Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Fekete hétfő

2018. január 04.

Címkék: NFL, Fekete Hétfő, Chuck Pagano, John Fox, Jim Caldwell, Jack Del Rio

Eddig csak a fekete péntek elsöprő erejéről lehetett hallani. Idehaza csak a szoftos változat futott, míg az ötletadó, sőt névadó felhajtás Amerikában egészen másképp fut le az a nap. Ott nem szerénykednek a portékával, kipakolnak mindent a redukált árak közé, idehaza meg csak okosban pötyög a rohamra való áru.

Az újévben a feketeség nem csak a kereskedelemre, meg a péntekre értendő! Az amerikai fociban is döbbenetes erővel mozgott a pusztítás, befeketedett a hétfő jó pár fejesnek! Ekkorra, mármint az újév elejére eldőlt, ki maradhat versenyben a Vincent Lombardi trófeáért, vagy legalább is ki maradhat azon az útón, amelyen megnyerhető a trófea.

Teljes cikk

Már megint ezek a szponzorok…

2018. január 03.

Címkék: barcelona, liverpool, Coutinho, világmárka

Szilágyi László

A világszerte ismert pipa-logójú amerikai brand simán kihozta, hogy Coutinho Barcelonába igazol. Tehát még egyszer: nem a játékos, nem a klubja, hanem egy gigamárka.

Jürgen Klopp hangosan röhög a Liverpool TV-ben, majd cinikus félmondatokkal próbálja elvenni az élét a nagy szenzációnak, amelyet nem egy futballista, még csak nem is aktuális és jövőbeli klubja jelent be. Bizony, hogy nem. A szponzor, a Barcelonát öltöztető Nike volt olyan „kegyes”, hogy a honlapján világgá kürtölje, Philippe Coutinho a Liverpooltól a katalánokhoz igazol.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

2018 a bőség éve - Crossnak biztosan

2018. január 03.

Címkék: Világbajnokság, Phil Taylor, Rob Cross, darts, PDC

Szinte minimális volt az esélye, hogy a darts legenda, Phil Taylor ellen ez a kisgyerek, Rob Cross bármit is összehozzon! Csitítóan szóltak ugyan mások: a srác nem akárkit, a holland óriást csapta ki a sorozatból. Van Gerwent, aki már nincs az idei vb történelem könyvének utolsó fejezetében, ha csak nem amiatt, hogy az elődöntőben mekkora arcként bukott a nyeretlen kétéves ellen. Akár így is lehet becézni a villanyszerelőt, aki most elsőségével jól belekapaszkodott a világ élmezőnyébe, plusz vastagabb lett 400 ezer fonttal.

Phil Taylor is meglazult egy kissé, amikor kiderült”csak” Rob Cross fogja keresztezni az útját a darts istenek közé! Meg különben is az a 17 vb cím nagyon erős ütőkártya, akárki akármennyit tett a fiatal angol villanyászra! A legenda ünnepélyes lezárását sejtették a nagydöntő előtt, amibe aztán szépen belerondított Cross!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Tanuljuk csak meg a nevét: Khabib Nurmagomedov

2018. január 03.

Címkék: MMA, ufc, Khabib Nurmagomedov, Ultimate Fight Clib, Mixed Martial Arts

Először csak olvastam róla. Kicsit érdekelt is az UFC, de erről a fickóról, afféle utcai ácsorgóként, kibicként sohasem hallottam. Aztán végül belekapaszkodtam a sztoriba. Amúgy az írás eleje nem is róla szólt, valamilyen cyborgos brazil csaj vert szét egy az ordibálós holland népből származó nőt, de cafatokra. Mondjuk, a nők ketrecharca sem lehettet piti, már csak a látottaktól kikészült tudósító írása után. De most nem ők a főszereplők!

Mondom előbb csak olvastam az arcról, aztán láttam is a dögunalom szilveszteri műsorban!  Ő nyújtotta a menedéket. Khabib Nurmagomedov. Így hívják az ipsét! Nem a megszokott ketrecharcos nemzetek közül származik a férfi. A mérkőzés előtti bevonulásnál tátott szájjal csodálkoztam, hogy ezeket a harcosokat mi a ráknak kísérgetnek tunya, zsíros, mafla, de hatalmas testű biztonsági erők?

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ez így nagyon kellemetlen

2018. január 03.

Címkék: kézilabda, kezilabda, idegenlégió, Kim Rasmussen, égés

Éppen, hogy befejeződött a mérgeskedés korszaka a kézilabdás körökben, erre a nagy dramaturgiára szépen óvatosan rátelepedett egy újabb seb. Bármennyire is szeretnék elfeledtetni ezt a női kézilabda vb-s 15. helyet, még mindig szép indulatokat gerjeszt az égés hazai körökben.

Igaz, csak abban a részében, amelyet az ég egy adta világon senki sem figyel! Mindenki, aki fontos, ugyan hümmögve bólogat, meg nagy dühösséget feszkót mutat, aztán semmi!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Az Ifi EB királyai

2018. január 03.

