Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ameddig lehet biztosan!

2018. június 06.

Akkor most ideje lesz újból elismételni: a világ legnagyobb gyökere Sergio Ramos, a Real Madrid csapatkapitánya! Eddig sem volt akkora durranás meghatározni a csapatkapitány észbeli mutatóját!

Az új vizsgálat egyre erősebben konkretizálja a satu agyú védő szellemi állapotát! Loris Karius kétségtelenül az idei BL döntő legszánalmasabb figurája. Volt. Talán még nem késő, új állapotba kerülhet a Liverpool német kapusának botrányos minősége! Egy gyorsnak nem mondható komputeres vizsgálat kiderítette, Karius akár agyrázkódást is szenvedhetett egy tök fölösleges, de roppant gusztustalan, alattomos támadás után, amit Ramos elkövetett!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Futsal derbi

2018. június 06.

Nincs is annál nagyobb élvezet, mikor egy forró nyár eleji napon összejön vagy 1500 ember egy szigorúan rosszul szellőző helyen, és elkezd nagyon keményen szurkolni kedves csapatának, borzasztó rossz hangosítás mellett! Ami tulajdonképpen nem annyira gáz, de ha már felújítanak tényleg szépre, egységesre egy sportcsarnokot, akkor a restaurációs pénzből miért nem maradt érthető hangokat kibocsátó hangszóróra?

A BME-Rubeola futsal osztályozóra minden adott volt. Az ordibáló, örökké veszekedő, de különben övéit torkaszakadtából bíztató, két különböző népesség, más-más bolygókról, hiszen a független bírói ítéleteket rendre problémásra hozták ki! Szépen szeparálták őket az egyetemisták üvegházában és a csekély számú szellőző berendezésnek köszönhetően egymás zsebébe csurgatta verítékét a kiabáló szurker és a csak talpon álló nézelődő!

Az első matek egy-egyre zárult, amely igazából senkinek sem jó, de ha már így adta, alapból lehetett gyomrozni egymást! Két fiatal, ám cseppet sem megszeppent csapat feszült össze. Sok szép foci nem látszott a apályán, annál inkább Jászai Marizás vagy modernül, embéegyesül hentyzés folyt. Ez az, amikor a parkettán kamura dobálták magukat a srácok, a felcsúti elődhöz méltóan.

A sporik meg persze rácsúsztak, ették-itták a mutatványosok szemfényvesztését! Komoly görcsölés hömpölygött a pályán, a kapuk csak olykor álltak nagy tűz alatt! Elég kritika az egyik csapatra, ha a rutinos, akár csúfolásból, akár lenézésből öregezhető kapusa a legjobb játékos! Úgy elég nehéz felsőbb osztályba kerülni, ha a két meccsen összesen befolyt egy akciógól, azzal nincs sok keresni való. Pedig a csömöriek rengeteget tettek az osztályozóba, mondjuk a BME-sek sem sorsolással vagy bármilyen okossággal került ide!

Talán a tapasztalatlanság, esetleg az izgalom vagy a fáradtság okozta, a vendégek egy könnyű labdát eladtak, lerohanásból büntettet a BME! 1 perc 38 másodperccel a végső sípszó előtt már nagy terveket nem lehet szőni. Jött az 5 mezőnyjátékos verzió, a Rubeola lehozta az este nagyszerűt alkotó legendát, Nagy Zoltánt, ám ebből sem fakadt ki az amúgy feljutáshoz elég egyenlítés!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Különben meg az is lehet, hogy a tréner old le legelőször a Balmazújvárosról!

2018. június 06.

Elragadtatottan beszélt a hétvége, régi szép időkre emlékeztető bajnoki körkapcsolásban az egyik beszélő tag! Hatalmas ovációval ünnepelte, hogy a pontkaparás ilyen briliáns, rég látott fordulatokat hozó módon ért véget! Tényleg ez még jó is, hogy a végére, de különben csak ekkora esett feszkóba a zembégybe, mert különben csak Pinyó kapesz, meg Igazszájú Horváthferkó szólamai ugrottak át egy bizonyos nívó pálcát!

Tehát a Horváth Ferenc! Aki őszintén erős elemzéseivel, sokkal több vidámságot, eredetiséget hozott a felsőházba, mint kövérre fizetett játékosai a bajnoki meccsekbe! Ő legalább erős volt nyilatkozataiban, szemben játékosaival, akik a végére ugyan összeszedték magukat, csak hogy akkor késő volt! Nagyon késő! A Balmazújváros edzője utolsó kétségbeesésében bekapaszkodott a sportszerűséget piszkáló szalmaszálába, hogy bizony a bajnok Videoton nem a fakóval, de még az annál is szürkébb csapatával futott ki a diósgyőri stadion fincsi, Bódog Tamás által megkalibrált gyepszőnyegére!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Mi lesz veled Chelsea?

2018. június 03.

Földre lapulva, fülüket, farkukat behúzva nyüszítenek a világ legutáltabb csapatának szurkolói! Vajon mit tervez a vezető kópé? Hogyan gondolja a jövőt Roman Abramovics, a Chelsea csapatának nagyhatalmú diktálója?

Az a hír rengette meg a sport atmoszférát, hogy az orosz üzletember kiváltotta az izraeli útlevelet. Semmi extra, hisz alanyi jogon jár neki a passzport. Viszont ha esetleg kitelepül Izraelbe, akkor meg mi lesz a csapattal?

