Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Már csak 20 perc hiányzik

2018. január 14.

Címkék: EB, mksz, Ljubomir Vranjes, EB1018, Bartók Donát, kézilabda válogatott

Ja, hát nem volt ez olyan rossz, mint ha kétszer olyan rossz lett volna. Kicsit cidrizett a hazafiasság a majdnem 10 gólos különbség égető szégyenétől, de aztán valamit kopott a gázos diffi. Pedig hát…

Pedig hát ez olyan nagyon finoman indult a dánok elleni Eb-nyitányon. A magyarság közepesen parázó előkészülettel huppant a székbe a rettegett ellenféllel szembeni, első meccshez. Az olimpia bajnok dán nagymenők akarata az első pillanattól kezdve bejött, de bámulatos módon fordult a meccs menete. Az első rész kezdeti sokkolásából felkelve végig tökösen játszott Vranjes szövetségi kapitány csapata.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

A Huszti fiú esete a magyar focival

2018. január 13.

Címkék: videoton, Huszti Szabolcs

A Noszty fiú esete Tóth Marival. Nem szorosan, sőt egyáltalán nem függ össze a hét nagy durranással bevezetett eseményéhez. A Huszti fiú esete a magyar focival. Nincs itt semmiféle mélyebb összefüggés. A csodálatos író, Mikszáth műve csak egyszerű dallamos hasonlóságot mutat a hazatért labdarúgóval. Vagy mégis? Nem, ez inkább egy sima Hungaricum, amire ha úgy adja, éppen rá lehetne dobni a megkülönböztető címkét!

Úgy látszik Huszti Szabolcs megneszelte, esetleg belátta, hogy idegenben már annyira nem kapkodnak érte. Talán egy laza pillanatában összegzett: amit lehetett, persze valutában, kihozott ebből a labdás sztoriból, nagy kalandokba már nem vág bele, plusz érzelmi toldásként erre jött a fedőszöveg, hogy a család mennyire fontos, meg minden!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

„Most már megveheted az egész Balatont!”

2018. január 12.

Címkék: NHL, jégkorong, Szuper Levente

Finoman szólva is kevés figyelmet kap egy, különben elég harsogó siker fennállásának 19. évfordulója. Egy magyar jégkorongozó kanadai bajnok lett csapatával! Ez nagyjából, sőt egész őszintén akkora robbanás, mint ha egy afgán úszónő 200 vegyesen legyőzné Hosszú Katinkát!

Szuper Levente, a messziről jött vándor, aki 85.-ként érkezett az Ottawa67’s jégkorongcsapatához 1998-ban bajnoki gyűrűt kapott az U20-as korosztályban! Nyilván lesz, aki alapból elhessegeti: mi ebben a nagyság? Na, neki egy pár adat erről a nem mindennapi magyar dicsőségről.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Eriggyé! Ahogyan Szabolcsban, Hajdú-Biharban mondják!

2018. január 12.

Címkék: NBI, magyar labdarúgás, MBI, Rudolf Gergely

„Igyál, igyál, ne csak egyél, nehogy úgy járj, mint a Rudolf lova”- figyelmeztetett göcögve, boldogult Keresztapám annak idején az ünnepi ebédeknél a budafoki hegyen! Ez fix mondása volt, de a figyelmeztetés múltjára soha nem derült fény!

Menj, menj, igazolj Rudolf, ki tudja, meddig mehetsz, kurjantanak az egykor minőségi játékosnak kikiáltott játékos irányába! Magyarország sportért, azon belül a labdarúgásért reszkető népessége előtt porladt semmivé, áh, nem, inkább megélhetési fodbalistává Rudolf Gergely. Aki annak idején zömök megváltóként érkezett a hazai sampionátóba, majd a nemzet válogatottjához! Most meg ott tart, hogy tavasszal 10. klubjának kezdi leadni számlatömbjéből, az aktuális utaláshoz szükséges hivatalos papírt.

Teljes cikk

Adóügyek gigászéknál

2018. január 10.

Szilágyi László

Ha ez így megy tovább, a La Liga megasztárjai besokallnak. Hát, hogy meri vegzálni a spanyol adóhatóság Luka Modricot, aki az asszonnyal Luxemburgban offshorozott?! Szégyen…

Ha jobban meg akarjuk érteni a labdarúgásban zajló folyamatokat, érdemes visszakanyarodnunk 2003-ig. Ekkor fogadta el a spanyol parlament a Beckham-törvényként elhíresült jogszabályt, amely azt célozta, hogy vonzóbb legyen Hispánia adókörnyezete a külföldről érkező munkaerők, jellemzően a sztárfutballisták számára.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ő meg minek kellett?!

2018. január 09.

