Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Na, ő az idegen, nagyarcú, de sikertelen edző!

2018. április 01.

Eljönnek Magyarországra, jaj, nagyon tetszik nekik a hely, pláne miután kiderült mekkora lesz fizetségük! Előtte még a nagy ruppótlanságukból fakadó szorongásukból, félelmükből odahaza vagy ahová dobta őket a sors, összehoznak valami mutatós eredményt. Felfigyel rájuk a világ, meg persze a tehetős magyar klubvezetők. Ránéznek a csókára, a nagyfejű okosok kimondják rá: ő kell ide! Mecsoda karizma, tessék megnézni fillérekből mit hozott ki, több nyelven beszél, kell ide! Csak is ő!

A Kijelölt Jövő Nagytudású Vezető belép az országba, már kellemes az életérzése! Látja a stabilitást, ahogyan az euró tízezrek betolatnak a csont üres számlájára. Zsír király minden! Amit még lehet, okosban kiszivattyúznak a jelenből, extrákat bőven tartalmazó szerződést kötnek, benne a rájuk nem vonatkozó kötelezettséggel, csak a jogokkal, felmentésekkel, extra kitételekkel.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Végre egy okos döntés!

2018. március 31.

Ezt aztán igazán kevesen gondolták! Sőt inkább senki sem hitt benne. Amikor kiderült, hogy Ambros Martin lelép a Győri AUDI ETO KC nő csapatától, egy nagy csomag jelölt mellett lazításként bedobtak egy két magyar nevet is a spanyol után fellépők közé.

Talán, hogy ne morogjon már a magyar népesség, figyeljenek, nyugi, a vége úgy is az lesz, amit a vezetők kiterveltek. Danyi Gábort egészen szépen magasra hozták, csak hát persze nem egyedüliként, annyira azért nem szaladhatott előre senki, aki az idevalósiak nyelvét beszéli. Danyi Gáborra ráakasztottak egy franciát, még ez is belefért a várakozásba, meg persze bólintott az összes, ok, ez is csak egy kis színeskedés!

Teljes cikk

A Fehér Ház mellett felejteni

2018. március 29.

Szilágyi László

Nem irigylem Stieber Zoltánt, átrepült egy kontinenst, megismerte Leekens úr szakmai elképzeléseit (már ha vannak neki olyanok…), majd végig ült két meccset a kispadon. Bocs, néha melegített is.

Jó lenne bele látni Georges Leekens fejébe. Először kihirdetett egy teljesen irreális, 37 fős keretet, azt szűkítette, s a kiválasztottakkal készült Telkiben a kazahok és a skótok elleni barátságos meccsre. Az első névsort böngészve nem volt nehéz nem észrevenni, hogy aki élt és mozgott a Storck,- és a Dárdai-érában, azt behívta a jó kedélyű nyugdíjas, belga öregúr. Közéjük tartozott Stieber Zoltán, aki többször tet hűségesküt korábban Storck mellett, még az Andorra elleni zakó után is a német folytatásáért szurkolt az alacsony, amúgy nagyon közlékeny, és intelligens középpályás.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Nem hogy véget ért az éjjel, már dél van!

2018. március 29.

Az meg milyen furcsán adja ki magát, még ebben a zűrzavaros világban is, hogy egy válogatott csapat szurkolói annak örülnek, csak kicsit kapott ki együttesük és nem kacag rajtuk a fél világ! Már azt is pozitívumnak harsogják, hogy jupijja, csak egy gól lett a vége, nem csúfos szétverés!

Ez mekkora életérzés!  Miközben az aktuális, győztes ellenfél, a skótok jobbára B válogatottba illeszthető emberekből állt. A magyar csapatnál pedig ugyanazok az Eb-látott arcok látszottak, akik egyenletesen süllyesztik egyre lejjebb a nemzeti csapatot. Igaz, jött hozzájuk egy új vezető ember, aki igazából nem sejti mit vállalt, ám közben jó a PR-e, finom beszéd stílusa, okos politikus, nem akarja hallani és látni a vészhelyzetet, hiszen ehhez elég rutinos!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Kéretik a hivatalos embereket, nagyon figyeljenek oda erre a korosztályra!

2018. március 26.

Túl azon, hogy a hétvégén sikerült vissza csapni a holland felnőtt női kéziseknek a győri Arénában kimért vereségért, remek idegenbeli helytállásért, volt más oka is az örömre a magyar kézilabdának!