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ha tényleg olyan akkora nagy csapat a Madrid, ebben a szezonban nem kellett azt néznie, mit ünnepelt még a Barca?

2018. június 03.

Újabb megoldásra váró feladata a világ sportra érzékeny rovatának! Tehát vagy bruttó 4 milliárd embernek, nettóban meg azoknak, akik élnek-halnak, megvesznek a Real Madridért! Május utolsó napján, mindennél sokkal nagyobb bombát dobott le Zinedine Zidane. Kicsit eltolva a háttérbe, a bajnoki szünetek örökké picsogó emberét, Ronaldot!

A kopasz gall kakas kilépett a bolygó legnagyobb klubjából, megelégelte a feszültséget, a nyomást, az örökös készenlétet! Persze most az harsog a neten, az újságok címlapja kiabálja, a tévében ez volt a vezető hír! A diadalív építés egészen ott kezdődött, mekkora zsugás volt Zidane fénykorában! Írások, tudósítások tömkeleget hozsannázza mit és hol varázsolt, kire emelte a glóriát, és ő miért volt a focipályák koronázatlan Napkirálya!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

"A" Kovács Ferenc!

2018. május 31.

Amikor valaki a társalgásban, újságban, tévében összetalálkozik egy Kovács Ferenc nevű személlyel, egyből a Videoton egykori edzője ugrik be! Csak és kizárólag Ő! Magyarországnak egy Kovács Ference létezett. A labdarúgó tréner, aki legendát épített a Videoton csapatából a 80-as években! Biztos élnek idehaza még Kovács Ferencek, sőt alkothattak valami nagyon nagyot, ám ők csak később értek célba. Elsőnek a fehérvári szakember ugrott be.

Most is. A halálhírekor.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Nyugodjon le mindenki, Ronaldo ősszel is Real játékos lesz!

2018. május 31.

Évek óta ugyanaz a hablatyolás megy! Ha lapos az utószezon, akkor jön a srác és bedobja az egész nyári rágcsálnivalót: elhagyja a Real Madridot! Ronaldo szezononként játssza ezt el ezt a szappanopera sorozatot!

Aztán lehet, hogy csak a rosszindulat süti ki ezt a kritikát, mindenesetre a bevezetés, a folyamodvány, a vége tökre egyforma! Érdekes, hogy a BL döntő után ketten is sejtelmesek voltak, de ezt tolják évente. Bale is belengette, menne, ha olyan lenne, és Ronaldo is suttogott egy hatásosat. Ezen lóg most a világ!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Dárdai Palkó vezérletével lett bajnok a Hertha U19!

2018. május 29.

Amikor minden idők legszánalmasabb, legviccesebb, legjobban besült sztárjaira akartam emlékezni és halkan utánuk kukáztam egy hiteles, tehát nem fake news terjesztő szájton, annyira megdöbbentem, hogy Thomas Doll adta a másikat!

Azért a kirohanás az alibi művészek irányába, mert a gyatra sikertől beállt madridista megszállottakon kívül senki sem tartja meggyőzőnek a Real sikerét a Liverpool ellen! Ha nincs Salah likvidálása, Karius kapus világraszóló bénázása, Bale tényleg korrekten nagy gólja, csak szánakozna a nép az aktorokon! Mondom, azért turkáltam, hogy tökéletesre megjegyezzem, kik csalták el a BL döntőt 2018-ban!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Súlyos érzéki csalódás volt a Real Madrid-Liverpool BL döntő!

2018. május 28.

Az utóbbi évek legócskább BL döntőjébe ugrott bele a bolygó! 5 pillanatot leszámítva pocsékba navigálta magát Európa két legjobbnak tartott csapata! Hiába az ágálás, hogy ez vagy az jobb együttes, egyszerű a kérdés a faggatózók letorkollására? hol a többi jó rész, ők miért nem játszottak Kijevben?

A legelső, pláne időrendben: ahogyan a labdarúgó Predátor, a bérgyilkos csapatkapitány, Ramos kivégezte Mo Salah-t! Hiába kecsegéznek a mentegetők, hogy az véletlen volt, és Salah is befogta Ramos kezét, jól látszik, ez egészen másként folyt le! A kartörés volt a legegyszerűbb a likvidálásra, a legsürgősebb teendő a támadó kiiktatása volt! Megtörtént, csak hogy túl jól! Az egyiptomi akár még dobhatja az orosz foci vb-jét! A mostani hír ezt adja!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Karius kiírta magát a komoly kapusok közül

2018. május 28.

5, 800 000 találat. ennyit hoz le az internet Loris karius megszólításakor! A hétvége győztese. Egy kicsit lejjebb lökte a népszerűségi listáról Ramost, aki kitervelten vagy önállóan, az már tökmindegy, kiperkálta az ép játékosok közül Salaht. Aki egyedül megcsinálta volna a darabos, lassú Real védelmet. Mielőtt az egyiptomi a bajt meghozta volna precízen beelőzték, kivégezték!

Lehet arról csámcsogni, szabályos volt a leszorításos cselgáncs mozdulat, vagy tényleg így adta az esemény, mindegy! Nyilván ki mit akar hallani, úgy adja elő a saját verzióját! Az is kérdéses, hogy amikor Salah fájdalomtól elgyötört arccal ballagott lefelé, a mögötte álló Ramos gonosz vigyora az új kor, a photosop gonoszsága esetleg tényleg ekkora tapló a spanyol csapat kapitánya?

Teljes cikk