Címkék: fiatalok, Bicskei Bertalan, ifi eb

A magyar labdarúgás 1984-es ifi Eb győztes csapata világ szenzációt jelentett! De akkorát hogy azt szinte senki sem hitte el! Ez a csapat óriási merészséget villantott, hiszen a moszkvai korosztályos torna döntőjében a szovjet válogatottat dobták két vállra!

1984-ben, akkor, amikor ha valaki csak kicsit is rosszul ért a ruszkikhoz, senki sem találta meg őket! Erre tessék, Eb elsőség! Bátor remények fakasztója volt ez a diadala, aztán, ahogyan régebbről megszokhatta a magyarság, ennek a csapatnak sem lett ütős tovább lépése! Részsikerek jöttek, egy pár ember szépen haladt előre, de együtt ez a csapat nem maradhatott, nem vált dicsővé!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Kata-pultálás?

2017. december 28.

Címkék: hosszúkatinka, ironlady, úszás, uszas, Shane Tusup

Húha, Shane, ez most egy kicsit komolyabb, mint a szósöl média gondolta! Pont most pukkant a kis gömböc, az üvöltöző dervisről, akit kidobott az asszonya?! Tényleg vége? De hát ez így nálatok hogyan? Kopírozhatnánk, az ex-miniszterelnök nevelt lányának, Tornóczky Anitának mára már klasszikussá vált gondolatát!

Döbbenten hempereg az ország tudatlan agykérge, az Iron Lady kitette emberét, Shane Tusup-ot a küszöb elé? Mit kellett tennie ehhez ennek a majdnem labdarúgó válogatott szövetségi kapitány, szerény arcú, de piszok nagy egójú embernek, hogy kibombázzák az aranytojást tojó tyúk mellől? Úgy fest ez a kérdőjel már az egész írás egyik fontos, sőt nélkülözhetetlen eleme lesz! A komplett magyar sajtó azon mantrázik, hogy mi igaz Hosszú Katinka és Hosszú Katinkáné Shane Tusup kapcsolatában.

Teljes cikk

Szegeden nincs kecmec

2017. december 28.

Címkék: szeged, Honvéd, George Hemingway, Supka Attila, Adem Kapic

Szilágyi László

Supka Attilát három fórumon is feljelentette az NB II 17.helyén tanyázó Szeged labdarúgóklub, mondván az 50 éves szakember elhagyta a süllyedő hajót, amikor aláírt Kispestre. Hemingway szerint nincs itt semmi gáz. Hát, jó…

Szegeden adtak egy nagy pofont az uborkaszezonnak. Adem Kapic klubigazgató a két ünnep között, amikor jóérzésű labdarúgó és klubvezető szolidan majszolgatja a bejglit, netán kortyol az elé tett fehér borból, majd fut egy-két kört, nehogy felugorjanak holmi fölös kilók, dekák… Nos, tehát, ebbe az idillbe piszkított bele a Szeged labdarúgócsapatának vezetősége, amikor megüzente Supka Attilának, hogy a közigazgatási és munkaügyi bíróságon, valamint az MLSZ fegyelmi bizottságánál is feljelenti az 50 éves szakembert.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Csupa kérdés nem az NFL

2017. december 27.

Címkék: NFL, Eagles, QB, Raiders

Az erősen tényszerű valótlanság lenne, ha valaki bemondaná: az NFL-ben csak úgy össze-vissza történnek a dolgok! Ott egy moccanás nincs, amit nem terveznének meg, az edzők akkora táblákkal rohangálnak, sőt már majdnem a „Nagy indiánkönyv” nagyságú olvasmányt szorongatnak, lapozgatnak bőszen!

Távoli idegenként azon csodálkozom, hogy azok a nem szerény méretű agyemberek hogyan képesek megjegyezni azt a rengeteg taktikát? Amikor a többi, jóval lágyabb, lassabb sportjátékban is komoly kihívás az időkérés, a nem éppen Britannica enciklopédián felnőtt sportolóknak, akkor a bár egyetemi előéletet mutogató, de egyébként szerény képességű, cserébe 140 kilós falemberek hogy a rákban értenek meg egy szétvariált támadást?

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Neymar a Reálban?

2017. december 27.

Címkék: euró, neymar, psg, real madrid, cavani, milliók, átigazolás

Lehet, hogy csak az ünnepek miatti hír soványság az oka, de egy korai, talán vaklármás rikkantás elég szépen összeborzolta a kedélyeket karácsony után, de még bőven a boldog újév előtt! Egyszer már kicsengett ez a Neymar fiú, aki egyébként elég zűrös körülmények között szökött meg a Barcelonától a PSG-hez. Szóval vagy ő, vagy a menedzsmentje megint belekezdett egy oltári kavarásba!

És még csak nem is Mino Raiola, a legravaszabb, legtöbb hájjal megkent ügynök dolgozik a brazil szipkalábúval . Neymar fater az, akit ebben az állásban emlegetnek. Ő az, aki a jobbnál jobb tanácsokat osztogatja a kisfiának. Igazából őt semmi nem érdekli, csupán annyi, hogy a lehetséges legtöbb pénzt akassza le a fiával kapcsolatos transzferekben, jó zsíros reklámszerződésekkel egyetemben!

Teljes cikk