Dabason olyan korosztályos nemzetközi tornát szerveztek össze az MKSZ specialistái, hogy arra kicsordult a nyála az összes vaksz pusztítónak, meg a mestereiknek! U18-as szinten elfogadta a meghívást a dán, a norvég és a holland ifi válogatott! Igazából olyan sok csapat nem hiányzott, hogy itt legyen a világ élvonala.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Kinek a hibája?

2018. március 25.

Komoly, nagy hagyománnyá vált a Magyarországon dolgozó külföldi trénerek körében, hogy végső mentségként, a saját hibáik elismerést szépen lefelejtve a sztoriról, amennyire lehet, beleverik a csúfot a magyar utánpótlás nevelésbe! Különben fogalmuk sincs, melyik korosztályos csapat hol edz, kivel edz, kik alkotják a keretet, ezt találják maguknak menekülő útnak! Abban nincs teher, a felsőbb emberek úgy is nekik hisznek, tehát vakon indulhat a támadás az általuk soha nem látott ellenségre!

A hétvége első csapása a holland felnőtt női válogatott nyeresége volt a magyarok elleni Eb selejtező csoportmérkőzésen. A győri Aréna örökké hűséges közönsége láthatta a magyar bajnokságban felerősödött holland légiósok sziporkázást, és a magyar lányok meghajlását egy góllal!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

A pislákoló fény a jelenlegi éjszakában

2018. március 24.

Kimondottan jó volt ez srácok! Az U21-es labdarúgó válogatott szépen megpirította a Ciprusiakat. Korábban ez a meccs egy kézlegyintést ért sportvonalon, ám mára, jócskán megváltozott a súlypont a labdarúgásban! Nincs, már olyan flegmázva kérkedünk a 90 perc előtt: ezek meg mit akarnak ellenünk? Kivisszük a cipőt a pályára, attól hanyatt esnek és kész!

Kicsit pilinckázunk ellenük, kapnak egy hatost, aztán mehet haza mindenki! A szövetségi kapitányoknak nincs már lehetőség zagyvaságot beszélni a gólarányjavításról, hogy lehetőséget adunk a fiataloknak, meg a többi lazaság! Nincs már hurka válogatott! Kellő alázattal kell közeledni az összes ellenfélhez, mert ha nem, fájdalmasan lesz az Andorra elleni szégyen, kínossá válik Feröer és még ehhez jön az agyzsibbasztó Luxemburg grófja, Boratékat pedig megénekelte Szilágyi kolléga…

Teljes cikk

Legalább nyertünk egy félidőt…

2018. március 24.

Szilágyi László

Nem értem, mi a gond: Andorra és Luxemburg ellen nem sikerült a bravúr, na, de most végre összejött: végre sikeresen zártunk egy félidőt, a másodikat. Csak az az első ne lett volna.

Szerintem többségben voltak Telkiben azok a tollforgatók, akik elégedetten nyugtázták a kapitány szavait. Georges Leekens ugyanis azt találta mondani a kazah-meccsre való készülés első napján, hogy a meccs előtt elveszi a srácokat templomba, mert ugye a hit nagyon fontos. Bennem ekkor állt össze a kép, mert eddig is sejtettem, hogy ez a belga nyugdíjas öregúr nem teljesen százas, és valahogy bedumálta magát a magyar kispadra, de többre nem lesz képes.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Az egyik szemem sír, a másik nevet

2018. március 22.

Talán már senki sem emlékszik, régen hogyan ment! Amikor nem volt ekkora bőség és jóság! Néhány magas poszton szereplő férfiember a fejébe vette, hogy a kézilabdát teljesen érzelmi alapon felkarolja.

De nem ennyiből, mint manapság. A magyar válogatott mégis ragyogó sikereket pordukált. Akkor bezzeg nem villogott a nemzetközi rivaldában magyar klub. Volt egy pár erős éve néhány klubcsapatnak, de nem az állandó döntőzés.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Beárazták a szalámit...sajnos

2018. március 21.

Ez most már egyre jobban látszik, hogy ez a szegedi férfi kézilabda csapat szépen csúszik a lúzerség felé. Vagy én nézem a legrosszabb pillanatban a BL-meccseiket. Írom ezt úgy, hogy amikor Szegeden éltem, ott voltam majdnem minden meccsükön, pár egykori magyar játékossal jó kapcsolatba kerültem.

Régi mániám, hogy ha egy országba, jelen esetben Magyarországra eljön egy sportoló vendégmunkásnak, kötelessége megtanulnia magyarul. A Kiel edzője németül taktikázott az innen-onnan érkezett légiósokkal!

Teljes cikk