Címkék: liverpool, Coutinho, őrület, drága, FC Barcelona, La Liga, Rossel

Ezek teljesen megbolondultak! Ez most nem az a tévéműsor, amelyben Magyarország legbőszebb, legkeményebb, legütősebb rappere, Ganxsta Döglégy Zolee rózsaszín cicanadrágban, a szájával hajkurászta a felakasztott cukorkát. Inkább arra, amit most összegörgetett a Barcelona ezzel a brazil csávóval. A Coutinhoval.

160 millió eurót égetett ki érte az FC Barcelona, ha tetszik, ha nem, tök fölöslegesen! Ez a művész állítólag olyat gömbölyített a Liverpoolban, hogy már nyár óta ácsingózik érte a Barca! Az angol együttes ugyan, ha szakaszosan, de hasít a PL-ben, bár sok beleszólása nincs a bajnoki aranyért folytatott cicázásba, de egy Liverpool, akkor is Liverpool!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Lesz még itten munka kérem

2018. január 09.

Címkék: fiatalok, EB, mksz, válogatott, Vranjes, jövőkép

Séta, légzés! Legalább nem lett súlyos, demoralizáló vereség a svédek elleni két feljavítóból! Ugyan két vereség, ha szűken is. Igaz akkor is vereség. Legalább nem látszott megzavarodott tekintetű, gyáva szövetségi kapitány! Volt büszke, higgadt irányító, nem a táblával hadonászó, kusza beszédű, össze-vissza pillogó üldözött!

Ennek a két meccsnek a látványos eredménye: olyan a kapitány, ahogyan gondolni lehet, okos, és kitalálja a legfrankóbbat! Ami egyébként nem biztos, hogy sokra elég lesz, de legalább megtalálhat Vranjes valami olyat, amit később, az Eb után aranyként vehet számba!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Majdnem nyertünk emberek!

2018. január 08.

Címkék: kézilabda, Horvátország, Svédország, EB, kezilabda, mksz, Vranjes

A sok külföldi szövetségi kapitány, ha másra nem, arra elégséges volt, hogy a magyar férfi kézilabda válogatott összes tagja megtanuljon angolul! Megannyi jól fizetett nyelvtanár tűnt fel magyar válogatott szerkóban, kevés sikerrel!

Mocsai tanár úr utáni szövetségi kapitányként Talant Dujsebajev-vel a kirgiz dialektus erősödött. Meg az a gyakran nem látható, hallható tulajdonság, hogy egy edző képes beismerni hibáit. Aztán amikor a főnök sorozatban húzta magára a felelősség súlyos fekete zubbonyát, akár indokolatlanul, az már nem elismerés! Gyorsan jött és ment a spanyol-orosz útleveles, utána megérkezett a magyar férfi kézilabda legzavarodottabb tekintetű vezére!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Csak azért nem lett halász, mert leér a lába a tengerben

2018. január 06.

Címkék: kézilabda, Magyarország, Horvátország, Norvégia, kezilabda, U18, Szlovénia, Balatonboglár

4 csapatos utánpótlás kézilabda tornát rendeztek Balatonbogláron az u18-as férfi korosztály számára! Horvátok, szlovénok, norvégok és magyarok a résztvevői az év első versenyének! Ez klassz, hiszen a magyar válogatott megnézheti magát a nemzetközi iramban! Ami nagyon rossz, hogy eddig is aránylag kevés hazai edző, pláne utánpótlásedző volt kíváncsi az ifi korú kiválasztottak játékára, benne saját játékosára!

Egy kéz elég lenne megszámolni őket! Senkit nem érdekel, merre tart a világ kézilabdája! Meghökkentő az is, hogy a tavaly nyáron vb. 5 helyre érkező junior válogatott sem kapott zajos elismerést!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

2018. január elején tök jól áll a Magyar Sí Szövetség!

2018. január 05.

Címkék: , Szőllős, hungarikum

A világ leghitványabb, legegyszerűbb, legnyamvadtabb, legócskább Kis Grófó dalának szövege lenne most az írni, hogy ez egy tipikusan magyar dolog. De még is! Ez a súlyos jelenség simán megkaphatná az originális, sehol nem látható, a csak a Kárpát-medencében csobogó „Hungarikum” dicsőségét!

A kitolás, a bosszú, az értelmetlen erőfitogtatás, aztán a csúfos pofára esés szép részt ad ki ebből a történetből. A sztori: él egy család, a Szőllős, amelynek mind a három gyermeke tehetségesen síel. Nagy dolog, mert Magyarország konkrétan nem egy sí nagyhatalom, bár Miklós Edit belépése látványosan erősre izmosította a sportág gazdasági életét. Ez lett az origója ennek a semmihez nem hasonlítható bravúros „magyarosch” cuccnak. Miklós Edit sikereivel az állami pénz elkezdett ömleni a sí sportba, de ebből a Szőllős családnak, a három roppant tehetséges gyermek ellenére sem jutott, vagy legalább is nem annyi, ami eddig befektettek, vagy pedig a stabil, fejlődőképes jövőt jelenthetné!

Teljes cikk