebben nem kavar fel az olasz foci! Bár az utóbbi időben egyszer-kétszer meglengettem a kalapom, sőt, a Juve miatt majdnem átálltam az oldalukra, de a BL döntőben annyira betojtak, hogy azonnal kijózanodtam! Utána kicsit sajnáltam őket, mert Dani Alves szépen lenyeltette velük a füstöt az „így szeretlek, úgy szeretlek Juve” könnyezése közben, majd szépen okosban odakuporodott a párizsi nagy pénzes zacskó elé!

Az olasz bajnokság eddig arról szólt, hogy megint nyer a Juventus egy Scudettot, és hogy Totti, Róma nagy császára, kicsinál bármilyen edzőt!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Hahó Mester Urak! Tessenek már kicsit tekinteni az utánpótlás felé is!

2017. augusztus 22.

Címkék: kézilabda, kezilabda, mksz, idegenlégió, győri

Az itt a nagy kérdés, hogy a felnőttek meglátják, meghallják-e, hogy mi történt az ő retinájuk mögött! Szóval ott, ahová aránylag keveset néznek a kézilabdás meghatározó trénerek! Ezen a nyáron kimondottan szépen pörgött a magyar utánpótlás női és férfi vonalon! A lányoknál két korosztályban Európa legjobbjaival vakszoltak, a fiúknál pedig az U21-es korosztály izzadta magát csatakosra a júliusban is jó hűvös Algériában!

A fiúk az elején kaptak kettő kíméletlent az arcukba, aztán összetörték az összes útba kerülőt. Az örökké variáló Szlovéniát pedig sokkolással, vagyis hosszabbítással seperték el a továbbiakból! Utána a spanyolok ellen két homályos tekintetű játékvezető is benne volt, hogy megálltak, de a végére Macedónia is a legyőzöttek közé került! Ebből a csapatból Győri már a Veszprémben forog, a többiek meg eszik az utánpótláskorúak sanyarú kenyerét!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Még 10 nap az átigazolási szezonból, mennyi minden történhet még?

2017. augusztus 21.

Címkék: barcelona, neymar, psg

Ezek a srácok aztán szépen nekiestek a foci függőknek! A kan populációnak eddig sem izzadt rá a tenyere a távirányítóra semmittevés közben, hiszen csak a szeme elé toltak egy mocskosul unalmas, de mégis csak labdát pattogtató irdatlan mezőnyt a ruszki organizátorok. Nem mentségként, pusztán informálisan: a válogatott játékosoknak ez a Konföderációs Kupa nevű izzasztó kényszer torna annyira kellett, mint Szaharában a szolárium!

Főként az orosz házigazdák gizdázták ki magukat a mezőnyből. Annak ellenére, hogy porig égtek, mégis körbe rajongták őket a hazai zsurnaliszták, csupa pozitív bombát utánuk küldve a fullasztóan zsúfolt öltözőbe!

Teljes cikk